Sari la conținut

Casa in afara Bucurestiului

Ne gandeam sa ne luam o casa, undeva la marginea Bucurestiului dar… azi am fost pana la mecanicul meu Petre, in Branesti. Nu foarte departe, cca 20 km si pe drum mi-am dat seama ca nu as putea sa fac zilnic atata drum. Am facut 40 minute si nu a fost aglomerat de loc…

A picat idea, mai bine ne luam un apartament in centru. Prefer sa-mi petrec timpul in alt mod decat pe drumuri… 

Chiar nu pot intelege care este marele avantaj, de a sta la casa undeva la marginea orasului. Ma refer la Bucuresti, nu la orasele cu o buna infrastructura.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
22 comentarii
  1. sorin 25 Mar 2010 @ 01:11

    Depinde ce vrei sa faci pe viitor si cat de mult te avantajeaza casa sau blocul. Eu as merge pe o casa cat mai aproape de Bucuresti. Un gratar, o bere in curte, fara vecini cicalitori.

    Raspunde
  2. Elena 25 Mar 2010 @ 09:32

    chiar ai dreptate cand te gandesti comparand ideea de a avea casa langa orasele cu adevarata infrastructura(aici nu comentam despre Bucuresti) sau de a sta de exemplu, in centru,langa un parc. am exact aceeasi dilema…:-?

    Raspunde
  3. Valy & Deima COFARU 25 Mar 2010 @ 10:16

    Marele avantaj , cred eu e acela ce odata terminat programul de servici sa te poti retrage impreuna cu familia in universul tau personal, departe de atmosfera orasului – in liniste.

    Raspunde
  4. criserb 25 Mar 2010 @ 11:01

    Yep, asta e avantajul, dar pentru asta trebuie sa renunti la 2 ore pe zi din viata ta… Daca am avea infrastructura ar fi cu totul altceva.

    Raspunde
  5. cristi 25 Mar 2010 @ 11:17

    vine si infrastructura… gandeste-te cate avantaje… dispare stresul cu locul de parcare, zgariatul/lovitul/furtul masinii, vecinii romulani, muzica/noise-ul vecinilor romulani, lipsa de spatiu atunci cand vin prietenii in vizita, parc/aer curat – sub fereastra .. etc etc etc …

    Raspunde
  6. AmZis 25 Mar 2010 @ 11:24

    hai in pipera :))

    Raspunde
  7. Valy & Deima COFARU 25 Mar 2010 @ 12:28

    Eu am zis in general , acum nu stiu cum e viata in Bucuresti , daca s-a schimbat comparativ cu acu vreo 10 ani cand era auleooooouuuu :o
    Anyway , locul cel mai bun este acela unde esti fericit.
    Aici in USA cu infrastructura destul de buna zic eu , exista asa zisa city sickness , tocmai de aceea mai toti fugim de downtown.
    Fratioare dupa nebunia de la servici si in timpul liber cu familia sa ma uit peste umar si sa inghit fasoanele unuia sau ale altuia??!?
    Oriunde va veti stabili ne va face placere sa va vizitam :d/

    Raspunde
  8. Razvan Pascu 25 Mar 2010 @ 16:36

    Asta mi se pare cea mai corecta gandire. De ce sa-ti pierzi ore intregi in fiecare zi din viata doar pentru a sta intr-o casa mai mare???

    Salutari din Hong Kong!

    Raspunde
  9. Alina 25 Mar 2010 @ 16:45

    @Razvan nu e vb de o casa mai mare, este vorba de liniste si pace.
    Decizia este destul de grea, pentru ca asa cum zice si Cristi, casa afara inseamna 2 ore pe drum.

    Personal, daca as fi doar eu si al meu barbat mi-as lua in Bucuresti, la bloc. Dar de cand a aparut bebitza am inceput sa gandesc altfel, parca as vrea ca la sf de saptamana sa ies in curte cu ea si sa ne jucam. Sa nu trebuiasca sa ma duc 2 statii pentru un colt de verdeata.

    Raspunde
  10. mo 25 Mar 2010 @ 17:15

    alina,
    si cand va trebui sa mergi cu bebitza la balet, engleza, dansuri, pian sau mai stiu eu ce alte activitati, ce faci? o ora dus, o ora intors, plus o masina cu sofer la dispozitia copilului… si ce te faci daca vine si al doilea copil, iar ei au activitati diferite?!

    Raspunde
  11. Alina 25 Mar 2010 @ 17:23

    De ce toata lumea presupune ca daca ai fetita o dai la balet, dansuri, pian ???? Cam multe preconceptii. Pe a mea o fac inginer din prima :P.

    @Mo, eu locuiesc acum undeva intr-un sat de langa Geneva. Ca sa ajung in Geneva la ora de varf fac cam o ora jumatate. Si chiar si asa, prefer aerul de la taranoaia mea decat sa stau in Geneva. La fel si toti parintii care locuiau inainte in Geneva. Chiar am niste prieteni acum, sotia este insarcinata si pe acest motiv s-au mutat la casa, in acelasi satuc cu noi.

    Iar pentru cursurile de care zici tu copilul trebuie sa aiba cel putin peste 5 ani, altfel sunt doar “fitze”. Eu stiu ca in Ro se misca greu lumea, dar daca e sa calculam pentru criserb, mai depede de 6 ani tot nu ajunge in situatia asta. In 6 ani poate se mai misca cate ceva si in Romania.

    Raspunde
  12. Alina 25 Mar 2010 @ 17:49

    Cred ca pentru moment este suficient un apartament in Bucuresti.
    Daca in cativa ani vrea casa, poate schimba.

    Raspunde
  13. ionut_d 25 Mar 2010 @ 17:57

    Bloc: manele, mizerie, masina zgariata daca ai unde sa o parchezi, caini, miros urat, esti la curent cu ultimele certuri ale Ionestilor, nu merge liftul

    Casa: liniste, liniste, liniste

    Raspunde
  14. GGD 25 Mar 2010 @ 20:35

    Serb eu unu as alege o casa pe undeva pe langa Bucuresti. Acum depinde si zona, ca nu oriunde pe langa Bucuresti e la fel. Da sincer, as pleca in orice clipa din Bucuresti.
    Pentru ce Bucuresti? Doar ca sa zic ca stau in capitala? Fix egal cu zero. Prefer sa ma mut undeva la 10 – 20 km de Bucuresti, undeva unde sa fie liniste, sa nu mai stau la bloc cu tot felu de nebuni. Asta e, mai fac cu 10 – 20 min in plus pana la munca, plec mai devreme de acasa, da stau mult mai bine. Cat despre copil … pana atunci mai e si cum zice si Alina, cine stie pana atunci ce se va mai schimba si pe la noi (sa speram).
    Sau o alta idee, sa pleci din Romania! :d Si atunci poti sa-ti alegi ce vrei tu! :d Dar cu siguranta va fi o alegere mai buna decat casa langa Bucuresti sau apartament/ casa in Bucuresti. :d

    Raspunde
  15. GGD 25 Mar 2010 @ 20:42

    Inca o chestie, cand eram in liceu,pe undeva prin Berceni, aveam 2 colegi care veneau din afara Bucurestiului, de la vreo 20 km (ceva de genu). Faceau mai putin (ca timp) de la ei de acasa pana la liceu, decat facea alt coleg care venea din Colentina, ca distanta era mai mult, dar ajungeau mai repede.

    Raspunde
  16. octavian 25 Mar 2010 @ 22:21

    Din cate vad cristi are numai cititori care ori stau in zone in care se asculta manele, ori stau in zone in care li se zgarie masinile.

    Banuiesc ca daca tot va mutati la tara nu o sa mai lucrati in bucuresti, ca sa nu vi se mai zgarie masinile, nu?

    Eu stau in zona Baba Novac si nu am avut astfel de probleme, nu tu manele, nu tu galagie, nu tu masina zgariata, locuri de parcare pe alese… Caini avem vreo 4 la bloc, numai ca se pare ca celor de aici le plac cainii, se joaca cu ei, si se pare ca nici fricosi nu sunt. De mirosit urat nu prea are de unde pentru ca in fata blocului avem niste tei.

    PS. Am un teren in apropierea bucurestiului (25km mai exact) in caz ca vreti sa mergeti cu cortul in weekend sa va relaxati, sa aveti liniste. Va asigur ca nu faceti mai mult de o ora pana acolo!

    Raspunde
  17. GGD 25 Mar 2010 @ 22:48

    Octavian: aici la mine, nu se asculta manele, galagie nu am ca sunt numai pensionari pe aici (decat politia mai face galagie cand dau eu drumu la muzica :d ), locuri de parcare am (unu platit si unu luat cu forta, aveam la un moment dat vreo 4), caini nu am, singura problema ca sunt foarte multi copii care mi-au mai lasat niste mici urme pe masina, de mirosit urat nu miroase dar tot as pleca in afara Bucurestiului.

    Raspunde
  18. Andrea S. 26 Mar 2010 @ 12:03

    Si eu sint fan “casa”…confortul poate fi net superior.Bineinteles ca poti gasi si un apartament de lux;) eu am experienta unei copilarii la casa…si a unei vieti de citiva ani buni la bloc…intr-un apartament zic eu “chic”…INSA- daca pe moment e liniste in jurul meu…nu a fost mereu asa si nici garantia ca va fi nu o am…la casa e totusi altceva. La bloc egal ca-i nou sau vechi…reparatiile vor veni…nu ca nu ar veni si la casa…DAR…la casa hotarasti de unul singur pe ce dai banii…la bloc esti legat de ceilalti proprietari…apoi la bloc ai niste cheltuieli suplimenatare( acum poate ma insel dar la mine asa e)…platesc vreo 500 de euro pe an -Administrator- platesc vreo 500 de euro pe an sa mi se curete scara blocului, sa nu dau zapada la o parte, gradinarit..etc…la bloc daca majoritatea opteaza pentru aceste lucruri…nu ai decit sa te supui…si bineinteles pentru ca eu am cel mai mare apartament in bloc…platesc la orice chestie…NORMAL…cel mai mult;)…ce imi lipseste la bloc? Terasa nu se compara cu o gradina…nu pot sa-mi scot grilul cind si cum vreau…nu pot sa ies vara in curte sa citesc o carte…sa-mi pun o floare…eu am crescut in curte si pe strada…copilul meu la bloc…si oricit ai fi tu de super mami/ nu ma gindesc la tine ci la Dana…job, copil, casa nu e mereu usor sa le pui sub o caciula…alta e cind deschid usa la terasa si stai cu ochii in 4 sa nu zboare de pe balcon…si alta cind se joaca in curte si-l vezi sau auzi si tu poti calca, spala, face mincare…ca sa nu reamintesc ca valoarea unei case o da petecul ala de pamint care sta pe linga ea;))valoare care la bloc e nepalpabila;))
    In zona mea sint multi care lucreaza la banci sau aeroport in Frankfurt si iau in calcul de cele mai multe ori macar 45-60 de minute sa ajunga acolo, asta la o distanta de ca.40 km in orele la care mai toata lumea merge la servici…oare de ce? ;))…deci …CASA !

    Raspunde
  19. phidas 26 Mar 2010 @ 19:51

    Si Domnesti este o zona destul de buna. :x

    Raspunde
  20. criserb 26 Mar 2010 @ 20:08

    @Valy & Deima COFARU – s-a schimbat man, acum e de 50 de ori mai rau :)

    Raspunde
  21. raca 27 Mar 2010 @ 01:06

    Singura casa din Bucuresti in care m-as muta acum ar fi casa poporului. Mutati-va voi astia cu mici si bere la casa, poate-poate s-or ieftini putin apartamentele. Mie-mi trebuie un loc low-maintenance si foarte accesibil, in care sa stau/dorm vreo 10 ore pe zi. Restul vietii se intampla in alta parte ;)

    Raspunde
  22. Valy & Deima COFARU 29 Mar 2010 @ 08:31

    Cristi atunci e de rau prietene, fara doar si poate eu merg pe ideea ” CASA ” , nu imi place si nu cred ca vrei sa depinzi de vecini si nu vrei ca persoana draga tie sa aiba un Tasser in mana mai tot timpul. Cu cat zona e mai aglomerata , riscurile sunt mai mari.
    Sincer, consider ca extra 30 min de condus merita efortul ca sa locuiesti in universul tau.
    La bloc nu prea exista viata privata, sunteti foarte tineri dar asta nu va fi forever.
    Acum , ma repet , gusturile nu se discuta.Bafta multa in decizia voastra.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)