Sari la conținut

Cum se plateste o amenda auto online

V-am povestit cum am ramas eu fara permis evitand sa evit un accident auto, acum e cazul sa va povestesc si cum se plateste o amenda online, ca sa nu mai pierdeti timpul pe drumuri.

Dupa cum vedeti mai jos, pe procesul verbal, in partea de jos, spune ca se poate plati online. Deci nu trebuie sa mergeti la cec.

plata_amenda_online_01

Se intra pe ghiseul.ro si aveti sectiunea Alte taxe. Acolo alegeti judetul in care locuiti si sperati ca in lista aia lunga sa gasiti institutia careia trebuie sa-i platiti. Din ce vedeti in lista de mai jos, pentru Bucuresti se pot platii chestii catre primaria sectorului 2, 3 si 6. Pentru restul nu.

plata_amenda_online_02

 

Alegeti primaria sectorului la care trebuie sa platiti amenda. Click pe primarie si o sa vi se deschida fereastra de mai jos:

 

plata_amenda_online_03

 

Alegeti Amenzi auto si apoi o sa aveti ecranul urmator in care trebuie sa completati campurile cu atentie.

plata_amenda_online_04

 

Introduceti codul ala de securitate si apoi plateste.

La final o sa aveti confirmarea de mai jos.

plata_amenda_online_05

La cateva momente dupa asta o sa primiti un email cu confirmarea platii, o sa aveti un PDF atasat. Atentie la folderul Spam al mailului vostru. Este foarte posibil sa gasiti confirmarea amenzii in spam, asa cum am patit eu.

Confirmarea arata cam asa:

 

plata_amenda_online_06

Va sfatuiesc sa o puneti bine. Nu se stie cand o sa va vina o taxa de platit, cum ca ei si-au pierdut chitanta sau mai stiu eu de ce, asa cum am primit eu zilele trecute.

Daca nu aveti cont pe ghiseul.ro este bine sa va faceti. Trebuie sa mergeti pana la primarie sa va dea ei un user si o parola, vedeti postul asta si apoi asta, dar dupa ce v-ati facut contul treburile o sa fie mult mai usoare pentru voi.

Se pot plati destule taxe acolo, nu mai sunteti nevoit sa pierdeti timpul pe la tot felul de cozi.

Acum sa speram ca in urma platii banii ajung unde trebuie si nu o sa probleme ulterior, dar daca am, am dovada platii si se rezolva intr-un fel sau altul.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Andy 5 Oct 2012 @ 14:38

    Sa inteleg ca ti-ai acceptat vina ?

    Raspunde
  2. criserb 5 Oct 2012 @ 15:03

    @Andy – da. Am vb cu un avocat si mi-a zis ca nu am sanse. Ca PV este intocmit ok, articolele se potrivesc bla bla. Am sanse minime daca fac contestatie si prefer sa raman fara permis acum decat altadata cand o sa am mai multa nevoie de el.

    Asta e… o sa ma plimb cu… prietenii :P

    Raspunde
  3. Andy 5 Oct 2012 @ 17:04

    No… asta e. Imi pare rau dar… lasa ca trece repede timpul.

    Raspunde
  4. Iulian 8 Oct 2012 @ 09:48

    Interesant tare, avand in vedere ca unii ce se ocupa cu incasarea banilor pentru amenzi sunt cam obositi, cam incopetenti, nepasatori insa nu asta este problema.
    Banuiesc ca nu functioneaza si pentru amenzile in cadrul firmelor sau ma insel??

    Oricum pentru mine e mai mult decat bine sa stiu ca pot plati online avand in vedere ca am card la ing si pot plati practic orice cu el, doar bani sa am.

    Raspunde
  5. Sabina - Autovit.ro 12 Oct 2012 @ 13:30

    Buna. Pe site-ul Autovit.ro am inceput o noua serie de articole “Retrospectiva blogosferei despre auto”. Am ales si acest post pentru a-l mentiona. Multumim :) http://blog.autovit.ro/2012/09/retrospectiva-blogosferei-auto-ep-4/

    Raspunde
  6. Sabina - Autovit.ro 12 Oct 2012 @ 13:44

    Scuze. Linkul spre articol era gresit :) Multumim! http://blog.autovit.ro/2012/10/retrospectiva-blogosferei-auto-ep-4/

    Raspunde
  7. M-a lua 14 Jun 2015 @ 20:55

    Salut,
    Ma lua si pe mine radaru-n localitate si m-am trezit vineri ca ma traje pe dreapta si ma loveste cu 292,5 si ceva puncte.
    Acum vreau sa platesc pe ghiseul dar n-am inteles daca suma e 292,5 in max. 2 zile lucratoare sau e juma din suma daca platesc repede?
    Multumesc,
    Scuze, n-am pe cine sa intreb.

    Raspunde
  8. Mihai I 15 Nov 2016 @ 14:49

    Plata amenzii se face catre primaria de domiciliu. De aceea ai primit instiintare de plata de la primaria de domiciliu (probabil si proprire pe conturi). Restul decontarilor se fac intre institutii.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)