Sari la conținut

Biserica va multumeste

iphone4

Dragi enoriasi, biserica va multumeste pentru toate donatiile voastre. Fara ele, trimisii Domnului pe pamant n-ar avea acces la cea mai inalta tehnlogie :)

Ma intreb, oare era iPhone 4S, sau mai trebuie sa contribuiti pentru ca sfintii parinti sa schimbe vechile iPhone 4 cu nou lansatele iPhone 4S?

Donati fratilor, ca doar nu donati din buzunarul meu. Vorba aia, nu e prost cine cere, e prost cine da ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Adrian 25 Oct 2011 @ 23:37

    Tu ai idee cati bani din impozitul platit de tine lunar pe salariu/D.A. se duc la Patriarhie ? Cred ca ai fi surprins.
    Nu te mai lauda ca nu tu nu dai. Dai probabil mai mult decat multi altii. Nu probabil. Sigur :)
    In plus, ei nu declara ce incaseaza de la populatie si nu platesc taxe pe incasari. Ceea ce inseamna evaziune fiscala si adancirea deficitului bugetului de stat. De unde nevoia de imprumuturi ca sa acoperim deficitul. De unde costuri mai mari cu dobanzi pe care le plateste statul. Din banii cui ?… Ai ghicit. Din banii tai. Lunar. Gandeste-te cum te-ai bucurat cand ti-a crescut salariul. Ai meritat, fiindca muncesti mult. Dar s-a mai bucurat inca o persoana. Baiatul cu iPhone din poza de mai sus. Pentru ca au crescut taxele platite de tine si deci si venitul lui. Fiindca popa ia bani de la stat pentru un serviciu privat.
    Asa ca nu e suficient doar sa arati si altora ce fac preotii cu banii pe care ii dau ei la biserica, trebuie sa intelegi ca si tu, care nu dai, esti furat indirect de preotii respectivi.
    Iar partea cea mai proasta vine acum.
    Sa zicem ca vrei sa schimbi lucrurile. Ca te-ai saturat. Evident, nu poti sa-i executi pe toti popii. E scump. Dar sa zicem ca faci un partid si vrei sa iei puterea, sa schimbi legile, sa-i pui pe popi sa plateasca impozite, sa nu le mai dai bani si sa-si faca ei cate catedrale vor, dar din donatii, nu din bani publici. Vei observa ca nu poti, fiindca aia care dau bani la biserica, de prosti ce sunt, sunt mult mai multi decat aia care nu dau.
    Asa ca, prietene, nu e vorba numai de popi, e vorba ca stampila de vot nu stie carte.

    Raspunde
  2. criserb 25 Oct 2011 @ 23:47

    @Adrian – man, eu dau involuntar, ca na, imi baga statul mana in buzunar, sunt altii care dau de buna voie si sunt chiar mandrii de asta… Eu nu prea am ce face, in schimb ei au optiunea de a da sau nu…

    Raspunde
  3. mircea 26 Oct 2011 @ 01:01

    @adrian – nu da mai nimic din impozite, ceea ce da statul direct pentru culte (adica pentru huzurul popilor si al calugarilor e infim), cei mai multi din banii de la stat merg direct in restaurarea lacaselor de cult // dar cum mare iti e gradina……..are cine sa dea; crede-ma cunosc foarte bine viata monahala// cred ca mai putin de 5% din preoti/ calugari cred in ceea ce fac, pentru restu e doar o afacere, si una foarte banoasa

    Raspunde
  4. Alex 27 Oct 2011 @ 12:36

    Din pacate la partea cu banii din buget nu prea avem ce face, se duc destui bani la BOR SeReLe (desi nu cred ca e cu “raspundere limitata”), asa cum se duc si la regii asfalturilor si in multe alte gauri negre. Dar deh, pentru guvern este o investitie buna in spalarea de creier si manevratul turmei pentru noul an electoral ce vine. Doar tre sa votam “crestineste”, nu ? (cred ca din cauza de vot se poate scoate un sh din cuvantul anterior).
    Am vazut zilele trecute cati bani pot lasa unii oameni in mai putin de 48 de ore, ce-i drept la “pelerinaj” cica la manastiri. Pentru unii banii aia reprezinta jumatate din salariul lunar (ca sa nu mai vorbim de altii care trebuie sa se dramuiasca o luna cu suma respectiva).
    Eu mi-am facut o vorba: nu dau bani la cersetori, la aurolaci spalatori de geamuri si la popi. Ma gandesc totusi la primii ca poate unii din ei chiar au nevoie (dar cum sa-ti dai seama care sunt aia ?). In schimb ma doare-n paispe ca nu are popa bani de benzina la biemveu. Sa ia de la alti prosti, ca sunt destui pe lumea asta.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)