Sari la conținut

Cum aleg un multimetru?

Am acasă, deasupra blatului de la bucătărie o bandă de leduri care s-a cam stricat. Adică nu mai merge.

Pe vremea când mergea arăta așa:

DSC_8239

Acum că nu mai merge tre să o repar.

Problema este că nu știu ce este ars pe acolo, ori banda de leduri, ori transformatorul. Că banda aia nu funcționează la 220V, ci la 12 sau 24. Nu mai știu în acest moment.

Ei bine, mă gândesc să-mi cumpăr un aparat de măsură. Am eu tot felul de chestii în casă, dar un aparat de măsură nu am și sunt convins că o să-mi fie bun și în perioada următoare când o să mă apuc de casă. Ca apărat de măsură mă refer la ceva ce seamănă cu chestia următoare.

res_ba314439f917dcb918c4df9b4b9df4b2

 

Poate nu ăsta, poate altul, nu mă pricep.

De aceea vă rog să mă sfătuiți ce să aleg de aici. Am văzut că prețurile diferă foarte mult, de la 25 lei la 388 lei.

Ideea este că nu am să mă apuc să-mi câștig banii din asta, dar să fie în casă și să mă ajute atunci când am nevoie.

Ce să iau, să fie ceva ușor de folosit și pentru un începător și să nu-mi prind urechile în el.

Vă mulțumesc anticipat pentru sfaturi!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. blue77max 17 Sep 2014 @ 13:19

    La ce ai tu nevoie e foarte bun cel mai ieftin ,primul din lista .Eu cartig cu el ca sa zic asa.
    Banda aia cu leduri din cate stiu este turnata nu ai ce repara la ea. Ledurile sunt in paralel ,daca unul se arde celelalte functioneaza. Daca la tine nu se aprind deloc nu e de la banda de leduri. Este de la transformator sau vreo piesa de pe placa electronica .Normal trebuie sa gasesti si o siguranta pe acolo pe care o testezi prima data. Banuiesc ca este ceva made in china deci carcasa este lipita nu are suruburi, trebuie taiata de jur imprejur cu un cater. Trebuie sa verifici cablul fiecare fir sa vezi daca nu e intrerupt ,apoi cu el alimentat daca ai 220 la intrare in traf, apoi daca ai 12 sau 24 la iesire. Daca nu ai ori e traful ori o piesa care iti poate pune in scurt traful. Trebuie deslipit unul din fire de la traf de pe placa ca sa verifici iar traful in gol daca scoate. Daca scoate e bun mergi mai departe .Condesatori ,diode, tranzistori.

    Raspunde
  2. Spanac 17 Sep 2014 @ 13:58

    Ia-ți altă badă de leduri. La 5 dolari 5 metri să-ți tot pui în toată casa…

    Raspunde
  3. Tudor 17 Sep 2014 @ 13:58

    Cristi, eu de-asta am: http://www.emag.ro/aparat-de-masura-digital-hyelec-mas830b-7-functii-mm-mas830b-hyelec/pd/D0QRSBBBM/ tot de la emag cumparat, folosit de cateva ori, merge perfect… nici eu nu-s in domeniu, dar isi face treaba ! :D

    Raspunde
  4. criserb 17 Sep 2014 @ 14:56

    @blue77max – păi da, știu cum este cu banda aia, dar nu știu dacă este stricată ea sau transformatorul. Tind să cred că banda nu are nimic, că dacă era să se ardă vreun led se opreau câteva (dacă sunt grupate cumva) în niciun caz toată. Este probabil de la transformator. Este o chinezărie, îți dai seama… dar dacă aș fi convins că este stricat ăla aș lua altul. Încă totuși nu sunt convins…

    @Spanac – mai tre și transformatoare la banda aia, nu-i așa cum crezi.

    @Tudor – Merci de sfat.

    Raspunde
  5. Spanac 18 Sep 2014 @ 12:45

    ce transformatoare ma nene? am luat un incarcator de nokia, i-am taiat mufa si-al lipit firele. 3,7 volti. Daca vrei exista si ceva de 12 volti e pana in 40j de lei la magazine. la 12 volti vei avea mai multa lumina, evident. inca mai am 4 metri jumate de banda d-aia. mi-a trebuit numai o bucata ca sa-mi lumineze tastaura noaptea, sa n-am lumina aprinsa cand doarme a mea.
    si-mi merge fara probleme de 1 an si ceva

    Raspunde
  6. Marius 26 Sep 2014 @ 23:38

    @Spanac – Unde?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)