Sari la conținut

Cand o femeie devine doamna?

Era o problema pe tema careia am discutat ieri cu prietenii in timp ce vizionam meciul.

In principiu o femeie devine doamna dupa ce se casatoreste dar nu ma refer la femeile care fac acest pas, ma refer la femeile care nu se casatoresc si trec de o anumita varsta.

Nu cred ca mai putem sa-i zicem domnisoara unei femei de 50 de ani… si intrebarea mea, firesca as spune, este: peste ce varsta ne adresam cu  “doamna” unei femei nemaritate?

Stiu ca pana la urma ele sunt niste domnisoare batrane, dar totusi nu este politicos. So: Cand o femeie devine doamna? Voi ce credeti?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. MooNy 18 Mar 2010 @ 14:04

    “Doamna” ca apelativ este relativ.
    Pe vremuri se adreseau cu Domnisoara inainte de nunta si cu Doamna dupa, nu doar din cauza verighetei ci din cauza ca viginitatea se pierdea strict in urma casatoriei.

    Acum te adresezi cu domnisoara unei fete mai tinere decat tine si cu doamna uneia mai in varsta sau care nu ii stii starea civila. Desigur, or sa fie si babute virgine care or sa ceara sa fie numite “Domnisoara” pentru ele sunt pe sistem vechi. De asemenea doamna mai e folosit si pentru respect. Ex la scoala/facultate, chiar si profelor tinere de seminar li se va zice “doamna profesoara” si nu “don’soara profa”

    Raspunde
  2. Di 18 Mar 2010 @ 14:17

    Nu toate femeile maritate sunt “doamne”…multe continua sa fie tarancutze, ciobanitze, catze, tzatze etc. “Domnia” asta curge prin sange si este direct proportionala cu gradul de civilizatie.

    Raspunde
  3. octavian 18 Mar 2010 @ 14:36

    poti sa le zici “Domnisoara” la orice varsta, mereu se vor simti bine ;)

    Raspunde
  4. Cezar 18 Mar 2010 @ 14:42

    Scurt si la obiect, eu as zice dupa 30 de ani (chiar si nemaritate, dupa varsta asta cred ca se simt ele doamne). :D

    Raspunde
  5. ann 18 Mar 2010 @ 17:16

    eu aveam o profa nemaritata in facultate, care si la 50 ani avea pretentia sa i se zica “domnisoara”, daca-i ziceai “doamna profesoara” se facea ca nu aude

    Raspunde
  6. Pishcotzika 18 Mar 2010 @ 22:30

    Erau pe vremuri, doua tipuri de femei maritate=doamne si fete mari=domnisoare!
    Acum spui cum apuci… cine supara… pretinzi ca nu ai incercat/ nu sti despre relatiile perosanei respective.
    Punct!
    PS: Daca e strict confidential, atunci sa`i fie de bine!
    Sa nu aiba pretentii la “Don`soara” !

    Raspunde
  7. alin maramu" 15 Apr 2010 @ 19:30

    Ehei fratilor, in viata viitoare, poate vor merita sa fie numite doamne. Pana atunci, SUNTETI CURVE FAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!:))))))))))))))))

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)