Sari la conținut

Cât vă costă încălzirea casei în funcție de tipul ei și al sursei de încălzire

Cei de la EcoKit au lansat un calculator cu ajutorul căruia vă puteți da seama care este diferența de consum dintr-o casă pe structură de lemn și una pe cărămidă.

Calculatorul, din testele mele funcționează perfect dacă îi furnizați datele necesare.

Mai jos aveți ce mi-a ieșit mie.

Având în vedere că iarna am plătit maxim 1350 lei pe curent iar vara plătesc undeva la 200 – 250 lei pentru curent, rezultă că diferența, 1350 – 225 (am pus media) = 1125 lei este costul încălzirii.

Tabel îmi dă 1186 lei, deci este foarte aproape de realitate.

Mă încântă că văd cât ar costa încălzirea dacă mi-aș pune gaz, și am să fac anul ăsta și treaba asta. Sper. Dacă costul pentru gaz o să fie ca cel dat în tabel o să fie perfect, din păcate până acum n-am putut pune.

În caz că vreți să încercați și voi, să vedeți care sunt diferențele între o sursă de căldură și alta, între o casă de lemn și una pe cărămidă, vedeți calculatorul de aici. Sunt curios să-mi spuneți cât este de apropiat de realitate.

Sunt ceva date de care aveți nevoie, în cazul meu a fost așa:

E primul astfel de calculator de pe internet, la care o să primiți un rezultat pe loc, deci merită să-l folosiți atunci când luați decizia casei pe care vreți să o construiți și a tipului de combustibil folosit pentru încălzire.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Claudiu 7 Apr 2017 @ 10:38

    Eu am centrala pe gaz si casa din caramida: iarna asta am stat pe 24-25grade (termostat) in zilele cele mai friguroase si cel mai mult am platit 350lei + ~90lei curentul. Deci calculul lor e apropiat de adevar. Celelalte luni de iarna/frig, costul gazului a oscilat intre 250-300lei.

    Raspunde
  2. Haivas 7 Apr 2017 @ 14:49

    Da, e p’acolo. Mi-a dat 657lei/lună. Eroarea e sub 100 lei. Nici eu nu stiu exact cât am dat. :) dar ca și cantitate de lemn arsă e foarte aproape de adevăr. eu estimam +1mc/lună ei zic 1,3mc/lună.

    Raspunde
  3. Dragos 15 Apr 2017 @ 13:50

    Salut, asta e doar incalzirea? Mai platesti pt apa calda separat, presupun? Ce solutie ai pt apa calda? Presupun ca ai curent peste tot ca solutie( aragaz plus spalat vase, rufe) Cat te duce curentul? Lunar?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)