Sari la conținut

Buda turcească e chiar o chestie inteligentă

2743212840067376836KAVAnt_fsAcum câteva seri am fost cu George la un local turcesc. Un local exact așa cum le-am văzut eu în Turcia, fără prea mult bun gust în interior dar cu o mâncare deosebită. Vi-l recomand și vouă dacă vă place bucătaria turcească. Să nu-mi ziceți că e urât în interior, știu asta. E curat, dar foarte simplu, pare o bodecă.

Nu despre asta vroiam să vă povestesc acum, ci despre buda turcească pe care am fost nevoit să o folosesc la un moment dat.

Deși nu mi-a plăcut niciodată, pentru ca e foarte incomodă, mi-am dat seama ca turcii nu-s proști deloc. Buda turcească este probabil cea mai igienică toaletă. După cum știți e foarte ușor să iei vreo boală atunci când te pui pe budă, de aceea atunci când folosim toaletele publice nu ne punem niciodată pe colac. Preferam să umplem colacul de hârtie igienică, sau să stăm în așa fel încât să nu-l atingem, lucru de altfel foarte chinuitor și neplăcut. Mai sunt și idioți (altfel nu am cum să le zic) care se suie încălțați pe wc și atunci îți e ditamai scârba să folosești respectiva toaletă.

Eh, toate astea nu se pot întâmpla în cazul budei turcești. Acolo e simplu, te duci, te așezi pe cele două tălpi ale ei și-ți faci nevoile. Indiferent de nevoile pe care le ai ea se folosește la fel. Nu ești nevoit să faci tot felul de improvizații ca să o folosești, nu ai cum să te pui cu curul pe ea ca să iei vreo boală.

Știu, sunt ale naibii de incomode dar au fost făcute cu cap, tocmai în scopul păstrării unei igiene cât mai ridicate, eliminând practic pericolul contactării a cine știe ce boală :)

Mă gândesc că ar fi bune în toate locurile publice, ne-ar scuti de complicațiile descrise mai sus, plus că, ele se curăță mult mai ușor.

Pentru acasă nu! Acasă mie îmi place să stau o vreme pe tron, să citesc o revistă, să-mi citesc readerul, să mă conversez pe twitter :P

P.S. Am plecat la baie, ne citim de pe budă ;)

[sursă poză]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. Ozana 29 May 2010 @ 16:56

    Se vede ca nu esti fata/femeie… :-j

    Raspunde
  2. Un PROST 29 May 2010 @ 18:38

    Este foarte practica toaleta asta. Nu mai pierzi mult timp. Il arunci si pleci. :d

    Raspunde
  3. criserb 29 May 2010 @ 18:50

    @Ozana – Păi dacă aș fi femeie care ar fi difernța? Să nu-mi spui că tu te așezi pe wc în toaletele publice. Hai explică-mi că m-ai făcut curios :)

    Raspunde
  4. jack 29 May 2010 @ 20:11

    mi-ai facut o pofta :)

    Raspunde
  5. Marius 30 May 2010 @ 10:07

    Ca unul care a stat 3 ani in Turcia iti pot spune ca turcii pun foarte mult accent pe curatenia in toalete. Am gasit toate gratis si foarte curate pana si-n cele mai micute sate. La noi cu greu gasesti!

    Apogeul, la un restaurant in Suceava. Stiti, la noi se plateste mersul la toaleta! (e adevarat, nu consumasem nimic la ei)

    Raspunde
  6. Ozana 30 May 2010 @ 11:01

    Nu… nu ma asez, eu de fapt nici nu caut sa imi fac treburile la o toaleta publica, dar evident sunt momente si momente in care chiar nu rezist si trebuie sa fac o exceptie, si una dintre exceptii a fost cand a trebuit sa folosesc genul acesta de toaleta.
    Ma asez frumos si surpriza… stropit si m-am udat pe mine.

    Raspunde
  7. Marius 30 May 2010 @ 12:52

    Numele restaurantului turcesc si adresa? Te rog.

    Raspunde
  8. criserb 30 May 2010 @ 14:10

    @Marius – ai chiar la începutul postului un link cu locul în care se află. Dinspre piața Iancului spre Pantelimon, pe șoseaua Iancului la vreo 200m pe dreapta. E vis-a-vis de Domo. Nu știu cum se numește, dar nu ai cum să nu-l găsești dacă ajungi în zonă.

    Raspunde
  9. ipo 2 Jun 2010 @ 11:27

    Si mai exista avantajul ca sunt super usor de curatat, cu niste apa si solutie de igienizare. Nu-i nevoie sa speli vasul prin toate cotloanele.

    Raspunde
  10. histo 15 Nov 2010 @ 16:47

    BODECA=BODEGA(asa ar fi corect)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)