Sari la conținut

Ce-mi plac mie oamenii care te sfătuiesc să nu lucrezi cu băncile

Întrebam și eu pe facebook de unde aș putea să iau un cel mai bun credit de nevoi personale. O întrebare destul de simplă. Mă gândeam că mai sunt oameni care au mai luat și poate au niște ponturi pentru mine, asta înainte să ajung și eu la o bancă să întreb. Să plec cumva cu o idee făcută.

Ei bine, sunt o grămadă de oameni care îmi spun să nu-mi iau credit, să nu lucrez cu băncile, bla bla.

Atunci am o altă întrebare pentru ei. Cum reușesc ei să-și ia o casă? Nu vorbesc de cei care au banii de la mama și de la tata, vorbesc de cei care au un venit mediu și totuși vor să-și cumpere o casă/apartament? De unde au ei 50-60.000 euro dacă nu de la o bancă? Iau împrumut de bunici sau cum? Iau de la un cămătar?

Mor când îi aud… “nu te duce la bancă”, “te jecmănesc ăia”, etc.

Păi bine frate, dacă nu am banii, cum să fac să-mi iau o casă sau un apartament?

Eu nu sunt la primul credit, mai am unul, mi-am luat și mi-am facut un apartament așa cum am vrut și tot prin credit de la bancă. Ah, da, plătesc o dobândă, dar altfel cum puteam să fac?

Și totuși dacă sunt care pot să-mi recomande o bancă ok pentru un credit de nevoi personale/ipotecar/construcții să-mi lase un comentariu. Până acum eu aș merge tot cu UniCredit, bancă la care mai am deja un credit.

credit-constructie-unicredit

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. BogDan 23 Jun 2014 @ 18:41

    Aș alege cămătarii. Nu de alta, dar îi cunosc pe cei la care aș apela, așa că nu aș risca nimic, în plus primesc fără nici un fel de exagerare o ofertă mult mai bună decât a jegurilor nenorocite care au pus lumea-n cur :)

    Raspunde
  2. 230v 23 Jun 2014 @ 19:26

    Mai bine ia un credit. Fă un bisnis acoperă creditul. Rămâi cu bisnisul și cumpără apartament din bisnis. Pe mine unul mă apucă groaza la un credit pe 30 de ani cum au foarte multe cunoștințe din jurul meu. Dacă în 10 ani unul are accident, nu mai poate lucra sau nu mai poate lucra unde lucra înainte iar salariul pe care se baza se înjumătățește sau și mai rău. Ce pana mea faci atunci?????De unde plătești? Ce faci? Nu știu câți dintre semi-posesorii de apartamente au și un plan B sau chiar C.

    Raspunde
  3. Ionela 23 Jun 2014 @ 21:38
    Raspunde
  4. Marius 23 Jun 2014 @ 21:49

    @BogDan – Probabil prietenia se termina atunci cand incepi sa intarzii cu plata ratelor. Atunci incep sa apara o mana rupta, un picior rupt, o noapte dormita in padure legat de un copac. Daca asta nu se poate intampla, probabil nu vorbim de camatari de-adevaratelea.

    Raspunde
  5. Marius 23 Jun 2014 @ 21:54

    Din experienta.. oamenii care se plang de banci sunt cei care s-au apucat de un credit fara un plan pe termen lung, si n-au reusit sa plateasca sau au avut intarzieri mari.
    Eu am la ING, si n-am avut niciodata problemele de care aud la altii. Rata mi s-a micsorat 2 ani la rand, in urma scaderii dobanzii EURIBOR. (rata fiind compusa din rata dobanzii + o marja fixa).
    Deci, parerea mea e ca problemele apar doar atunci cand devii rau-platnic.

    Raspunde
  6. criserb 24 Jun 2014 @ 00:05

    @BogDan – man, ce să zic, multă baftă…

    @230v – nu pierzi mare lucru, având în vedere că rata este mai mică ca o chirie similară. Tot ar trebui să dau banii pe o chirie… deci… ce pierd?

    @Marius – si la mine a scăzut rata. Nu mult, dar este în scădere tot datorită euriborului. Să meargă tot în jos, nu mă deranjează ;)

    Raspunde
  7. Alex 24 Jun 2014 @ 10:19

    Eu iti recomand BT-ul…am la ei credit de nevoi personale…sunt foarte ok..au dobanda mica…singura “problema” nu acorda sume mari. La nevoie personale…au maxim 5K (echivalentul in ron) daca nu ma insel.

    Raspunde
  8. Marian 24 Jun 2014 @ 12:36

    @ Criserb – Nu pot sa cred ca esti atat de naiv (poate necunoscator) in relatia cu bancile.
    Iti spun eu ce pierzi:
    1. avansul platit la achizitia apartamentului (difera in functie de tipul de credit, poate fi 5% la prima casa sau chiar 25% pt alte ipotecare).
    2. Banii pentru renovarea apartamentului (ai spus ca l-ai facut cum vrei tu)
    3. Banii pt acte, prelucrarea dosarului la banca etc.
    4. si cea mai dureroasa: pentru ca in RO nu exista legea falimentului personal, vei fi urmarit de banca pana la stingerea creantei (in cazul in care valoarea de piata a apartamentului a scazut sub valoarea de achizitie-avans-creditul deja platit) ceea ce este cat se poate de real in conditiile de azi.
    5. Sa mai zic si de costul de oportunitate? (adica ce ai fi putut castiga prin plasarea banilor pe bursa, depozite, bonduri etc. in loc sa ii blochezi in apartament)?

    Acum trage linie, aduna si vezi cat ai de pierdut :)

    Raspunde
  9. criserb 24 Jun 2014 @ 12:52

    @Marian – Man, am o rată de 270 euro pe lună. Chiria la mine în bloc costă 350-400 euro pe lună. La finalul creditului eu o să rămân cu un apartament, chiar dacă mă mut din el și-l închiriez, se plătește singur. Deci repet, ce am de pierdut?

    Undeva trebuia să stau, deci trebuia să plătesc o chirie, nu? Banii ăia se duceau toți pe apa sâmbetei, așa rămân totuși cu ceva și stau în condițiile pe care le vreau eu, nu în unele oferite de cine știe ce apartament luat în chirie, în care parcă nu-ți vine să bagi cine știe ce bani. Să nu mai vorbesc de cazul în care proprietarul nu-ți permite să bagi bani…

    Raspunde
  10. Suzy 25 Jun 2014 @ 00:48

    Unii oameni considera ca vor sta cu mama si tata pana la ‘danci-batranete, altfel nu inteleg reticienta pentru credite.. Sa-ti iei o casa/apartament cu banii jos e destul de greu in zilele de azi, oricat de smecheras ai fi sau oricat de strangator ai fost cu banii tai. Asa e, bancile sunt niste “camatari legali” dar macar ai si o siguranta in toata treaba asta.

    In cazul in care vrei sa-ti iei un credit, eu te-as indruma catre o banca cu care colaborezi deja. In felul acesta, avand un comportament de plata ok si istoric cu ei, vei putea negocia si la diferite comisioane si/sau obtine o marja mai mica decat “standard” ca deah, esti clientul lor deja :)

    Raspunde
  11. ionut_d 27 Jun 2014 @ 11:43

    Am avut o experienta neplacuta cu Unicredit, sunt cam cretini. Bancile sunt niste camatari legali, dar dupa cum spuneai, altfel nu ai cum sa faci ceva. Asta doar daca nu te-ai nascut fiul/fiica lui Bill Gates :)

    Raspunde
  12. criserb 27 Jun 2014 @ 12:08

    @ionut_d – probabil depinde și de oameni, ca peste tot, eu am avut numai experiențe plăcute cu Unicredit…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)