Sari la conținut

Casa lui Catalin

Catalin e un prieten de-al meu. El e cel de care va tot ziceam ca isi construieste o casa si care incearca sa ma convinga sa-i fiu vecin.

Am fost in weekend pe la el la un gratar si am profitat de ocazie pentru a face niste poze, mai bine zis niste panorame, atat interioare cat si exterioare. Am incercat si eu sa ma specializez putin in astfel de fotografie.

casa-catalin-06[3]

Pe langa parerile despre panoramele facute pe care le astept de la voi, as vrea sa-mi spuneti care credeti voi ca este pretul unei astfel de case. Cu cat as putea sa fac si eu una, sa zicem, la fel.

(click pe poze pentru a le vedea mari)

casa-catalin-08

Terenul e de 800mp. Suprafata casei este de cca 260mp, nu stiu daca utili sau construiti dar banuiesc ca nu influenteaza substantial pretul.

casa-catalin-02

Living + Bucatarie (dinspre interior)

casa-catalin-07[3]

Living + Bucatarie (dinspre exterior)

casa-catalin-03

Hol (vazut dinspre intrare)

casa-catalin-04

Birou

casa-catalin-05

Garaj

La etaj vor fi dormitorul matrimonial, o camera in care va fi dressingul (care o sa fie cat o camera) o baie cu cada (mai este si jos una doar cu dus) si inca 2 camere.

Cat credeti voi ca m-ar costa pe mine sa ridic o casa asemanatoare la cheie?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
22 comentarii
  1. I O B A G U 21 Jul 2010 @ 21:18

    merita,cat despre pret,ce sa mai zic,exact ca ala ca isi cumpara Maserati si dupa acea se intreaba .cat o consuma,asa ca apucate si fa casuta,cat o fi o fi,spor la treaba.

    Raspunde
  2. sip 21 Jul 2010 @ 22:03

    Vrei o parere – cam mare.
    Parerea mea ca sunt suficienti si 150 de m construiti – utili cam p’acolo. si pretul ar scadea considerabil .

    Raspunde
  3. Ciprian 21 Jul 2010 @ 23:16

    Ca si spatiu si ca si aranjament casa are un super potential, zona de living e super, e spatiu deschis fara nici un fel de stalp la interior, si te poti juca in n moduri cu amenajarea, este intradevar mare, acum depinde de fiecare daca vrea o casa mare aerisita sau o casa mica, cocheta, aglomerata. Biroul…depinde de fiecare cat de mult lucreaza acasa, si daca este un “must-have”. De multe ori birou e transformat in camera de oaspeti, pentru ca cei care lucreaza de acasa si au intradevar nevoie de un birou doar al lor sunt foarte putini.
    Ca si costuri, personal pentru ca ma ocup, iti zic sincer ca nu stiu cat ar putea sa te ajunga o casa de genul, mai ales la cheie. Tine foarte foarte mult de calitatea si locul de unde iti cumperi materialele de constructii. Mobilieru la comanda, sanitarele and stuff. Daca te ocupi personal si mergi din magazin in magazin si cauti variantele cele mai ieftine atunci iesi cel mai bine, daca mergi pe mana constructorilor sau a celor care se ocupa de casa vei iesi cum vor ei. In romania se traieste din comisioane si sigur stii asta , de aici trage singur concluzii.

    Daca vrei sfatul meu …da mergi pe o casa , fii vecinul lui Catalin, merita sa ai o casa decat apartament, mai ales in bucuresti

    @sip, o casa nu e niciodata prea mare …. (mai putin iarna cand vine factura la gaze :D)

    Raspunde
  4. Sami 21 Jul 2010 @ 23:41

    in casa intra cati bani ai! oricat de mica ar fi ;))

    oricum. noi ne’am inceput la fundatie in 2003 si in momentu de fata e gata cladirea, cu gard si trotuar pe langa! interiorul e foarte frumos dar nu foarte practic.. insa am vandut garsoniera pe care am avut’o impreuna cu masina, am imprumutat de la banca pana ne’a ajuns, am primit de la bunici ceva si unchiu ne’a ajutat sa ne facem incalzirea. in total cred ca am bagat cam suta de mii de euro(nemobilata). Dar arata bine, teren destul mai mult decat imi trebuie. Intradevar am 4 camere 1 living+bucatarie, inca un living mai mic la etaj, 3 bai, garaj si 2 camere micute la subsol(spalatoria si camera cu incalzirea si cazanu). In total aprox 250 mp(garaj inclus)
    deci, depinde de tine :)

    p.s. imi plac panoramele :D. daca cumva ai un tutorial anunta’ma daca poti :)

    Raspunde
  5. A.Dragos 21 Jul 2010 @ 23:59

    E putin offtopic comentariul meu insa e tare simpatica masuta in jurul careia erati toti. Intre atatea caramizi o bucata de lemn da tare fain. :))

    Raspunde
  6. criserb 22 Jul 2010 @ 00:30

    @sip – pare mare la prima vedere la fata locului nu mai e chiar asa de mare. Poate mergem in weekend sa ti-o arat :)

    @ciprian – eu stie in mare cam cat il costa casa pe Catalin, dar am vrut sa vad ce zice lumea, la ce pret as putea ajunge eu. Catalin, asa cum zici si tu se ocupa personal de casa, construieste cand mai are bani si timp. Nu are o echipa angajata.

    Ma gandesc din ce in ce mai mult sa merg spre o casa dar in acelasi timp nu vreau sa renunt nici la ideea unui apartament in centru. Pana la urma e o investie. Il pot inchiria si se plateste singur in timp ce eu stau la casa :) atunci cand o sa fiu dispus sa pierd o vreme in trafic… deocamdata sunt ganduri.

    @sami – Unde ai casa? Cat timp faci pana acasa? Pe mine timpul petrecut in trafic ma sperie. Daca as avea teren in mijlocul orasului nu as ezita nici o clipa si mi-as face o casa.

    Despre panorame vezi aici, Dragos explica destuld e bine cum se fac.

    In principiu sunt mai multe poze care se lipesc ulterior cu un soft, cu mentiunea ca pozele trebuie sa aiba aceleasi setari, ISO, white balace, focus, diafragma, timp de expunere.

    @Dragos – masa e super tare, e facuta dintr-un palet si 4 picioare de lemen.

    Raspunde
  7. catalin-phoenix 22 Jul 2010 @ 03:31

    ce se intelege prin ”la cheie” ca eu sunt plecat de ceva vreme….utilata cu tot ce are nevoie?sau fara mobilier,sanitare…etc….frumos plan de constructie zic eu,pare a fi un pic mai deosebit fata de ce se practica in mare parte acasa…..dar nu pot sa remarc ce haotic se construieste in spatele casei lui Catalin,si in Romania in general…..nu vreau sa fac pe desteptul,dar nu place ochiului,si o sa vezi singur diferentele cand ajungi pe aici(state)…astia nu prea isi bat joc de loturile pe care construiesc…

    Raspunde
  8. elaul 22 Jul 2010 @ 08:42

    intrebare: dar Catalin stie cat il va costa..casa lui??:))punem pariu ca va fi mult mai mare decat isi inchipuie?:P

    Raspunde
  9. maddy 22 Jul 2010 @ 10:41

    casa e OK dar pe mine ma deranjeaza locatia. degeaba ai o casa faina daca singurul drum e o poteca noroioasa, nu ai nici un pom in zona si peisajul din jur e dezolant.
    de ce nu l`ai intrebat pe Catalin cat a platit pana acuma si cat estimeaza ca l`ar costa construirea casei? asa de ghicit e foarte greu, zici ca suntem la pretul corect :)
    bag si eu un pret: 400.000 euro! (la nimereala).

    Raspunde
  10. criserb 22 Jul 2010 @ 10:49

    @catalin-phoenix – prin “la cheie” eu inteleg cu tot ceea ce ai nevoie in ea ca sa te poti muta, deci sanitare, parchet, geamuri, zugravita, tu sa mai cumperi mobila si electorcasnicele.

    Se construieste haotic pentru ca aici fiecare are o bucata de pamant. Unii vand si oamenii construiesc iar altii nu vand. Mai asteapta sa creasca pretul sau pur si simplu nu vand. Mai sunt si cazurile in care oamenii cumpara pamantul si nu construiesc decat cand au bani, poate peste ani de zile…

    @elaul – stie cat il va costa asa cum am zis, la cheie, stie cati bani a bagat pana acum si cam cat o sa mai bage. Nu stie probabil la marele fix, dar in mare stie.

    @maddy – locatia e asa cum e :) Deocamdata nu sunt pomi si alte cele pentru ca in zona respectiva era un camp si acum ca a fost partitionat oamenii incep sa cumpere si sa construiasca. Drumul se face la sfarsit ca sa nu fie nevoiti sa-l sparga de cate ori vor sa mai traga cate un cablu. Pana la asfalt nu e mult, cca 100 m.

    Am intrebat de pret in sensul ca mai sunt si altii care construiesc si au habar cam cat costa o casa. Pretul dat de tine este enorm, l-ai depasit pe cel firesc cu mai bine de 4 ori :P

    Raspunde
  11. maddy 22 Jul 2010 @ 11:14

    eh pai am bagat si mobila si finisarile in pretul meu fictiv :)
    ceva important, e canalizare acolo?

    Raspunde
  12. criserb 22 Jul 2010 @ 11:24

    Deocamdata nu

    Raspunde
  13. mariana 22 Jul 2010 @ 11:32

    Iti dau cel mai sincer sfat, pe care l-as da si fiului meu…O casa trebuie sa-ti slujeasca ea tie nu invers.

    Raspunde
  14. Catalin 22 Jul 2010 @ 11:47

    @criserb – in primul rand doresc sa-ti multumesc pentru panoramele facute la casa, cat despre comentarii o sa incerc sa clarific putin pentru o imagine cat mai clara:

    @sip – suprafata de 260 mp este cea desfasurata, daca din ea scadem: garajul, balcoanele terasele, casa scarii ajungem la aproximativ 200 mp “locuibili”

    @sami – prima tendinta a fost sa-ti spun ca 100.000 euro mi se pare a fi un pret cam ridicat, dar existand si subsolul posibil sa fie justificat (nu stiu ce inseamna exact un subsol ca si cost, dar am inteles ca e mai ridicat decat un simplu etaj

    @catalin-phoenix – multumesc pentru aprecieri, cat despre modul in care se construieste in zona…nu prea avem control. Toate acestea sunt cauzate de faptul ca nu exista norme urbanistice zonale clare pentru a putea crea “tendinte”. Prin planul urbanistic general (PUG) singurele ingradiri in zona mea sunt: maxim P+2, minim 3 m retaragere de la garduri (in general nerespectata prin mici “portite” in legislatie, etc), toate acestea insa putand fi privite cu “elasticitate” in functie de disponibilitatea fiecaruia…intelegi tu :). In rest, fiecare isi orienteaza casa cum vrea, o face in ce stil vrea, in ce culoari vrea, etc

    @elaul – vreau sa cred ca da, oricum pana acum ma aflu sub nivelul estimat cu aproximativ 30%, asta si din cauza scaderii preturilor materialelor in perioada 2009-2010 fata de 2008 cand am facut proiectul

    @maddy – ai perfecta dreptate, dar drumul nu e noroios pentru ca am pus piatra pe el :, In ceea ce priveste vegetatia, nu sunt pomi pe strada, dar asta nu inseamna ca nu iti poti crea un climat placut in curtea ta: am plantat de anul trecut aproximativ 40 de pomi pe terenul ramas liber, la momentul finalizarii casei voi planta gazon, voi mai amenaja putin terenul, voi face un gard mai inalt si am rezolvat problema, asta pana vor aparea copacii seculari pe strada :)
    PS: oricum pe unele geamuri (cele de pe fata) vad padurea…chiar daca e la aproximativ 2 km

    Raspunde
  15. ionut 22 Jul 2010 @ 12:21

    din proprie experienta iti pot spune ca o asemenea casa o sa ajunga la final ( la cheie) cu finisaje medii (nu lux) undeva la aproximativ 120.000 euro.
    se prea poate sa si depaseasca aceasta suma.

    Raspunde
  16. Alex 22 Jul 2010 @ 15:05

    Care este costul si locatie terenului?

    Raspunde
  17. Boris 22 Jul 2010 @ 23:19

    In primul rand imi place ca este din caramida si nu BCA!

    2).Zona nu imi place deloc. Termini casa da? Vor incepe cei din jur sa construiasca… zgomot, praf etc etc etc. Asfalt? Nicioada… poate copii vor prinde asfaltul! Din poza nu imi dau seama de utilitati… gaze nu se vad si nici panou de curent.

    Foarte misto ar fii daca ai folosi metoda AMVIC, foarte ieftin si ideala. Si eu am casa in constructie acum… merge mai greu din pacate, structura o fac din lemn. Fara mobila la gri zic cam 40.000 de euro ar costa + terenul depinde de zona… fara numar…

    Raspunde
  18. criserb 23 Jul 2010 @ 01:13

    @Alex – casa este in Bragadiru, costul nu-l dezvalui pentru moment, o sa vi-l spuna Catalin mult mai exact intr-un comentariu ulterior

    @Boris – Pai na, e normal sa construiasca la un moment dat si vecinii, acum construieste Catalin, apoi vine randul altuia. Inteleg ce zici, dar na la un moment dat nu o sa mai construiasca nimeni.

    Cat despre drum eu zic ca o sa fie gata destul de repede, ramane ca timpul sa ne zica care din noi are dreptate :)

    Curentul o sa vina, au fost trase deja cablurile pe strada, gazul e la capatul curtii in curand o sa fie si gaz. Pentru moment nu e.

    Raspunde
  19. sip 25 Jul 2010 @ 11:15

    Recunosc Catalin v-a avea o casa minunata. Pentru ca se ocupa el si tatal sau personal costurile nu vor fi exagerate.
    Inconvenient pentru mine , care am vazut locatia, este drumul de acces (cand ploua torential sau mai mult timp) si distanta de centrul Bucurestiuli.Sper ca utilitatile gen gaz, curent sa se rezolve.
    Pentru mine si sotia mea care nu peste mult vom fi pensionari ar fi ideala, dar pentru tineri care fac cel putin doua drumuri pe zi in Bucuresti – cu o singura masina – mi se pare dificil.
    Ca o casa de vacanta ( de weekend )este minunata.
    Catalin , esti un copil de nota 10. Mi-au placut explicatiile tale dezinvoltul tau de a ne desconspira amanunte de constructie si nu in ultimul rand incaperea destinata sculelor de pescuit. Ma bucur ca fiul meu are asemenea prieten.
    O sa revin cu placere oricand dupa inaugurare !
    Spor la lucru !

    Raspunde
  20. athys 3 Aug 2010 @ 16:23

    cam 350 euro/mp. Si poti sa te muti. Adaugi pretul terenului, al gardului si ce mai vrei p`acolo si ala e pretu`

    Raspunde
  21. iYli 21 Oct 2010 @ 14:52

    Asa cum am scris si pe twitter, costul de “acasa” al unei case nu se potriveste cu cel din targ. Aparent totul merge struna in plan, insa te lupti cu mesteri, cu pretul materialelor si tot felul de cheltuiele neprevazute care apar in cazul acestora si nu numai.
    Oricum ar fi, o casa fie si la marginea Bucurestiului nu se compara cu una in Bucuresti sau chiar cu un apartament decat daca o faci de vacanta. Gandeste-te ca – cel putin la cum arata peisajul casei de mai sus e noroi, caile de acces sunt aiurea, poate vei avea copiii si nu au cu cine se juca si in plus trebuie sa ii scoti intr-un parc, la un teatru, nu sa stea in casa mai mereu. Nu are sens sa spui ca la anul sau in 2 ani situatia se va remedia pentru ca nu ai control asupra lucrurilor care se petrec in jur; in plus platesti gazul mult mai scump decat intretinerea pe o luna la bloc. Daca faci baia la etaj si e iarna, intai se incalzeste pt apa calda si apoi in casa. Trebuie sa iei in calcul tot. Mi-a fost mie extrem de greu sa o scot la cap cu renovarea unui apartament de doar doua camere, dar sa faci o casa de la 0. E munca. Insa daca ai bani si rabdare (pt ca trebuie sa stai pe langa mesteri) apuca-te. Insa nu iti vinde apartamentul din Bucuresti si nu face imprumut ca o mai scoti apoi foarte greu la cap. Am o amica; si-a terminat o casa p+1+mansarda de doi ani. Din caramida. A costat-o cca 120 000 E. Casa e super ok in schimb faptul ca si-a vandut apartamentul din Bucuresti si linistea locului in care s-a mutat o termina psihic. Succes! In afara de bani doar tu stii ce e mai bine pentru tine si familia ta.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)