Sari la conținut

Banda 1 e pentru fraieri

Aveti pretentia sa se faca drumuri bune dar nu aveti pretentia sa respectati legea. Cum puteti cere ceva cand voi nu dati nimic in schimb?

DSC_1181

De ce folositi NUMAI bana a 2-a?

Asa e normal?

Da, a trebuit sa-i depasesc (sa-i devansez, ca sa nu ma corectati) pe toti cei care mergeau ca melcul (cu maxim 40km/h) prin drepata, pentru ca asa au fost ei invatati sa foloseasca banda a 2-a.

La fel ca mine a trebuit sa o faca si salvarea…

Chiar vi se pare normal?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. Daniel 3 May 2012 @ 00:30

    poate de la gropi…

    Raspunde
  2. criserb 3 May 2012 @ 01:22

    @Daniel – in cazul de fata da, de la gropi. Dar asta e totusi o scuza ca sa nu se respecte legea? Din cate stiu eu benzile de circulatie se ocupa de la dreapta la stanga.

    In plus, sa il lasi pe ala cu salvarea, de care ziceam, sa depaseasca prin dreapta, probabil cu un bolnav in masina, e chestie de bun simt…

    Raspunde
  3. Cosmin 3 May 2012 @ 09:11

    Cristi, sa acorzi prioritate salvarii nu e ceva ce tine de bun-simt. E obligatie legala. Din pacate, materialul filmat nu poate tine loc de proba…
    In Timisoara s-a facut un experiment: o masina a salvarii dotat cu o camera video si cu un agent de politie in dreapta. Rezultatul? Pe o singura strada au fost oprite cel putin zece masini care nu au acordat prioritate, chiar daca aveau loc destul sa o faca.

    Asta nu mai e bun-simt. E ignorarea prevederilor legale.

    Raspunde
  4. raul 3 May 2012 @ 09:56

    poate sunt toti din bucuresti. nu stii ca aici banda 1 este loc de parcare cand esti avariat? :)) asta in cazurile cand nu este aglomerat, ca devine si banda a 2-a tot loc de parcare..

    Raspunde
  5. y430076 3 May 2012 @ 11:04

    Poza nu este edificatoare. Pe acel segment de drum as circula fara nicio remuscare pe banda a doua. Singurul lucru care m-ar face sa schimb banda ar fi o masina de salvare, pompieri, politie in misiune etc.

    Raspunde
  6. ionut 3 May 2012 @ 11:10

    nu-s nesim, dar banda 1 nu exista. acolo e o delimitare incerta cu acostamentul, demarcajul fata de banda 2 nu exista. o succesiune de gropi nu poate fi considerata banda.

    Raspunde
  7. ionut 3 May 2012 @ 11:14

    acum mi-am dat seama. nu poti considera nesimtiti pe cei care, pe pitesti campulung muscel fac slalom in zona mioveni. esti malitios. eu am probleme si pe E85, unde exista sectoare de acostament (si nu banda 1) ultramegadenivelata de tirui supraincarcate. prefer sa utilizez ploiesti-buzau, chiar daca putin mai lung.

    P.S. drumul ala e criminal noaptea. daca nu cunosti zona, e bonus. televiziunile, in cautare de senzational, mai trimit cate un car de reportaj sa filmeze pe aia fericiti (doar cauciuc taiat), dar si pe nefericiti (amortizoare, articulatii).

    Raspunde
  8. criserb 3 May 2012 @ 11:21

    @ionut – Pe E85 ai dreptate, acolo nu sunt doua benzi dar pe Pitesti – Camulung sunt 2 benzi. Nu zic ca nu e criminal si ca nu e foarte prost, dar cand unul vine din spate, ca na, poate chiar se grabeste omul te dai si tu si il lasi sa treaca. Cred ca asa e normal.

    A trebuit eu sa-i depasesc pe toti pe prima banda ca ei mergeau ca melcul pe banda 2. Nu aveau mai mult de 30 – 40 km/h

    La fel ca mine a procedat si salvarea, ceea ce nu este normal.

    Raspunde
  9. ionut 3 May 2012 @ 11:26

    dap, te mai dai cand poti. ca daca e groapa ditai, n-o sa intri in ea decat daca masina e de serviciu sau miserupismul e mare. exceptie de la ce am spus mai sus fac doar pt ambulante si alte masini de interventii. eu tin la masina mea, iar suspensiile astrei sunt destul de rigide pentru ce e acolo “”banda 1”.

    Raspunde
  10. Vlad 4 May 2012 @ 01:38

    La noi la romani banda 1 este cea de langa ax.

    Raspunde
  11. criserb 4 May 2012 @ 02:04

    @Vlad – de data asta gresesti ;)

    Numerotarea benzilor de circulatie pe fiecare sens se efectueaza în ordine crescatoare de la marginea din partea dreapta a drumului catre axa acestuia. În cazul autostrazilor, banda de urgenta nu intra în numerotarea benzilor de circulatie.

    [sursa]

    Sa inteleg ca asta e motivul pentru care Romanul nu stie sa circule? Nu ii e clar cum sunt numerotate aceste benzi? :)

    Raspunde
  12. Vlad 4 May 2012 @ 11:12

    Stiu Cristi ca gresesc si mi-as fi dorit sa nu fac asta dar asta e adevarul. Uite in link-ul urmator alte date ingrijoratoare despre modul in care se conduce in Romania. http://visual.ly/europes-deadliest-driving-countries?view=true

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)