Sari la conținut

Tancabesti

Din cauza ca prietenul Canalie m-a parasit si s-a dat cu Zoso cu care a avut un week-end de neuitat pe malul drept al Dunarii, singur fiind, am fost telefonat de niste prieteni care m-au invitat cu ei la Tancabesti la o ciorba de peste (numa eu am mancat asa ceva) si o plimbare in aer curat.

La Tancabesti… departe de nebunia orasului, departe de fitele de pe Magheru – Universitate – Unirii este un lac mare (de fapt sunt 2) liniste si o terasa la care poti sa mananci bine… chiar daca numarul sortimentelor pe care le au nu este foarte mare. Mancare in general e pe baza de peste. Tot felul de chestii dubioase din peste… ciorba… salate… gratare… snitele… totul din peste :D

Nu trebuie sa mergi acolo numa atunci cand ti-e foame, poti sa o faci doar pentru recreere… pentru o plimbare in natura, pentru a te sui in copaci asa cum am facut eu :P sau chiar pentru un pescuit sportiv. Nu vreau sa spun o prostie dar am impresia ca exista zone special amenajate pentru “scaldat”. Eu nu am vazut pe nimeni facand baie dar presupun ca daca sunt sezlonguri de plaja trebuie sa se poata face si baie… asa mi se pare mie firesc :D

De la pescarul ce statea calm in asteptarea marii capturi aflu ca preturile pentru o zi de pescuit sunt de 100 ron in zona in care pestii sunt mai mari si 70 ron in zona unde pestisorii sunt mai mici :D nu stiu daca pretul este mare sau mic asa ca nu imi dau cu parerea… :P (macar o data ma abtin si eu)

Una peste alta e un loc misto de iesit in week-end atunci cand nu ai nici un chef sa stai in casa… cand vrei pur si simplu s-o intinzi undeva…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Ovidiu Purdea 17 Jun 2007 @ 21:09

    Rau iti mai merge mai… :) Azi eu am stat si am frecat menta acasa :D
    Ma gandeam sa automatizez frecatu de menta :)

    Ovi

    Raspunde
  2. criserb 17 Jun 2007 @ 21:36

    As fi prefereat sa merg la o manastire dar…

    Raspunde
  3. Ovidiu Purdea 17 Jun 2007 @ 21:39

    Apropo, cand mai vii la Oradea?

    Ovi

    Raspunde
  4. kozo 17 Jun 2007 @ 22:46

    Daca esti un fan al preparatelor din peste, iti recomand cu draga inima ( hhhmmmm) Delta Dunarii, mai exact Sf Gheorge; vei avea ocazia sa te infrupti din chiftelute de peste, paine cu peste, chiar prajitura… un fel de placinta din peste ( eu personal, dupa vero 8 zile in Delta, nu mai puteam sa rostesc cuvantul peste, dar e posibil ca altii sa nu-mi impartaseasca parerea), deci… relaxare pe termen lung si peste, mult peste… vei gasi in Delta.

    Raspunde
  5. criserb 17 Jun 2007 @ 22:48

    hmmm

    cred ca e o idee buna de mers in delta… ca si asa nu am fost decat o singura data… si mi-a placut tare mult…

    10x pt idee

    Raspunde
  6. Krissa 18 Jun 2007 @ 00:49

    Manastirile sunt deschise pentru toata lumea…. Iti sugerez sa te duci daca ai nevoie de putina liniste sufleteasca …. este mai presus de cuvinte locul … Este o mica particica de rai … unde ingerii canta cel mai frumos … Iti va placea cu siguranta.

    Raspunde
  7. kozo 19 Jun 2007 @ 01:01

    PS: daca vrei as ajungi la manastire, pregateste-te sa-ti acoperi piciorusele…. :-)

    Raspunde
  8. criserb 19 Jun 2007 @ 02:14

    eh… las’ ca nu e nici o problema… imi dau aia o fusta… nu ar fi pentru prima data :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)