Sari la conținut

Carnea așa cum trebuie ea să fie, la Prăvălescu

Vă povesteam zilele trecute că am dat like unei pagini de facebook și de atunci văd tot felul de bunătățuri la mine în feed. Ei bine, nu am mai rezistat tentației și vineri m-am dus până acolo să văd cu ochii mei dacă ceea ce apare pe facebook chiar există, și mai ales cum, în realitate.

M-am uitat pe hartă și m-am dus înspre Mendeleev 33 cu groază că nu am să găsesc un loc de parcare. Surpriza a venit chiar în fața prăvăliei, unde erau vreo două locuri de parcare speciale pentru clienții magazinului.

Am lăsat mașina acolo, am întrat înauntru și am făcut câteva poze.

Nu m-a intrebat nimeni de ce fac poze, ceea ce este foarte bine. Oamenii își dau seama că pozele pot să le aducă clienți noi, și asta probabil că își dorește orice prăvălie. O mare bilă albă pentru asta.

După ce am făcut câteva poze am vorbit puțin cu oamenii de acolo și am aflat câte ceva despre carne, de cum este adusă, de cum este preparată și alte chestii pe care sincer să fiu le-am uitat. Nu sunt eu chiar așa bucătar pentru a le ține minte.

Ceea ce însă am reținut este legat de calitatea cărnii. La Prăvălescu carnea este 100% carne de la animale crescute cu grijă și fără a fi îndopate cu tot felul de chestii. Ceea ce este bine.

Am luat să-i dau lu fii-miu și să știți că nu a rămas nimic în farfurie.

Abia aștept să vină vara să încerc tot felul de chestii la grătar, acum că am de unde lua carnea.

În plus, există posibilitatea să comanzi ceea ce vrei și primești comanda vineri, exact înainte de weekend.

La Prăvălescu este un magazin cochet, cu o mare varietate de carne, și dulciuri ce-ți fac cu ochiul. Am luat și niște prăjituri, nu mă puteam duce la Dana fără așa ceva, și… surpriză, la mine nu a ajuns nicio bucată. Draga de ea a mâncat tot, știind că eu nu sunt mare fan, dar chiar așa, să nu-mi lase nimic?

Eu vă sfătuiesc să-i încercați, sunt la început de drum și au nevoie de încurajări. Nu trebuie să credeți nimic din ce v-am povestit eu, mergeți pe la ei și o să vă faceți singuri o părere.

Puteți să le spuneți că ați auzit de ei de la mine, dar nu o să vă facă niciun discount, doar că, vreau să știe că eu îi apreciez și îi recomand.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Andrei 29 Feb 2016 @ 10:27

    Am urmat sfatul tau si am fost Sambata acolo.
    Sincer … dezamagitor. Carnea era veche si uscata, se vedea ca nu e tocmai proaspata. Preturile… foarte mari. Prajituri de 50-60 lei kg vandute la 95 lei kg.
    Am plecat in 5 minute de acolo si mi-am facut aprovizionarea de carne cruda de la carmangeria de la udriste, iar pentru preparate (muschiulet, piept afumat, sunca, cas afumat, prajitura dobos) am fost in curte la agronomie.

    Raspunde
  2. criserb 29 Feb 2016 @ 10:47

    @Andrei – Sunt foarte surprins să aud ce zici. Am fost și eu tot sâmbătă, dimineața și am luat carne super ok. Cât despre prăjituri, nu sunt cele mai ieftine, dar eu compar cu Cofetăria Alice, și La Prăvălescu sunt puțin mai scumpe, dar sunt prăjituri de casă…

    Raspunde
  3. Andrei 29 Feb 2016 @ 17:24

    Eh, eu sunt mai mofturos la mancare si asta include si ingredientele crude, cum ar fi carnea.
    Mi-am expus parerea personala privitor la cat pe proaspata pare si sper ca nu e cu suparare pentru nimeni.

    Sunt cateva carmangerii in orasul asta unde oamenii chiar vand carne buna, proaspata.
    Uite aici o locatie unde au carnati din carne taiata cu barda, carnati de porc fara grasime, mici de care vrei, tot felul de amestecuri, scarita marinata, cotlete sau coasta de miel, simple sau gata marinate.https://www.google.ro/maps/dir/@44.4327579,26.1126861,19z/data=!4m4!1m3!3m2!1s0x40b1ff3cafe6d1f1:0x3394b24b29696629!2zU3RyYWRhIExvZ29mxIN0dWwgVWRyaciZdGUsIEJ1Y3VyZciZdGk

    Da o tura pe la agronomie in weekenduri sa vezi ce nebunii gasesti acolo. De la fructe si legume de sezon, pana la produse lactate si din carne.
    E un domn pe acolo care face si paine la test. Prajituri, braga, peste, de toate.
    Vara ma duc pana acolo cu bicicleta, mananc un pastrav la gratar cu mamaliguta, beau o bere, mananc si-o gogoasa la desert.
    In afara de agronomie mai e vara si la academia militara un targ asemanator.

    Iar ca prajituri premium la preturi pe masura, nebunie mare pentru mine e la Armand, pe Mosilor intersectie cu Eminescu. Au niste torturi de abia astepti sa aniversezi ceva. Toate bio, din produse naturale.

    Off… m-am starnit cu mancarea. Am o lista lunga cu locuri din Bucuresti unde gasesti mancare buna.

    Scuzati publicitatea gratis.

    Raspunde
  4. aurelia 29 Feb 2016 @ 22:31

    curioas din fire si usor gurmanda (recunosc) m-am prezentat sambata la pravalescu. experienta total placuta de la intrare – vitrina a zambit la mine si eu la ea.. apoi la macelarul care se vede ca stie si te ajuta in toate neclaritatatile. am ales carne proaspata de mangalita ( cotlet si scaricica) delicioasa. din vitrina de afumate am plecat cu un salam cu boia super si cu muschiulet afumat. am luat si o bucata de tort de biscuiti si o prajitura cu nuca si gem super naturale si cu gust. am primit si ciocolata de casa din partea magazinului.. frumos. daca e ceva la ce nu ma asteptam si nu am mai vazut de mult pe la noi – am stat la coada. astazi am sunat si am comandat un pui de tara pt vineri. multumesc pentru pont!

    Raspunde
  5. Gabi 1 Mar 2016 @ 12:05

    Am fost si eu la Pravalescu! M-am bucurat de o experienta placuta, desi, marturisesc ca vizita mea s-a datorat prajiturilor de casa, al caror aspect m-a convins foarte usor, taiate sau pudrate imperfect, dar gustul lor a completat intr-un mod delicios amintirea unor vacante la bunici. Ne-am lins pe bot dupa ce an mancat felia minunata si tort de biscuit!. In plus, am apreciat timpul si disponibilitatea macelarului pentru a-mi oferi niste produse de o calitate foarte buna, pastrate si prezentate intr-o maniera senzationala! Crenvusti de pui, cotletul fiert, salamul din mangalita le recomand cu placere, sunt delicioase! Le-am dat si fetitei mele care este o mofturoasa! Am sa revin si saptamana aceasta!

    Raspunde
  6. Magda 1 Mar 2016 @ 17:08

    Experiment reusit! Buna Criserb! Nu obisnuiesc sa comentez pe internet, insa am citit articolul tau despre Pravalescu si, cu pofta de ceva bun, am trecut pe acolo. Pentru ca cei din magazin erau foarte amabili, am strecurat printre dinti ca am aflat de pravalia lor de pe blogul tau si ghici? am primit o prajitura! :) inutil de mentionat ca a fost absolut de-li-cioa-sa! (Alcazar fuse pentru ca e singura pravalie in care am intrat vreodata si unde are aceasta prajitura foarte migaloasa – reteta ardeleneasca am impresia). Am comandat si o pasare de curte care are ceva ce uitasem ca au puii cumparati, adica gust :) nu am decat cuvinte de lauda pentru ei (fie vorba intre noi) si daca as fi critic culinar as da 5 stele la calitatea produselor, 5 stele la servire si 5 stele la amenajare! hai ca iese o constelatie pana la urma, dar sunt foarte incantata ca am gasit o pravalie fix pe gustul meu. Nu vreau sa aduc laude gratuite, dar chiar am fost super incantata si sunt inca sub impresia celor gustate pe acolo. Multumesc pentru pont si sunt cu ochii pe tine! (PS. sper sa nu vizitezi cine stie ce magazine din strainatate sa ma pui pe drumuri ca vad ca ai mana buna! :)

    Raspunde
  7. Gabriela 2 Mar 2016 @ 13:20

    Experienta mea La Pravalescu a depasit cu mult asteptarile! Produsele sunt proaspete, arata extraordinar si sunt extrem de gustoase! Dar ceea ce m-a surprins cel mai mult a fost servirea, ireprosabila! Isi dau interesul sa-si multumeasca clientii, ceea ce…sincer…nu prea mai vezi, din pacate. Nu se rezuma doar sa-ti vanda ceea ce ceri, dar stiu sa-ti recomande produsele functie de ceea ce vrei sa gatesti, ba iti mai dau si cateva indicatii si secrete ca sa-ti iasa o mancare delicioasa. Pe mine m-au cucerit, am plecat zambind de acolo …si cu o cafea :P si o bucatica de ciocolata de casa (pentru ca mi-a fost pofta) ambele din partea casei.:D
    Asa ca, eu iti multumesc pentru recomandare!

    Raspunde
  8. Radu 8 Mar 2016 @ 20:05

    Domnilor, in Romania, la ora actuala nu ne putem lauda cu niciun magazin alimentar sau carmangerie care sa se ridice macar la 5% din valoarea celor din Austria, Germania, Italia, Franta sau Anglia.Acolo, ”pravalescu” nu este un nume inventat ca si cel despre care se face vorbire.Cei care au asemenea magazine de profil le au din tata in fiu, de 50, 75 sau de peste 100 de ani.Diferentele sunt atat de evidente incat doar trecandu-le pragul poti sa faci deosebirea.In Romania 99,99% din produsele care se vor de calitate sunt cel putin indoielnice.Nici nu au de unde sa se aprovizioneze spre exemplu cu carne proaspata de calitate.Nu avem furnizori si crescatori de asa ceva.Daca vrem sa fim cinstiti cu noi insine trebuie sa recunoastem ca in Romania calitatea mancarii lasa de dorit.Romania este privita ca si un ”capat de serie”, adica tot ce se rebuteaza dincolo se vinde lanoi sub nume de ”marca si lux”.Din pacate, prea putini au ocazia de a trai si manca bine, de aceea nu stiu sa faca diferenta.Poate o sa ajungem si noi, romanii, candva, sa ne putem permite ”luxul” de a manca calitativ si nu cantitativ.Sanatate tuturor si nu uitati ca momentan sursa de hrana cea mai sanatoasa ramane cea de la tara, din batatura fiecaruia!

    Raspunde
  9. Sorin 9 Oct 2019 @ 12:15

    * Am fost și eu săptămîna trecută acolo: prețurile din magazin sunt într-adevăr foarte mari – cîrnații 90 lei/kg, pîinea 14 lei/kg, sarmalele 65 lei/kg.
    Dar surpriza cea mai neplăcută a fost un șnițel (scria din black Angus !), la prețul de 68 lei/kg. Cred că era bun de reparat talpa la pantofi. Prăjit în ulei se făcea ca o scovergă. Deși tăiat subțire (cam 0,6 mm) nu era mestecabil – n-am mai văzut în viața mea asemenea mizerie necomestibilă. L-am dat la o pisică, nici ea nu a putut mînca așa ceva. Înainte de a vinde ceva bucătarul ar trebui să guste el mai întîi. Nu voi mai cumpăra ceva de acolo, doar pentru a fi snob.
    * Nici restaurantul nu are prețuri mici dar este totuși accesibil. Ca exemplu o bere autohtonă de 0,5 L costă 10 lei.

    Raspunde
  10. Sorin 9 Oct 2019 @ 12:21

    Scuze: 0,6 cm !

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)