Sari la conținut

Clatite ca la mama acasa

Aseara Raca a avut pofte de clatite, i-am facut pe plac si m-am pus pe treaba. Am facut o portie dubla din reteta de mai jos:

3373401830_b8cde16b35_oIngrediente: 1 ceasca de faina, 2 oua, 1 pahar cu lapte, putina sare, 2 lingurite zahar, 2 lingurite de ulei

Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron, se face un loc la mijloc unde se sparg ouale se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul foarte bine cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga 2 lingurile de ulei si se bate in continuare. Pentru ca aluatul sa fie pufos se pune putina apa minerala sau sifon. Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani subtiri. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se incinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarna din compozitie cu polonicul,  se roteste tigaia ca sa se acopere tot fundul. Se coace pe o parte dupa care se intoarce prin aruncare sau cu ajutorul cutitului. Din cand in cand se amesteca compozitia din castron si daca este cazul se subtiaza cu apa minerala.

Dupa ce sunt gata, clatitele se pot umple cu dulceata, finetti, cacao si zahar.

[sursa]

Am, sa folosesc mai des Retetele Mamei, e un site pe care-l inteleg si eu, scris asa ca pentru mine, fara informatii complicate ;)

Acum sa revenim la clatite, au fost delicioase si multe. Cred ca au iesit vreo 30 :P La noi in casa eu sunt specialistul in clatite, Dana nu are voie :P

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Jonny 26 Nov 2010 @ 11:26

    Nu este nevoie sa astepti o ora :)
    Eu le fac si mai simplu in 10 minute sunt la copt deja.

    Incearca sa pui ouale separat cu putina apa/lapte si praful de sare. Sarea ajuta ouale sa se “topeasca” mai repede. O sa-ti dai seama cand, si atunci le torni peste restul compozitiiei.

    Pe urma le mai lasi cateva minute ca sa dispara din posibilele cocoloase de faina care raman.

    Apa minerala este un fel de “bicarbonat” :)

    Raspunde
  2. Ghiocel07 26 Nov 2010 @ 11:41

    Poti incerca si Clatite americane http://retetelemamei.wordpress.com/2010/03/06/catite-americane/#more-2613
    sunt delicioase., :-)

    Raspunde
  3. Amzis 28 Feb 2011 @ 04:34

    daca esti putin mai lenes ( cum sunt eu ) du-te la mega si cumpara clatite (blat sau cum se spune ) de acolo. costa vreo 8 lei 20 de clatite. sunt foarte buna.

    Raspunde
  4. Amzis 28 Feb 2011 @ 04:35

    *bune

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)