Sari la conținut

Cât costă o casă pe structură de lemn?

OLYMPUS DIGITAL CAMERANe gândim să ne facem o casă și vrem să o facem pe structură de lemn. Nu ținem să ne țină 200 de ani pentru a o face din beton, vrem să fie una micuță și cochetă, undeva la până în 150mp.

Dacă până acum ne-au ajuns 60pm mă gândesc că de acum înainte ne-ar ajunge și 100mp. Deci vrem o casă care să fie undeva între 100mp și 150mp.

Să aibă un living, o bucătărie și o baie jos, iar la etaj să aibă 3 camere și o baie. Nimic mai mult.

Am tot căutat pe net și nu am găsit nimic concret. Mă rog, am găsit niște chestii, dar am văzut niște prețuri de m-am speriat. Din ce am văzut cele mai ieftine sunt făcute de oameni din Maramureș, din Covasna, cei care fac case pe lângă București sunt scumpi.

Apoi, nu aș putea să aleg o firma de pe net. Am nevoie de cineva care să bage mâna în foc pentru acea firmă/echipă să-și fi făcut și ei casă cu ei și să fie mulțumiți.

So, avem pe cineva pe aici care și-a făcut o astfel de casă? Dacă avem și sunteți și mulțumiți de casa voastră lăsați un comentariu. Lăsați un comentariu și dacă aveți vreo cunoștință care și-a făcut o astfel de casă și știți că sunt mulțumiți de ea. Sunt binevenite și link-urile, dar fără reclamă aiurea pls.

Ah, și încă o chestie, am văzut prin ofertele de pe net că sunt foarte multe case cu acoperișul orizontal, adică ca la bloc. Merge așa ceva pentru zona noastră sau sunt doar niște planuri luate de undeva de afară care la noi nu prea merg?

P.S. Cei care consideră că o casă pe structură de lemn nu este ok să se abțină.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
33 comentarii
  1. Dragoș 14 Jun 2014 @ 10:33

    Mircea Deaconescu. E aproape de București (Vâlcea). E dintr-o familie care se ocupă de mult cu lemnul. Dacă vrei ceva mai special propune-i să folosească plăcuțe multicui. Firma lui e miradex.ro iar tehnologia e de la mitek.ro care la rândul lor o importă de prin Canada. Uite aici un simulator de cutremur de 7.5 grade, un bloc de 7 etaje http://www.youtube.com/watch?v=loAtwiVpjvE

    Raspunde
  2. Pato Basil 14 Jun 2014 @ 11:41

    parerea mea e sa-ti faci acoperis clasic, ” in 2 ape”…daca faci ca la bloc…s-ar putea sa ai probleme mari iarna sau cand ploua mai mult. Urca mosu peste 20 de ani sa dea la lopata toata zapada de pe casa???

    Raspunde
  3. mkn 14 Jun 2014 @ 14:20

    Genial! Ai promovat pe blog acum cateva luni o firma care construia asemenea case, ba chiar ai facut si un concurs, iar acum vii si spui ca nu ai incredere in firme de pe net.

    Raspunde
  4. criserb 14 Jun 2014 @ 14:48

    @mkn – am spus ca sunt in cautarea unei persoane care sa imi recomande un constructor cu care a lucrat. Nu e vorba ca nu am incredere, dar nu stiu pe nimeni cu o casa facuta de cei de la EcoKit. Daca gasesc pe cineva este posibil sa colaborez si cu ei.

    Raspunde
  5. Ania 14 Jun 2014 @ 15:36
    Raspunde
  6. Petreanu 14 Jun 2014 @ 16:55

    Eu stau intr-o casa de lemn si sunt incantat. Am locuit in State in case de lemn, mi-au placut foarte mult si am vrut una ca asta pentru mine, acasa. N-o sa te coste mult – doar cauta un constructor cu portofoliu si du-te sa-i vezi casele construie acum 10 ani.

    Raspunde
  7. Pitikut 14 Jun 2014 @ 17:25
    Raspunde
  8. criserb 14 Jun 2014 @ 17:44

    @Petreanu – pai dacă tu ești mulțumit mă gândesc că poți să-i recomanzi pe cei care ți-au construit tie, sau nu?

    Raspunde
  9. Dany 14 Jun 2014 @ 18:26

    Este ok casa de lemn… acoperis in doua table asa am facut si la mine pentru ca sa nu am probleme cand ninge sau ploua si in pod am o camera mare cat e de lunga casa unde depozitez diferite chestii.

    A costat tot in jur de vreo 26 de mii euro la gata cu interior si restul dar am facuto eu cu fratemiu si a durat doi ani toata perioada de la primul cui pana la ultimul.

    Pe acoperis am ales sa pun tabla linda dar cu izolatie dedesupt si este foarte calduroasa in interior iarna iar vara nu ai nevoie de aer conditionat.

    Raspunde
  10. etgv 14 Jun 2014 @ 20:55

    Sincer oare in 10-20 de ani aceste case din lemn nu vor fi tot mai scumpe?
    Zic si eu ca fapt divers, desi ma intreb oare daca se poate compara o casa din lemn cu una din beton atunci cand vorbim de stralucire…

    Raspunde
  11. Tudor 15 Jun 2014 @ 17:38

    Este absolut ok casa de lemn.
    Se poate face si cu acoperis orizontal (terasa), dar cu o mica inclinatie (5%) – se redimensioneaza un pic grinzile de sustinere, etc. La noi aceasta solutie nu prea este folosita, din cauza unor probleme bine incetatenite in psihicul romanilor.
    Din pacate nu iti pot recomanda un constructor, pentru ca de obicei dupa prima sau maxim a doua lucrare pe care o vezi facuta de o firma aici nu prea mai poti sa-i si recomanzi. Experienta de _PRIMA_ mana este importanta, nu “am auzit ca si-a facut vecina soacrei lu’ Gigicu…”. De asemenea uneori oamenii sunt prea mandri uneori pentru a recunoaste ca au luat teapa; asta cand isi dau totusi seama ca au luat teapa.

    Iti recomand sa cauti un arhitect (eventual unul specializat pe case de lemn), de preferat sub 35-40 de ani. Iti mai trebuie si alte chestii prin casa, cum ar fi spatii de depozitare, eventual camera tehnica… nu neaparat in acelasi loc. Poate geamurile nu vor fi ca la bunica, etc… vorbeste cu un arhitect! Oricum vei avea nevoie de unul, poti sa si beneficiezi de serviciile lui, nu doar de semnatura. Tot el poate sa-ti faca relativ usor si o estimare de cost.

    Raspunde
  12. criserb 16 Jun 2014 @ 11:21

    @Ania – o știu și eu de ceva vreme. Am să mă duc să o văd într-o zi, că am înțeles că este pe undeva prin București. Merci că mi-ai adus aminte, chiar uitasem de ea.

    @Pitikut – ai lucrat tu cu ei?

    @Tudor – Exact d’aia caut și eu pe cineva cu o astfel de casă, care să-i recomande pe cei care i-au construit-o.

    Raspunde
  13. liana 16 Jun 2014 @ 13:01

    La etaj, pt 3 dormitoare trebuie minim 2 bai. Nu e moft, e necesitate, acum poate nu-ti dai seama dar o singura baie nu e deloc suficient.Aia de la parter e pt cand esti la parter, pt musafiri de cateva ore, pt muncitori care te vor mai ajuta la una alta etc, nu-ti face iluzii ca e ok s-o folosesti cand vei avea copii , parinti in vizita peste noapte, amici idem.
    Mai fa macar o baie de serviciu la etaj, cu wc, chiuveta si cabina de dus.

    Raspunde
  14. william 16 Jun 2014 @ 14:01

    la 20.000 euro, cumperi o casa din lemn … de cel putin 150 mp, chiar si podul transformat in camere si sala de cinema …

    Raspunde
  15. criserb 16 Jun 2014 @ 14:42

    @liana – da, așa mă gândeam și eu, dar am omis să trec asta în articol. Vreau o baie pentru noi și una pe hol pentru celelalte 2 camere.

    Raspunde
  16. Mihai 16 Jun 2014 @ 15:56

    Victor Burcea
    0788 781 049
    0761 134 675
    http://www.case-mag.ro

    Un prieten si-a facut casa cu el si a fost multumit. Mi l-a recomandat cand am facut acoperisul la casa mea, a mea e din caramida. Am inteles ca face case din lemn si prin Franta, deci trebuie sa respecte niste standarde mai inalte decat la noi.

    Raspunde
  17. criserb 17 Jun 2014 @ 10:43

    @Mihai – Merci man!

    Raspunde
  18. Mihai 18 Jun 2014 @ 06:29

    @Cristi – cu placere. Despre acoperisul orizontal, am vazut si eu o casa in genul asta tot pe site-ul celui de care iti ziceam, construita in Franta. Am crezut ca e o casa cu terasa dar nu cred ca e posibil la case din lemn. De fapt, are tot acoperis, cu o inclinatie foarte mica, iar peretii casei se ridica peste nivelul acoperisului, privita de jos dand impresia unei terase. Daca te razgandesti si vei dori sa construiesti o casa pe caramida, iti pot spune mai multe, am schimbat 4 echipe pana am ajuns la una buna si am albit pana am facut cum vroiam..

    Ai grija la materialele folosite la casa, in cazul tau cred ca e important tratamentul lemnului folosit.

    Succes

    Raspunde
  19. Mihai S 22 Jun 2014 @ 19:18

    Salutare,
    am vazut o chestie interesanta, casa pe strucura metalica, de hala. Le stii? Iti pot da detalii, daca vrei. Am un prieten care lucreaza la o firma de profil.

    Raspunde
  20. mihai_bv 18 Aug 2014 @ 10:23

    buna,

    eu nu cred povestile astea cu case sub 30000 eur. Nu va imbatati cu apa rece – o casa din lemn durabila si la locul ei ca materiale nu costa mai putin decat una din caramida.

    Eu am o asemenea casa; si si proiectez asa ceva – si pot spune ca la final chiar daca este poate cu putin mai ieftin – nu e atat de mare procentul incat sa alegi pentru motivul acesta. Fiecare material are caracteristicile lui – si lemnul are atu-urile lui, cat si caramida/betonul.

    Noi am mers pe varianta asta in cautarea unui nivel crescut de eficienta energetica si timpului de executie redus. – certificatul energetic e 30% mai bun decat cerinta pentru clasa A.

    Inca un aspect de luat in considerare este ca pretul nu scade direct proportional cu suprafata unei case. sunt anumite costuri ce nu tin cont de numarul de metrii patrati – deci casele ar trebui dimensionate corespunzator cu nevoile proprietarului, avand totusi grija a nu se sarii calul. Toate acestea fiind spuse si eu militez pentru case mai mici.

    Ca sa revin la subiect – as zice ca nu iese casa decenta fara 360 eur/mp inclusiv TVA, cu tot cu baile mobilate integral; si generic pe o casa – min 50000 – 55000.
    Cred ca bugetul asta minim (si pentru o casa sub 160mp) se aplica la fel de bine si la caramida si la lemn – in varianta cu fatade ventilate, nu cu polistiren pe fatada ca pentru lemn e moarte curata.

    Raspunde
  21. Mihaela Ianc 21 Oct 2014 @ 19:02

    @mihai_bv – Noi am mers pe varianta asta in cautarea unui nivel crescut de eficienta energetica si timpului de executie redus. – certificatul energetic e 30% mai bun decat cerinta pentru clasa A.

    Ne place foarte tare aceasta idee, vrem o casa la fel de eficienta! Noi am cumparat terenul de putina vreme si am vrea sa trecem la pasul urmator , mi se pare ca dumneavoastra puteti fi proiectantul de care avem nevoie!
    Poate lasati un site sau un email de contact!

    Raspunde
  22. roxana 3 Nov 2014 @ 23:26

    aveti planurile deja,vi s-a facut un deviz?incercati http://maisonossatureboistransilvanie.ro/case.html si daca va intereseaza vreunul dintre modele,va rog sa ma contactati

    Raspunde
  23. Vasile Parastas 15 Feb 2015 @ 11:58

    @Mihai S – Eu sunt interesat de o casa pe asemenea structura. te rog sa-mi dai detalii. Multumesc anticipat!

    Raspunde
  24. dubei ciprian 30 Mar 2015 @ 14:06

    @criserb – daca mai esti interesat de o casa pe structura din lemn pot sa iti fac o oferta si o sa fii foarte multumit….

    Raspunde
  25. DanC 3 Jun 2015 @ 23:21

    Salut, ai mai rezolvat ceva cu casa de lemn?

    Raspunde
  26. criserb 4 Jun 2015 @ 00:11

    @DanC – Da, am semnat contractul, de luni mă apuc. Vezi aici exact în ce fază sunt, acolo postez totul despre costrucția casei. Poate ajută pe cineva ;)

    Raspunde
  27. cristi 29 Nov 2016 @ 12:43

    Salut , se merita casa facuta din lemn? Puteti sa ne spune-ti avanataje si dezavantajele unei case contruita din lemn? Multumesc frumos !

    Raspunde
  28. criserb 29 Nov 2016 @ 13:06

    @cristi – Salut. Eu mi-am făcut casă de lemn, dar nu aș putea să-ți prezint o comparație, pentru simplul fapt că nu am avut niciodată o casă de cărămidă.

    Pot să-ți spun ce simt eu că sunt avantajele, că eu de dezavantaje nu m-am lovit, deocamdată.

    Se face repede, în 5 luni eu m-am mutat, pornind de la O, un mare câmp.
    Se încălzește repede. Nu aștept să se încălzească pereții, cum e la o casă de beton.
    E mai călduroasă. Practic am costuri mai mici cu încălzirea ca vecinul care are o casă cărămidă comparabilă cu a mea.
    Păstrează mai bine căldura. Merge centrala până ajunge la temperatura stabilită, apoi temperatura rămâne constantă mult timp și centrala nu mai merge cu orele.
    Altele nu-mi mai vin pe moment, dar dacă mai ai întrebări… sunt aici.

    Raspunde
  29. enea alex 5 Jan 2017 @ 20:59

    @criserb – care sunt costurile daca ai luat-o de la 0??

    Raspunde
  30. criserb 6 Jan 2017 @ 12:24

    @enea alex – 500€/mp. Cam ăsta e prețul la gata.

    Raspunde
  31. Mihai 23 Feb 2017 @ 13:07

    criserb tot respectul,dar nu stiu de ce te-a ajuns atat constructia …Foarte mult.. Uite eu am o casa de 190mp,la gata(inclus centrala pe gpl si instalatia completa de incalzire) si ma costa 70.000 euro. Am un living spatios 45mp,3 dormitoare duble,unul single,3 bai,camera centralei (debara),bucatarie corp comun cu livingul dar separat ca si mp(25).Casa este cu etaj,foarte bine izolata si ferestre de cea mai buna calitate,tigla pe acoperis etc..Deci consider ca pretul dat de tine e unul foarte mare sau ca te-au pacalit cei care ti-au construit-o.

    Raspunde
  32. criserb 23 Feb 2017 @ 13:17

    @Mihai – depinde ce bagi în ea, ce materiale, etc. Nu am zis că m-a costat puțin, dar am băgat în ea materiale de calitate, că deh, pentru mine am făcut-o, am respectat proiectul 100% și na… așa m-a ajuns, undeva la 500€/mp. Totul pe acte.

    Raspunde
  33. Haci Tevfik 23 Mar 2019 @ 22:32

    @criserb – Salutare si scuze pentru deranj. Suntem martie 2019. Ati facut si ati mutat la casa dvs. cred ca sfarsitul 2015 sau inceputul 2016. A trecut aprox. 3 ani. La noiembrie 2016 ziceati ca nu ati avut problema si totul regula.
    SI eu vreau sa construiesc o casa cu etaj din structura de lemn. Experienta dvs este forte important. Ati avut si/sau aveti problema ? Dupa 3 ani, daca faceti o analiza, sunteti multumit sau credeta ca ati facut o greseala. Sau ce pot sa supuneti despre casa dvs. Inca o data cer sucuze si pentru raspuns Multumesc anticipat.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)