Sari la conținut

Clinica privata

Dupa postul anterior cel in care va vorbeam cu “mare drag” despre sistemul sanitar din Romania, ne-am decis sa ne inscriem la un sistem privat de sanatate (daca pot sa-i zic asa) si sa devenim pacientii unei clinice private.

Clinica de care am fost cel mai multumit pana in momentul de fatza, de fapt singura la care am fost multumit si tratat asa cum cred eu ca este normal sa fie tratat un pacient este Centrul de Diagnostic si Tratament “Dr. Victor Babes”.

Este centru la care ieri am fost din nou cu Dana pentru un consult la ORL si unde nu pot sa va descriu cat de bine am fost tratati.

Aici nu exista cozi, intri… ai programare… te trimite femeia de la receptie la etaj… Aici te asteapta o asistenta care iti spune unde trebuie sa mergi, daca mai ai sau nu pe cineva inaintea ta (noi nu am avut) si te invita in salon unde doctorul te trateaza in primul rand ca un om. Iti vorbeste frumos… te intreaba, iti explica tot ce este nevoie pe intelesul tau… te consulta… are grije sa nu te deranjeze ceva… cu adevarat o clinica occidentala.

Zilele astea o sa ne interesam si de abonamentele ce le au la dispozitie si o sa ne inscriem aici…

Vreau sa aud si pararea voastra? V-ati inscrie ca pacient la o clinica privata? Ati fi dispusi sa dati o anumita suma de bani pe luna, chair daca sunt multe luni in care nu aveti nimic cu sanatatea, doar pentru ca in momentul cand aveti o problema sa fiti tratati altfel decat ceea ce am fost noi invatati in spitale de stat?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
16 comentarii
  1. siona 31 Jan 2008 @ 00:44

    eu sunt medic rezident si nu m-as inscrie, pt ca sper ca voi gasi bunavointa, daca va fi cazul, din partea viitorilor colegi, dar daca ar fi sa plec din tara, mi-as obliga parintii sa se inscrie la o clinica privata, binentels ca nu exista asa ceva in zona mea da… nu strica sa visam :)

    Raspunde
  2. sip 31 Jan 2008 @ 07:40

    1. Cat a costat consultatia la clinica privata ?
    2. Cat costa abonamentul lunar?
    3. S-a rezolvat problema Danei ?

    Raspunde
  3. criserb 31 Jan 2008 @ 09:58

    1. Consultatia la ORL 100 ron (2 consultatii)
    2. 35E de cuplu
    3. Inca nu… mai avem si alte investigatii de facut…

    Raspunde
  4. ipo 31 Jan 2008 @ 12:03

    Eu dau la stat lunar peste 1 milion pentru sanatate. As fi dispus sa pun banii astia la pusculita si sa ma duc numai la medic privat. Altfel nu. Nu platesc degeaba un serviciu pe care nu-l folosesc, nu-i asa?

    Raspunde
  5. siona 31 Jan 2008 @ 17:54

    nu ai cum sa aduni bani la pusculita, unele tratamente costa foarte mult, si nu avem posibilitatea de-a ne alege bolile, nu?

    Raspunde
  6. criserb 31 Jan 2008 @ 19:09

    @ipo – eu dau peste 5 mil lunar, dar sunt dispus sa nu-mi mai pese de banii aia si sa ma inscriu la o clinica la care atunci cand ma duc cu o problema sa ma bage cineva in seama… sa dau un ban si sa plec de acolo multumit de seviciile pe care le-am platit.

    @siona – tie iti e usor sa zici, lucrezi in domeniu, cunosti oamenii… ai pile ca sa zic asa :) dar eu/noi aici nu avem… so… suntem dispusi sa platim pt servicii… dar sa fie de calitate.

    Raspunde
  7. Vero 31 Jan 2008 @ 19:23

    Din fericire, firma la care lucrez ofera pe langa salariu, masina, etc. si asigurare medicala + abonament la Medicover. Si chiar am avut nevoie de ceva consultatii! sunt chiar ok, standarde occidentale, serviciu de urgenta si chiar consultatii si tratamente stomatologice. Un alt spital de care am auzit doar cuvinte de lauda este Euroclinic, langa stadionul Dinamo. Si acolo am fost (nu ca pacient :)) si mi-a placut ce-am vazut. Sanatate Danutzei!

    Raspunde
  8. Vizitatorul 31 Jan 2008 @ 19:39

    Eu as da. Dau un ban dar stiu ca primesc servicii de calitate pentru ca pana la urma sanatatea e cea mai importanta.
    Cat despre banii pe care ii platim noi la stat, avand in vedere stadiul deplorabil in care e sistemul sanitar, doar nu credeti ca banii aia vor asigura servicii de calitate occidentala la un spital de stat. Asigura tratament pentru cei mai putin norocosi care nu isi vor permite sa se aboneze la o clinica privata, asa ca putem considera ca facem ceva bun pentru altii daca nu si pentru noi cand dam acel procent pt sanatate catre stat:)(eu dau mai mult de 5 mil lunar)

    Raspunde
  9. Ghiocel07 31 Jan 2008 @ 19:40

    Pentru asa ceva si eu as plati in plus. Ce nu platim diverse asigurari si nu avem nevoie de ele? Dar si cand avem este altceva sa ai o asigurare. Si ai o siguranta, parca te simti mai confortabil.

    Raspunde
  10. oana 31 Jan 2008 @ 20:12

    e adevarat ca serviciile oferite de Sistemul Sanitar de Stat lasa mult de dorit, dar iti recomand sa vezi filmul “sicko” inainte sa iei o decizie.

    Raspunde
  11. criserb 1 Feb 2008 @ 11:08

    @Vero – tu esti printre cei norocosi, dar nu toti au acelasi norok. Multumesc pentru urari.

    @Vizitatorul – In sfarsit inca unu care e de acord cu mine :)

    @Ghiocel – Mda… asa e cu tot felul de asigurari pe care le plates… dai un ban si nu se stie niciodata daca e de folos ca-l dai sau nu… dar si atunci cand ai nevoie… atunci iti multumesti ca ai dat banii atata timp.

    @Oana – filmele sunt filme… dar stii tu, viata bate filmul ;)

    Raspunde
  12. ipo 1 Feb 2008 @ 11:50

    In fine, intr-adevar daca ai 2.000 eur/luna nu te mai intereseaza banii aruncati pe fereastra pentru bataia de joc de sistem de asigurari de sanatate. Atunci cel mai bun lucru pe care il poti face este sa apelezi la seviciile mai de calitate de la clinicile private.

    Raspunde
  13. Oana 1 Feb 2008 @ 16:57

    filmul pe care l-am mentionat este un documentar, iar situatiile prezentate in el sunt perfect adevarate.

    Raspunde
  14. kytty 28 Feb 2008 @ 22:03

    Exista asigurari de sanatate ptr serviciile oferite de Euroclinic spital privat . Esti tratat intradevar la standarde europene si nu costa foarte mult asig . ptr cine doreste sa afle mai multe detalii va stau la dipozitie 0767045580

    Raspunde
  15. criserb 29 Feb 2008 @ 07:55

    Eu sunt interesat… sa auzim detalii :)

    Raspunde
  16. kytty 29 Feb 2008 @ 10:28

    Lasa ti mi nr de tel si va contactez eu imediat kytty_kytty2000[at]yahoo.com .

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)