Sari la conținut

O lună de Fitbit Charge 2

De o lună port la mână o brățară Fitbit Charge 2 și cred mi-am cam făcut o părere despre ea, astfel încât pot să vă povestesc și vouă câteva chestii.

Am avut de-a lungul timpului mai multe brățări inteligente pentru monitorizarea pașilor, am avut Garmin Vivofit 2, Xiaomi Mi Band 2 și acum Fitbit Charge 2 și cumva pot să compar, să vă spun care e mai ok din punctul meu de vedere.

Trebuie să vă spun de la început că nu sunt un mare sportiv, nu prea fac sport, gen nu mă duc la sală și nici nu mă duc la alergat. Cu toate astea însă, consider că nu sunt nici foarte sedentar, mai ales din primăvară până în toamnă, când meșteresc tot felul de chestii prin curte sau alerg după fii-miu prin tot felul de locuri.

Îmi place să am la îndemână tot felul de statistici despre activitatea mea și cumva mi-am dorit ca brățara să mă motiveze să fac tot mai multă mișcare. Uneori reușește, alteori nu :)

La brățara asta mi-a plăcut de la început culoarea. Cei care mă cunosc știu că nu-mi plac culorile închise, port întotdeauna cu plăcere ceva colorat sau foarte colorat.

Fitbit Charge 2 a venit cu o brățară turcoaz și m-a atras din prima clipă. Ulterior mi-am dat seama că pot să-i schimb brățările foarte ușor și cred că am de unde alege. De la o varietate mare de culori până la piele sau metal, brățări care fac practic brățara să poată fi purtată la orice.

Este plăcută, stă foarte mișto pe mână și nu mă deranjează deloc. Nu trebuie să porți strâns pe mână pentru a monitoriza ritmul cardiac, ceea ce e foarte mișto în comparație cu ce-am mai avut până acum. Este atât de mișto că a mea soție a vrut să mi-o fure din prima clipă când a văzut-o, lucru ce nu s-a întâmplat cu brățările ce le-am avut până în acest moment.

După cum ziceam, îmi doream ceva deștept la mână, să-mi arate ceasul și alte informații interesante, dar să arate și bine. Consider că din acest punct de vedere am făcut alegerea cea mai bună.

La ce o folosesc eu?

În primul rând o folosesc pe post de numărătoare de păși și în aceeași măsură pe post de ceas. Pașii mă fac să-mi dau seama dacă ar trebui să mă mai mișc și eu sau dacă am o zi ok. Ceasul… să nu mai scot telefonul din buzunar de câte ori vreau să știu cât este ora.

Este foarte utilă și atunci când nu ai telefonul la tine, dă seoarece îmi arată pe ecran cine mă sună sau cine îmi scrie pe WhatsApp. Am făcut un mic truc, mai ales cunt utilizator de Android, putând să îmi aleg dintre Hangouts, SMS, Facebook Messenger, Truecaller sau WhatsApp. Cum folosesc mai mult WhatsApp-ul mi-a fost destul de simplu să aleg. Aplicația îmi afișă până în acel moment SMS-urile primite și cine mă suna.

Prin curte de asemenea este ok, nu mai plimb telefonul cu mine tot timpul, e suficientă brățara pentru informațiile de care ai nevoie.

Bateria, un lucru important pentru mine, ține destul de mult. 7-8 zile, în condițiile în care am notificările pornite și pulsul pornit 24 din 24 de ore. Încărcarea nu durează mult, undeva la o oră și ceva. Mi-ar fi plăcut să o pot încărca cu orice cablu microusb, dar din păcate se încarcă numai cu încărcătorul ei special. Înțeleg și de ce, dar zic că mi-ar fi plăcut să am mai multă libertate din acest punct de vedere.

O altă chestie mișto este alarma de dimineață, practic nu trebuie să o mai trezesc pe Dana de fiecare dată când îmi sună alarma. Simt vibrația la mână și este destul de intensă încât reușește să mă trezească în anumite momente. Nu tot timpul, pentru că eu am mari probleme cu trezitul, dar și dacă reușește să mă trezească în 50% din cazuri este foarte bine. Nu e vorba că nu o simt, o simt de fiecare dată, dar o opresc în ideea că mai stau puțin în par și adorm la loc.

Îmi monitorizează somnul și se pare că acolo nu stau foarte bine. Mi-ar plăcea să dorm mai mult, dar… cumva de când cu ea mă duc la pat mai repede. Mă face să mă culc mai repede pentru a reuși și eu să am niște grafice mai bune, mai apropiate de cele 8 ore pe care le-am setat. Dacă aș reuși să dorm 8 ore ar fi minunat, dar din păcate văd că deocamdată am o medie de 6 ore și puțin.

Nu e rău, dar se poate și mai bine.

Pe partea de monitorizarea a ritmului cardiac eu zic că stau bine.

Îmi place că are cronometru pe care poți să-l setezi direct din brățară, foarte util în momentele când ai nevoie de el.

Pașii îi măsoară foarte bine. Dacă până acum aveam diferențe mari de pași între brățările ce le-am avut anterior și telefon, Fitbit Charge 2 este mult mai exact. Practic într-o zi, când fac undeva la 6000 și ceva de pași, diferența între brățară și telefon este de doar 100-200 pași, ceea ce cred că este foarte ok.

Ah, foarte important pentru mine este că-mi numără etajele pe care le urc și urc ceva de când stau la casă. Nu e zi în care să nu urc și să nu covor de zeci de ori.

Are și un minus, se zgârie foarte ușor. E adevărat că nici eu nu am avut cea mai mare grijă de ea (pentru că nici nu o simt la mână), dar parcă se zgârie prea ușor atunci când o freci de gard. Da, am montat automatizarea porții cu ea la mână și mi-am băgat mâna între poartă și gard. S-a zgâriat. E și vina mea, e clar, dar mi-ar fi plăcut să reziste și la contactul cu tencuiala.

N-am folosit-o pentru sport, dar au fost cazuri în care s-a apucat să-mi măsoare singură activitatea “sportivă” atunci când a sesizat că mă misc în continuu mai mult de 10 minute. Mi-a plăcut că o vizită la Ikea, pe final de program, când am alergat pe acolo să iau tot ce aveam pe listă, mi-a notat-o ca activitate sportivă. E adevărat că am alergat mult, mi-a crescut pulsul la 114bpm, prin urmare am depus mai mult efort și mi-a crescut numărul de minute active.

În concluzie este un produs bun, care arată și bine și pe care îl recomand. 

Aplicația de pe telefon, Fitbit App, este foarte intuitivă și ușor de folosit, până în acest moment nu am avut nicio problemă cu ea. Se poate integra și cu alte aplicații, eu intenționez să o leg cu MyFintessPal, dar pentru moment m-am oprit din numărarea caloriilor așa că… mai așteaptă puțin această chestie.

Dacă aveți întrebări, sunt aici să vă răspund la ele, în măsura în care știu.

P.S. Dacă vreți brățările ce le-am avut anterior lăsați un comentariu și sunt ale voastre.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. Cartus 23 Jan 2018 @ 13:47

    Inainte sa dai Mi Band 2, da-i unpair din contul tau Xiaomi, ca sa o poata folosi urmatorul norocos. Altfel se uita la ea si atat.

    Raspunde
  2. Anca Pintilii 23 Jan 2018 @ 14:07

    Hehe, ce misto suna Charge 2-ul! :D Daca n-ai dat deja bratarile mai vechi, as vrea sa-mi incerc si eu norocul la oricare din ele :) Merci si zi faina sa ai!

    Raspunde
  3. Razvan 23 Jan 2018 @ 14:09

    Salut. Daca se poate as vrea eu pentru mama mea bratara MiBand 2. A ajuns la o varsta la care vad ca este foarte interesata despre cati pasi si ce distante face in deplasarile ei zilnice. Multumesc.

    Raspunde
  4. Diana 23 Jan 2018 @ 14:47

    Salutare! Tocmai ce cautam un smartwatch numai bun pentru a ma face sa ma mai ridic de la birou (cumva ma voi simti si mai vinovata ca nu ma misc in timpul zilei :)) ) si am nimerit la review-ul tau. Pare sa fie un super deal cu charge 2, dar fiind noua in ale ceasurilor deștepte, mi-ar placea sa incerc unul din cele doua pe care le-ai avut.

    Raspunde
  5. Bughy 23 Jan 2018 @ 15:24

    aș vrea eu să încerc xiaomi mi band 2. nu sunt cu concursurile, dar acum am dat peste blogul tău care îmi place.

    care brățară și s-a părut că monitorizează cel mai bine distanța parcursă? am înțeles că mi band 2 dă erori grave la volan, la urcat scări la jucat fotbal etc

    Raspunde
  6. Alex 24 Jan 2018 @ 05:39

    Si eu as vrea oricare din bratari pentru fiica-mea!
    Mercic!

    Raspunde
  7. Andrei Hering 24 Jan 2018 @ 09:45

    Chiar daca asta ii primul comentariu din partea mea pana acum eram un cititor pasiv.
    M-ar incanta si pe mine sa am o bratara smart. :)

    Raspunde
  8. Sergiu A 24 Jan 2018 @ 17:39

    Salut..oricare e binevenita..tinand cont ca nu am mai avut asa ceva pana acum si demult imi doresc sa incerc o astfel de bratara. Mersi

    Raspunde
  9. Razvan 24 Jan 2018 @ 20:05

    Dacă mai ai de dat garmin-ul, mă ofer eu voluntar să-l primesc :)
    Pare foarte tare funcția de măsurare a ritmului cardiac, m-ai făcut să mă gândesc dacă să nu-i fac una cadou lui maică-mea :D

    Raspunde
  10. Sergiu A 24 Jan 2018 @ 22:53

    O intrebare am…de ce mi ai sters postarea ce ai facut o astazi aici ? Ce am spus gresit…sau..?

    Raspunde
  11. Sergiu A 24 Jan 2018 @ 22:55

    scuze..acum vad ca a aparut iar…scuze inca odata , dar chiar nu mi a cazut bine cand am vazut ca nu mai e postarea ce al lasat o aici…tinand cont ca de citesc de peste 7 ani…

    Raspunde
  12. Marcel 25 Jan 2018 @ 18:18

    Pentru protectie exista screen protection film similar cu cele pentru celulare.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)