Sari la conținut

Cautare avansata in gmail

cautare-avansata-gmailIeri trebuia sa caut niste contracte prin gmail. Aveam nevoie de toate contractele pe care le-am primit/trimis in 2012 pentru campaniile de pe blog. Eh, printre sutele de mailuri pe care le primesc in fiecare zi eu trebuia sa le gasesc exact pe alea.

Stiam ca se poate cauta avansat pe gmail, dar in afara de cautari putin mai avansate nu m-am bagat la creatii.

Dupa o cautare pe google am gasit pagina asta, pagina unde sunt explicati operatorii de cautare pe care ii intelege gmail.

Practic dupa citirea lor am ajuns la cautarea asta:

after:2012/01/01 before:2013/01/01 filename: (pdf OR doc OR docx) list: (@agentia1.ro OR @agentia2.ro OR @agentia3.ro OR @agentia4.ro OR @agentia5.ro)

Cam cum se traduce cautarea?

Cauta mailurile primite si trimise intre 01.01.2012 si 01.01.2013 care sa contina un fisier cu extensia PDF sau DOC sau DOCX si sa contina in header stringul agentia1.ro SAU agentia2.ro SAU agentia3.ro etc.

Asta este doar o cautare facuta de mine, se pot face cautari dupa multe alte criterii si filtre.

Vedeti aici operatorii de cautare si ii puteti combina dupa placul vostru pentru a gasi ceea ce cautati mult mai usor.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Julian 17 May 2013 @ 11:22

    Salut,

    O caracteristica importanta care mi se pare mie si lipseste in optiunile Gmail, sortarea in functie de marimea atasamentului.
    Pana la urma am reusit sa fac si asta, acum eliberez imediat din spatiul alocat contului, detalii aici:
    http://www.gtricks.com/gmail-tricks/gmail-size-search-operator-find-large-mails/#/vanilla/discussion/embed/?vanilla_discussion_id=0

    S-aveti week-end placut!

    Raspunde
  2. criserb 17 May 2013 @ 12:00

    Pentru a gasi fisierele mai mari de 10M sintaxa este size:1000000 (1.000.000 bytes, cu aproximatie) ;) Foarte utila chestia asta pentru cei care au spatiu limitat.

    Eu insa am platit gmailul sa nu mai fiu nevoit sa sterg mailurile, au fost foarte multe situatii in care am avut nevoie de ceva mai vechi si atunci mi-a parut rau ca le-am sters.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)