Sari la conținut

Ce zona din Bucuresti va place?

Am o intrebare pentru voi. Un prieten se muta in Bucuresti cu munca.

O sa lucreze in Sema Parc.

Ideea e ca isi cauta o zona in care sa isi inchirieze un apartament. El zicea Militari sau Drumul Taberei pentru ca e mai aproape de munca. I-am explicat ca in Bucuresti nu conteaza distanta dintre casa si locul de munca ci timpul pe care il pierzi pe drum.

Eu i-am sugerat sa se mute in zone ca Unirii, Vitan, Dristor, Titan, Stefan cel Mare… zone pe care eu le stiu mai bine.

Va rog acum pe voi sa-mi recomandati o zona buna a orasului, o zona in care v-ati muta daca ar fi sa o luati de la capat?

Daca stiti si un apartament de 2 camere, disponibil de luna viitoare, puteti sa-mi lasati un comentariu.

E de preferat sa fie langa un metrou, sa nu fie la bulevard si sa aiba locuri de parcare in zona blocului ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
22 comentarii
  1. andrei cismaru 7 May 2012 @ 15:08

    mai, eu stau in crangasi si e chiar ok :)

    Raspunde
  2. ella 7 May 2012 @ 15:24

    Chestia cu zonele Bucurestiului e relativa. Tu care cunosti zonele Dristor, Vitan etc. spui ca acolo e mai bine, altcineva care sta in Berceni poate sa spuna ca acolo e cel mai bine si asa mai departe. De fapt cel mai bine e unde te simti tu bine. Dupa parerea mea, acolo unde va gasi un apartament dragut si in care sa se simta ca la el acasa, acolo va fi bine pentru el. Bucurestiul e foarte pestrit, cu oameni de tot felul, de peste tot, o adunatura. E foarte important sa caute sa locuiasca intr-un loc linistit cu vecini cumsecade, fara tigani si cu o chirie rezonabila (si daca se poate, cu un proprietar de treaba).

    Raspunde
  3. criserb 7 May 2012 @ 15:40

    @andrei cismaru – si daca ar fi sa te muti, unde te-ai muta?

    @ella – daca ar fi sa o iei de la capat, unde te-ai muta? :)

    Raspunde
  4. j 7 May 2012 @ 15:48

    In zona Politehnicii , este aproape de metrou, zona verde, foarte aproape de Sema, locurile de parcare sunt o problema peste tot nu numai aici( daca te straduiesti gasesti), si f f f multa liniste( exceptand blocurile cu vedere directa la Iuliu Maniu)

    Raspunde
  5. Adriana 7 May 2012 @ 15:53

    Tineretului – in spate la Mega Image ca sa nu fie la bulevard, locuri de parcare – cam putine, insa mereu gasesti loc in fata la Mega Image. La 3 min de M-Tineretului sau 10-15 min de M-Timpuri Noi

    Raspunde
  6. ella 7 May 2012 @ 16:01

    In Floreasca, pe una din stradutele cu nume de compozitori.
    Eu cand am venit in Bucuresti, am stat la Izvorul rece (Parcul Pache). Pe atunci zona era foarte linistita si frumoasa. Acum e ingrozitor de aglomerata si zgomotoasa si nu cred ca as mai vrea acolo, desi multa vreme am tanjit eu dupa zona aia. In momentul asta locuiesc pe Const. Brincoveanu, la strada si desi e frumusica zona si f aproape de centru (10 min), e foarte mult praf si cam zgomot, trebuie sa stai permanent cu geamurile inchise. dar inainte de a sta aici, am stat tot in sud, in Giurgiului dar nu la strada ci pe o alee. Vreau sa-ti spun ca acolo mi-a fost cel mai bine: liniste, vecini cuminti, nu praf, nu zgomot, nu manele, foarte bine. De aceea ziceam ca alte criterii ar fi importante si nu neaparat cartierul. Si de acolo din Giurgiului ajungeam repede unde aveam nevoie pentru ca in cartiere din acestea sunt f multe mijloace de transport, iar daca ai masina ta, e si mai bine. Nu recomand Drumul Taberei si nici Militari. Sunt foarte aglomerate si mizerabile, mai ales Militari.

    Raspunde
  7. ella 7 May 2012 @ 16:05

    Da, uite Adriana are o idee foarte buna: Tineretului, eventual D. Cantemir. E cam aglomerat si acolo, dar unde nu e… Eu am vrut sa-mi cumpar acolo apartament dar blocurile sunt fff aproape unele de altele si parca te sufoci…

    Raspunde
  8. criserb 7 May 2012 @ 16:10

    De Tineretului i-am zis si eu, exact blocurile alea din spate de la Mega Image. E o zona buna, singura problema acolo e cu locurile da parcare.

    Eu am stat multa vreme, vreo 9 ani in spatele rondului de la Alba Iulia. O zona foarte misto. Blocuri de 4 etaje, putine masini, spatii verzi. Nu aveam metrou aproape dar pe mine nu ma deranja pentru ca eram cu masina.

    In orice caz, si eu i-am zis sa nu se mute in Militari sau Dr. Taberei, mie imi par cele mai aglomerate zone ale Bucurestiului.

    Raspunde
  9. Pitikut 7 May 2012 @ 16:11

    Nici o zona, urasc cand am de mers pe la bucuresti.Dar poate ca daca ar fi sa stau acolo mi-as schimba pararea dupa ceva timp

    Raspunde
  10. criserb 7 May 2012 @ 16:19

    @Pitikut – stii cum e, omul a prins un post ok si acum se muta… cumva trebuie sa inceapa si el. Daca ii place sau nu, o sa vada pe parcurs ;)

    Raspunde
  11. Snick 7 May 2012 @ 16:47

    pentru mine este important ca locuinta sa fie aproape de munca. eu merg pe jos la munca si fac 10 minute. iti dau dreptate cand vorbesti despre militari si drumul taberei. sunt cele mai dense cartiere ale Bucurestiului dupa parerea mea. indiferent daca are masina sau nu eu i-as recomanda Orhideea Gardens pentru ca este aproape. daca nu are masina ii recomand zona Banu Manta (pe langa fosta primarie a sectorului 1) – 1 mai – Victoriei (in spatele spitalului de copii), sau chiar Stefan cel Mare. si pentru ca tot ai intrebat, eu m-as muta la CASA, undeva in zona Iancului sau daca ar fi sa aleg un apartament, in Vitan, ceea ce ii recomand si lui daca are masina (pentru ca sunt locuri de parcare). are cam tot ce ii trebuie aproape, dar este departe de locul de munca.

    Raspunde
  12. william 7 May 2012 @ 16:50

    sa vina in Unirii unde stau eu

    Raspunde
  13. jules 7 May 2012 @ 17:01

    Daca gaseste in Crangasi o sa fie foarte aproape si poate merge pe jos fara probleme. Insa acolo sint probleme cu locurile de parcare si aglomeratia aia specifica zonei care poate fi infecta la ore de virf.
    Dr Taberei, Militari e ok daca merge cu metroul/tramvaiul. Acceasi problema cu traficul.
    Poate incerca si 1 Mai / Domenii care e o zona mult mai aerisita si la ore de virf poate merge in contra-trafic. ( nevasta-mea merge asa si e ok ).
    Votul cistigator pt mine ar fi 1 Mai/Domenii.

    Raspunde
  14. MooNy 7 May 2012 @ 17:31

    crangasi – Dr Taberei-Moghioros. Zone super, pline de verdeata, ok ca trafic. Si in Bucuresti, deja distanta home-work se masoara in timp, nu distanta. Uite, o prietena statea la statia de metrou Jiului si trebuia sa ajunga in fiecare dimineata la Pacii. Facea cel putin 1h, schimband 2 magistrale de metrou. Cand intra la tura de 6:30 trebuia la 4 dimineata sa fie in picioare ca sa prinda primul metrou de pe peron, altfel intarzia la microbuz. Not funny. Acum sta la o aruncatura de bat de parcul Moghioros si se trezeste la 6 fara un sfert… pt aceeasi tura. (depinde mult de cat de dependent esti si de RATB/Metroshit)

    Raspunde
  15. criserb 7 May 2012 @ 17:38

    @jules – sper ca nu vorbeai de metrou cand ai zis Drumul Taberei :P

    @Snick – Orhideea Gardens oare au apartamente de inchiriat? DIn cate stiam eu para ei vindeau, dar e posibil sa ma insel. Tu acum pe unde stai, ca vad ca avem gusturi asemanatoare? :)

    @MooNy – nu e la subiect dar sunt curios ce vezi tu bun la Drumul Tabereai? In afara de verdeata ce mai e bun? Super nebunie sa ajungi acasa, super nebunie sa pleci… locuri de parcare ioc… metrou ioc… deci nu inteleg ce zici tu ca e ok acolo?

    Raspunde
  16. jules 7 May 2012 @ 17:58

    @Cristi
    Ptiu drace. Pentru mine Dr Taberei Militari sint cam acelasi lucru. Daca o sa gaseasca ceva pe la Plazza are si metrou. Altfel tramvaiul 41 merge si el. Sau altceva. Ideea ca zona e ok daca lucrezi la Sema.
    Eu tot as merge pe ideea de Domenii. Nu stiu de ce, insa mi-a placut mereu zona aia. Si partea aia de oras.

    Raspunde
  17. Looloo 7 May 2012 @ 20:11

    Militari, daca gaseste in zona Plaza- Lujerului – Uverturii. Iese la 41, care are statie foarte aproape de Sema, face 2 sau 3 statii pana acolo. Sau 1 mai :)

    Raspunde
  18. Cosmin 7 May 2012 @ 20:44

    Eu am stat doi ani in Iancului. De fapt, pe Iancului, chiar la capatul cu Arena Nationala. Mi-a placut acolo… Ajungeam si pe picioare in centru, era si tramvai in fata blocului, la trei minute era statia de bus din Vatra Luminoasa. Metroul era la nici 10 minute de mers pe jos, mai faceam si eu miscare.
    MegaImage era aproape, nu simteam nevoia de hypermarche-uri.

    Dar asta era prin 2001…

    Raspunde
  19. Oana 7 May 2012 @ 23:33

    Cristi eu in 11 ani de Bucuresti am stat asa: Iancului, Sebastian, Ghencea, Prelungirea Ghencea, Piata Sudului, Brancoveanu si ultimii 3 ani in 1 Mai – asta a fost cea mai linistita perioada, din toate punctele de vedere ce privesc locuitul in Bucuresti. Este un pic mai “curata” zona. In ultima parte a bulevardului (Domenii – Chibrit) sunt blocuri la strada si in spate sunt case, e un pic mai bine cu locurile de parcare. Daca puteam ii inchiriam eu apartamentul, are si loc de parcare in fata…dar e ocupat acum :)

    Raspunde
  20. Snick 8 May 2012 @ 16:27

    @criserb – eu acum stau in zona Iancului, intre metrou si Vatra Luminoasa, nu pe bulevardul Mihai Bravu, ci pe o straduta. stau la casa, dar este de fapt o garsoniera in vila, avantaj de casa, dezavantaj de bloc :D
    au si apartamente de inchiriat la Orhideea Gardens, dar nu stiu ce buget are ca sunt cam piperate preturile: http://www.orhideeagardens.ro/apartamente/inchiriere.htm

    Raspunde
  21. Calin 13 Sep 2019 @ 07:48

    @Snick – Daca vreți ca omul sa nu fuga din Bucuresti după 6 luni, nu-i recomandați Orhideea Gardens: am stat eu acolo cu chirie și e nasol! Sume fff mari la întreținere, materiale de constructie proaste care acum încep sa cedeze, infiltrație, umezeala in baie, termopane ieftine, parchet care scârțâie, prețuri mari la chirie și proprietari care te dau un judecată dacă nu plătești tu inclusiv reparațiile din complex !
    Ca sa nu mai vorbesc de clădirile părăsite din fata complexului care arată cam sinistru pentru un nou venit in Bucuresti, zgomot și poluare in jur cât cuprinde ….

    Raspunde
  22. Calin 13 Sep 2019 @ 08:02

    @criserb – probabil ca prietenul tău și/a găsit deja locul lui in Buc, dar pentru cei care vor veni și citesc acest post: la Orhideea Gardens e mare pungășie, cred ca mulți s-au lămurit deja, iar dacă as fi găsit și eu ceva realist despre acest complex înainte sa închiriez Ap acolo, nu ajungeam sa plătesc bani mulți pentru servicii ieftine!
    De cum am pus piciorul la Orhideea Gardens , am și început sa plătesc la reparațiile complexului care tocmai ce ieșise din garanție, iar lucrurile se stricau pe rând, in fiecare zi câte ceva ?
    Acum m-as muta in zona Domenii, între metrou Grivitei și bd Mihalache.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)