Sari la conținut

Fitbit Charge 3 după o lună de utilizare

A trecut o lună de când am trecut la Fitbit Charge 3 de Charge 2 și acum cred că mi-am făcut o părere și pot să vă vorbesc despre el.

Nu-i altă brățară, nu-i enormă diferența între ele, dar este mult mai bună, mult îmbunătățită.

Îmi place designul mai mult este parcă ceva mai îngustă iar faptul că acum este din aluminiu o face ceva mai ușoară. Cureaua pe care o am e frumoasă, albă, cumva se vede că ai ceva deosebit la mână, iese în evidența față de o brățară neagră. Dar asta-i doar părerea mea, sunt oameni ce preferă negrul, deci fiecare are de unde alege.

În cutie a venit cu două dimensiuni de brățară pentru o mână mai groasă sau mai subțire. La mine s-a potrivit cea mare.

Bun, ca design spuneam că-i mai mișto, mai ușor iar ceasul afișat este mare și se vede foarte bine și funcționează mai bine în sensul că atunci când întorci mâna el se aprinde și arată ceasul. O chestie îmbunătățită, pentru că și varianta anterioară se pornea automat, dar parcă mai avea scăpări și nu se aprindea chiar de fiecare dată.

Un lucru cu care vine nou este faptul că acum este subacvatică, poți să înoți cu ea chiar să faci scufundări cu ea la până la 50m adâncime. Un lucru mișto. Și Charge 2 era rezistentă la apă, dar nu era subacvatică. Trebuia să o mai dai jos din când în când, pe când Charge 3 poate sta liniștită la mână tot timpul.

O chestie cu care vine nou este bateria. Dacă Charge 2 mă ținea până în 7 zile fără să o încarc, asta nouă ține undeva la 10 dacă nu 11 zile, cu notificările pornite. Dacă opresc notificările pariez că ține și 2 săptămâni fără să vadă priza, dar nu aș putea dezactiva notificările pentru că-s foarte utile.

Legat de încărcare, Charge 3 vine cu în încărcător nou, asemănător cu cel de la Charge 2, dar e nou. Practic cel vechi nu mai ai la ce să-l folosești și asta-i nasol. Preferam să fie același încărcător, să am unul acasă și unul la birou. Totuși… se pare că nu-i nevoie, la 10 zile cât ține bateria, sigur nimeresc pe acasă să-l încarc. Ea te anunță că e cazul să o încarci undeva la 10% iar cu acești 10% poți să o mai folosești cam 2 zile.

Având în vedere că brățara este acum subacvatică s-a schimbat și butonul lateral. Acum el nu mai este fizic, nu mai este ieșit în exterior, este un buton mai mult tactil, ce îi permite să fie subacvatic și să nu intre apa în el.

O mare diferență între cele două modele este ecranul cu touch. Înainte ecranul era doar tactil, puteai să apeși pe el, acum ecranul este un touch în adevăratul poți să dai swipe pe el.

Având swipe e mult mai ușor să citești notificările, să navighezi printre ele sau chiar să răspunzi în anumite situații direct de pe brățară. Ai câteva mesaje predefinite și în anumite cazuri sunt foarte utile. Nu mai trebuie să scoți telefonul din buzunar pentru a spune un “ok” sau alte lucruri asemănătoare.

Cureaua este mult mai bună ca a modelului anterior. Stă mai bine pe mână, este plină de găurele ceea ce face ca mâna să nu transpire deloc. Pe lângă asta are un sistem mișto de închidere și nu ai nicio șansă să se deschidă sau să o pierzi.

Aplicația Fitbit este la fel de bună, măsoară în continuare la fel de bine, aici nu-mi dau seama dacă s-a schimbat ceva.

Un lucru foarte mișto la noua brățară este posibilitatea să plătești cu ea la magazin, la fel cum faci cu telefonul. Partea tristă este că la noi nu funcționează încă, dar am aflat că o să se poată face treaba asta cât de curând. Abia aștept.

Prețul este undeva la 700 lei

Dacă merită schimbarea? Fiecare decide, dar eu zic că-i mai bun, arată mai bine, funcționează mai bine, e un produs premium.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)