Sari la conținut

Cu forta la Biserica

97003_biserica_slujba_refIn timpul ei liber, pantera mov se mai duce si la scoala. La un master al Universitatii Bucuresti. In orarul masterului respectiv si-a facut loc si un curs de istoria religiilor.  Acum nu vorbim despre continutul cursului sau modul de predare al domnului profesor. Desi, ma stiti carcotasa, am putea vorbi si despre asta.

Dar sa ma abtin:P si sa ajung la subiectul zilei de azi, si anume obligatia mea si a colegilor mei de a merge intr-o sambata la biserica, la slujba de vecernie, plus cateva ore in plus de discutie cu preotul si obligatia de a-i pune intrebari. Obligatia. Yep. In anul 2009. In mediul universitar, urban, european in  care ne aflam. ‘Asadar nu va faceti planuri pentru sambata seara, pentru ca va dura cam de la 17 la 21-22.’ zise pedagogul de scoala veche.

Problema s-a pus (literalmente) la modul urmator: cine nu vine are nota scazuta la examen.

Se face prezenta la fata locului. Dupa cele 2 ore de slujba si inca vreo 2 ore de discutie cu preotul se va discuta despre examen si lucrarile pe care trebuie sa le facem. Adica lucruri de discutat la curs..in timpul orei de curs…care, nu intamplator, e trecuta in orar pentru ca timp de 2 ore pe saptamana niiiimeni si nimic sa nu-i rapeasca domnului profesor limelight-ul. Eh, dar daca domnul profesor ar fi atat de lipsit de ambitie incat sa se limiteze, in mod banal, la orele de curs ce-i sunt rezervate, cum ar putea dumnealui sa ne deschida orizontul in masura in care harul sau ii da sansa sa o faca? Pai nu e pacat? Am mai zis ca nu e vorba de vreo povestire de Creanga de acum 2 secole? Chestia asta e wrong in atatea feluri incat nici nu stiu de unde sa incep. Off the top of my head:

– Religia nu e obligatorie. in nici un fel.

– Nici un profesor nu are dreptul sa oblige studentii la activitati in afara orelor de curs

– A merge obligat la biserica, de fatada, de gura altcuiva, nu prea ma pricep, dar cred ca inseamna fix a-ti face pacate

– 80% dintre noi suntem fete. And you know, e si treaba aia foarte logica si fireasca cu interdictia femeilor in biserica in perioadele ‘murdare’. Gotta love the church.

– Nici un om nu are dreptul (incepand cu cel moral) sa-l constranga pe altul sa faca ceva anume prin santaj. Pentru ca amenintarea cu nota e tot un santaj.

– Poate unii dintre noi suntem catolici. Sau evrei. Sau scientologi, in pana mea.

Dau cuvantul audientei. Cum e? E ok? Voi ce-ati face?

(Guest post scris de Irina)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Cristi 27 Nov 2009 @ 13:17

    Eu as urla la el de l-ar lua toti dracii :d
    Serios vorbind, asta nu suporta reclamatie la decanat ?
    (Da tot as urla la el. In sala de clasa, nu in biserica).

    Raspunde
  2. octavian 27 Nov 2009 @ 14:32

    Bine ti-a facut pacatoasa mica ce esti!

    Raspunde
  3. Times.ro 27 Nov 2009 @ 16:04

    Eu zic sa mearga si sa puna intrebarile urmatoare:

    1. Care religie vi se pare mai buna, crestina sau musulmana. Si de ce.

    2. Budistii se duc direct in iad, pentru ca nu sunt impartasiti?

    3. Daca ati fi fost acolo cand Pilat i-a intrebat pe evrei pe cine sa elibereze, ce ati fi strigat? Sa-l elibereze pe Isus sau pe Barabas?

    4. Credeti ca ortodoxia e o secta, avand mai putini credinciosi decat catolicismul, dar aceleasi elemente esentiale?

    Raspunde
  4. pantera mov 27 Nov 2009 @ 22:23

    @cristi- in caz ca se tine de promisiune, ma tin si eu de-a mea de a merge la decan. nu ca-mi imaginez ca se va intampla ceva, dar cel putin sa fie informat de modul de predare al unor cadre universitare.
    @ionut- stii ca vrei sa vii sa i le pui tu :P

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)