Sari la conținut

Ce am gatit aseara (cum se face poza)

V-am aratat aseara pe facebook ce am gatit si am promis ca am sa va explic cum se face.

DSC_39991

Pentru ca vad ca sunt multi care apreciaza poza, 90 de like-uri in mai putin de 16 ore, cred ca e cazul sa spulberam misterul.

Dupa cum probabil muti v-ati dat seama este vorba de photoshop, dar nu photoshopul e totul. Pozele pe care le faceti trebuie sa le faceti bine, pentru ca editarea ulterioara sa nu va dea batai de cap.

Aveti nevoie de:

Studioul meu arata cam asa:

IMG_20120710_230956

(scuzati calitatea pozei, e facuta cu telefonul, n-am 2 DSLR-uri :()

Bun, acum sa va povestesc despre cele 3 cadre care compun imaginea de mai sus.

Avem nevoie de un cadru de fundal, un cadru in care sa avem oala si fundalul. Va sfatuiesc sa incepeti cu el. Nu e chiar obligatoriu sa fie primul, dar e de preferat.

DSC_3999

Urmatorul cadru este cel in care pozati mainile. Trebuie sa dea impresia ca iesiti din respectiva oala, asa ca aveti grija cum le pozitionati acolo. Atentie, nu aveti voie sa miscati oala! Daca o miscati, o sa aveti mai mult de munca in PS, ca sa o repozitionati corect.

DSC_4001

Si in sfarsit ultima poza, poza din care o sa avem nevoie numai de cap.

Inalurati oala, dar tineti minte unde era si incercati sa va puneti capul in locul oalei. Nu mai in stanga, nu mai in dreapta, nu mai sus, nu mai jos, el trebuie sa fie exact in locul in care pare ca iesiti din oala. Faceti daca este nevoie mai multe cadre, ca sa fiti siguri ca la prelucrare aveti de unde alege.

DSC_4003

Asa, avand pozele facute va puteti apuca sa compuneti imaginea in PS.

IMPORTANT!!! Toate pozele pe care le faceti trebuie sa fie facute din acelasi unghi, camera trebuie sa stea pe trepied si sa fie pusa 100% pe manual. ISO cat mai mic, balansul de alb sa nu se schimbe de la o poza la alta (daca faceti poza cu blit, alegeti balansul de alb pentru blit), aceeasi diafragma, acelasi timp de expunere.

Aceste setari trebuie sa ramana constante pentru toate pozele.

In PS, deschideti poza de background, cea in care e doar oala, iar peste ea puneti poza cu mainile si in cele din urma poza cu capul.

Din poza cu mainile trebuie sa ramana doar degetele, faceti o selectie in jurul lor (cu ce va este voua mai comod, eu va recomand pen tool-ul) iar cand selectia este gata creati o masca. O sa va ramana doar mainile din toata poza.

Apoi, pe layerul cu capul faceti o masca de la bun inceput si cu ajutorul brush-ului ascundeti ceea ce nu vreti sa ramana din respectivul layer. Practic trebuie sa ramaneti doar cu capul :)

Sper ca am fost destul de clar.

Probabil era mult mai ok daca salvam video editarea pe care am facut-o dar… nu m-am gandit la asta de la inceput si acum este cam tarziu.

Dupa ce aveti imaginea asa cum v-ati dorit-o, puteti merge-ui layere-le iar dupa aceea puteti sa umblati la culori si la ce mai vreti voi sa umblati.

Daca urmariti cu atentie ceea ce v-am povestit pe aici nu aveti cum sa nu reusiti.

Bafta!

P.S. Sunt persoane pe care le deranjeaza (in general fotografii) ca prezint cum se fac aceste poze, nu vad totusi de ce, pana la urma pentru asta este bun internetul, sa share-uim informatia.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. TyT 11 Jul 2012 @ 17:12

    Chiar o sa incerc si eu astazi , urmeaza sa revin cu rezultatul :)

    Raspunde
  2. Carmen 12 Jul 2012 @ 04:23

    Amuzanta tare prima poza, scuze sunt noua pe blog, tu esti in poze?
    P.s ce programe de editat poze folosesti?

    Raspunde
  3. Bucur 12 Jul 2012 @ 15:17

    foarte tare poza,felicitari.

    Raspunde
  4. Soacra 12 Jul 2012 @ 16:34

    E putin creepy poza…

    Raspunde
  5. Anonimus 25 Jul 2012 @ 13:32

    Ai uitat de reflexia Danei pe capacul oalei :)
    Trebuia sa faci o poza separata data + capac.

    Raspunde
  6. criserb 25 Jul 2012 @ 14:50

    @Anonimus – ai dreptate. Acum mi-am dat seama ca asa. Puteam sa mai fac o poza sau sa ii pun reflexia in PS.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)