Sari la conținut

Ce să-i întreb pe cei cu case de lemn de la EcoKit?

eco-kit-proiect

După cum știți intenționez să îmi fac o casă pe structură de lemn și cum am avut o campanie cu cei de la EcoKit chiar mă duc până la Bacău să le văd. Mă duc să le văd cu ochii mei și să stăm de vorbă.

Dacă aveți și voi ceva întrebări pentru ei lăsați aici un comentariu și am să-i întreb eu, iar ulterior am să vă dau și vouă răspunsurile.

So, dacă aveți o întrebare, repede că pe la 11 ajung în Bacău și să știu ce să-i întreb pe oameni. Oricum am să văd niște case făcute de ei, am să fac și niște poze și am să vă povestesc, dar dacă aveți ceva întrebări mai speciale…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. Gervil 4 Jul 2014 @ 09:52

    Eu am observat la niste case de lemn ca scartaie, in special podeaua de la etaj. Au vreo solutie / garantie ca nu se va intampla asta ?

    Raspunde
  2. mikel 4 Jul 2014 @ 11:51

    – care e procedura de intretinere, ceva special aici?
    – fiabilitate in timp? cat rezista?
    – se poate face si beci sau se pun direct pe pamant?

    Raspunde
  3. blue77max 4 Jul 2014 @ 12:22

    Si eu vreau sa imi fac o casa din lemn, sunt la nivelul de schita, culegere de informatii. Un review si un set de imagini cu ce gasesti acolo ar prinde foarte bine, abia astept !

    Raspunde
  4. Crox 4 Jul 2014 @ 20:27

    @mikel casa de lemn se face cu fundatie. fara fundatie, e cotetz.

    Raspunde
  5. nwradu 5 Jul 2014 @ 10:04

    Întreabă-i unde-s prețurile. Să creadă ei că mă uit pe site doar la o rată lunară și apoi le dau datele mele de contact ca să aflu un simplu preț.

    Raspunde
  6. dan28 5 Jul 2014 @ 23:15

    Lemnul este tratat impotriva incendiilor si cate cate rezista in caz de incediu ? apoi este tratat impotriva insectelor si cate ani e garantia . Ce fel de izolatie se foloseste la peretii exteriori ?
    @Gervil casele de lemn se construiesc cu suruburi si lipici ( glue) nu ar trebui sa scartaie, casele din america sunt facut pe structura de lemn si nu scartaie, cele vechi sunt facute fara lipici si au folosit cuie acelea scartaie dar se pot rezolva sa nu mai scartaie.
    @Mikel se poatye face beci se toarna placa si peste ea se construieste casa , fara beci se face fundatia si apoi se pune casa peste fundatie.
    Rigipsul care il folosesc la pereti este ingifug ?
    DIn pacate la ei pe site nu este nimic legat de preturi , ce ne poti spune despre pre/m2 ?

    Raspunde
  7. jules 6 Jul 2014 @ 14:14

    Cristi daca ai putea totusi sa nu-l faci advertorial chiar pe fata si sa pari chiar interesat de subiect ar fi minunat.
    E genul de post scris doar pentru ca cineva vrea ceva reclama. Nu am nimic cu astia din subiect. Ba chiar ii apreciez ca stiu sa raspunda.
    Sfatul meu? Nu fa pe lemn. Costurile sint tot acolo oricum ai da. Daca nu crezi ia si calculeaza.
    Daca vrei mai multe sfaturi, da-mi un email si vorbim intre 6 ochi la un pahar de vorba.
    Intrebari clare:
    1. Se toarna sapa pe etaj/mansarda?
    2. Cum evita scirtiielile? Tine cont ca orice metal bagat in lemn o sa scirtie in timp.
    3. Alege o casa care s-ar apropia de gusturile tale (daca chiar esti interesat) si intreaba-i cit costa la rosu pe mp. Finisajele interioare le calculezi separat. oricum alea sint jumatate din pretul final al casei.

    Raspunde
  8. criserb 7 Jul 2014 @ 11:47

    Am încercat să răspund aici tuturor întrebărilor voastre. Dacă mai aveți întrebări… sunt aici ;)

    Raspunde
  9. andrei 1 Feb 2015 @ 19:36

    Salut, daca ai avut ocazia sa intrebi sau sa vezi, proiectele la cheie conțin si instalațiile sanitare ? (cada wc etc.). Daca se vrea instalarea unei centrale pe gaz se poate incorpora in proiect instalația ?

    Mulțumesc anticipat

    Raspunde
  10. marius 5 Mar 2015 @ 06:29

    Am casa din lemn. Nu o sa mai construiescalta pe structura din lemn: scartaie, cand se infiltreaza apa in pereti se uda vata minerala si trebuie sa decopertezi tot peretele, nu e chiar atat de fonica vocile nu se aud dar pasii de sus da, cand vecinu da foc la paiele din gradina te uiti urat la el, scara din lemn scartaie si se aud pasii cu ecou, vibreaza podeaua daca faci camere mai marisoare. Asa este la mine si eu unul nu pot recomanda sa faceti din lemn cassa. Succes!

    Raspunde
  11. criserb 5 Mar 2015 @ 08:14

    @marius – pentru că tu ai probleme poți să ne spui și cine ți-a construit-o. Erau meșteri populari, era o firmă cu renume, ai făcut-o în regie proprie? Ce suprafața are, cum este izolată și cât te-a costat?

    Sunt și astea lucruri importante pe care ar trebui să le spui ca să ne facem mai bine o parere.

    Mersi!

    Raspunde
  12. Vlad 14 Mar 2017 @ 06:17

    Chiar sunt si eu curios de raspunsul de la @marius

    Raspunde
  13. criserb 14 Mar 2017 @ 09:56

    @Vlad – au trecut 2 ani și nu a răspuns, probabil nici nu o să o mai facă :(

    Raspunde
  14. maria conover-smith 30 Mar 2019 @ 19:11

    Daca podeaua de la etaj scirtie, este pentru ca nu a fost construita de un profesional bun. Daca auzi zgomote de sus, pasi, copii alearga, etc., este pentru ca nu s-a folosit isolatia special facuta pentru zgomot! Intotdeauna se poate recunoaste lucru facut de un om calificat si unul care stie, dar nu pe toate! Cit despre apa care uda peretele, in SUA se imbraca exteriorul OSB cu insulatie plastica, facuta special pentru a proteja acest OSB. Peste acest plastic de insulatie, poti sa atasezi orice fel de exterior.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)