Sari la conținut

Basescu are si dreptate

c93c3598d6d86072fb1447bbdb37b23bSpun asta atunci cand ma refer la momentul in care i-a intrebat pe oamenii care au ramas fara case daca si le-au asigurat.

Cand tot ceea ce ai tu e o casa, niste animale si alte bunuri care se afla in zone inundabile, cred ca e de la sine inteles ca trebuie sa le asiguri. Chiar si daca se afla in varful muntelui, in zone in care apa nu vine niciodata, tot e normal sa le asiguri. Poate nu vine apa, dar poate ia foc sau ii da foc un vecin sau vine cutremurul… atunci pe cine mai dam vina?

Daca tu nu ai grija de bunurile tale, cine ai vrea sa aiba? Basescu? Statul? Nu v-ati prins pana acum ca nu trebuie sa astepti nimic de la stat si ca ar trebui ca voi sa va preocupati de bunurile voastre?

In plus asigurarea unei case taranesti nu costa cine stie ce, nu e vorba de sume pe care nu le poate suporta un om de rand, dar na, daca prefera sa cheltuie banii in alte moduri atunci faptul ca acum a ramas fara nimic e numai vina lui…

Chestia asta e valabila si pentru cei care stau la bloc, daca din cine stie ce intamplare nefericita ramaneti fara apartament nu va asteptati sa va ajute statul pentru ca nu o sa se intample asa ceva. Doar voi puteti face ceva, doar voi va puteti proteja bunurile.

O sa-mi ziceti ca e scump, dar nu e deloc asa, sa asiguri o casa in valoare de 30.000 euro cu bunuri de 5.000 euro costa doar 27 euro pe an, adica 100 ron. Impartim la 12 si o sa vedem ca 8,3 ron pe luna. Atat costa in medie asigurarea unei case din astea luate de apa. Pai scuzati-ma daca nu puteti renunta la un pachet de tigari pe luna pentru a avea grija de bunurile tale… cine vreti sa aiba?

Dar na… unde nu-i cap, vai de picioare.

P.S. Nu-l inghit pe Basescu la fel ca voi, dar hai sa fim realisti si sa avem grija de bunurile noastre ca nimeni alticineva nu are.

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
57 comentarii
  1. A.Dragos 5 Jul 2010 @ 10:45

    E foarte ieftina o asigurare si nu cred ca ar trebui sa existe motivul ca oamenii nu-si permit. Mai bine sa “piarda” 100lei pe an decat 100.000 in cateva minute.

    Raspunde
  2. tykryt 5 Jul 2010 @ 10:48

    nici astia de la asigurari nu stiu sa-si vanda “produsele”. printr-o campanie, o reclama poate ca s-ar fi ajuns si la urechea celor din Moldova.
    poate ca cel mai bine este ca asigurarile pentru locuinte sa devina obligatorii.

    Raspunde
  3. Liz 5 Jul 2010 @ 10:50

    Da….romanii ar trebui sa ia mai in serios asigurarile pentru locuinte. Ai mei au facut-o acum cativa ani, dupa ce am fost inundati pentru prima data.
    Dar sunt anumite zone declarate inundabile, iar multe companii de asigurari refuza sa incheie polite.
    Si-atunci stai, poate cu aia 27 de euro in buzunar, te uiti cum ti se duce agoniseala si-atat.

    Raspunde
  4. Alina 5 Jul 2010 @ 10:50

    Cred ca o asigurare intr-o zona inundabila este mult mai scumpa.
    Dar, intr-adevar, cand stai cu puhoiul la usa, iti trebuie asigurare.
    Dar tu crezi ca mamaie din cucuietii din vale are idee ce este aia o asigurare?

    Raspunde
  5. Alex Dima 5 Jul 2010 @ 10:51

    O asigurare este necesara. Din toata saracia, decat sa risti sa pierzi tot mai bine platesti cativa lei pentru o asigurare. Nu poti sa stai la crasma si sa comentezi ca statul nu ti`a construit cum trebuie, ca aveai termopane si 4 camere si acum ai numai doua.
    Nu sunt fan al lui Basescu, nu il suport absolut deloc dar in cazul acesta are si el dreptate.

    Raspunde
  6. criserb 5 Jul 2010 @ 10:51

    Pai si cine e Alina de vina ca nu are?

    Raspunde
  7. Alina 5 Jul 2010 @ 10:56

    Undeva la mijloc.
    Statul ar trebui sa se ocupe sa promoveze chestiile astea. Satele alea nu sunt Bucursti, sa afle omul toate informatiile la zi. Sunt oameni batrani, care habar nu au ce e ala un card bancar, d-apoi asigurare.

    Raspunde
  8. Alex 5 Jul 2010 @ 11:04

    pentru ca sigur nu costa doar 100 de lei. si pentru ca acea suma reprezinta jumatate din pensie

    Raspunde
  9. alin 5 Jul 2010 @ 11:05

    Voi aveti senzatia ca traiti in Europa? Ce simplu este sa vorbesti din spatele unui monitor… :( In tara asta suntem inca in epoca medievala unde agricultura se face cu boii pusi la jug,oamenii au case din chirpici iar de asigurari nici nu se pune problema. Zona inundabila este aia pe care statul nu a amenajat-o corespunzator. Casele alea nu le va asigura nicio companie de asigurari vreodata. Sunt din chirpici;deci riscul sa cada este foarte mare si la o adiere de vant mai puternica. In vremurile de trista amintire exista totusi si ceva bun si anume PLANIFICAREA. Raurile nu erau lasate sa curga la voia intamplarii. Erau dragate si indiguite. Din pacate dupa revolutie nu s-a mai facut nimic in directia asta. Oamenii nu au nici o vina. De vina este Guvernul care in loc sa investeasca este preocupat sa taie salariile:( .

    Raspunde
  10. Liz 5 Jul 2010 @ 11:07

    Poti sa le explici mult si bine, nu vor avea atatia bani incat companiile de asigurari sa accepte sa le intocmeasca o polita. Ii inunda tot des, ba mai aluneca o bucata de tarana de sub casa, se crapa si se deterioreaza fundaria de la infiltarile de apa, si-apoi asiguratorii ce fac? Nu le-ar renta daca zona ii asa batuta de soarta.

    Raspunde
  11. criserb 5 Jul 2010 @ 11:09

    @Alin – De unde stii tu ca nu se asigura casele din chirpici? Gresesti, iti spun eu ca se asigura, m-am interesat ;)

    Raspunde
  12. criserb 5 Jul 2010 @ 11:12

    @Alex – Te-ai interesat tu, cand spui ca nu costa? Eu m-am interesat si atata e, cum am zis 100 ron pe an pentru o casa de 30.000 euro. Nu vorbesc din auzite ci din calcule reale.

    100 ron pe an, imparti la 12 si o sa vezi ca e 8.3 ron pe luna… asta nu e juma de pensie. E mai putin de un pachet de tigari.

    Un apartament de 100.000 euro costa 100 euro pe an, asta ca sa iti faci o idee de preturile asigurarilor.

    Raspunde
  13. Alina 5 Jul 2010 @ 11:14

    Cristi, casa aia de 30 de mii era intr-o zona inundabila?
    Pentru ca daca exista un risc de orice, asigurarile cresc exponential.
    Si cum zicea cineva mai sus, pentru ei 100Ron este o suma foarte mare.

    Raspunde
  14. alin 5 Jul 2010 @ 11:24

    Cristi, teoretic se asigura orice. Dar practic in Romania daca le spui ca ai casa din chirpici nici nu te baga in seama. Il si vad pe asigurator la costum cum merge la Cucuietii din deal prin mocirla ca sa asigure o casuta din chirpici:d/ . Sa fim seriosi. Ia vezi tu daca un apartament dintr-un bloc cu bulina rosie se poate asigura. Cam asa este si acolo. Casele au bulina rosie. Daca statul ia masuri si impadureste zona, dragheaza si indiguieste raurile atunci se schimba problema. Probabil ca iti vor asigura casa. Dar pana atunci ai bulina rosie si deci nu esti eligibil. Tu iti dai seama ce inseamna pentru asigurator sa plateasca la fiecare inundatie sate intregi? Sunt sute sau poate mii de case. Nu se poate. Nu in Romania.

    Raspunde
  15. criserb 5 Jul 2010 @ 11:31

    Sa zicem ca asa, ca nu toate casele se asigura, bun. Dar voi credeti ca toate casele care au fost luate acum de ape se aflau in zone inudabile? Nu as crede…

    Raspunde
  16. alin 5 Jul 2010 @ 11:42

    Pai Cristi, daca le-a luat apa inseamna ca sunt in zona inundabila; nu?
    Nu lipsa asigurarii este problema, nu intelegi? Durerea in cur a guvernantilor este problema. Vrei sa iti repet? Impadurire, dragare, indiguire. Asta e problema. Nu se face. De ce? Pentru ca nu au timp. Apele alea sunt acolo dintodeauna iar casele la fel. Pana la revolutie nu au avut probleme pentru ca s-a respectat ce ti-am zis mai sus: dealurile aveau paduri iar apele erau tinute in frau. Acum dintr-o data cautam defecte la oameni. Defectele sunt la Palatul Victoria si la prefecturi.

    Raspunde
  17. criserb 5 Jul 2010 @ 11:47

    Man, eu de mult am incetat sa mai am pretentii de la Guvern :) Sunt cat se poate de realist. De aia ziceam ca oamenii tre’ sa mai aiba grija si singuri de bunurile lor. GUvernul nu o sa faca nimic, multi, multi ani de acum inainte…

    Raspunde
  18. alin 5 Jul 2010 @ 11:56

    Asta zici tu de la Bucuresti. Oamenii aia nu au dupa ce bea apa dar-mi-te sa isi asigure casele sau sa intreprinda ceva. Nu au cum. Apele vor veni tot mai des de-acuma pentru ca albia raului este plina de aluviuni. Curatarea ei o poate face doar Guvernul. Pentru ca locuitorii nu au voie sa dragheze intelegi? Oamenii in frunte cu primarul tre sa faca cerere la judet si apoi la Bucuresti pentru indiguire si dragare. Si sa nu te aud ca pui intrebarea de ce nu se muta de acolo. Daca intrebi asta iti recomand romanul Ion de Rebreanu si ai sa vezi de ce nu se muta.

    Raspunde
  19. octavian 5 Jul 2010 @ 12:13

    Ce companie de asigurari crezi ca vrea sa piarda bani? Acolo sunt inundatii la 2-3 ani, se distrug o gramada de case. Cei de la asigurari vor sa castige bani, nu sa piarda!

    In cazul in care ar fi totusi o companie dispusa sa le asigure, te asigur ca anumite zone au un grad mai mare de risc si creste foarte mult asigurarea respectiva.

    Solutia nu este sa iti faci asigurare, ci sa faci diguri mai bune!

    Trebuie sa lucrezi la cauza, nu la efect!

    Raspunde
  20. mo 5 Jul 2010 @ 13:11

    serb,
    cand pensia unui taran e de 5 lei sau mai putin, din ce sa isi faca asigurare?!

    Raspunde
  21. Ghiocel07 5 Jul 2010 @ 13:35

    In primul rand ar trebui spanzurati cei care au taiat padurile si cei care au aprobat taierea padurilor. Sa vedeti voi ce se poate intampla la un cutremur cu blocurile in care fiecare a facut ce a vrut. S-au spart ziduri, s-au mutat conducte, s-a reconfigurat apartamentul dupa bunul plac fara nici un studiu de rezistenta. Vorbiti de indiguiri, pai si digurile care erau au fost stricate, s-au furat dalele de betaon, daca cauti prin curti vezi parapeti si dale de beton. Asta-i tara lui nimanui. Nu se respecta nimic de sus pina jos. Singura deosebire ca cei de sus AU si cei de jos NU AU. In rest tot o apa si-un pamant.

    Raspunde
  22. Katrina 5 Jul 2010 @ 13:52

    Oameni buni, poate nu stiti ca in general familiile care traiesc la tara, in Moldova, sunt extrem de amarate. Am bunici la tara si am cunoscut familii cu 5 – 7 copii care se bateau pe o mamaliga si o oala de bors cu fasole. Nu este de ras si nici nu este cazul sa ii judecam, sa ii aratam cu degetul ca nu au asigurare de locuinta.

    Poate ca ar trebui sa dam vina pe cei care nu fac diguri mai bune, mai rezistente si nu pe oamenii amarati care muncesc cu ziua ca sa aiba ce sa puna pe masa a doua zi.

    Raspunde
  23. Bogdan 5 Jul 2010 @ 14:03

    Complet de acord cu ce ai scris. Doua mentiuni am:
    1. in Romania nu exista o cultura a asigurarilor. Multi nu stiu ce inseamna sa asiguri o casa si cum poti face acest lucru. Sunt oameni de la tara care merg in oras de 3-4 ori pe an si nu stiu cui sa se adreseze.
    2. exista firme de asigurare care refuza din start sa iti faca asigurare daca esti intr-o zona de risc. E corect asa ceva? Sunt oameni care au casele construite in aceste zone de 50 de ani, mostenite de la parinti, bunici. Ar trebui sa se mute? Unde si cu ce bani?

    Fara un sprijin macar educational, explicandu-se nevoia unei asigurari, vom vorbi in fiecare an despre inundatii, la nesfarsit.

    Raspunde
  24. Un Prost 5 Jul 2010 @ 14:07

    Foarte bine punctat de Octavian: “Solutia nu este sa iti faci asigurare, ci sa faci diguri mai bune! “

    Raspunde
  25. alin 5 Jul 2010 @ 14:12

    Bogdan- tu te auzi ce zici? Tu ai auzit vreodata de Romania? Aici lumea moare de foame. Aici lumea nu are ce manca. Ce asigurare? Ce zici tu acolo? Ce sa educi? Cui sa explici? Tot ce zici tu acolo se poate aplica intr-o tara in care lumea nu are nevoie sa fure ca sa isi ia mancare. Atata timp cat lumea este proasta si voteaza cu curu’ nu cu capul vom avea inundatii si alunecari de teren in fiecare an si vor muri oameni pentru ca pe guvernanti ii doare-n cur.

    Raspunde
  26. alin 5 Jul 2010 @ 14:16

    Un Prost – Nu doar diguri. Citeste ce am zis mai sus. Albia raului trebuie curatata. Asta se numeste dragare. Dealurile trebuiesc impadurite ca sa reziste solul.

    Raspunde
  27. Bogdan 5 Jul 2010 @ 14:20

    Aline, tu preferi sa ii lasi sa moara? Nu cred ca asta e solutia si nu cred ca e momentul sa disperam, inca mai pot fi ajutati oamenii. Din moment ce au bani sa plateasca la Digi TV abonamente de 40 de lei pe luna pentru un “lighean” pe acoperis sigur au bani si de asigurare. Incearca sa fii mai diplomat in gasirea de solutii. Toti stim in ce rahat se afla tara, dar hai sa si ajutam cu ceva constructiv.

    Raspunde
  28. criserb 5 Jul 2010 @ 14:25

    @mo – sunt si cazuri asa cum zici tu, cu pensia de 5 ron, dar nu e chiar un caz general. Eu vorbesc de marea majoritate care in daca acum aveau asigurare nu aveau probleme. Sau ma rog, nu asa mari.

    Raspunde
  29. Marius Moga 5 Jul 2010 @ 14:31

    Cristi, e o problema aici. Unii dintre ei au fost sa-si asigure casele si li s-a spus ca nu se poate pentru ca nu sunt facute din caramida sau boltari. Ei ce trebuiau sa faca?

    Raspunde
  30. alin 5 Jul 2010 @ 14:36

    Bogdan – Asigurare nu isi vor face. Si nici nu vor pleca de acolo. Digi vor avea pentru ca vor sa vada si ei la tv. Ca daca nici tv nu au atunci se pot numi oamenii cavernelor. O mare parte de vina o au chiar cei de acolo(localnici si autoritati locale). Se pare ca le place apa. Sunt inundati an de an dar nu fac nici o cerere de dragare sau indiguire. Aici e de vina primarul si prefectul. Dar si oamenii pentru ca ii doare-n cur. Daca totusi au facut demersuri pe la judet si nu s-a luat nicio masura atunci e grav rau. Cat despre asigurari iti racesti gura de pomana.

    Raspunde
  31. criserb 5 Jul 2010 @ 14:37

    Eu am cautat pe net si prima societate de asigurari pe care am gasit-o spune ca asigura si case din chirpici…

    Raspunde
  32. Bogdan 5 Jul 2010 @ 14:41

    Atunci hai sa emigram!
    si nu glumesc…in 2 ani maxim imi fac bagajele…

    Raspunde
  33. alin 5 Jul 2010 @ 14:49

    Mie imi place aici. Nu vreau sa emigrez. Vreau doar o tara mai normala. Vreau drumuri europene vreau litoral european vreau sa vad oameni fericiti( nu ca acu), vreau o viata normala. Nu mai vreau sa vad la tv cat de incompetenti sunt guvernantii, nu mai vreau sa vad filme cu tigani, nu mai vreau harmalaia actuala.

    Raspunde
  34. Bogdan 5 Jul 2010 @ 14:55

    ok, si mie imi place aici. dar avem aceiasi guvernanti de 20 de ani. e imposibil fizic sa gasesti pe cineva managerial competent sa ii inlocuiesti. ei se rotesc din 4 in 4 ani iar tara tot in rahat ramane. poate doar daca aducem niste nemti la conducerea tarii. avea dreptate silviu brucan cand spunea ca romania are nevoie de 25 de ani ca sa ajunga la nivelul occidentului. doar ca el a murit. cred ca cei 25 de ani incep abia de acum. deci pentru ce sa ramanem aici? pentru ca avem o tara mai frumoasa ca elvetia dar mai murdara decat india? dupa ultimele rezultate de la bac ma intreb cine o sa ne plateasca noua pensia peste 30 de ani…daca ajungem la pensie :)

    Raspunde
  35. Alex 5 Jul 2010 @ 15:08

    am facut o mica calculatie la allianz si costa 142 euro in conditiile in care casa este cu risc de inundatie. tot 30000 euro

    Raspunde
  36. popescu ion 5 Jul 2010 @ 15:19

    ideea este ca la noi in tara NU SE ASIGURA CASELE AFLATE IN ZONE INUNDABILE…..companiile de asigurare stiu ele ce stiu….si probabil chiar daca s-ar asigura nu ar fi prea multi doritori din diverse motive cum ar fi bani, bani, bani, sau dureri in partea dorsala….

    Raspunde
  37. Marius 5 Jul 2010 @ 15:36

    @toata lumea – motive exista. lipsa educatiei, lipsa banilor, lipsa interesului etc etc. in acest moment, foarte putin conteaza motivele. conteaza doar solutiile. so, pe situl prefecturii bucurestiului sunt listate centrele de colectare ajutoare. ce care doresc dar nu au posibilitatea de a transporta cele gasite prin casa, ma pot contacta si voi trece eu sa le iau pentru a le duce la centre.

    Raspunde
  38. Andrei 5 Jul 2010 @ 15:37

    Poti sa ai asigurarea lui peste, fiindca in caz de “calamitati naturale” nu te despagubeste nici o companie de asigurari. Ei despagubesc doar cazuri izolate, accidentale, si si acolo gasesc mijloacele de a evita plata despagubirilor. Nu-i de mirare ca nu-si face nimeni asigurare. Nici eu nu mi-as face, mai ales daca as fi la fel de “bogat” ca aia din satele inundate de Siret.

    Raspunde
  39. liana 5 Jul 2010 @ 15:55

    Scuza-ma dar oamenii astia ar trebui sa-si refaca gospodariile in fiecare an , sau la 2 ?Ce sa faci cu asigurarea daca dobitocii de guvernanti fura tot si nu fac diguri , nu regularizeaza cursurile apelor , nu stopeaza defrisarile ..etc ?
    Hai sa platim 1 milion pe an si-n fiecare vara vine apa ne ia casa si noi facem alta ca ne da asiguratorul nu stiu cat.E absurd.

    Raspunde
  40. Andrei 5 Jul 2010 @ 17:01

    Adica noi suntem prosti si ne taiem craca/padurea de sub picioare, si tot guvernantii sunt de vina fiindca nu au stopat defrisarile?

    Raspunde
  41. Andu 5 Jul 2010 @ 18:33

    E parfum cu asigurarile astea……unui prieten i-a inundat vecinu’ casa (pereti parchet, mobila etc.) si totul era asigurat. Cei de la firma de asigurari au inceput cu chestii de genu : “Chitanta de la parchet, de la mobila etc. le mai aveti? Aveti nevoie de ele” . Trageti concluziile singuri

    Raspunde
  42. criserb 5 Jul 2010 @ 20:03

    Pai si nu e normal sa ai chitante? Banuiesc ca sunt chestii stipulate in contract. Daca asa scrie in contract ca tre’ sa aiba chitante atunci asa trebuia sa fie.

    Pe baza a ce sa despagubeasca asigurarile? Pe baza de incredere?

    Raspunde
  43. andi 5 Jul 2010 @ 21:35

    cred ca nu prea esti prezent in timp si spatiu !!!!!!!!!!!

    Raspunde
  44. Duke 5 Jul 2010 @ 22:05

    @criserb: tu crezi ca toti sinistratii sunt betivi/fumatori care stau la mila statului. Oamenii aia mor de foame la propriu.
    Spune tu care sunt pasii pe care ar trebui sa-i faca pentru a se asigura cineva dintr-o casa de chirpici dintr-un sat uitat de lume. Lasa tot, se duce la oras, cauta firma de asigurari (cum se discurca el prin oras), cum le explica unde e casa (iti dai seama ca doar nu au adresa la casa de chirpici), apoi vine asiguratorul la tara etc…
    Oare de ce nu te-ai limitat la articolele “light” pe care te-ai obisnuit sa le scrii? Nu te cunosc si nu am interes sa te jignesc, dar chiar nu stii pe ce lume traiesti.
    Out of feed-reader.

    Raspunde
  45. mo 5 Jul 2010 @ 22:08

    serb,
    doar nu oi fi nebuna sa pastraz toate chitantele/bonurile pe care le primesc atunci cand cumpar ceva. trec cativa ani, si apoi e logic sa le arunci… eu asa cred, asa fac!

    Raspunde
  46. Alina 5 Jul 2010 @ 22:13

    N-ai dreptate Cristi cu chitantele.
    Si pe noi ne-au inundat vecinii de sus si a venit tipul de la asigurari cu un mester, ala a facut o estimare si aia a fost…(asta in Franta)

    Raspunde
  47. Ghiocel07 5 Jul 2010 @ 22:53

    Lasati-o balta ca ati luat-o razna de tot. Va dati cu presupusul si din pacate nu comenteaza nici un asigurator sa vedeti cum se pune problema. Teoria este una si practica alta. Din cauza ca firmele de asigurare nu asigura cladirile cu bulina si din zonele inundabile, trebuia sa intre in vigoare legea asigurarilor obligatorii, care se vor face probabil de firme “speciale”.
    http://www.1asig.ro/Legea-privind-asigurarea-obligatorie-a-locuintelor-articol-13,23-29835.htm

    Raspunde
  48. raca 5 Jul 2010 @ 23:19

    Criserb, poate ar trebui sa editezi articolul asta. Sau sa postezi un nou articol, cu titlul “Basescu loveste din nou”.

    De ce zic ca e lemn domnul Basescu? Prin definitie, asigurarea asigura doar hazardul, nu si certitudinea. Chiar e o lege ce obliga asiguratorii sa respecte norme prudentiale in asigurari, deci e ilegal sa asiguri case cu “bulina rosie”, luate de val anual samd.

    Dar nu trebuie sa stii definitii daca esti presedinte, ajunge sa fii un bolovan arogant cu foarte mult tupeu… Si uita ca pana si criserb iti da dreptate la prima vedere :)

    Raspunde
  49. raca 5 Jul 2010 @ 23:49

    Deci am citit si comentariile, si mai am ceva de zis:

    1. Nu toti taranii au Digi. De fapt sper ca in curand sa treaca toti pe Focussat (hai, fie, si MaxTV :) )
    2. Marius – felicitari pentru post. Criserb, fa-l te rog verde fosforescent, trebuie sa iasa in evidenta.
    3. Nu poti sa ai o tara in care lumea moare de foame dar se investeste masiv in infrastructura. A incercat-o Ceausescu si nu i-a iesit stralucit. Acum suntem intr-adevar in extrema cealalta (putinii bani de investitii ii dam pe salarii) dar totusi trebuie sa ne asumam statutul de tara saraca macar pe termen scurt.

    Raspunde
  50. criserb 6 Jul 2010 @ 01:35

    Sa rezumam putin :)

    Toti vrem ca STATUL sa ne dea, sa ne faca, sa ne dreaga si noi sa nu facem nimic. Noi in schimb avem pretentii.

    Ne facem casa in acelasi loc in care ne-a mai luat-o apa de 3-4 ori si speram ca statul o sa ne ajute iar si iar. Da, statul e de vina ca nu fac diguri, drenaje si asa mai departe dar daca VEDEM ca statul nu face nimic, nici noi nu facem nimic. Stam cu mana in cur si speram ca maine o sa fie mai bine.

    Oare cand ne trezim si realizam ca maine nu va fi mai bine?

    Sunt unii care nu au posibilitatea sa isi faca casa in alt loc, corect. Dar oare toti nu au posibilitatea? Oare toti au DOAR acel petec de pamant? Nu cred…

    Oamenii sunt saraci, unii, dar nu toti sunt saraci, nu toti au pensie de 5 lei. Noi numai pe ei ii vedem dar restul? Restul care au posibilitati si ii doare in dos? Restul care isi pot asigura casa, care pot chiar sa si-o construiasca in alt loc?

    Da… taranii sunt prosti, nu stiu sa mearga sa-si faca o asigurare. Hai ma lasati? Oare de ce credeti ca daca sunt oameni simpli sunt si prosti? Eu nu cred asa ceva. Taranii sunt doar oameni simpli, prosti nu sunt!

    Credeti ca daca se ajunge la inundarea Galatiului si li se inunda casele oamenilor de acolo, nici aia nu au auzit de asigurari, nu?

    Hai pe bune acum? Cat o sa mai asteptam sa primim ceva de la stat cand suntem perfect constienti ca nu o sa primim nimic? Cand o sa deschidem ochii si o incepem sa realizam ca trebuie sa avem grija singuri de bunurile noaste?

    @Duke – tu stii cati oameni au case din chirpici? Chiar iti imaginezi ca aia nu au adresa in buletin? Cum poti oare sa spui asa ceva? Casele din chirpici sunt la fel ca restul caselor, au adresa si vine postasul sa le aduca pensia. Si vine doar pentru ca au o adresa si asa stiu unde sa ajunga.

    @mo – eu asa imi imaginez. Ca ar trebui sa ai chitantele chiar daca nu pentru asigurare. E posibil sa fi gresit eu, nu am studiat subiectul. Dar la cate ii stiu eu pe romani daca le ia casa foc or sa zica ca ei au avut parchet de bambus si nu din ala de 2 lei. Probabil la asa ceva foloseste chitanta. Repet, nu cunosc subiectul, mi-am dar si eu cu parere. Ierare.

    @Alina – aia in Franta :) La noi asa cum i-am zis si lu’ Mo, e posibil ca proprietarul sa zica orice… ca el vrea nush ce parchet…

    Raspunde
  51. dan 6 Jul 2010 @ 02:19

    Acuma oare daca dai aia 100 lei pe an sau noah nu 100 lei si de 10 ori mai mult, daca se intampla sa-ti ia apa casa iti dau aia de la asigurari 30 mii euro sa ti-o faci la loc?

    Ca de luat banii stiu sa-i ia dar cand e sa-i dea…

    Si la masina unele firme de asigurari cam maraie cand trebe sa-ti dea banii si uneori te certi cu ei pana ti-i dau, si la masina is sume mai mici, nu trebe sa-ti dea 30K…

    Cu treaba cu asigurarea sunt deacord, trebuiau asigurate, suma nu-i mare, ma intreb doar daca si functioneaza asigurarea asta?

    Sau iti dau ei 600-700 lei despagubire ? :)

    Raspunde
  52. Marius 6 Jul 2010 @ 03:27

    @criserb
    1. Daca iti arde casa, nu conteaza ce ai avut in ea. Conteaza suma pentru care ai asigurat-o. Cand faci o asigurare, se stabileste o suma. Prima de asigurare depinde de suma pentru care ai asigurat casa/vaca/masina/creierul sau ce ai vrut tu sa asiguri si normal, in functie de riscuri. Chitanta este INUTILA. nu conteaza ca am avut parchet de 2lei/mp sau de 2000lei/mp, asiguratorul plateste suma trecuta in contract. Daca-ti asiguri inteligenta, si peste noapte te prostesti, prezinti asiguratorului chitanta ca ai fost destept?

    2. Taranii sunt neinformati. Nu este vorba de prostie sau simplitate ci de necunostinta de cauza. Exact cum este cazul tau vis-a-vis de asigurari. Blamezi taranii ca nu sunt informati, cand tu stii la fel de multe ca si ei despre asigurari.

    3. Casa ti-o faci acolo unde ai teren. Ca-ti place sau nu terenul, din pacate nu te poti duce unde doresti si sa trantesti o casa. Ar fi ceva sa ai un teren sa te trezesti cu 20 de tarani facandu-si case doar pentru ca pe terenurile lor bate soarele prea tare nu? Ma asteptam sa stii macar atat. Ca nu-ti faci casa unde te taie capul ci unde poti.

    4. Multe din casele respective au fost ridicate de catre guvern. Ei erau cei care ar fi trebuit sa decida ca este o zona nepotrivita si sa aloce teren pentru case, intr-o zona safe.

    Ii tot dai inainte cu asigurarile. nu la asta se rezuma totul. s-a intamplat. nenorociri se vor mai intampla. este vorba ca in acest moment multi oameni sufera. sufera crunt. nu au ce sa manance, nu au ce sa bea si viitorul lor nu este deloc roz. iar tu nu faci decat sa zici ca asa le trebuie ca nu s-au asigurat.

    Ia-o altfel. Fii marinimos. Iarta-i ca nu s-au asigurat. Mergi si invata-i. Explica-le, ajuta-i sa-si incheie asigurari. FA CEVA! Altceva decat sa dai din gura ca o moara stricata, total inutil.

    Fara suparare sper, ti-o spun prieteneste si-mi permit pentru ca ne stim de ceva ani. Scoate-ti capul din fund si uita-te in jurul tau. Vezi viata cum este nu cum ai vrea sa fie.

    Repet apelul de mai devreme. Cine are chestii prin casa pe care nu le foloseste, care ar fi utile unor oameni ce nu mai au nimic pe lumea asta si nu le poate transporta la centrele de colectare, sa ma contacteze.
    Paturi, haine, lenjerii de pat, prosoape, incaltaminte, haine de iarna, cani, tacamuri, tigai, detergent, sapunuri etc.

    Raspunde
  53. ciprian 6 Jul 2010 @ 09:05

    sa fim seriosi, daca te duci la tarani si le zici sa`si asigure casa se vor uita la tine ca la felul paispe si vor crede ca vrei sa`i prostesti sa le iei banii

    Raspunde
  54. octavian 6 Jul 2010 @ 09:26

    @ciprian si ce nu au dreptate? asigurarea este prosteala pe fata.

    Raspunde
  55. criserb 6 Jul 2010 @ 09:54

    @marius – citesti doar printre randuri ;) Problema de baza e alta, tre sa ne mai ajutam si singuri, sa prevenim sa etc. Nu doar sa asteptam sa ni se dea.

    Cat despre ajutoare, daca ma stii de atata timp probabil ca iti mai aduci aminte ca m-am implictat in destule astfel de cazuri, ma bag si acum. Am sa duc ceea ce pot la punctele de colectare dar implicare personala nu. Am mai facut-o si mi-e sila de “regulile” ce se impun. Tot asa ca tine am facut pe bunul samaritean si am strand cateva masini de haine/carti/alimente pentru niste copii sarmani. Cand m-am dus acolo cu ele a trebuit sa stau ore in sir sa fac proces verbal de predare primire. Mi-au cerut sa declar pretul fiecarei hainute in parte, al fiecarei bomboane… a doua oara eu nu mai fac asa ceva. Daca tu ai rabdarea necesara, multa bafta :)

    Sper totusi ca nu e cazul si acum, eu dusesem ajutoarele la o casa de copii.

    Raspunde
  56. Cami 6 Jul 2010 @ 21:14

    Eu cred ca postu asta nu prea isi are rostu’. Sunt prea multi oameni in bucuresti care nu stiu sa vorbeasca, nu leaga o fraza corect…si tu te astepti taranii aia din fundul padurilor sau apelor sa stie ce e aia asigurare? Habar nu au. Ei nu stiu nici sa scrie, sau sa citeasca marea majoritate. Nu prea stii cum e cu romanica, nu?
    Apoi, sa iti mai zic una. La tara majoritatea caselor sunt din chirpici, ca asa stiu ei sa faca. Si nu le asigura nimeni, alea nu sunt case de asigurat. :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)