Sari la conținut

Desprefotografie.net

Ieri, în timp ce căutam niște tutoriale cât mai detaliate despre realizarea corectă a panoramelelor am dat de blogul desprefotografie.net, un blog pe care vreau să-l recomad din suflet celor pasionați de fotografie.

Am găsit aici mai mult decât îmi puteam dori despre panorame (vedeți aici părțile 1, 2, 3 și 4), explicate într-un mod foarte plăcut și pe înțelesul tuturor.

Văzând că textul este scris foarte bine și captivant m-am apucat să citesc tot blogul. Cele mai utile articole, pentru mine, pe lângă cele de sus, au fost despre:

  • Filtrele de densitate neutră, ND – acum îmi este foarte clar la ce folosesc, de ce sunt necesare. Până acum auzisem eu una alta, citisem despre unele dintre ele dar nu mi-am făcut o imagine așa clară. Postul este însoțit de poze, de exemple, nu ai cum să nu pricepi.
  • Cum se realizează fotografia miniaturistă, denumită Tilt & Shift. Nici nu știam că așa îi zice, sau că acest fel de fotografie există :)
  • Bracketing – Când se folosește, de ce se folosește și mai ales la ce folosește.
  • Macro – și nu neaparat despre ce este un macro ci despre accesoriile necesare în acest tip de fotografie. Cum se face și cu ce. Cititi aici, dacă vă interesează. Sunt convins că o să descoperiți lucruri la care până acum nici nu vă gândeați.
  • Multe alte lucruri pe care am să vă las să le descoperiți singuri.

P.S. Acest post nu este reclamă, nu este plătit. Mai sunt și oameni care merită lăudați!

P.P.S. Octavian, citeste blogul de mai sus, e explicat chiar pe limbajul tău ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. A.Dragos 29 May 2010 @ 16:13

    E foarte bun blogul, prezinta tehnici de fotografiere destul de calumea. :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)