Sari la conținut

Cadouri sau bani?

cadouSunt multe situatii in care nu stii ce sa ii cumperi unei persoane. E posibil ca persoana sa aiba orice si sa nu stii cum sa o surprinzi, e posibil ca persoana sa fie foarte pretentioasa si sa nu iti permiti sa-i cumperi nimic din ceea ce si-ar dori.

Mai sunt situatiile in care pur si simplu nu gasesti in zona in care cauti si atunci cam ramai fara variante.

Si atunci ce faci?

Multi prefera sa dea bani sarbatoritului in ideea ca-si poate cumpara singur ceea ce vrea si probabil o sa-si aminteasca cu mai mult drag de cadou.

Sunt alte persoane care cred ca a darui bani este urat, dovedeste lipsa de inspiratie si de interes fata ce persoana sarbatorita. Eu la capitolul asta ma incadrez.

So, voi ce ziceti, cautati cadoul pana-l gasiti sau ii dati omului niste bani?

P.S. Cand zic bani ma refer si la vouchere-le cadou.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. crina 2 Aug 2012 @ 18:22

    Niciodata nu am dat bani unei persoane in locul cadoului. Gasesc asta ca si tine, de FOARTE prost gust, un fel de …”cam atat cred ca meriti, cotizez si scuteste-ma sa imi bat capul” !

    Exceptie am facut cand a trebuit sa iau cadou unor copii mici, si am dat banii mamicii, in ideea ca “stie ea mai bine de ce are nevoie copilul”.

    Raspunde
  2. aHUIBAN 2 Aug 2012 @ 21:09

    Eu am primit de multe ori gift card-uri Visa utilizabile oriunde in US si nu doar intr-un magazin. Asta de la colegi se serviciu de acolo care nu-mi cunosteau preferintele sau rude mai indepartate.

    O alta chestie faina la ei, si probabil nu doar acolo, este ca poti deschide un “wish list” la magazine pentru majorat sau alte evenimente importante, unde prietenii iti pot cumpara itemurile scrise de tine. Prietenii si cunoscutii te intreaba unde ai deschisa lista (o lista ce apare in toate locatiile aceluiasi lant de magazine) iar pe masura ce un prieten iti cumpara un item – el este sters de pe lista!

    Raspunde
  3. MARADONA 3 Aug 2012 @ 09:09

    …….se apropie ziua lui Octavian? :-bd

    Raspunde
  4. Crox 3 Aug 2012 @ 13:07

    Bilete la concert in primele randuri.
    Bilete la teatru aproape de scena.
    Bilete la un meci de fotbal in tribuna 0/1 – (Dinamo – Barcelona..)

    Chestii pe care si le-ar permite, dar ar ezita sa le cumpere. Un rasfat practic.

    Raspunde
  5. Adrian 3 Aug 2012 @ 16:46

    criserb, la cate idei nastrusnice ai pentru articole nu cred ca ramai in pana de idei cand vine vorba de un cadou. cadoul trebuie sa ramana un cadou, o surpriza, ceva personalizat care sa aminteasca persoanei in cauza … de tine :) deci … cadou, cadou, cadou. de trei ori!

    Raspunde
  6. garetbora 4 Aug 2012 @ 01:25

    Nicidecum bani, intotdeauna gasesti ceva nou de cumparat – cadou cu care poti sa surprinzi sarbatoritul….

    Raspunde
  7. criserb 4 Aug 2012 @ 01:58

    @Adrian – nu e vorba de mine, vorbesc in general asa, stiu multe persoane pentru care a da bani e o solutie. Eu… caut, sunt momente in care nu stiu ce sa iau, dar pana la urma iau ceva, nu dau bani… nu-mi place :)

    Raspunde
  8. ioan t. 4 Aug 2012 @ 10:14

    Sunt o fire ceva mai pragmatica, prin urmare – vouchere cadou :)

    Raspunde
  9. brontozaurel 6 Aug 2012 @ 22:37

    Bani. Intotdeauna.

    Pentru ca am primit prea multe cadouri idioate si inutile pe care le-am zburat la gunoi in secunda doi. In special de la oamenii care si-au imaginat ca m-ar cunoaste. Pot numara pe degetele de la o mana toate cadourile pe care le-am primit in aproape 29 de ani de viata si care chiar mi-au placut. Pachetul cu o enciclopedie si o agenda cu coperti de lemn primit de la ai mei de ziua mea in 2007. Parfumul cu aroma de citrice primit de ziua mea de la colegi in anul II de faculta (cu mentiunea ca fata care a fost cu ideea vindea parfumele respective, iar eu ii spusesem ca vreau sa-l cumpar pe ala cand il primeste). Cadoul primit de ziua mea de la colegi in clasa a XI-a (un ghepard de plus, un prosop Ferrari si o felicitare cu un Morgan). Atat.

    Pentru ca intotdeauna despachetez cadouri plina de entuziasm si aproape intotdeauna raman cu un gust amar. Si cu amintiri neplacute.

    Pentru ca mi-am facut prea multi nervi din cauza reprosurilor ca nu stiu sa apreciez, in special in situatii cum a fost cea cu sandalele de nunta ale mamei. Si-a stricat sandalele alea ca sa-mi faca mie o pereche. Insa mie mi-au parut hidoase.

    Pentru ca am tocat prea mult timp si nervi in cautarea unui cadou pe care l-am dorit a fi perfect pentru persoana care urma sa-l primeasca. Si care l-a primit pana la urma cu niste sprancene ridicate.

    Asa ca bani. Pentru sanatatea mentala a ambelor parti.

    Raspunde
  10. ionut_d 15 Aug 2012 @ 17:02

    Si una si alta. Adevarat ca poate fi inteles ca lipsa de originalitate sau delasare sau stiu eu ce altceva dar in foarte multe cazuri plicul cu bani a fost foarte bine primit si of the record s-a aflat ca a venit exact cand sarbatoritul avea nevoie. Cred ca tine mai mult de persoana in cauza. Stiu sigur oameni carora nu as putea sa le dau nicidoata plic si stiu oameni care ar fi mai bucurosi cu banii care i-ar ajuta sa isi plateasca niste datorii de exemplu.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)