Sari la conținut

Cum risti sa-ti lasi masina descuiata

Am citit un articol interesant in care se explica cum e posibil ca atunci cand incerc eu sa-mi inchid masina din telecomanda ea sa ramana deschisa iar hotul sa o poata deschide nestingherit.

Hotii au in permanenta la ei telecomenzi cumparate de pe net de la diferite masini (Audi, BMW, Mercedes, VW etc etc). Ideea este in felul urmator, fiecare telecomanda OEM auto functioneaza pe o frecventa fixa (433Mhz, 315Mhz etc etc), inainte ca tu sa iesi din masina hotul, apasa pe orice buton de pe telecomanda lui si blocheaza frecventa telecomenzii. Mai exact tu iesi din masina, apesi pe incuiat dar degeaba, masina nu se incuie pentru ca masina deja comunica cu o telecomanda pe frecventa respectiva…. Multi nici nu sesizeaza ca masina a ramas descuiata…. De multe ori hotul va sta chiar pe langa masina cu mainiile in buzunar si nici nu iti dai seama.

Treaba e testata de mine, functioneaza 100%. In concluzie, daca un individ tine apasat orice buton de pe o telecomanda asemanatoarea cu cea a masinii tale, masina nu mai rapunde la telecomanda ta si ramane deschisa.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
26 comentarii
  1. Florin M. 28 Jun 2010 @ 11:44

    Shit :|

    Raspunde
  2. A.Dragos 28 Jun 2010 @ 11:46

    Se pare ca in ultimul timp hotii sunt din ce in ce mai inventivi..criza le lasa timp de gandit.

    Raspunde
  3. Nu stiu sa-mi scriu numele 28 Jun 2010 @ 11:50

    IAR HOTII CARE NU STIAU INK AU AFLAT DE LA TINE….FELICITARI

    Raspunde
  4. marales 28 Jun 2010 @ 11:56

    urata faza…

    Raspunde
  5. Adrian din Arad 28 Jun 2010 @ 11:57

    De aia exista acel bip al alermei si confirmarea cu semnalizarile … asa ca daca intorci capu’ o sa vezi ca s-o inchis :P sau nu … atat poti face :P

    Raspunde
  6. criserb 28 Jun 2010 @ 11:58

    Bipul nu e implicit la toate masinile, stiu ca eu l-am pus din soft ulterior pentru ca din anumite unghiuri, atunci cand o lasam in soare nu vedeam semnalizarile care clipeau atunci cand o inchideam.

    Raspunde
  7. Un PROST 28 Jun 2010 @ 12:03

    Criserb, chestia asta este de cel putin de 4 ani. Atunci a cumparat tata 2 Dacia Logan, si din intamplare, cand am vrut eu sa inchid una dintre ele, tata vroia sa o deschida pe cealalta. Acest lucru l-am constatat din intamplare, dar am preferat sa nu spun acest lucru, pentru ca hotii s-ar putea folosi de acest mic artificiu. [-(

    Raspunde
  8. Alina 28 Jun 2010 @ 12:03

    O stiam de ceva vreme, de aceea verific mereu daca s-a inchis, asta cand imi aduc aminte sa o inchid :D, adica cam 50% din timp.

    Raspunde
  9. criserb 28 Jun 2010 @ 12:06

    @Alina – unde stai tu nici nu e nevoie sa o inchizi :)

    @Un Prost – eu am preferat sa fac cunoscuta situatia. E bine ca lumea sa verifice.

    Raspunde
  10. Alina 28 Jun 2010 @ 12:07

    Normal, cand in jur sunt numai Mertzanuri,BMW-uri si Volvouri de peste 50mii de eur, cine se mai deranjeaza sa fure o amarata de Almera :D.

    Raspunde
  11. alin 28 Jun 2010 @ 12:09

    Daca esti gura casca iti fura masina si cu tine in ea. Daca ti-e greu sa apesi pe buton cand esti langa ea si apoi sa verifici usile atunci asta se cheama invitatie pentru hoti. Iti dai seama ca se uita si hotii daca esti ghertoi sau nu. Eu nu plec de langa masina niciodata pana nu verific usile. Totusi traim in Romania. De deschis o mai deschid de la distanta, dar de inchis tot timpul sunt langa ea. Pentru ca se intampla ca chiar alarma sa nu inchida masina chiar daca auzi beep-ul pentru ca intra in conflict cu masina cateodata.

    Raspunde
  12. AleKu 28 Jun 2010 @ 12:13

    daca nu iti este prea lene … dai la cheie sa fii si sigur ;)

    Raspunde
  13. memepistu' 28 Jun 2010 @ 13:05

    @Alina
    Nu e vb sa-ti fure “amarata” de almera, e vorba de ce poate sa-ti fure din ea fara a se expune prea mult (spart geam, fortat incuietori).
    Cine fura intradevar masini nu e conditionat sa o gasesasca deschisa, are tipu tot ce-i trebuie.
    Offtopic- Stau si ma ingrozesc si nu pot sa inteleg cum de masini blindate de electronica and stuff, de peste 90k eur sunt furate in cateva secunde de profesionistii domeniului (x5,x6,e60,q7,ml,cls,s-klass).

    Raspunde
  14. Valy & Deima COFARU 28 Jun 2010 @ 13:10

    @ Nu stiu sa imi scriu numele, @ Un Prost – domnilor nu cred ca daca evitam o situatie , inseamna ca nu exista. Eu il suport pe Cristi si zic , ca e mai bine sa se stie ca exista o problema( aceasta sansa ca hoti sa iti controleze masina ), unu la mana pentru a ii face pe oameni constienti de faptul ca niciodata nu pot fi siguri de calitatea operatiunii lor de a incuia masina si ca ar trebui sa se bazeze pe o verificare ulterioara , si doi la mana cred ca o informatie ca asta va inmulti numarul celor care vor verfica mai atent inchiderea masinilor , decat numarul celor care se vor specializa in aceste actiuni de a sparge masini.
    Inca odata bravo Cristi, tine-o tot asa! Suntem foarte multi care nici macar nu avem idee de cat de relaxati suntem si cum ne expunem singuri la probleme.Tehnologia ne-a cam alterat spiritul responsabilitatii !

    Raspunde
  15. liviu_roro 28 Jun 2010 @ 15:18

    am vazut faza asta pe un post tv nemtesc dar cu statii walkie talkie. este acelasi lucru, cand apesi pe buton sa inchizi masina hotul apasa pe butonul de vb de la statie. VERIFICATI MASINA!

    Raspunde
  16. Iulian 28 Jun 2010 @ 17:08

    de asta verific usa dupa ce o inchid…just to be safe… si in plus am si CASCO deci ma doare la basca daca mi-o fura…de abia imi iau ceva mai nou si mai bun (ca deh, de cand cu criza asta, preturile la masini noi au cam picat)

    Raspunde
  17. octavian 28 Jun 2010 @ 17:56

    Hotul iti fura ce ai in masina, nu masina!

    Raspunde
  18. Alina 28 Jun 2010 @ 17:59

    Pai ce sa am in masina?
    Pungile de rafie pentru cumparaturi.

    Raspunde
  19. octavian 28 Jun 2010 @ 18:11

    @Alina poate nu ai tu, dar multi au actele masinii, bani, portmoneul, etc…

    Raspunde
  20. Alina 29 Jun 2010 @ 15:21

    Si eu care traiesc intr-o zona cu criminalitate aproape 0 evit sa imi las lucrurile in masina… D-apoi in Bucuresti…

    Prostia se plateste.

    Raspunde
  21. Silver Boy 17 Mar 2011 @ 15:23

    Interesanta chestie..uite asta chiar nu stiam!

    Raspunde
  22. miticosul 11 May 2011 @ 17:03

    aha, deci tu erai ala …

    Raspunde
  23. creactivity 26 Sep 2012 @ 00:13

    Asta e veche si a mai foat discutata. De aia s-a inventat alarma cu cod saritor. Semnalul e criptat si diferit la fiecare apasare de buton. Deaigur aici vorbim de ceva alarme produse de firme consacrate, nu de chinezarii cu ecran lcd si touch screen. Referitor la cei cu casco si dureri la basca, ar trebui sa citeasca polita casco inainte de a o semna. Autoturismul furat cu actele masinii in el nu se despagubeste. La fel daca nu faceti dovada ca inca detineti a doua cheie.

    Raspunde
  24. alin 29 Jan 2013 @ 10:37

    exista un aparat confectionat artizanal care poate deschide usa la masina, cautand automat frecventa inchiderii centralizate. eu am patit-o!!!! am incuiat masina cu telecomanda, am verificat usile inainte de plecare si tot m-au furat. din fericire am avut noroc cu politia romana, care nu credeam ca este capabila sa prinda hotul. totusi pana la urma mi-am recuperat actele si bunurile de valoare.
    cele mai sigure masini sunt cele care nu au inchidere centralizata de la telecomanda, inafara de daciile vechi, caci acelea se deschid cu orice cheie de dacie :))) parerea mea.

    Raspunde
  25. alin 29 Jan 2013 @ 10:46

    m-am invatat minte si nu mai las obiecte in masina, iar actele masinii le tin ascunse sub scaun, casetofonul este original al masinii si nu se poate demonta decat cu surubelnita, deci hotului ii v-a lua destul timp sa il fure pana vin de la supermarchet. noaptea nu poate sa fure ca o tin in garaj. va sfatuiesc e toti cei care aveti masini prin inchidere centralizata sa nu mai lasati obiecte de valoare in masini pentru ca nu se stie niciodata cand te trezesti fara nimic.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)