Sari la conținut

Cameră video de bord Nextbase 4063 review

Am de foarte mult timp cameră video în mașină pentru a filma tot felul de evenimente în trafic. Acum ani de zile mai urcam pe blog întâmplările zilnice, pe toți cei ce nu respectă legea și îi sfidează pe ceilalți participanți la trafic, dar mi-am dat seama că nu are rost. În afară de câteva like-uri și aceleași păreri ale oamenilor normali la cap, nu se schimba nimic. Nu știu de ce aveam impresia că o să se schimbe ceva…

În fine, camera o am în continuare pe mașină, o folosesc zilnic și sper să nu am nevoie de mărturia ei vreodată. Dar o țin, nu se știe niciodată când o să-mi prindă bine o înregistrare.

Acum am primit în teste o cameră video de la Falcon Electronics, o cameră video mai nouă decât cea pe care o am eu (am un Vico Marcus 3), un Nextbase 4063.

Din prima am fost puțin sceptic, când i-am văzut prețul, pentru că-mi amintesc că pe a mea, am dat, când am luat-o, vreo 1000 lei, sau pe acolo.

Am pus camera nouă pe mașină și am zis că doar filmările mă pot convinge dacă camera este bună sau nu.

Aveți mai jos, două filmări, una de noapte+ploaie măruntă și una de zi.

După ce le-am văzut am zis că-i ok camera, merită banii. Costă 600 lei, dar acum e la reducere, o găsiți cu 500 lei.

Îmi place la ea că înregistrează și viteza de deplasare și coordonatele GPS. Practic, cu softul ei, poți vedea cum te deplasai pe harta, ceea ce vedeai în fiecare moment și viteza de deplasare.

Foarte încântat sunt de asta.

De ce bună camera la bord?

Păi în cazul unui eveniment ai un martor complet imparțial ce poate să-i ajute pe cei de la poliție. Se vede totul exact așa cum s-a întâmplat, cu toate datele necesare.

Și e foarte ok, mai ales în traficul zilelor noastre unde pe străzi sunt tot felul specimene care n-au treabă cu restul, drumul parcă le aparține.

Nu-mi spuneți că voi nu-i vedeți? :)

Eh, tocmai pentru că un martor nu strică, o cameră de bord este foarte utilă în fiecare autovehicul. Mai ales în București care se știe că este în topul orașelor foarte aglomerate, unde participații la trafic și-au cam pierdut bunul simț, unde evenimentele rutiere au crescut foarte mult și regulile de circulație au început să devină opționale pentru din ce în ce mai mulți șoferi.

Dacă până acum nu aveți o cameră la bord, eu zic că e cazul să vă luati una. V-am zis și mai sus, sunt și ceva reduceri în perioada asta, pentru că Falcon Electronics desfășoară o campanie de conștientizare a pericolelor din trafic, pentru că se pare că mai sunt oameni care nu sunt conștienți de ele.

Despre camera pe care o testez eu, pe lângă caracteristicile pe care le vedeți pe site, vă pot spune că-mi place că are wi-fi, practic te poți conecta cu telefonul la cameră și să ai access la video-urile și pozele făcute. Poți distribui imagini aproape instant, nu trebuie să mai ajungi la un calculator pentru a le descărca. Ceea ce este foarte mișto.

Are un unghi destul de larg de filmare, 150°.

Merge și dacă ai luat contactul, poți înregistra până la 30 de minute fără să fie alimentată la bricheta mașinii.

Cablu de alimentare este lung, îl poți ascunde foarte ușor.

Are un senzor G, care în caz de ceva protejează automat filmulețul din timpul impactului.

Dacă i-ar mai lipsi ceva ar fi filtrul polarizator. Cu toate că, la vechea cameră aveam și l-am dat jos. De ce? Păi dacă pe soare un filtru polarizator își face treaba foarte bine, noaptea te încurcă. Întunecă imaginea și e mai bine fără filtru. Dar… pe ziuă e bun.

Probabil că de aia nici nu are, ar fi un efort prea mare pentru un utilizator să-l tot pună și să-l dea jos.

Singurul minus pe care-l are camera, din punctul meu de vedere, este greutatea cu care o dai jos din parbriz. Are o clemă destul de greu accesibilă și destul de tare. Practic ai nevoie de ceva forță pentru a da camera jos din parbriz. Asta dacă vrei să o dai, eu nu o dau, nu am dat-o de câțiva ani și n-am avut probleme, deși sunt conștient că pot oricând să apară. Oricând poate unul să-ți spargă mașina pentru a ți-o fura, dar… eu mi-am asumat acest risc.

Că vă luați camera asta sau alta, sfatul meu este să vă luați ceva. Este foarte important să aveți un martor în trafic, martor de care sper să nu aveți nevoie vreodată. Dar dacă aveți?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Silver 7 Dec 2017 @ 21:25

    Mi-am luat si eu o camera in 2016 pt ca traficul devenise groaznic in Cluj.
    Am vrut sa iau de pe emag, dar review-urile erau in contradictie si la camere de 250lei si la alea de 500 lei.

    Asa ca am comandat una din China cu 18€ care avea review-uri foarte bune din partea rusilor (care, se stie, sunt campionii DVR-ului). Am zis ca la 18€, n-am ce sa pierd chiar daca n-am garantie.

    Inutil sa spun ca merge si azi, zi-de-zi, n-am avut probleme, nici incidente, dar circul mai linistit de cand o am…

    Modelul prezentat, nu-mi place ca afiseaza viteza…Ce te faci cand ai un accident in oras la 70 de km/h cand ai limitare la 50km/h? Ii arati politistului filmarea in care tu nu respectai limita de viteza…Bullshit.

    Raspunde
  2. criserb 8 Dec 2017 @ 10:00

    @Silver – păi da’ se presupune că suntem civilizați cu toții, că nu ne plac cei care încarcă legile de circulație. Uite, pe mine dacă mă prind cu viteză mai mare, mi-o asum, e doar vina mea.

    Raspunde
  3. Silver 8 Dec 2017 @ 16:50

    Aha, deci tu ai nevoie de un radar si in propria ta masina, nu ti-s destule cele de pe drumuri…
    Cum se numeste asta…masochism auto? :)))

    Raspunde
  4. Adi 18 Jul 2021 @ 12:36

    Dupa 2 ani camera s-a deformat din cauza acumulatorului.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)