Sari la conținut

Biciclistii ar trebui sa promoveze conduita preventiva nu felul in care se imbraca pe bicicleta

Ok, nu generalizez, departe de mine acest gand, dar zilele trecute am intalnit cel putin 5 biciclisti idioti. Si cand zic zilele trecute ma refer la ieri si alaltaieri.

V-am intrebat si ieri pe FB si Twitter:

Daca il calc pe biciclistul ce vine spre mine, eu aflandu-ma pe sens unic, e ok?

Nu-mi doresc sa calc unul, departe de mine acest gand, dar cand cretinul vine spre tine, pe o strada foarte ingusta, plina de masini parcate si pe o parte si pe cealalta, cu sens unic, e foarte posibil ca acest lucru sa se intample.

Cum sa-l feresc, sa ma bag in aia din stanga sau in aia din dreapta?

strada

Eu am reusit sa franez, sa ma opresc, dar boul (ma scuzati, dar altfel nu pot sa ii zic unui om care nu da doi bani pe viata lui), nu a putut. S-a oprit direct in mine. Nu e vorba de pagube, o urma pe bara nu se pune, insa… daca il calcam?

Ma intreb, la toate manifestarile astea dedicate biciclistilor, e vreunul care sa stea sa le explice acestora ca biciclistii trebuie sa respecte regulile de circulatie? Sau ce se intampla acolo?

Se promoveaza mersul in fusta pe bicicleta… wow, un lucru frumos. Dar… important nu este cum te imbraci atunci cand mergi pe bicicleta, important este cum mergi cu bicicleta aia. Aia e important.

Daca te calca vreo masina si tu esti in fusta, pantalon scurt sau frac chiar nu conteaza.

Apoi, cand o sa priceapa biciclistii ca strada se traverseaza pe langa bicicleta nu pe ea?

Sunt chestii de bun simt pe care orice om cu creier ar trebui sa le inteleaga si sa le respecte.

Astea sunt lucrurile care trebuiesc promovate, sa vorbim mai mult despre siguranta, despre conduita preventiva nu despre cum sa ne imbracam atunci cand iesim din casa.

P.S. Am tot zis ca nu am sa mai circul fara camera pe masina, dar iar am uitat sa o pun :(

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. octavian 28 Jun 2012 @ 12:03

    Cam despre asta discutam si eu zilele trecute. Era un cretin intr-o masina micuta, din aia pentru care nu iti trebuie carnet, care nu vrei sa stii cum mergea, schimba benzile fara sa semnalizeze, trecea pe rosu, etc.

    Ma intreba Mada de ce ii lasa totusi. Raspunsul e simplu: pagube materiale prea mari nu pot sa faca cu bicicleta/masinuta, iar daca mor ca sunt cretini e doar vina lor.

    Raspunde
  2. Alex 28 Jun 2012 @ 13:12

    treaba cu traversatul se aplica doar cand nu este banda de bicicleta pe langa zebra. daca banda este prezenta, ai voie sa traversezi pe bicicleta (conform unu politist)

    Raspunde
  3. bijuterii argint 28 Jun 2012 @ 13:47

    Nici prin parcuri nu sunt mai isteti unii, nu stiu ca au frane, nu stiu ca pot trage de coarnele alea, nu stiu ca au o ” sonerie” cu care pot atentiona oamenii ca vin din spate. Imagineaza-ti ca ies “istetii” pe strada, sigur ar trebui sa nu-ti mai uiti camera…:|

    Raspunde
  4. Alex 28 Jun 2012 @ 15:18

    Asa e, daca zebra nu are pista atunci trebuie sa se dea jos de pe bicla, altfel poti sa-l calci perfect legal. In general insa soferii sunt mai atenti decat biciclistii care parca merg pe tarlaua lu tasu. si btw, vorbesc din ambele perspective, si sofer ai biciclist

    Raspunde
  5. Octav 29 Jun 2012 @ 11:38

    Am dat eu peste un biciclist care venea pe contrasens, eu faceam dreapta pe o strada cu sens unic si normal ca ma asiguram in stanga. Cand am prins un moment am accelerat repede ca sa am timp sa ma bag dar din dreapta venea un biciclist :)
    I-am facut varza bicicleta, el a sarit si nu a patit nimic. L-am luat in masina cu bicicleta cu tot si m-am dus la politie de frica sa nu se apuce sa zica ca am dat peste el si am fugit…
    Culmea e ca politistul spunea ca trebuia sa ma asigur in ambele parti…ma rog, pana la urma l-a scos pe biciclist vinovat…

    Raspunde
  6. maddy 3 Jul 2012 @ 08:22

    intr`o singura zi doi biciclisti au zburat prin fata mea pe trecerea de pietoni, calare pe bicicleta. nici unul din ei nu s`a obosit sa se asigure inainte de a se avanta pe trecere. cat de nasol pentru mine ar fi daca as lua unul din asta pe capota, sa raman cu traume ca am ranit pe cineva?
    skirtbike e cea mai mare hipstereala pe care am auzit`o…mai bine s`ar face “respect si cunosc regulile de circulatie bike”.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)