Sari la conținut

Ce ne-a invatat aceasta finala?

560789_3468303580927_1071180837_3021127_666871798_nDaca stam putin sa analizam lucrurile, finala Europa League ce tocmai s-a incheiat, ne-a invatat anumite lucruri:

Stim sa organizam un eveniment.

Uite ca daca vrem, si mai ales daca suntem siliti sa dam bine pe plan international (se stie ca toata Europa a fost cu ochii pe noi) putem sa organizam si noi un eveniment intr-un mod normal, fara incidente si fara sa ne facem de rusine.

As putea spune ca a fost chiar mai bine de atata. Am aratat lumii ca nu suntem chiar coada europei. Nu stiu daca voi sunteti mandrii de asta, dar eu, acum ca toate au trecut, chiar am rasuflat usurat.

Ne-am imbunatatit substantial imaginea ce-o aveam in Europa.

Putem cu usurinta sa scapam de tiganii cersetori.

Cum vine asta? Pai hai sa va explic.

Centrul vechi a fost locul preferat al spaniolilor, locul in care au stat de cand au venit pana au plecat. Se stia ca locul este plin de cersetori asa ca jandarmii s-au ocupat de cersetori. Erau foarte multi oameni ai ordinii in fata Hanului lui Manuc (probabil si in alte parti), nu stateau la vedere, sa nu deranjeze, dar cand vedeau un tigan il goneau ca pe un caine. Foarte putini cersetori au reusit sa patrunda in zona restaurantelor ca sa-i agaseze si deranjeze pe straini.

Un lucru foarte bun. Lipsa lor ne-a ridicat mult in ochii celor care ne-au vizitat. Pacat ca n-au reusit treaba asta si prin alte locuri din Bucuresti si pacat ca de maine o sa-i vedem din nou…

Putem sa scapam de maidanezi

Sincer, nu stiu cum au reusit autoritatile treaba asta dar cainii s-au imputinat in perioada finalei si mai ales in zonele frecventate de straini. Au mai fost pe ici pe colo, dar mult mai putini ca in mod normal.

Un lucru laudabil, care dovedeste ca se poate.

Stim sa asfaltam strazi foarte repede

Probabil ca cei care au trecut prin zona Arenei Nationale, cei care locuiesc in zona sau cei care s-au nimerit total intamplator pe acolo au observat ca strazile sunt asfaltate. Si toata treaba asta s-a facut rapid, in maxim o saptamana.

Ultima data cand am trecut eu pe acolo, weekendul trecut, era sa-mi rup masina in gropile ce stapaneau strada, azi insa, drumul era asfaltat, nu chiar ca nou, dar gropile nu mai erau.

Fetele noaste sunt frumoase

I-am vazut cum se uitau dupa ele pe strada, i-am vazut cum le sorbeau din priviri si am vazut reportajele de la televizor. Majoritatea celor care au dat un interviu au tinut sa aminteasca de acest lucru.

Ma rog, nu stiu daca lucrul asta este un lucru nou, dar e inca o confirmare ca fetele noaste sunt frumoase. Pacat ca multe dintre ele se vand pe bani, dar asta e alta poveste.

Romanii se plang cand se organizeaza un eveniment

Asta chiar nu pot sa o inteleg, dar asa e. Se plang ca se inchid strazile, se plang ca trebuie sa ocoleasca o zona, se plang ca trebuie sa mearga cateva sute de metri pe jos. E o chestie nationala asta, daca Romanul nu se plange nu se simte bine.

In loc sa fie mandru ca orasul in care locuieste organizeaza un astfel de eveniment Romanul se plange.

La fel s-au plans si cu Formula 3000 care incepuse sa se desfasoare in zona Casei Poporului, la fel s-au plans si acum. Formula 3000 nu se mai organizeaza ca deh, ii deranjeaza pe locuitorii zonei.

Ma intreb, la Monte Carlo cum de nu se plange nimeni ca sunt inchise o multime de strazi pentru o saptamana? Acolo cum se poate ca cetateanul sa aprecieze acel eveniment si la noi nu?

Taximetristii sunt iar cei mai prosti din curtea scolii

Din centrul vechi taximentristii, in zile ce-au trecut, nu prea mai doreau sa ia clienti care nu vorbeau limba spaniola. Te auzeau ca vorbesti romaneste nu te luau, spuneau ca sunt ocupati.

Am vorbit cu niste Spanioli, ma rog, n-am vorbit, i-am auzit vorbind intre ei. Spuneau ca au platit 100 euro pe o cursa Otopeni – Bucuresti. Cum e posibil asa ceva? Cum e oare posibil sa furi niste oameni care au venit din celalalt capat al Europei ca sa-ti viziteze orasul?

Si credeti-ma nu a fost un caz singular, o multime de oameni se plangeau de preturile practicate de taximentristi iar la cum ii stiu, nici nu vreau sa ma gandesc cati bani au putut sa ia de pe cei care ne-au vizitat.

Pentru straini Budapesta = Bucuresti

Crainicul stadionului a comis-o. In loc sa zica Buna seara Bucuresti a zis Buna seara Budapesta, dar cu asta ne-am obisnuit, nu a fost primul care a comis-o.

 

Probabil ca mai sunt lucruri ce le-am invatat in urma acestei finale, probabil nu le-am remarcat eu pe toate, tot ceea ce conteaza este ca daca vrem (sau daca ni se impune) se poate. Stim sa facem multe lucruri, trebuie numai sa vrem si sa gasim momentul ala potrivit in care sa aratam asta.

Pacat ca nu aratam mai des…

[poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
20 comentarii
  1. Cosmin 10 May 2012 @ 09:18

    Jos palaria pentru tot ce s-a intamplat la Bucuresti! A fost exact asa cum trebuia sa fie!
    Si stii ceva? Eu chiar ma asteptam sa iasa bine! :)

    Off topic: Cristi, cat de mult mi-as dori ca eroarea (sau confuzia) Budapesta-Bucuresti sa se nasca din asemanarea celor doua capitale! :) Dar, oricat de incantat as fi de ce am vazut in ultimele zile in Bucuresti… mai avem cale lunga pana acolo.

    Raspunde
  2. Cosmin 10 May 2012 @ 09:52

    Am ajuns in spam? :)

    Raspunde
  3. criserb 10 May 2012 @ 10:41

    Yep ai ajuns :)

    Nu stiu cum si de ce, chiar nu gasesc logica.

    Raspunde
  4. tudor CeMerita 10 May 2012 @ 10:53

    Pe mine unul ma cam deranjeaza asta cu “fetele frumoase”. Nu avem fete mai frumoase ca in alte parti, sa fim seriosi. Diferenta e ca aici orice pitzi sara cu fundul la inaintare daca simte miros de strain, oricad de urat ar fi acel strain. Bineinteles ca raman cu impresia ca sunt fete frumoase pentru ca e evident ca se uita la ei fete care n-ar fi de randul lor in alte parti. Deci, pana la urma, avem curvulite mai multe probabil.

    Raspunde
  5. criserb 10 May 2012 @ 11:02

    @tudor – zici tu? Din ce-am vizitat eu in Europa asta si eu sunt de aceiasi parere cu Spaniolii. Avem fete frumoase in comparatie cu restul. Poate nu cele mai frumoase dar suntem cu mult peste medie. Parerea mea.

    Cat despre faptul ca sunt mai multe cuvulite, e foarte posibil :)

    Raspunde
  6. Cosmin 10 May 2012 @ 12:04

    @Criserb: N-ai fost in Rusia! :) Sa vezi acolo… Si inca n-am ajuns in Moscova.
    (Spam s-ar putea sa fie de la IP, eu am iesire pe DE, cine stie…)

    Raspunde
  7. Alina 10 May 2012 @ 12:06

    Si eu zic ca sunt mai frumusele si mai ales mai aranjate. Se vede ca au grija mult de aspect.
    Dar nu cred ca asta e un mare avantaj:) Preferam sa fim recunoscuti prin seriozitate, munca si nu prin tigani, plagiat etc.

    Raspunde
  8. Alina 10 May 2012 @ 12:07

    @Cosmin :)) Mi-ai luat vorba din gura! Da, rusoaicele sunt frumoase tare!

    Raspunde
  9. Adrian 10 May 2012 @ 12:08

    Asta cu fetele frumoase este o chestie discutabila. Daca-as fi in Barcelona “cu baietii” tot dupa fete ne-am uita. In Suedia, Franta, Argentina, Ucraina, Moldova, Rusia, Australia, Spania, Japonia gasesti fete misto. In Romania, din pacate, multe din fete nu stiu sa-si puna in valoare frumusetea. Ajung sa se vanda pe bani, posete si bijuterii. http://bit.ly/rl2uiG

    Raspunde
  10. Iulia 10 May 2012 @ 12:12

    Am vazut si eu meciul la tv, l-au pus pe canalul Telecinco.
    Au repetat de multe ori cât de frumos e stadionul si ca s-a organizat bine totul. :D

    Raspunde
  11. d-petre 10 May 2012 @ 14:03

    Eu zic ca n-am invatat nimic si ca in afara unei expuneri internationale nu am prea obtinut nimic. Mai pe larg aici: http://www.d-petre.ro/bombaneala/finala-europa-league-2012/

    Raspunde
  12. Bogdan 10 May 2012 @ 16:04

    taximetristii tot tigani sunt…

    Raspunde
  13. criserb 10 May 2012 @ 16:07

    @Bogdan – nu toti!

    Raspunde
  14. vlad 10 May 2012 @ 18:05

    Sa va spun eu cum sa vazut din Spania:
    1. Mancarea cea mai buna sunt FETELE.
    2. Ca desert Berea foarte buna si ieftina.
    3. Unul din cele mai frumoase stadioane ale lumii
    4. Unii spanioli sau amagit si au cumparat bilete de avion pentru Budapesta
    5. Reporterii spaniolii au cautat cateii vagabonzi periculosi dar nu au gasit decat vreo doi precajiti si foarte cuminti
    6. Organizarea a fost acceptabila desi se putea mai bine. Lipsa infrastructurii sa vazut.
    7. Taximetristii au facut avere din vanzarea biletelor de la finala si curse scumpe de 60€

    Raspunde
  15. Dan 10 May 2012 @ 18:50

    Ne-a invatat multe, pe mine ma bucura cel mai tare ca Bucurestiul si Arena nationala s-au ridicat la inaltimea unui asemenea eveniment. Chiar daca i-a vegheat ochiul vigilent al UEFA, romanii au aratat ca stiu sa organizeze evenimentul asta.

    Raspunde
  16. alice 11 May 2012 @ 07:14

    Ieri trecand prin Piata Unirii erau vreo 7-8 suporteri madrileni ce imparteau flori fetelor.Cel care mi-a oferit florile mi-a spus in spaniola ca toate fetele din Bucuresti sunt frumoase, ma intrebase daca am urmarit partida si cand i-am zis ca am muncit in perioada aia de timp mi-a replicat ca nici nu stiu ce am pierdut.
    A fost un gest foarte frumos din partea lor

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)