Sari la conținut

Tu cati bani ai lua din vanzarea site-ului tau?

Zilele trecute incercam sa inregistrez un domeniu si am dat din intamplate peste un site care mi-a captat atentia: Domainguru.ro. Este o bursa de domenii si siteuri unde oricine are posibilitatea de a-si scoate la vanzare site-ul. Daca m-as gandi sa scot la vanzare criserb-ul, oare cat as lua pe el? Ceva bani tot cred ca as lua :).

Pentru ca mi s-a parut interesanta ideea l-am "rasfoit" putin si am constatat ca in afara de sistemul de licitatii exista si serviciul de escrow domenii. Mai pe romaneste asta inseamna ca DomainGuru primeste banii de la cumparator si ii tine pana cand vanzatorul transfera domeniul, apoi ii transfera catre vanzator.

De mult n-am mai zabovit pe un asemena site dar asa cum v-am zis l-am gasit interesant si niciodata nu stii cand ai nevoie de niste bani si atunci scoti la licitatie "ce ai p’acasa". In plus poti sa vezi ce domenii au scos altii la licitatie si cine site, poate prinzi o oferta buna si te-ai scos :)

Puncte forte:

  • au 3 tipuri de licitatii (standard, instant si libera)
  • datele de contact sunt protejate. Comunicarea are loc printr-un sistem intern de mesaje.
  • beneficiezi de statistici la zi despre domeniul sau siteul pus in vanzare
  • orice site postat la licitatie este verificat. Nu poti pune la vanzare un site/domeniu care nu iti apartine. Scapam de haosul in care fiecare pune la licitatie ce vrea, chiar daca nu ii apartine
  • beneficiezi de pachete publicitare pentru licitatii
  • interfata profesionala de administrare a licitatiilor, a domeniilor detinute (indiferent daca sunt cumparate sau nu  prin DomainGuru)

Puncte slabe:

Inca sunt putine site-uri la licitatie, daca ai vrea sa faci o investitie nu ai o plaja foarte larga de unde poti alege. Speram sa vedem mai multe in curand. Compenseaza putin insa ideea de brokeraj. Adica daca vrei neaparat un domeniu ii contactez pe baieti si incearca ei sa il obtina.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Iulian 26 Mar 2010 @ 14:48

    si totusi, cam cat crezi ca ai obtine pe site-ul tau…?

    Raspunde
  2. andrei 26 Mar 2010 @ 16:21

    pai pune-l la vanzare sa vezi

    Raspunde
  3. A.Dragos 26 Mar 2010 @ 16:36

    Pare destul de interesant, insa sunt de parere ca un blog personal nu poate si nu ar trebui vandut. In momentul in care e vandut catre altcineva se schimba automat modul de scriere, popularitatea, si multe altele . :)

    Raspunde
  4. AmZis 26 Mar 2010 @ 18:25

    e o chestie f interesanta:)

    Raspunde
  5. AmZis 26 Mar 2010 @ 18:36

    L-am pus si eu la vanzare :))

    Raspunde
  6. Sby 27 Mar 2010 @ 08:42

    Ca idee, rotld-ul (rnc) interzice vanzarea de domeni, daca constata/sezizeaza ca un domeniu a fost vandut de X catre Z pe bani poate anula calitatea de detinator al domeniuluo respectiv. Cand se face un transfer de domeniu, detinatorul trebuie sa dea o declaratie tip la rnc prin care declara ca domeniul se transfera gratuit catre viitorul detinator, constatarea ulteriora ca domeniul a fost vandut pr bani poate anula transferul initial.

    Citeste cu atentie regulamentul rotld.

    Ce se face deobicei si ceea ce poti face si tu este sa vinzi un proiect complet, cum sunt site-uri de stiri, magazine online etc, dar sa vinzi un domeniunpe care nu e nimic e mai greu.

    Raspunde
  7. andrei 27 Mar 2010 @ 09:06

    da pai am vazut si eu pe site la domainguru ca domeniile .ro nu se vand ca se pot doar transfera si ca vanzarea e responsabilitatea detinatorului….

    Raspunde
  8. andrei 27 Mar 2010 @ 09:09

    oricum,,,,ca idee se pot gasi artificii si sunt convins ca baietii stiu asta…incarci un template si vinzi la pachet….

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)