Sari la conținut

Cum sa cumperi de pe eBay sau Amazon

ebay-amazonPentru ca Fulgerica m-a rugat sa fac un tutorial despre cumparaturile din strainatate si pentru ca am considerat ca e o idee buna, iata ca-l fac. Deci sa incepem cu inceputul :)

De ce sa cumperi din strainatate cand poti sa cumperi din tara?

  • pentru ca in cele mai multe cazuri e mai ieftin sa iei de afara;
  • pentru ca produsele sunt de calitate superioara (in majoritatea cazurilor);
  • pentru ca gasesti lucruri care ajung mai greu la noi in tara;
  • pentru ca e mai comod decat sa te plimbi prin magazine.

De afara, dar de unde, Europa sau America?

Aici lucrurile sunt putin mai complicate, in sensul ca in America produsele sunt mult mai ieftine ca in Europa dar la produsele cumparate din SUA se aplica taxe vamale si TVA. Deci pretul creste cu 19% plus taxele vamale care sunt undeva intr-un tabel. Eu nu le-am gasit pe net, dar exista cu siguranta la biroul vamal de unde urmeaza sa-ti ridici pachetul.

In Europa (comunitatea europeana) e mai scump, totul e mai scump decat in USA, dar la produsele cumparate de aici nu mai trebuie sa platesti nimic. Te duci la posta, ridici pachetul si cu asta basta.

Eu am comandat pana acum mai mult din State. Produsul a ajuns intotdeauna in MAXIM 5 zile lucratoare. Am fost la vama si am avut norocul sa dau peste o doamna super de treaba care nu mi-a luat nici o taxa. Deh am cumparat masinuta si tot felul de componente pentru ea iar doama a inteles ca e pentru copii, deci nu mi-a cerut nimic. Ma rog, am fost si eu dragut cu ea. I-am dus un buchet de flori.

Din Europa am comandat prima data ieri, astept sa-mi vina produsele. Stiu cate ceva si despre comenzile din UE fiind mereu in preajma prietenului Seby care isi comanda chestii in fiecare zi.

Asa cum am zis din UE e mai simplu, nu mai treci pe la vama, mergi la posta si asta e tot.

Cum cumperi propriu zis?

Cand cumperi de pe net, casca bine ochii! In general toate informatiile de care ai nevoie sunt atasate produsului. Citeste cu atentie:

  • cat costa produsul
  • care sunt taxele de transport
  • in cat timp ajunge
  • vezi daca trimt sau nu in Romania. Sunt multe magazine pe eBay sau Amazon care nu trimit in Romania :( din pacate in ochii lor nu suntem de incredere.

De asemenea e indicat sa cumperi de la vanzatori care au un review bun, care au vandut o gramada de produse pana acum, de care oamenii sunt multumiti. Afara toata lumea da un feedback dupa ce cumpara ceva. Ar fi frumos sa faci si tu asta!

In cazul in care cumperi mai multe produse, e de preferat sa le iei de la acelasi vanzator. Sa zicem ca iei un aparat foto, un trepied, un blit. Daca le iei pe toate de la vanzatorul X taxele de transport vor fi mai mici decat daca le iei de la 3 vanzatori diferiti si in plus vor ajunge in acelasi timp, intr-un singur colet iar tu ai sa faci numai un drum la posta/vama ;)

Cum platesti?

Cu cardul sau prin PayPal. E indicat sa-ti faci cont de Paypal, dureaza putin mai mult, dar e mai bine. Majoritatea lucreaza cu PayPal, se pare ca e sigur si in plus de asta vanzatorul vede instant ca i-au intrat banii si iti trimite produsul. Da, am uitat sa zic, cand comazi ceva intai platesti si dupa aia pleaca coletul spre tine.

Se poate plati si cu cardul daca iti este mai usor. Eu am platit cu orice card aveam la indemana, fie de debit fie de credit. La mine a functionat. Am auzit ca sunt cazuri in care nu iti este acceptat cardul dar sincer daca nu am patit asa ceva nu pot sa va zic nimic…

Daca nu iti place produsul?

Inseamna ca nu ai cascat bine ochii atunci cand l-ai cumparat. In foarte multe cazuri poti sa-l trimiti inapoi si iti recuperezi banii. Nu toti! Transportul nu ai sa-l recuperezi. Nu toata lumea accepta returnarea produsului dar multi o fac. Deci, cu riscul de a ma repeta, casca bine ochii cand comanzi ceva.

Garantia

Din punctul meu de vedere nu ai garantie. Daca s-a stricat asta e. Daca e foarte scump produsul si nu-l poti repara pe banii tai in tara atunci poti sa vorbesti cu vanzatorul si sa trimiti produsul unde iti indica el. Dar asta inseamna timp si taxe… sa speram ca nu avem nevoie de garantie… nu ca nu se poate rezolva problema, dar cateodata timpul e mai pretios :)

Daca mai aveti intrebari si mai ales daca am omis ceva va rog sa lasati un comentariu si am sa incerc sa va ajut.

Atentie!

Sunt produse pe care nu le puteti comanda de afara pentru ca nu le trimit din cauza pericolului de explozie. Am intalnit chestia asta atunci cand am vrut sa imi iau o baterie LIPO pentru masinuta. Anumiti vanzatori nu trimiteau… altii trimiteau. In general nu puteti comanda produsele perisabile si inflamabile. Nu puteti comanda nici arme :P

Pot sa si vand pe eBay sau Amazon?

Da, se poate. E la fel ca pe okazii, doar ca destinatarul o sa fie in alta tara si taxele de transport sunt mai mari. Trebuie sa te interesezi care sunt aceste taxe pentru a-l anunta pe cumparator.

P.S. Am uitat sa va zic despre licitatii si cumparaturile instant. Eu am cumparat numai d’alea instant in care pretul afisat e si cel final, cele la care scrie “Buy Now”. N-am cumparat prin licitatie dar banuiesc ca e acelasi lucru.

P.P.S. Cand caut ceva ma uit in general pe Amazon si Ebay, atat in America cat si in UE. Mai sunt si alte siteuri, dar daca nu le stiu nu le pot recomanda. Asa ca daca stiti siteuri de pe care se merita comanda puteti sa le share-uiti :P

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
285 comentarii
  1. paul 21 Apr 2010 @ 23:28

    Depinde foarte mult curierul, 5 zile din US pana in Romania este foarte putin.

    Raspunde
  2. Alina 21 Apr 2010 @ 23:34

    Eu cumpar foarte mult de pe Amazon Europa.
    Singurul sfat pe care il pot da e ca preturile difera de la tara la tara, asa ca e bine sa verifici acelasi produs pe Amazion.co.uk, Amazon.de si Amazon.fr

    Raspunde
  3. vera 21 Apr 2010 @ 23:38

    bestbuy.com

    Raspunde
  4. criserb 21 Apr 2010 @ 23:50

    @paul – eu am comandat de 4 ori din SUA si toate au venit sub 5 zile :) Am fost eu norocos?

    @Alina – ai dreptate, am uitat sa zic de asta :)

    @vera – 10x cu mentiunea ca bestbuy nu e decat in SUA.

    Raspunde
  5. A.Dragos 22 Apr 2010 @ 00:05

    Bun ‘ghidul’ ! Important e insa de retinut ca daca diferenta de bani nu este foarte mare atunci nu prea merita luat de acolo, cel putin produse electronice. Cu garantia internationala au fost de multe ori probleme in Romania si astfel au fost greu de reparat.

    Raspunde
  6. Marius Moga 22 Apr 2010 @ 02:24

    Felicitari pentru…tutorial, sau ghid, cum zice Dragos. Cred ca ii va ajuta pe cei care au nelamuriri legate de cumpararea pe ebay sau amazon.

    Raspunde
  7. DAD 22 Apr 2010 @ 08:23

    Sau mai bine iti faci wishlist pe amazon…si te rogi…^:)^ sa ti-i le cumpere mama,tata.fratele…sotia….catelu…and so on :)) la mine a mers…un pic :D

    Raspunde
  8. Law 22 Apr 2010 @ 10:46

    Ai uitat un amanunt important.

    Pe ebay sau Amazon, NU trebuie sa platesti cu cardul, moneygram sau WE. Niciodata!!!

    Foloseste doar Paypal! e singur mod in care nu poti fi furat.

    In cazul licitatiilor: Nu negociezi in particular(adica pe o adresa indicata de el) cu vanzatorul..ci doar lasi commenturi pe site-ul respectiv.

    PS: Sfat de la unu din Valcea!

    Sunt mai multe aspecte si dedesupturi ale unei tranzactii sigure online.

    Raspunde
  9. Alina 22 Apr 2010 @ 10:49

    Eu pe Amazon am folosit mereu numai cardul si nu am avut deloc probleme. Si cumpar o gramada de chestii, pentru ca lenea este mare si in plus sunt mai ieftine.

    Raspunde
  10. Cata 22 Apr 2010 @ 11:17

    La ebay, daca te bagi la o licitatie, de cele mai multe ori se gaseste cate un destept sa bage optiunea de licitare automata. Asta e o optiune pentru cei care isi doresc foarte mult un produs de la un cumparator anume (de obicei chestii vintage sau deosebite, pe care nu le mai gasesti in alta parte), optiune care liciteaza automat cand ultimul pret oferit este peste ce a licitat comparatorul care foloseste optiunea. Din pacate, de multe ori e activat la lucruri ieftine, banale sau care se gasesc si la altii sid e aceea suspectez chiar vanzatorul ca ar activa minunea aia. :-?

    Raspunde
  11. Valy & Deima COFARU 22 Apr 2010 @ 11:18

    Bravo. Noi cumparam FOARTE mult de pe Amazon, in special cartiile pentru college, sunt mai ieftine si ajung la usa in maxim 2 zile.
    Felicitari pentru articol.

    Raspunde
  12. Andrea 22 Apr 2010 @ 14:15

    Citeam in presa din vale despre”niste baieti -dastepti” din Lupeni care au reusit sa faca o gaura maricica la Ebay…spargind contul cuiva si punind in vinzare chestii pe care doar au luat banii…ma rog urita treaba. Eu cumpar si vand frecvent in Ebay dar cum scriai…casc ochii.Ma intristez cind citesc chestii de genul asta…si ma intreb de ce nu isi folosesc stiinta in chestii constructive si nu in a ne strica imaginea peste tot.

    Raspunde
  13. maddy 22 Apr 2010 @ 14:33

    o singura data am vrut sa cumpar ceva de pe amazon si m`a “fript” posta. acum cativa ani am pus precomanda inca din martie pentru volumul 5( sau 6?) harry potter care urma sa apara prin iulie. pe amazon am ales cea mai ieftina metoda de a trimite coletul, ajungea peste o luna. am calculat ca numai bine vine pe la inceputul lui septembrie ca eu in august eram plecata in concediu. din pacate a venit mai devreme dar eu am primit in posta al 2-lea aviz (primul a venit dupa 2 saptamani) si cand m`am dus cartea fusese expediata inapoi. complicat oricum.
    asa ca am ramas fara bani si fara carte si prefer sa cumpar de la magazinele online romanesti care trimit prin curier si platesc ramburs.

    Raspunde
  14. Simo 22 Apr 2010 @ 16:08

    O intrebare, trebuie sa te inregistrezi? to sign in or register pentru a putea cumpara?

    Raspunde
  15. Andrei 22 Apr 2010 @ 16:26

    @Cata: pe ebay licitarea automata e implicita (toata lumea o are “activata”), si acolo e chiar licitatie, nu targuiala ca pe okazii. Cand licitezi pe ebay trebuie sa introduci pretul MAXIM pe care esti dispus sa il platesti pentru produsul respectiv. Asta nu inseamna ca vei cumpara produsul la acel pret, ci vei cumpara la cel mai mare pret introdus de un alt cumparator. Exemplu: Licitatia incepe la 1$. Tu licitezi primul si pui pretul maxim la 10$. Daca nu mai liciteaza nimeni, castigi licitatia cu 1$. Daca vin eu si licitez 5$, pretul urca la 5$. Acum daca vine altcineva si liciteaza 15$, tu nu mai esti in postura de castigator, si pretul urca la 10$. Daca nu liciteaza nimeni mai mult, respectivul castiga licitatia la pretul de 10$. Vanzatorul nu poate face smecherii, deoarece el nu are de unde sa stie pretul maxim pe care l-ai introdus tu. Daca forteaza e posibil sa sara licitatia peste toate preturile si sa o castige chiar el, caz in care plateste comisioanele ebay si o ia de la inceput. In plus ebay se cam prinde daca incerci asa ceva (am incercat o data de curiozitate si mi-au inchis licitatia). Daca vanzatorul nu vrea sa dea produsul sub un anume pret minim, poate incepe licitatia de la acel pret, si apoi … sky is the limit.

    P.S. Din experienta mea de vanzator/cumparator pe ebay, in ultimele minute se liciteaza “din greu”.

    Raspunde
  16. Alina 22 Apr 2010 @ 17:38

    Tocmai mi-a sosit Avatar, facusem precomanda pe Amazon. Mi-au facut o bucurie si a sosit mai devreme.

    Raspunde
  17. Bogdan 23 Apr 2010 @ 18:51

    sa zicem ca vreau sa-mi comand de pe amazon un canon eos 50d…ai idee ce taxe trebuie sa platesc in tara sau la vama?

    Raspunde
  18. Bogdan 7 May 2010 @ 09:57

    Foarte bun articolul.

    Va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari:

    1. Am castigat aseara un obiect (inel) pe ebay si nu stiu daca e ok sa imi trimita obiectul la adresa firmei unde lucrez sau pe adresa din buletin. Cum pot dovedi la vama ca eu sunt cel care trebuie sa ridice coletul din moment ce adresa de livrare nu este cea din buletin? Cu factura de la vanzator?
    2. Unde este vama si cum sunt anuntat ca am primit un colet?

    Raspunde
  19. Octav 20 May 2010 @ 15:47

    Salut!
    As vrea si eu sa imi comand un telefon de pe Ebay, as avea citeva intrebari daca imi poti raspunde te rog
    1. In cit timp ajunge aprox. un colet din UK la mine?
    2. Banii ii trimit inainte vanzatorului? tu cum procedezi?
    nu as vrea sa dau avans sincer, am auzit ca ar fi sigur cu PayPal?

    Raspunde
  20. criserb 20 May 2010 @ 18:20

    Depinde de shipping-ul pe care ti-l alegi. Poate sa vina si in 2 zile (dar e mai scump) poate sa-ti vina si intr-o saptamana, mai ieftin. Oricum cand comanzi ceva scrie in timp vine.

    Banii ii trimiti inainte. Nu are de ce sa-ti fie teama daca vezi ca cel de la care cumperi are review-uri bune.

    Raspunde
  21. ciodaruvali 23 Jun 2010 @ 21:30

    :) Va rog sa-mi spuneti si mie ce sa fac in conditiile in care am licitat de pe ebay.com un R2D2 Interactive Robot pentru copilul meu (sta saracul de cateva zile lipit de calculator si suspina dupa acest robotel pe care nu l-am gasit in Europa pe nicaieri de vanzare) iar vanzatorul este din USA in cazul in care castig cum procedez am verificat si am vazut ca are numai calificative bune.Va rog am nevoie de niste sfaturi si mai ales ce sa fac mai departe.

    Raspunde
  22. G.Iulia 27 Jul 2010 @ 21:12

    Buna,
    As vrea sa comand niste suplimente alimentare (atat capsule, cat si lichide) de pe un site din SUA. Oare la vama or sa fie vazute ca suspecte produsele, sau le vor lasa in pace sa ajunga la mine, stii cumva?

    Raspunde
  23. Iuli 30 Sep 2010 @ 21:49

    Daca vreau sa cumpar ceva de pe Amazon si astia zic ca nu trimit in Romania, cum fac totusi sa cumpar produsul respectiv?

    Raspunde
  24. criserb 1 Oct 2010 @ 12:32

    @Iuli – daca nu trimit in romania nu prea ai solutii. Incerci sa cauti produsul la un alt vanzator care trimite. Alta solutie nu prea ai…

    Raspunde
  25. criticalll 16 Oct 2010 @ 19:48

    salut ma poate ajuta si pe mine ajuta cineva cu comenzile pe ebay? La electronice din sua am auzit ca taxele vamale sunt foarte mari si am vazut pe forumuri multi care ziceau de spaga la vama. Ma poate clarifica si pe mn cineva in acest domeniu??

    Raspunde
  26. criticalll 17 Oct 2010 @ 19:24

    ma ajuta si pe mine cineva???

    Raspunde
  27. steve 26 Nov 2010 @ 12:04

    daca vreau sa-mi cumpar de exemplu ceva de pe amazon.co.uk sa zicem un joc pentru pc si la produs scrie 8.00 + 1.99 delivery , cat mai trebuie sa platesc in plus sau asta-i tot cu taxele incluse ca sa ajunga in Romania?

    mersi anticipat

    Raspunde
  28. criserb 26 Nov 2010 @ 12:50

    @steve – Da, ala e pretul final. Daca iei din UK nu sunt alte taxe

    Raspunde
  29. steve 26 Nov 2010 @ 13:40

    deci asta ar fi pretul final cu transport cu tot pana in cluj, daca inteleg bine?
    ca am mai vazut ceva lista pe amazon :
    http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&nodeId=200396150
    asta se ia in considerare, sau pentru ce e lista?

    Raspunde
  30. valentina dobrogeanu 8 Dec 2010 @ 12:29

    cum anulez o comanda pe ebay?

    Raspunde
  31. Andrea S. 8 Dec 2010 @ 13:39

    Daca ai comandat produsul…eu stiu ca nu mai poti anula comanda.
    Comanda o poti anul anumai daca din greseala ai scris in loc sa zicem de 100,00 =1000,00 …sau daca dupa ce ai cumparat oferta se modifica foarte mult.
    Deci nu poti sa iti retragi comanda daca te-ai razgindit,daca crezi ca nu iti poti permite sa platesti produsul sau daca intre timp ai vazut undeva ceva mai convenabil.
    Innainte sa cumperi pe Ebay te sfatuiesc sa citesti mereu bine ceea ce scrie in descrierea produsului, sa te uiti cum este cotat vinzatorul…
    Bineinteles ca poti incerca sa nu-l platesti…riscind automat pe buna dreptate un “negativ”…sau poti incerca sa te intelegi cu vinzatorul pe privat cum sa rezolvati problema.
    Ebayul poate functiona numai cu oameni de incredere…care isi asuma anumite responsabilitati.
    Citeste § 10 .Abs.7 din AGB
    Bafta!

    Raspunde
  32. steve 8 Dec 2010 @ 15:11

    Am comandat niste produse, dar pachetul mi-au pus in fata usii fara sa semnez ceva. Pe pachet nu era numai adressa de contact Amazon si Royal Mail fara numele curierului roman.
    Nu stie cineva cu care curier lucreaza amazon (royal mail) din Romania?

    thx

    Raspunde
  33. Andrea S. 8 Dec 2010 @ 23:50

    deci eu cred ca poti incerca pe DHL- sint internationali – in rest nu stiu cu cine sa zic.Bafta!

    Raspunde
  34. steve 9 Dec 2010 @ 00:45

    am sunat la DHL dar ei au raspuns ca nu lucreaza fara sa semneze clientul+ar trebui sa aiba pachetul o eticheta/logo de la DHL (dar nu are)
    am sunat la posta , la fan curier, ups dar la fel

    nu prea cred ca curierul din Anglia (royal mail) l-a adus direct

    oricum, mersi pentru ajutor

    Raspunde
  35. alex 28 Dec 2010 @ 12:26

    criserb help me pls :D
    imi doresc sa comand o aparatura electronica de pe amazon.de care poate fi livrata doar prin firma de curierat DHL. problema e ca nu “am lucrat” cu aceasta firma inainte, am intrat pe site-ul lor dar tot nu m-am lamurit cum trebuie sa procedez pt a putea comanda cu ajutorul DHL.
    Daca mi-ai oferi macar putine informatii ar fi de real ajutor, nu gasesc acel produs in alta parte.
    ms anticipat

    Raspunde
  36. criserb 28 Dec 2010 @ 12:50

    @alex – eu am comandat pur si simplu de pe amazon un Kindle. A venit cu DHL-ul la mine la usa. Nu a trebuit sa fac eu nimic special. A venit in 4 zile din sua. M-au sunat cei de la DHL cand pachetul a ajuns in tara si m-au intrebat daca sunt de acord sa platesc taxele. Era vb de TVA. Am zis ca da, a doua zi au fost cu pachetul la mine la usa.

    Raspunde
  37. necula george 6 Jan 2011 @ 20:57

    cum pot sa platesc cu contul paypal pe amazon ? am adaugat produsul respectiv in cos, am scris adresa..etc dar la plata nu e nici o optiune pentru paypal. decat cu card

    Raspunde
  38. criserb 6 Jan 2011 @ 22:07

    Pentru unele produse poti pentru altele nu. Depinde cum vrea vanzatorul. Dar poti sa platesti cu cardul, nu e nici o problema.

    Raspunde
  39. mada3187 19 Jan 2011 @ 21:17

    Buna! As avea si eu o intrebare. Am inteles ca daca comanzi de pe ebay.co.uk se considera ca este din UE, avand in vedere ca Uk apartine de UE, dar daca produsul pe care vreau sa-l cumpar apare ca ar fi din China sau Hong Kong, iar locatia vanzatorului este de asemenea de acolo, cum se procedeaza? Daca eu fac comanda de pe ebay.co.uk in valoare de 12 lire, se considera ca am comandat din UE si produsele vin la oficiul postal? sau pt k locatia vanzatorului este din China vine la vama? de platit mai trebuie sa platesc doar TVA, pe langa pretul produsului, nu? Nu am inteles inca cum vine aceasta faza cu ebay.co.uk si daca toate produsele listate acolo se considera ca fac parte din UE indiferent de locatia vanzatorului :-? ? Ce rost mai are ebay uk daca apar produse din china sau hong kong? Sper k nu te-am ametit cu atatea intrebari :D . Multumesc anticipat pentru raspuns

    Raspunde
  40. Bodybuilder 21 Jan 2011 @ 11:08

    Buna ! V-as ruga daca sunteti amabili sa-mi explice si mie cineva cum as putea cumpara un DVD de pe Amazon (care nu l-am gasit nicaieri pe net si e un film care mi-a placut si as vrea sa-l am in colectie )mai jos am pus linkul de pe Amazon unde se afla DVD-ul care mi-l trebuie:

    http://www.amazon.com/gp/product/B000JMKJSM/ref=s9_simh_gw_p74_d2_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=0JBFGSHSMC2C8CNRRX52&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938631&pf_rd_i=507846

    ma refer la mod de plata,ce taxe ar trebui sa platesc ,daca pot primi produsul prin posta.Va multumesc !

    Raspunde
  41. nicu 1 Feb 2011 @ 16:41

    salutare!doresc sa cumpar de pe Ebay.co.uk un produs marca Bosh.e prima data cand cumpar din afara tarii prin intermediul internetului.din ce am inteles,aici,din comentarii,pe Ebay se liciteaza?nu doar iti alegi produsul,il platesti si il primesti acasa cu pretul vazut la cumparare?
    Multumesc anticipat!

    Raspunde
  42. criserb 1 Feb 2011 @ 17:32

    Sunt produse si produse. La unele e cu licitatie iar la altele ai posibilitatea sa le iei pe loc. In general cele cu cumpararea pe loc au “Buy Now” pe undeva pe acolo ;)

    Raspunde
  43. alin 1 Feb 2011 @ 18:32

    cine ma poate ajuta si pe mine :( sincer nu prea ma pricep as vrea sa cumpar ceva de pe amazon si nush :( cei care vor sami dea o mana de ajutor sa intre pe id meu alinstar70

    Raspunde
  44. alin 1 Feb 2011 @ 18:35

    ma poate ajuta cineva ?

    Raspunde
  45. nicu 2 Feb 2011 @ 12:57

    daca doresc sa cumpar o arbaleta,de ex,dar am obs ceva mai sus ca armele nu se pot cumpara dar pe site sunt puse in vanzare,inmanarea lor se face personal?
    multumesc!

    Raspunde
  46. criserb 2 Feb 2011 @ 13:15

    Eu nu stiu ce sa zic, chiar nu m-am preocupat de asta. Tu incearca sa comanzi si vezi ce se intampla… chiar nu stiu ce sa zic :(

    Raspunde
  47. nicu 2 Feb 2011 @ 13:36

    daca eu am cont PayPal iar unul dintre parinti are card il pot pune sa platesc cu el?e o problema daca nu este pe numele meu?
    multumesc!

    Raspunde
  48. nicu 2 Feb 2011 @ 15:27

    inca un zvon.am auzit ca cei de la PayPal au contract in Romania doar cu bancile Visa si nu mai accepta MasterCard.e adevarat?

    Raspunde
  49. Crina 17 Feb 2011 @ 17:15

    Buna. Sunt din Botosani si as vrea sa comand si eu ceva de pe Amazon. As vrea sa stiu daca sunt taxe in plus inafara de cele impuse de vanzator. Si inca ceva daca coletul vine trebuie sa ma duc la posta si sa’l ridic, nu trebuie sa merg in alta parte? mersi mult.

    Raspunde
  50. deea 17 Feb 2011 @ 22:47

    Coletul il primesc la Posta?

    Raspunde
  51. criserb 18 Feb 2011 @ 00:07

    @Crina – Daca comanzi din UE coletul iti vine la posta si nu sunt taxe in plus fata de cele care sunt prezentate pe Amazon. Daca il iei din afara UE sunt taxe vamale si TVA. Daca valoarea coletului e sub 200$ nu se aplica taxe vamale, se aplica doar TVA

    @Deea – E valabil si pentru tine ce i-am zis Crinei ;)

    Raspunde
  52. BoBo94 18 Feb 2011 @ 23:19

    Salut! Ma poti ajuta si pe mn cu un raspuns ? Eu vreau sa comand ceva din USA dar nu de pe ebay sau amazon ci de pe un site official (site-ul WWE daca stii la ce ma refer) shi ma rog din ce am vazut eu acolo scrie cam acelasi lucru pe care l-ai spus si tu in acest ghid.Exista vreo dif intre amazon/ebay si un site oficial al unei firme?.ma refer la modalitati de plata,taxe,modul de livrare,unde ajunge coletul,chetii deastea.Si inca ceva.Acolo mi se cere direct datele cardului sau contul de pay pal.Asta inseamna ca imi iau banii instantaneu cand am facut comana cei de la WWE sau e alta procedura?
    In cazul in care ei imi iau banii shi eu nu primesc produsul cum imi recuperez banii?

    Raspunde
  53. criserb 19 Feb 2011 @ 01:04

    @BoBo94 – Nu conteaza de pe ce site comanzi procedura e cam tot aia. Dar daca comanzi din state o sa-ti aplice TVA + taxe vamale (daca comanda depaseste 200$). In rest nu e nici o diferenta. Daca platesti cu cardul iti ia banii instant. Nu stiu cum faci daca nu iti ajunge pachetul… in primcipiu nu are de ce sa nu iti ajunga. Normal, trebuie sa fii atent sa fie un site de incredere. Eu nu am patit pana acum sa nu-mi ajunga vreun produs :)

    Raspunde
  54. Cristiana 20 Feb 2011 @ 11:45

    Buna!
    Multumesc pentru tutorial, e foarte util. Credeam ca e foarte complicat sa comanzi ceva din US :D. Deci as plati TVA si taxe de transport (ca pretul va fi sub 200 $).

    Ai idee cam cat ar costa transportul, sa zicem din Florida,pentru un colet de 30 – 80$? Si nu poate veni la posta, trebuie sa merg la vama??

    Multumesc.

    Raspunde
  55. BoBo94 20 Feb 2011 @ 21:02

    Si daca platesc prin pay pal tot instantaneu platesc sau e altfel? Mersi anticipat!

    Raspunde
  56. BoBo94 20 Feb 2011 @ 22:16

    Si inca ceva(scuze da chiar nu le am cu astea) coletul baniuesc ca ajunge la vama orasului in care locuiesc daca e din SUA.Adik e absurd sa vina la vama tarii da am zis sa fiu sigur.mersi

    Raspunde
  57. criserb 20 Feb 2011 @ 22:54

    @Cristiana – mai sunt cazuri in care vine direct la tine acasa, dar asta numai in cazul cand vine print-o firma de curierat si ii fac ei vama inainte sa ti-l aduca la usa. E mai rar intalinita situatia asta. Eu am poatit-o odata cand coletul mi-a venit cu DHL-ul.

    In general primesti un mandat postal in posta, cum ca ai ceva colet extern si tre’ sa te duci la vama dupa el. Vama e de obicei la un oficiu postal.

    Taxele de transport iti sunt comunicate de siteul de pe care cumperi inainte sa-ti ia bani. Daca totul e ok pentru tine poti finaliza comanda. Daca nu… mai cauti in alta parte.

    @BoBo94 – Oricum platesti, e instantaneu. Fie ca platesti cu PayPal fie ca platest cu cardul.

    Si asa cum i-am zis zi Cristinei mai sus coletul ajunge la o vama din orasul tau, care e in general la un oficiu postal.

    Raspunde
  58. Cristiana 21 Feb 2011 @ 00:46

    Merci pentru informatii. Acum am inteles cum sta treaba cu vama…nu stiam ca oficiul postal = vama si ma miram…cum sa te duci dupa produse la vama adevarata :)) Nu am mai cumparat din strainatate si habar n-am.
    Mai vreau sa te intreb ceva, sa nu licitez aiurea pe Ebay…Eu vreau sa cumpar 2 produse, fiecare costand 10 $. Am verificat taxele de expediere pentru fiecare produs, sunt in valoare de 18 $. Daca voi comanda ambele produse, platesc 18 $ sau 36 $ ??

    Multumesc.

    Raspunde
  59. flames 21 Feb 2011 @ 16:35

    As vrea sa cumpar un televizor din Sua de pe amazon valoarea 550$ e compatibil cu romania ?(ce crezi se merita?ai auzit de ceva probleme}

    Raspunde
  60. sby 21 Feb 2011 @ 17:18

    Depinde de televizor si de specificatiile acestuia. In mod normal tunerul TV este NTSC, dar majoritatea televizoarelor au si PAL by default. Eu unul nu iti recomand sa il cumperi din state. Pe langa pretul de achizitie de 550$ (care banuiesc ca este fara transport) mai pui transportul vreo 100$, cand ajunge la noi in RO mai platesti 24% tva-ul si o sa vezi ca nu ai facut vreo mare afacere… + garantia mai mult ca sigur nu va fi worldwide si doar pe teritoriul SUA….

    Raspunde
  61. flames 22 Feb 2011 @ 16:01

    In legatura cu jocurile video pot sa comand de exemplu jocuri pal de pe amazon.com? (sunt alte taxe?}

    Raspunde
  62. Maria 3 Mar 2011 @ 01:17

    Buna,

    am si eu o intrebare. vreau sa comand ceva de pe amazon, si imi spune ca e o problema cu adresa. eu nu vad nici una, cu ce gresesc?

    Raspunde
  63. tudor 6 Mar 2011 @ 15:25

    Cu ce card ar fi cel mai recomandat sa platesc prin paypal?

    Raspunde
  64. ultras_sezione 10 Mar 2011 @ 15:50

    Salut!
    E sigura chestia aia ca nu platesti taxe vamale la colete cu valoarea de pana in 200 usd? As avea de comandat de la un magazin on-line din USA maruntisuri de vreo 380 dolari si ma gandeam sa fac 2 comenzi separate de 190 usd la o zi-doua distanta intre ele. O merge asa?

    Raspunde
  65. criserb 10 Mar 2011 @ 16:09

    Asa mi-au zis si mie oamenii de la vama cand am scris acest post. Acum na, nu stiu cat e de sigura chestia. Mie nu mi-au luat taxe vamale tocmai ca aveam coletul sub 200 USD…

    Raspunde
  66. ultras_sezione 10 Mar 2011 @ 16:14

    Ok, merci mult criserb, tre’ sa mai sap! :)

    Raspunde
  67. ionut 11 Mar 2011 @ 13:15

    Salutare! A cumparat cineva produse de aici? http://www.firstcameras.net/index.php
    Cum vi se pare? Ar fi de incredere sau nu? Ma refer la cei care au mai cumparat online de afara . ms

    Raspunde
  68. ian hulica 12 Mar 2011 @ 08:46

    se pot cumpara subansamble sau piese mecanice pe firma(ca persoana juridica) si cum

    Raspunde
  69. dany 15 Mar 2011 @ 02:20

    salutare , sincer nu am stat sa citesc ce au scris toti , dar eu va zic , am comandat din state pe ebay si am platit cu paypal(e o banca virtuala cumparata de ebay ,poti sa iti faci conturi in 30 de monezi usd , eur , gbp etc ) , va recomand din nnn.. motive unu ar fi ca asa ai posibilitate de retur in 90 de zile, dc nu ajunge produsul sau e stricat primesti banii inapoi mai putin banii de tranport(nu incercati sa faceti retur decat dc e intemeiat altfel nu vedeti banii inapoi ) , dc platesti direct cu cardul visa sau mastercard magazinul respectiv ti-a luat banii si tu sufletul nu stii cum e produsul ,e simplu sa faci cont pe paypal apoi iti faci card si incarci bani de pe visa si mastercard , de scos bani scoti doar pe visa eu am la ing un visa in RON, va fac schimburile ei oricum dc ai euro in cont paypal e de preferat sa trimiti in tara euro ca vor fi schimbati in lei altfel totul se schmba prin moneda euro , doi la mana exista taxa de vama la 50 de euro nu ce abereaza pe aici de 200 usd deci la tot ce are valoare pe pachet de peste 50 de euro si sunt cumparate de la magazine de pe ebay , amazon din afara U.E. se plateste vama 24% , dar tu poti vb cu magazinul respectiv sa declare pe paket valoare mai mica multi stiu asta si o fac eu de pilda am dat de magazine care au facut asta fara sa le cer ,important e sa bifezi acolo gift in comanda ca stiu ei ce trebuie sa faca , tu alegi cu ce sa vina prin DHL maxim 3 zile te suna de la ei(dhl) si cer CNP ptr actele de vama prin us post ajunge in 10 zile la posta mare din orase in buc sunt 3 poste externe una ptr sect 1si 2 alta 3,4 si alta 5,6 una e la delfinului alta pe la podul giulesti restul va interesati singuri, la posta platesti vama , dar o sa va vina mandat postal acasa de prezentare de regula mergeti cand va zic ptr ca altfel faceti drumul de 2 ori , depinde acum si pe cine gasesti unele sunt ok si nu iti ia vama altele …… si la 2 dolari platesti, adresa unde ajung produsele trebuie sa fie identica ca la contul EBAY altfel nu trimit ca vrei tu sa ii cumperi fratelui din XXXX oras , unele trimit dar de regula nu , multe magazine nu trimit in romania ptr ca dureaza pana isi incaseaza banii tie iti ia banii dar lor le intra dupa cele 90 de zile ,asta ptr a putea sa se faca returul etc dar dc ii rogi prin mesaj la magazinul respectiv poate reusesti (eu am reusit 90% din cazuri ) , cumparaturi faceti de la cei cu raiting ridicat , (siturile acestea sunt gen okazii.ro), multe depinde si de raitingul tau, sunt multe de zis , bafta la cumparaturi

    Raspunde
  70. RedyTweet 21 Mar 2011 @ 01:32

    Bravo pt un tutorial foarte util, o sa-l recomand pe twitter si chiar o sa incerc sa cumpar si eu ceva de pa Amazon sau eBay

    Raspunde
  71. Akimoto 21 Mar 2011 @ 16:44

    Salut… Uite, am o problema… Am comandat zilele trecute depe amazon.co.uk ceva, si la sfarsit m-a intrebat cum platesc, prin card sau gift card de la amazon… Neavand bani pe card, am scris un nr la intamplare la gift card amazon si i-am dat enter. Mi-a validat comanda si trebuie sa ajunga in 5 aprilie, dar la ordinul de plata imi scrie ca am platit cu cardul… Adica pe factura (invoice)… Ce inseamna asta? K voi plati cand ajunge coletul? Mersi. Astept ajutorul si raspunsul tau.

    Raspunde
  72. andr 27 Mar 2011 @ 11:17

    Buna!
    As dori mai intai sa iti spun ca mi-a fost de mare ajutor tutorialul doar ca am o mica problema.Nu stiu ce metoda de plata sa aleg astfel incat sa nu platesc un comision sau taxe prea mari(mai ales ca eu am o comanda care nu depaseste 20$).Mentionez ca detin un card care e Visa electron.
    Ms mult.

    Raspunde
  73. criserb 27 Mar 2011 @ 12:01

    andr » Pai care ar fi metodele de plata pe care le-ai putea alege avand in vedere ca ai un singur card? :)

    In principiu orice metoda alegi cam tot aia e. Comisioanele nu sunt mari sau nu exista. De obicei nu sunt comisioane atunci cand platesti cu cardul. Nici in Romania, nici in strainatate, nici pe internet. Comisioanele apar atunci cand retragi banii de la bancomant, nu cand faci plati cu cardul ;)

    Raspunde
  74. andr 27 Mar 2011 @ 12:46

    Ma gandeam daca ar fi mai bine sa platesc in momentul in care imi vine coletul.DAr nu cred ca se poate face asta.Oricum ms mult.

    Raspunde
  75. criserb 27 Mar 2011 @ 13:53

    andr » Nu se poate asa, trebuie sa platesti in momentul in care cumperi.

    Raspunde
  76. iasmina 27 Mar 2011 @ 14:33

    buna,foarte utila postarea ta,am si eu o nelamurire.Vreau sa comand din germania niste produse care intai vin din china.Nu stiu,se va considera import din ue(germania) sau din china?mersi tare mult

    Raspunde
  77. dany 28 Mar 2011 @ 00:46

    va lamurest ce este acel cupon de gift cei care sunt inregistrati pe amazon sau ebay , le vine pe email acele cupoane cu un numar care le da cadou o reducere de 10-30% din costul produselor de la anumite magazine , si numai spuneti voi altele ca nu va trimite nimeni in romania cu plata la usa, plata se face doar cu cardul sau cu paypal. deci va recomand faceti-va cont pe http://www.paypal.com atasati la contul ala un card si incarcati bani pe el , apoi cumparati ce vreti , alte nelamuriri????????

    Raspunde
  78. dany 28 Mar 2011 @ 00:54

    acele cupoane sunt valabile intre 24 de ore si o saptamana , sunt oferete, deci am o rugaminte faceti-va conturi pe amazon.com sau uk de it sau germania , oricum dc ai cont in unul intri si incelelate si pe ebay.com si pe paypal , incercati sa le inregistrati pe toate pe acelas email ca sa primiti oferte si etc , grija MARE dupa ce veti cumpara odata de 2 ori o sa va vina si SPAM email cum ca ai castigat o comanda la un produs desi nu ai licitat niciodata pe acolo , aia sunt virusi, se manifesta in momentul in care te conectezi pe paypal.com si va cere pin la card , orice pagina pe tot netul la orice banca sau magazin nu va cere codul PIN la card , deci IGNOR total la asa ceva si un forward catre asistenta la banca respectiva , ei stiu despre ce este vorba .

    Raspunde
  79. Carausu Costel 4 Apr 2011 @ 09:54

    Salut! As dori si eu o lamurire daca se poate:

    As dori sa cumpar de pe ebay.com,carcase de telefoane,accesorii,stickuri usb,display-uri etc. (in general maruntisuri din astea) pt a le vinde mai scump aici in Romania!

    Am gasit pe ebay.com la cineva spre exemplu stick-uri de 2gb la 1$ bucata…Transportul pana in Romania costand 8.59$.

    Si acum neclaritatea e urmatoarea: Am dat la canitate 20 ,si mi-a calculat pretul transportului pt fiecare stick..Si a iesit binteinteles o suma foarte mare doar pt transport!

    Normal nu ar fi ca transportul sa fie 8.59 sau putin mai mult pt cate stickuri vreau? Adica ele nu vin in acelasi colet?

    O zi buna,astept un raspuns te rog!

    Raspunde
  80. criserb 4 Apr 2011 @ 10:47

    In principiu treaba asta cu transportul depinde de la vanzator la vanzator. Intradevar, sunt care fac asa cum zici tu, pentru fiecare chestie transportul e acelasi, nu conteaza ca vin impachetate 20 intr-un singur colet.

    Sunt mai rare cazurile astea dar sunt.

    Ai putea sa ii sai un mail omului si sa-i spui ca el plateste acelasi transport (poate putin mai mare) daca iti trimite 1 sau 2 de stick-uri. Vezi ce zice, nu ai nimic de pierdut.

    Daca nu, cauta in alta parte…

    Raspunde
  81. dany 4 Apr 2011 @ 13:01

    costel, trebuie sa iei contact cu vanzatorul sa faca o licitati pentru tine la LOT de 10-20 (cat vrei exact ii zici) , nu selecta din pagina principala, numarul ptr produse , dupa ce da-i cum ca vrei sa cumperi acel produs iti va aparea iar daca vrei sa mai cumperi de la acelasi vanzator, si acolo se va cumula , de obicei aduni cel putin 2,3,4 dolari in plus la fiecare produs adaugat de la acelas vanzator, dc nu iei legatura cu vanzatorul sa faca o vanzare speciala ptr tine , tu vei plati CARGO, din cei 8,59$ 3 dolari sunt taxa cargo, si 4,59 taxa postala , iar orice alt produs adaugat la o comanda initiala plateste taxa de CARGO separat asta e regula.

    Raspunde
  82. Carausu Costel 4 Apr 2011 @ 20:12

    Multumesc mult pt sfaturi! Pana la urma voi cumpara de la cei cu Free Shipping si de la cei care transportul este pt ,,n” produse!

    Raspunde
  83. raducu88 8 Apr 2011 @ 14:13

    Salut.vreau si eu sa cumpar dupa amazon.com un HDD exter ca am vazut ca e mai ieftin cu mult decat la noi.si vreau sa stiu daca merge sa comand HDD exter si cat e costul total cu shipig cu tot ca nu prea inteleg.HDD e 80 si vreau sa stiu cat ma ajunge.ms

    Raspunde
  84. criserb 8 Apr 2011 @ 14:26

    @raducu88 – Da-mi link sa-ti pot zice exact.

    Raspunde
  85. dany 8 Apr 2011 @ 15:29

    http://www.price.ro gasesti cu siguranta harduri ok dc nu cauta pe okazii.ro rack extern si cumperi un hard normalde 3’5 de 1 tera si e gata treaba rack exern e cam 50 ron si un hard cam 200 ron

    Raspunde
  86. dany 8 Apr 2011 @ 15:32

    sunt 2 tipuri de rack extern unele de 3’5 care se alimenteaza la 220 cu hard de calc deckstop si unele cu alimentare usb si hard de laptop de 2’5 , sau exista rack care poti baga pe el hard de 2’5,3’5 , dvdrw,hard scsi asta e vreo 60 si e ok

    Raspunde
  87. Roxy 15 Apr 2011 @ 19:33

    Vreau sa fac si eu comanda pe amazon.com de un fond de ten dar imi spune k este o problema cu adresa..nu inteleg de ce

    Raspunde
  88. ozanik 16 Apr 2011 @ 14:51

    buna:D! puteti sa ma ajutati si pe mine :( va rog mult de tot .Vreau sa cumpar ceva de pe ebay dar sunt minora deci nu pot sa imi fac card si mama nu ma lasa sa il folosesc pe al ei ,am incercat si la prieteni. puteti sa ma ajutati si pe mine,eu sunt din Bucuresti :D…..

    Raspunde
  89. alex 27 Apr 2011 @ 21:35

    salut,ma numesc alex si vreau sa comand ceva de pe e-bay,mentionez ca nu am decat un card ing visa si cu treburile astea sunt cam paralel.poti sa mi spui si mie care ar fi “drumul cel mai scurt” de la plata pana la ridicarea coletului? ce pasi ar trebui sa urmez si nu m ar deranja daca mi ai explica ca la un scolar de clasa a doua ca eu pricep mai greu si numai cand ma gandesc la “procesul” asta parca ma ia durerea de cap!multumsc mult anticipat!

    Raspunde
  90. alex 27 Apr 2011 @ 21:35

    %-(

    Raspunde
  91. dany 28 Apr 2011 @ 10:28

    citeste mai sus am scris eu tot ce trebuie sa faci

    Raspunde
  92. ada 1 May 2011 @ 21:01

    Buna Seara! Am si eu o intrebare.
    1.Am comandat de pe un site din China niste produse ( o tigara electronica, lichid pentru tigara si o cutiuta de 10 rezerve pt. tigara electronica ) in total de 8 dolari. Am platit cu cardul Visa, transportul fiind 0. ( gratis ). Ma pot astepta la ceva taxe vamale? Sau risc sa raman fara colet?

    2.Cate tigari electr. pot comanda din China ? ( pentru a nu fi considerate luate in scop comercial ). Pun intrebarea asta pentru ca ii trebuie la mai multi din familie si mi-e frica sa comand mai multe ca nu cumva sa imi fie oprit coletul la vama.

    Va multumesc!

    Raspunde
  93. dany 3 May 2011 @ 13:37

    pana la 50 de euro poti sa comanzi , dar poti ruga vanzatorul sa treca pe colet valoare de 45 de euro echivalent in dolari si poti importa cat doresti

    Raspunde
  94. liviu 6 May 2011 @ 12:51

    hmmm eu cumparat un curs de electronica din state care iti trimiteau si niste componente.
    Au venit azi si nu am platit nimic la vama … m-a intrebat ce am in el si atat. Valoarea era 100$ (pe el scria 83$ parca… probabil fara taxe)
    Nu era bifat ca fiind cadou. Probabil tine si de noroc.
    Mai trebuie sa primesc inca un curs asemanator, dar ceva mai scump. Sunt curios acolo cum o fi :)

    Raspunde
  95. Nikoxz 7 May 2011 @ 15:34

    Salut! As vrea sa-mi cumpar un telefon de pe Amazon, insa nu stiu care ar fi taxele din SUA in Romania. Ai putea sa ma ajuti cu un raspuns, dat fiind ca esti mai familiarizat cu treaba asta ? Mersi :)

    Raspunde
  96. Andreea 3 Jun 2011 @ 17:41

    Cum calculez si eu cat ma costa transportul din state pt o pereche de pantofi?(cam 30 $).e prima data cand comand de pe amazon si nu prea am inteles chiar bine.

    Raspunde
  97. dubstechnotrance 14 Jun 2011 @ 18:55

    vama la care trebuie sa merg e aia cea mai apropiata de orasul unde a fost trimisa comanda? vreau sa-mi cumpar o minge oficiala pentru volei de sala, e cam 60$ cu tot cu taxa deci n-ar trebuie sa mai platesc ceva si la vama.

    Raspunde
  98. tony 18 Jun 2011 @ 14:55

    Vreau sa-mi comand o pereche de adidasi de pe Amazon(95$). Poti sa-mi zici cat vine cu transport cu tot? Si cu cardul cum platesc(cu ce card iti comanzi tu ?)?Te-as ruga sa-mi raspunzi rapid.

    Raspunde
  99. raul 29 Jun 2011 @ 10:20

    Primul lucru trebuie este sa va faceti un cont pe pay pal(pentru comoditate)cand platesti dai metoda de plata cu pay pal si atat.Pentru cumparaturi de pe ebay sau amazon exista ramuri din europa ex.ebay.uk ebay.de amazon.uk la care coletul iti vine acasa(amazon) sau oficiul postal de care aparti(la care iei orice colet pe care il primesti si din tara) pentru amazon ebay din sua sau orice magazin online din sua coletul va veni la of postal vamal (un fel de posta pt colete din afara ue)atentie aceste oficii sunt in general in orasele resedinta de judet deci trebuie sa faci un drum de ex la Deva pt jud Hunedoara .In general nu trebuie sa platiti tva .In 99% din cazuri tva se plateste de catre vanzator si intra in pretul total (ca si cum ai cumparat o paine platest cu totul).Pentru taxele de transport (shipping cost) la ebay langa descrierea produsului este o casuta cu shipping and payments (plati transport)in care iti spune cat te costa pe o bucata si in general iti spune ca de la a doua ai reducere (daca vinde mai multe buc si daca vrei sa iei mai multe)daca nu are trecut costul de transport poti lua legatura cu vanzatorul prin mesaje pe ebay si iti va spune daca trimite in Romania si cat te costa transportul.Pe amazon inainte de finalizarea comenzi (inainte sa dai ca cumperi) vei vedea costul produsului tva transportul si dedesupt totalul care trebuie sa il platesti.Nu incercati cum am vazut mai sus sa introduceti coduri de cadou false sau coduri de card false .Vanzatorul nu trimite produsele decat cand are confirmarea ca i-au intrat banii in cont.Atentie si la marimi marimile di sua difera de marimile din uk si difera de marimile din u.La fel marimile de la firmele adidas difera de marimile de la firma nike s.a.m.d.Intrati pe firma si gasiti marimea x cu dimensiuni (lungimea talpei pt.pantofi circumferinta pieptului pt.tricouri)Durata transportului normal din sua sau honk kong 15_20 zile la care se adauga trimiterea mandatului de anuntare a coletului care iti ajunge acasa.De preferat cumparatutile de la filialele din UE amazon sau ebay.De exemplu costul unui colet cu DHL (posta germana) 50 ron din UK durata maxim 6 zile cu posibilitate de urmarire a coletului

    Raspunde
  100. alin 11 Jul 2011 @ 14:49

    Salut….se da urmatoarea speta: deoarece nu pot achizitiona un TV LCD de pe amazon.com de 1000$, m am gandit sa pun o prietena din state sa mi l cumpere, dupa care sa mi l trimita ea….deci persoana fizica catre persoana fizica (ca cadou), acum apar intrebarile in ordinea de pe tricou :
    1. se mai plateste TVA (am gasit diverse site-uri unde zic ca iti pot comanda orice de pe amazon.com si te costa transportul, vama, comisionul lor si bineinteles produsul in sine adik: 100$ transport+150$ vama si comisionul lor + 1000$ TV=1250$ cost total, deci nimic despre TVA)

    2.poate sa-l comande de acolo,dar sa fie trimis direct aici (fara sa il livreze persoanei de acolo- nu as vrea sa abuzez ca de fiecare data cand vreau sa comand ceva, persoana respectiva sa primeasca acasa si ea sa umble dupa sa mi le trimita prin divrese forme).

    Va multumesc anticipat de ajutor !

    Raspunde
  101. raul 12 Jul 2011 @ 17:15

    de ce nu incerci pe amazon uk si vezi daca iti trimite s-ar putea se il gasesti mult mai ievtin la pretul total ma refer si nu mai trebuie sate duci la oficiul vamal iti vine acasa

    Raspunde
  102. Mihnea 25 Jul 2011 @ 21:43

    C-am cat costa pt o comanda din america de jocuri vreo 40 $

    Raspunde
  103. ShopAmerica 26 Aug 2011 @ 11:38

    Pentru cei interesati de cumparaturi din SUA: Intermediez cumparaturi de pe orice site american (Amazon, Ebay, Apple, Macy’s si altele). Puteti beneficia de reduceri la transport si alte oferte.Contactati-ma pentru estimari de pret (In majoritatea cazurilor, prin intermediul meu pretul va fi mai mic decat daca ati cumpara singuri). Yahoo ID: shop_america

    Raspunde
  104. andreea 9 Sep 2011 @ 17:45

    buna, am si eu o intrebare. am cumparat de pe ebay america ieri si am primit astazi mail in care mi s-a spus ca a fost platita si expediata (comanda). intrebarea este daca se poate expedia fara a fi platitia, intrucat nu sunt sigura daca aveam toata suma necesara pe card.

    Raspunde
  105. conqistador 11 Sep 2011 @ 17:28

    Salut . Sa inteleg ca daca cumpar de pe ebay.co.uk nu trebuie sa mai trec pe la cei de la vama ? Ridic coletul de la posta de cartier ? Multumesc anticipat pentru raspuns . Cu stima Liviu C.

    Raspunde
  106. raul 11 Sep 2011 @ 19:29

    iti vine acasa catiodata cu curier rapid de obicei ei folosesc dhl si nu te costa nimic in plus

    Raspunde
  107. conqistador 12 Sep 2011 @ 17:59

    Multumesc Raul pentru raspunsul prompt . Numai bine .

    Raspunde
  108. conqistador 15 Sep 2011 @ 17:45

    Salut . Am o nelamurire legata de plata produselor cumparate de pe ebay.co.uk
    Este obligatoriu ca alimentarea cardului cu care efectuez plata produselor sa se faca in moneda respectiva ( in cazul meu fiind vorba de lire sterline ) sau pot sa alimentez cu lei si paritatea se face automat ?
    Multumesc .Cu stima Liviu

    Raspunde
  109. raul 16 Sep 2011 @ 16:50

    depinde daca ai cont pe paypal poti sa folosesti orice card atasat contului de paypal (lei dinari orice si iti va face paritatea la carduri depinde de banca

    Raspunde
  110. conqistador 16 Sep 2011 @ 16:54

    Multumesc pentru raspunsul prompt raul .

    Raspunde
  111. Marius 17 Oct 2011 @ 00:25

    Sall! Doua nelamuriri mi-au ramas,sper sa ma ajute cineva,va rog! 1.Daca vreau sa comand 2 mai multe produse,cum se va calcula shipping-ul? Asta apare pe amazon.com : “Purchasing multiple items results in multiple shipping charges-there are no “per shipment” and “per item” charges, as there are when you buy directly from Amazon.com. “. 2.Ce vrea sa insemne a cumpara de la Amazon si a cumpara de la marketplace,asta apare pe Amazon.co.uk: “if you place one order that contains three Amazon.co.uk items and two Marketplace items, there’ll be three separate delivery charges: one charge for the Amazon.co.uk items and one charge for each of the Marketplace items.”.Multumesc anticipat!

    Raspunde
  112. raul 18 Oct 2011 @ 12:07

    cel mai simplu le adaugi pe toate in cos si dai verificarea (proceed to checkout) teoretic trebuie sa ai un cont cu adresa (daca nu ai il faci) si dai mai departe (continua) dai ca platesti cu cardul atasat dai sa continuie si iti apare un review your order si acolo iti apare costul de transport in partea dreapta si totalul in gpb sau euro sau dolari (pana acum nu te obligi cu nimic fata de site)daca iti convine pretul transportului dai pe place your order si il cumperi.Costul transportului nu poate fi mai mare de cel afisat in review your order.Nu platesti decat suma totala avand in vedere ca tranzactia se face electronic firma neputand pune costuri suplimentare.Platesti cat spune total order cost produs+shipping and handling.Vezi ca pe amazon sau ebay sau orice site din sua poti fi taxat cu taxa vamala si coletul ajunge la un oficiu postal vamal.Cel mai simplu vezi daca nu are acele produse in amazon uk fr sau de pentru ca iti ajunge acasa cu curier rapid fara costuri suplimentare in aprox 7 zile calendaristice.Din sua aproximativ 30 zile .Cu stima

    Raspunde
  113. Marius 18 Oct 2011 @ 23:43

    Multumesc Raul! Am si incercat ceea ce m-ai sfatuit pe mazon sua,din pacate nu ma lasa sa dus spre final tranzactia,apare un mesaj cum ca nu se trimit la destinatia seletata,se refera probabil la Romania,nu stiu,cardul este ok,este alimentat,in fine,am cam renuntat la pista asta,daca ei nu vor…am insistat destul(mai multe incercari)! Sper ca raman in ideea dezbaterii,probabil tot tu imi vei putea da un raspuns concret Raul,probabil esti trecut prin ele si,nu numai eu,dar si ceilalti “colegi de dialog” iti suntem recunoscatori ca ne ajuti! Este vb despre paypal,ce presupune,succint,chiar nu vreau sa iti rapesc mult timp,un cont paypal? Din ce am inteles eu,cu engleza mea de incepator,iti pui cardul “la bataie” pe paypal,iar acesta iti “sustrage” suma de bani pe care trebuie sa o platesti vanzatorului britanic(ma intereseaza ebay.uk) pe produs+taxe shipping. Multumesc inca o data pentru post si pentru raspuns! Numai bine tuturor! Marius

    Raspunde
  114. raul 19 Oct 2011 @ 20:01

    unele lucruri nu le trimit in Romania nu siteul amazon pe site sunt si magazine online si unele nu trimit in Ro de exemplu eu cumpar mult de pe amazon uk si pe site are si produse de pe sportsdirect.com avand in vedere ca pe amazon pretul transportului este mai mic aprox 40 ron si pe sportsdirect pret aprox 100 ron asi fi vrut sa cumpar de pe amazon dar magazinul online sportsdirect nu il trimite in ro si patesc ce ai patit tu dar daca vrei sa cumperi un produs de obicei il au mai multe mag pe amazon bineinteles cu alte preturi cel mai corect in stanga pagini de pe amazon sunt o lista cu mag care comercializeaza acest produs si s-ar putea ca ltele sa trimita tu de obicei te uiti la pretul cel mai mic poti selesta din multitudinea de magazine doar amazon(pt ca si siteul vinde produse ) si de obicei 99% il trimit in romania.Despre paypal este un site care mijloceste tranzactiile in general garanteaza ca tu ai banii si ca el iti trimite produsele.Sa iti faci cont pe paypal te inscri si trebuie sa ai un card bancar acceptat de ei de obicei accepta cam toate cardurile din ro eu am reiffeisen si bcr poti atasa cate carduri vrei.Dupa ce dai seria cardului (numai seria nu cod pin sau codul de pe spate la mastercard) ca la orice tranzactie din ro pe care o faci online(cand iti platesti factura la tel) paypal il memoreaza si vei face tranzactii .De obicei o data pe an cand vrei sa faci tranzactii iti baga in contul tau o suma de 2$ si te intreaba nr tranzactiei(un fel de asigurare ca cel care face tranzactia este si persoana titulara de card care primeste extrasul de cont) si dupa aceea la urmatoarea tranzactie isi iau banii inapoi de aceea eu am doua carduri atasate contului paypal pentru ca dureaza sa primesti extrasul de cont acasa cam 30 zile ideal este sa ai si un dispozitiv de la banca (token) cu care sa iti verifici tranzactiile imediat si sa afli nr tranzactiei de paypal si sa ii dai codul cerut de ei(nu costa scump de exemplu la bcr =4 ron luna)Am facut tranzactii de vreo 4 ani si nu am luat teapa niciodata de pe amazon sau ebay(pe ebay este si sistemul care acorda calificative vanzatorilor) cea mai mare tranzactie a fost de la un mag sportiv (un cort si tot ce mai imi trebuia ) in val de 600 gbp probleme am avut o singura data cand mag chelseamegastore nu m-a trimis pachetul dar mi-au virat banii inapoi dupa aprox 60 zile cu ajutorul paypal(poti sa te adresezi lor si te ajuta sa iti recuperezi banii) asta acum vreo 3 ani.Daca nu vrei am vazut mai sus un post de la un coleg de forum care intermediaza acest tip de tranzactii(de obicei iei legatura cu el iti da un cont la o banca din ro ii virezi banii in cont si el iti face comanda si ti-o trimite prin posta sau curier (nu fac reclama nu ma ocup cu tranzactii de la alte persoane) va ajut cum pot.In general imi citesc mailurile seara de aceea scriu pe blog de obicei seara (nici nu mai tin minte cum am intrat pe acest blog si ca niciodata am dat si e mail meu sa primesc raspunsuri)Va stau la dispozitie cu alte raspunsuri.Cumparati de pe siteuri straine,incercati,daca e scump transportul faceti comanda mai mare cu rude cu prieteni,asa poate si comerciantii din ro or sa scada preturile.Sunt cu cel putin 30% mai mari cu o putere de cumparare mai mica.Si nu uitati si pe amamzon si pe ebay exista posibilitatea de a trimite inapoi produsul si ve-ti primii banii inapoi fara mare tam tam ca in romaniaCu stima

    Raspunde
  115. raul 19 Oct 2011 @ 20:23

    Un exemplu clasic de nesimtire romaneasca .Cum deschizi pagina de amazon vezi mare Kindle family un fel de biblioteca electronica si vezi si preturile dolari.O firma de tel mobila vindea aceste dispozitive la aceleasi preturi dar in euro (sa ma fac inteles kindel amazon =79$ kindel tel mobila+79euro plus prelungirea contractului pe 2 ani ) chilipir ce mai.

    Raspunde
  116. kiRu 15 Nov 2011 @ 23:16

    Salut ! Raul poti sa-mi lasi si mie un id de mess sa te intreb mai multe chestii ?
    Mersi anticipat !

    Raspunde
  117. raul 18 Nov 2011 @ 20:58

    uifalvi_r dar nu stau decat sambata si duminica seara

    Raspunde
  118. Corneliu 21 Nov 2011 @ 14:28

    salut!… de unde am siguranta ca daca ii dau banii la unu’ el imi mai trimtie produsul respectiv.. cu toate calificativele multe si bune?
    si inca o intrebare… ca sa vand pe ebay sau amazon… unde gasesc o lista cu ce firme pot expedia produsul… si preturile acestora?
    multumesc!

    Raspunde
  119. raul 21 Nov 2011 @ 17:59

    daca faci plata prin paypal ei iti garanteaza ca primesti produsul daca nu iti returneaza banii inapoi minus costul transportului daca vrei sa vinzi numai pe ebay poti ca persoana fizica si il trimiti cu ce vrei cu curier sau prin posta

    Raspunde
  120. Corneliu 21 Nov 2011 @ 18:04

    ms raul.
    si unde gasesc o lista de preturi? ca trebuie sa le trec pe ebay cand fac anuntul.
    ca am cautat.. dar fara succes

    Raspunde
  121. raul 21 Nov 2011 @ 19:55

    pai te duci si intrebi la posta cat costa un colet in usa (depinde ce vrei sa vinzi ca greutate si valoare) si te ghidezi dupa pret sau dai pe ebay ca taxele postale vor fi discutate inainte de cumparare cu tine(adica la taxe postale sa scrie contact seller)

    Raspunde
  122. Curios 23 Nov 2011 @ 18:31

    Salutare !
    Ma puteti lamuri si pe mine cu o chestie ? Daca eu am cont ebay facut aici in Romania , card paypal facut tot aici in Romania pot face plata de aici pe ebay si sa trimit comanda pe o adresa din alta tara ? Mai exact vreau sa fac plata din RO si pachetul sa ajunga la cineva care locueste in alta tara .
    Multumesc pentru eventualele raspunsuri .

    Raspunde
  123. Corneliu 23 Nov 2011 @ 22:45

    da poti… cand comanzi poti selecta intre adresa ta de domiciuliu (care ai trecut-o cand ai facut contul) sau sa adaugi una atunci in timpul comenzii.

    Raspunde
  124. conqistador1 1 Dec 2011 @ 13:36

    Salut . Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema . Am cumparat de pe ebay.com un lot de cosmetice la 150$ cu taxele de transport cu tot .
    Nelamuririle mele sunt :
    1/ mai platesc ceva transport la vama ?
    2/ platesc taxe vamale la aceasta suma ?
    3/ imi va verificat coletul daca nu am vreo factura la el ?
    Multumesc anticipat pentru ajutor .

    Raspunde
  125. haralambie alexandru florian 25 Dec 2011 @ 18:05

    sunt din Buzau,am un nissan4x4 ,am gasit 4cauciucuri pe ebay.de la LICITATIE,nu am cont dar imi doresc foarte mult sa le cumpar.Pot sa dau si comision ca am vazut ca se cere.Craciun fericit.mess chat_alex_19

    Raspunde
  126. adi 27 Dec 2011 @ 18:26

    alexandru haralambie, pai e normal sa se ceara comision, in primul rand la orice plata paypal se ia comision 3-5 % din suma totala, inclusiv transportul. Si-apoi, oare e normal sa ceri un serviciu si ai pretentia ca cineva, un necunoscut, sa ti-l faca degeaba?
    In fine, daca vrei, te pot ajuta, eu am cont si cumpar de pe ebay.

    Sarbatori fericite!

    Raspunde
  127. carmencyta 22 Jan 2012 @ 12:48

    draga raul ti-am notat Id -ul de mess si am si eu o intrebare, daca ceea ce comand eu costa 8 $ (vine din SUA ) este un bluetooth pt. tel. cat trb sa platesc la sosirea coletului. Suma este mica, dar fiid prima oara cand comand am zis sa nu ma risc prea mult. Deci asta este doar ca sa vad cum se procedeaza. Si mai am o problema imi cere un cod si nu stiu de unde sa-l iau.,dar o sa-ti scriu in mess ca sa-ti exemplific. Merci mult.

    Raspunde
  128. carmencyta 22 Jan 2012 @ 12:51

    am uitat , comanda este pe Ebay

    Raspunde
  129. conqistador 22 Jan 2012 @ 15:11

    Cine doreste consultanta despre cumparaturi din SUA sau ANGLIA ( eBay sau amazon ) sa intre pe messenger la adresa benzema1973 . O zi buna va doresc tuturor !

    Raspunde
  130. horace 24 Jan 2012 @ 23:51

    exista optiunea de asigurare a transpotrtului cum am auzit pe cineva? In cazul asta cica nu iei teapa…?

    Raspunde
  131. elian 1 Feb 2012 @ 20:29

    daca as vrea sa cumpar o masina….care ar fi parerea ta….sa fac pasu asta sau nu??

    Raspunde
  132. sgaiba 4 Feb 2012 @ 20:34

    salut!
    ma numesc sgaiba florin constantin locuiesc in gorj roamania!
    ma intereseaza si pe mine instrumentele muzicale de pa ebay.de
    cum as putea sa cumpar, ce card sa-mi fac, ce riscuri sunt, cat m-ar duce transportul din germany in romania?
    pls daca ma poate ajuta cineva!
    va mc anticipat!

    Raspunde
  133. oing_boing 16 Feb 2012 @ 15:30

    Salut,

    daca imi creez un cont PayPal si utilizez un card virtual de cumparaturi
    VISA in lei, iar item-urile sint in USD, vinzatorul se afla in US of America,
    care-s comisioanele pentru Romania de conversie si cross-borders ?
    (comisioanele in total si cum se calculeaza)
    As dori un raspuns clar de la cineva, nu aberatii.
    Multumesc

    Raspunde
  134. garlen 1 Mar 2012 @ 13:03

    Nu prea am exeprienta in asta si as dorii sa comanda si eu m-am tot interesat dar am putin teama in primul rand as dorii sa pun cateva intrebarii .
    1.Ce este paypal?
    2.Cum imi ajunge mie comanda prince ce anume?
    3.Ce fel de taxe suplimentare mai platesc si de ce?

    Raspunde
  135. Gianni Ioja 2 Mar 2012 @ 03:11

    Buna!
    imi poate spune careva care e forma corecta a campului address line 1 si address line 2 de pe amazon.com? nu inteleg acele abrevieri si cum trebuie scris exact ca sa fie corect pt livrare. Trebuie oficiu postal, casuta postala ceva? multumesc mult!

    Raspunde
  136. raul 3 Mar 2012 @ 00:17

    adresa ta (tara judet strada nr cod postal) exact ca in carte de identitate pt adres line 2 daca ai al doilea domiciliu (inca o casa sa apartament) daca nu ai complectezi doar adress line 1

    Raspunde
  137. fllorin 13 Mar 2012 @ 00:02

    Buna ziua!

    Eu vand si cumpar de pe ebay, cel mai simplu prin Paypal( cel mai sigur mod de a cumpara de pe net pentru cele mai multe detalii intrati pe adresa http://platesteonline.com/ce-este-paypal-ul ). acolo aveti toate informatiile necesare si va indruma si cum sa va faceti un cont si ce implica acest lucru.
    Pentru tarile membre UE nu se plateste nimic in plus fata de ce iti cere vanzatorul, la ebay poti sa vezi exact costul transportului pana in Romania.

    Coletul il iei de la posta prin mandat postal.

    Pentru alte detalii va stau la dispozitie, mess: valentinflorin86

    Raspunde
  138. pEpE 17 Mar 2012 @ 14:06

    Salutare. Am si eu o intrebare: Daca cumpar un telefon din USA, acesta o sa functioneze pe retelele romanesti, sau va trebui sa il decodez? Multumesc anticipat.

    P.S: Foarte bun “tutorialul”

    Raspunde
  139. cristi 17 Mar 2012 @ 18:27

    iti trebuie cont in dolarai sau e ok si in lei ?

    Raspunde
  140. nicu 19 Mar 2012 @ 18:03

    salut!am un card BRD student ISIC si cand incerc sa trec numarul lui pe PayPal imi spune ca nu nu este valid sau am introdus doar partial nr cardului.este posibil sa nu fie bun cardul?

    Raspunde
  141. R3d $c0rP1oN 21 Mar 2012 @ 11:48

    Buna, am gasit ceva pe ebay ce nu se mai gaseste pe piata RO de mai bine de 5 ani.Mai precis o bucata din copilaria mea.Nu exista om care sa nu fi auzit de Beyblade in special de seria G-Revolution.Problema e ca e de negasit…am gasit in schimb pe ebay…costa 16 dolari dar mai scrie ceva de genu .. :

    Shipping and handling 5 dolari
    Each additional item 3 dolari
    Service Standard Int’l Shipping

    Ce reprezinta aceste 3 lucruri ? si este vre-un pericol sa raman fara bani aiurea daca paltesc cu cardul ?

    Raspunde
  142. corneliu 21 Mar 2012 @ 14:14

    salut… am facut cateva comenzi in ultima perioada de pe ebay. mai exact 3. la toate s-a depasit timpul de livrare si nu mi-au ajuns, unele aveau sa vina la posta, altele trebuiau sa-mi vina acasa. Ce trebuie de facut in cazul acesta? locatiile sunt diferite, din china, SUA si marea britanie.

    Raspunde
  143. raul 21 Mar 2012 @ 18:51

    primul inseama ca platesti 5 $ transportul si al doile ca pentru fiecare produs cumparat in plus vei platii doar 3 $ transportul (daca cumperi 2 buc transportul va fi 5+3=8$ al treilea lucru se numeste transport international standard adica prin posta si da intodeauna e un pericol sa ramai fara bani si pe ebay si cand platesti cu cardul o factura si cand vrei sa scoti banii din bancomat . Pt corneliu din china si sua in general 21- 30 de zile face o comanda din GB face 7-10 zile daca cel de pe ebay este din anglia dar de exemplu si eu pot sa vand pe ebay.uk si sunt din romania (sau pot fi din china) si atunci perioada de transpor este de 30 zile.Daca ai platit prin paypal deschizi conflict prin paypal cu vanzatorii.Eu zic sa atepti sau sa iei contact cu vanzatorii acolo au numar de mail si telefon si sa-ti verifici inca o data adresa de livrare sa fie corecta e improbabil ca toti 3 vanzatori sa fie neseriosi pentru ca o sa primeasca calificativ negativ de la tine si isi vor pierde clientii

    Raspunde
  144. daniel 26 Mar 2012 @ 15:13

    Salut! Am comandat si eu un produs dupa ebay.co.uk care a venit din China. Avizul a ajuns dupa fix 20 de zile. Am fost la posta(vama) si am ridicat pachetul fara sa imi fie perceputa nici o suma. Valoarea a fost de genul 40 de dolari dar nu am platit nici un ban. Azi cand m-am uitat in cutia postala am primit un nou aviz pentru cumparaturi din SUA. Mentionez ca eu nu am mai cumparat nimic. Oare ce sa fie? Merita sa ma duc pana la posta pentru asta? Mi-e sa nu fie ceva hartii nefolositoare (pliante ceva) sau mi-e sa nu imi ceara ceva bani.

    Vi s-a intamplat vreodata?

    Raspunde
  145. raul 26 Mar 2012 @ 18:30

    poti sa te duci sa vezi .Daca nu ai platit nimeni nu iti trimite pachetul(nu exista cu plata ramburs).Sa ne spui si noua ce a fost

    Raspunde
  146. Alia 30 Mar 2012 @ 23:17

    Small advice, nu mai cumparati carti de pe Amazon.com. Exista un site, http://www.bookdepository.co.uk, au carti la preturi mai bune decat pe amazon si livrarea e gratis. Cumpar de doi ani carti de pe bookdepository si sunt extrem de multumita.

    Raspunde
  147. Bogdan 9 Apr 2012 @ 11:50

    Ce card folositi pentru plati? Pot folosi orice card? Mi-a spus un prieten ca el foloseste un card de la bcr, cu cont in lei pentru cumparaturile de pe ebay. Cica se schimba automat in dolari? Va rog sa ma lamuri cu acest aspect ca sunt in ceata:D

    Raspunde
  148. corneliu 9 Apr 2012 @ 12:10

    asculta-l pe prietenul tau. nu ai incredere in el… daca zici el deja face cumparaturi de pe ebay? banca la care ai contul/cardul schimba automat suma din dolari/lire/euro etc… a produsului ce-l cumperi si-ti extrage suma in lei calculata la cursul din ziua platii.
    de ex cumperi un pix de 1.2$, banca iti va lua 1.2*3.3 (sau cat o fi dolarul)=3.96lei.
    lamurit?

    Raspunde
  149. corneliu 9 Apr 2012 @ 21:34

    intreb pentru care stie… cum se procedeaza cand vreau sa mi se returneze banii pt neprimirea coletului?
    din cele 3 produse de mai sus, cel din SUA a ajuns, cel din china costa 2$ (deci ma las pagubas), dar ma intereseaza cel din GB. a trecut mai bine de o luna de zile (timpul de livrare era de 10-14zile). am luat legatura cu vanzatorul, zice ca l-a trimis si daca am nevoie imi scaneaza dovada expedierii, am fost la posta (ca poate i-o fi greu postasului sa-l aduca acasa asa cum era necesar), si nu a ajuns nimic, contactez vanzatorul, cer dovata de care zicea.. si se face nevazut, nu a mai raspuns.
    cum se procedeaza pentru a mi se inapoia banii?

    Raspunde
  150. raul 12 Apr 2012 @ 16:24

    ce ai comandat da-mi numele vazatorului si cum ai platit si valoarea te rog

    Raspunde
  151. raul 12 Apr 2012 @ 16:25

    metoda de plata paypal sau card

    Raspunde
  152. corneliu 12 Apr 2012 @ 22:55

    metoda de plata paypal, am cumparat, de fapt am castigat la licitatie un aparat foto Samsung L201.
    este metoda de vorbit pe privat? sau va las adresa de mail?.. e putin mai complicat, si va dau acolo datele necesare.
    ideea e ca mai apoi am observat, ca nu am scris adresa completa (am uitat numarul blocului), insa am fost la posta si am intrebat, nu ajunsese nimic, chiar daca nu aveau numarul blocului, nr strazii, si restul erau corecte.
    intre timp mi-a trimis si o nu stiu ce chitanta pe mail ca a trimis coletul.

    Raspunde
  153. raul 13 Apr 2012 @ 17:49

    [email protected] ataseaza si chitanta

    Raspunde
  154. florina 19 Apr 2012 @ 10:25

    Buna… foarte folositor pentru mine ce scrie aici,ms pentru articol :) as vrea sa comand un mp4 .Vroiam sa stiu daca trebuie activat ceva special la card pentru astfel de plati. Am un BCR Visa Electron. O zi buna:)

    Raspunde
  155. criserb 19 Apr 2012 @ 10:39

    @florina – acum o lunga perioada de timp aveam si eu un card BCR Visa Electron si stiu ca nu mergea. L-am schimbat atunci pentru un VISA clasic si de atunci n-am mai avut probleme. Acum nu stiu ce sa zic, incearca sa vezi daca merge (poate s-a schimbat ceva intre timp) iar daca nu merge trebuie sa-ti faci alt card…

    Raspunde
  156. raul 19 Apr 2012 @ 12:18

    corneliu numele vanzatorului pe ebay si daca se poate un printscreen la mail cu chitanta te rog [email protected]

    Raspunde
  157. corneliu 19 Apr 2012 @ 12:20

    chiar acum am trimis mail-ul:D imi cer scuze de intarziere.

    Raspunde
  158. Stefan 25 Apr 2012 @ 16:10

    Salut. Am facut o comanda de niste bluze si niste accesori toate in valoare de 70 $ am primit coletul iar cand mam dus la vama a trb sa dau declaratie pe propria raspundere pentru suma care am platito, si mi sa perceput taxe vamale si tva in valoare de 55 lei. Astpt un rasp e normal sa se faca asa? Asa sunt politicile sau de ce ca nicaieri nu scrie de tva la vama si pentru ce valoare se percepe sau la ce valoare?

    Raspunde
  159. criserb 25 Apr 2012 @ 16:58

    @Stefan – in teorie TVA se aplica la orice insa taxele vamale, din cate stiu eu, se aplica pentru comenzi cu valoare mai mare de 200$. Asa stiam eu. Dar hai sa vedem poate e cineva mai priceput si ne lamureste :)

    Raspunde
  160. conqistador1 25 Apr 2012 @ 17:26

    Bunuri expediate prin colete

    A. Colete expediate de la o persoană fizică la alta, fără scop comercial
    Sunt scutite de la plata taxelor vamale, bunurile expediate prin colete de o persoană fizică dintr-o ţară terţă la o altă persoană fizică care se află pe teritoriul vamal al României, cu respectarea următoarelor condiţii:
    – acestea să nu fie de natură comercială;
    – a căror valoare globală nu depăşeşte 45 euro/trimitere, inclusiv produse din tutun, băuturi alcoolice şi parfumuri.
    Nu sunt de natură comercială coletele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
    • prezintă un caracter ocazional;
    • conţin bunuri destinate exclusiv uzului personal al destinatarului şi al familiei sale;
    • conţin bunuri care prin natura sau cantitatea lor nu sunt destinate comercializării;
    • sunt trimise de expeditor către destinatar fără nici o obligaţie de plată.
    Dacă valoarea bunurilor din colet depăşeşte suma de 45 euro, scutirea va fi acordată doar până la concurenţa acestei sume pentru acele bunuri care, importate separat, ar fi putut beneficia de scutire, ţinând seama de faptul că valoarea unui bun nu poate fi fracţionată.
    Pentru următoarele bunuri scutirea este limitată pe colet astfel :
    a) produse din tutun:
    • 50 de ţigarete sau
    • 25 de cigarillos (trabucuri cu o greutate maximă de 3 grame fiecare), sau
    • 10 de trabucuri, sau
    • 50 grame de tutun de fumat, sau
    • combinaţie proporţională a acestor produse diferite.
    b) alcool şi băuturi alcoolice:
    • 1 litru – băuturi distilate şi băuturi spirtoase, cu o tărie alcoolică mai mare de 22 % vol; alcool etilic nedenaturat de 80 % vol şi mai mult sau
    • 1 litru – băuturi distilate şi băuturi spirtoase, aperitive pe bază de vin sau alcool, tafia, saké sau băuturi similare cu o tărie alcoolică de 22 % vol sau mai puţin, vinuri spumante, vinuri licoroase şi
    • 2 litri – vinuri uşoare.
    c) parfumuri 50 ml sau apă de toaletă 250 ml.

    Determinarea valorii în vamă se face prin recunoaşterea preţului efectiv plătit pentru achiziţionarea bunurilor, care rezultă din preţurile înscrise în facturi sau alte documente fiscale echivalente.
    ATENŢIE!
    Preţul efectiv plătit nu se ia în considerare în situaţiile în care autoritatea vamală are suspiciuni cu privire la subevaluarea bunurilor, devalorizarea monedei de tranzacţie sau perioada care s-a scurs de la achiziţie şi până la vămuirea bunurilor.
    • Bunurile aflate în trimiterile de la o personă fizică la alta pot fi importate cu achitarea taxelor vamale, a taxei pe valoarea adăugată (24%) şi a accizelor, după caz, cu excepţia produselor din tutun, băuturilor alcoolice şi parfumuri.
    • Taxele vamale aplicabile la importul de bunuri aflate în trimiterile de la o persoană fizică la alta sunt cele cuprinse în Tariful Vamal Comun de Import al Uniunii Europene, adoptat prin Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2658/87 privind Nomenclatura tarifară şi statistică şi Tariful Vamal Comun.
    • În cazul bunurilor aflate în trimiterile de la o personă fizică la alta, care nu au caracter comercial şi a căror valoare globală pe trimitere nu depăşeşte 700 EUR, se aplică taxa vamală forfetară de 2,5%.

    ATENŢIE!
    Taxa vamală forfetară nu se aplică bunurilor:
    – pentru care persoana interesată solicită aplicarea taxelor vamale care le sunt proprii în Tariful Vamal Comun de Import al Uniunii Europene ;
    – pentru care în Tariful Vamal Comun de Import al Uniunii Europene figurează menţiunea “scutire”;
    – pentru produsele din tutun, băuturi alcoolice şi parfumuri atunci când acestea depăşesc cantităţile prevăzute pentru a fi admise cu scutire de la plata taxelor vamale.
    B. Bunuri expediate către persoane particulare ca urmare a comenzilor făcute prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat.
    În cazul în care primiţi un colet ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, eliberarea bunurilor se poate face cu scutire de la plata taxelor vamale numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 150 EURO.

    În situaţia în care valoarea globală a bunurilor depăşeşte valoarea de 150 EURO eliberarea acestora se poate face numai cu achitarea taxelor vamale.

    Bunurile primite ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat,pot fi eliberate cu scutire de la plata TVA-ului, numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 10 EURO/trimitere.
    ATENŢIE!
    • Taxele vamale se datorează numai în situaţia în care mărfurile comandate de dvs. provin din afara Comunităţii Europene.
    • Nu se acordă scutiri de la plata taxelor vamale, TVA şi accize pentru următoarele categorii de bunuri:
    a) produse alcoolice;
    b) parfumuri şi ape de toaletă;
    c) tutun şi produse din tutun.
    Taxele vamale aplicabile la punerea în liberă circulaţie a mărfurilor din State terţe Uniunii Europene în România sunt cele cuprinse în Tariful Vamal Comun de import al Uniunii Europene, adoptat prin Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2658/87 privind Nomenclatura tarifară şi statistică şi Tariful Vamal Comun.
    Valoarea în vamă la care se aplică taxele vamale este preţul efectiv plătit pentru achiziţionarea bunurilor, care rezultă din preţurile înscrise în facturi sau alte documente fiscale echivalente.
    ATENŢIE!
    • Preţul efectiv plătit nu se ia în considerare în situaţiile în care autoritatea vamală are suspiciuni cu privire la subevaluarea bunurilor, devalorizarea monedei de tranzacţie sau perioada care s-a scurs de la achiziţie şi până la vămuirea bunurilor.
    • Taxa vamală forfetară nu se aplică pentru bunurile primite prin colet ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat.

    Baza legală:
    Regulamentul (CEE) nr. 1186/2009 al Consiliului din 16 noiembrie 2009 de instituire a unui regim comunitar de scutiri de taxe vamale;

    Raspunde
  161. Liviu 25 Apr 2012 @ 20:58

    Salut am si eu o intrebare cu ce firma de curier tiai comandat din SUA ca eu pt un difuzor alpine de $50 mia cerut transport $680 ce mi se parea absurd si nu era cel mai ieftin.Precizez ca era pe ebay.com

    Raspunde
  162. criserb 25 Apr 2012 @ 22:10

    @conqistador1 – merci de info, chiar utila ;)

    Raspunde
  163. corneliu 25 Apr 2012 @ 23:08

    @Liviu… daca ma intrebi pe mine de SUA, nu pot sa zic decat, ca vanzatorul alege firma de curier, nu eu (decat daca el pune la dispozitie posibilitatea de a alege acest lucru.)
    Am comandat o cutie de celule solare pentru care am platit 39.95$ prin USPS Express Mail International… sau mai era posibilitatea de 34.95$ USPS Priority Mail International. diferenta intre ele era timpul de livrare de 3-5 zile.

    Raspunde
  164. Slash01 18 Jun 2012 @ 04:13

    Vreau si eu un ceas de pe amazon.com. la o valoare de 170$ platesc si vama sau doar TVA 24%? facand o simulare la ei pretul a ajuns la 257 $ din care 56 $ mi-i retineau anticipat in caz ca trebuie sa plateasca ceva. specificau ca daca valoare este mai mica decat estimarea lor mi se returneaza banii. So? cat platesc pana la urma? %-(

    Raspunde
  165. Mihai 18 Jun 2012 @ 16:44

    Salut, am si eu ceva intrebari. Am comandat ceva de pe un site bun din UK, trebuie sa fie intr-un plic de ala maro cu bule, prin Royal Mail, mi-au dat si tracking number. Lunea trecuta am dat comanda, marti au spus ca au trimis-o, iar joi sau vineri la tracking aparea cum ca a ajuns in tara. Cam cat dureaza sa ajunga la posta locala ? Nu stiti cum procedeaza posta, unde ajunge prima data plicul, in judetul meu sau in bucuresti ? De ce dureaza atat de mult drumul prin tara ? Multumesc anticipat, Mihai.

    Raspunde
  166. Benzema1973 18 Jun 2012 @ 19:10

    Pentru Mihai@
    De obicei in tara dureaza mai mult transportul decat din afara pana in Romania . De regula ajung in Bucuresti si de acolo sunt redistribuite in tara . Eu am patit-o cu un colet din Anglia ,care la noi a ajuns pe 05/06/2012 ,iar pe mine nici nu m-au anuntat cei de la Posta Romana ( care sper sa se restructureze cat mai curand ) prin aviz ca a sosit . Norocul meu a fost ca am avut treaba pe acolo si asa am aflat ca a sosit coletul . ( adica astazi 18/06/2012)

    Raspunde
  167. Benzema1973 18 Jun 2012 @ 19:13

    Pentru Slash01
    De regula se plateste atat TVA cat si taxele vamale . Depinde foarte mult de agentul vamal si lucratorul de la posta romana . (cel de la ghiseu ) Cele doua persoane colaboreaza intre ele . Eu iti doresc multa bafta . :-bd

    Raspunde
  168. caius1976 30 Jun 2012 @ 22:51

    Salut,am si eu o intrebare,vreau sa cumpar in bricheag Chris Reeve Small Sabenza 21 de pe un site din SUA,problema este urmatoarea,platesc taxa vamala pentru el? produsul are o valoare de 350$+shipping=379$ cat platesc taxe vamale sau ce fel de taxe trebuie platite?
    Va multumesc! :-c

    Raspunde
  169. corneliu 2 Jul 2012 @ 00:47

    @caius1976.. ai raspunsul cu un post mai sus fata de al tau.
    nu este un pret fix, depinde de cei ce-ti iau banii. eu pentru un colet din SUA in val de 40$ fara transport am dat 30 lei.

    Raspunde
  170. Ionel 8 Jul 2012 @ 21:15

    Salut.
    Daca poate cineva, va rog sa ma ajute, incerc sa vand pe ebay si imi apare acel mesaj cu rosu care nu ma lasa sa finalizez introducerea articolului:
    ,, Please read. Your response is required “.
    Am facut urmatorii pasi:
    Mi- am facut un cont la Ingbank si am un card Visa care nu este recunoscut de paypal nu stiu din care motive si banuiesc ca acesta ar fi motivul pentru care nu pot finaliza.
    Nu stiu ce este de facut in continuare si de ce nu il recunoaste. Multumesc.

    Raspunde
  171. Benzema1973 8 Jul 2012 @ 21:45

    pentru@ionel
    sfat – ia-ti un card care sa fie acceptat de paypal si totul v-a fi OK. ( P.S. – sper ca ti-ai facut un cont paypal ) stima

    Raspunde
  172. corneliu 8 Jul 2012 @ 21:51

    am si eu card la ING tot Visa si nu se poate sa nu-l accepte, alta trebuie sa fie problema la tine… eu cu el am si cumparat si am si pus la vanzare pe ebay. deci nu e cardul

    Raspunde
  173. KiRu 8 Jul 2012 @ 22:01

    Salut,daca comand de pe Ebay.uk , mai trebuie sa merg la vama sau vine direct la posta coletul ?

    Raspunde
  174. KiRu 8 Jul 2012 @ 22:30

    Inca o intrebare,daca se trimite ca “gift” se plateste TVA ? ( tot de pe ebay.uk )

    Raspunde
  175. Benzema1973 8 Jul 2012 @ 22:43

    pentru@Kiru
    daca faci cumparaturi de pe eBAY,uk nu mai platesti nimic , pentru ca Anglia este membra UE , iar coletul vine la posta de cartier . ( singura conditie este ca vanzatorul sa fie din Anglia sau din vreun stat membru UE )

    Raspunde
  176. KiRu 8 Jul 2012 @ 22:44

    Si-atunci,nici TVA nu platesc ?

    Raspunde
  177. Benzema1973 8 Jul 2012 @ 22:47

    Nu vei plati nici un TVA

    Raspunde
  178. Ionel 9 Jul 2012 @ 15:01

    Va salut
    Va multumesc pentru ajutor.
    Da, posibil dupa cate am auzit sa fie din cauza ca nu am observat de la inceput codul din patru cifre si probabil l- au blocat. Toate cele bune, Ionel.

    Raspunde
  179. Ionel 9 Jul 2012 @ 22:48

    Multe salutari.
    Am revenit caci nu stiu ce se intampla cu adevarat, unde este problema.
    Deci revin spunand ca problema consta in faptul ca nu pot finaliza punerea produselor mele la vanzare pe Ebay, imi apare acea atentionare cu rosu si dupa cate vad este o problema de paypal caci nu imi recunoaste cardul meu Visa.
    Am primit codul acela si nu l- am introdus de la inceput sau poate ca nu am activat din banca optiunea on- line sau nu stiu ce este,i imi spune caci cardul meu este valabil in paypal iar eu fiind la inceput nu stiu cum sa procedez. De la banca ma trimite la paypal si de la ei inapoi la banca. Si ciudat, cand vreau sa confirm cardul nu mai imi cere codul paypal.
    Va rog sa ma ajutati in caz ca se poate. Cu stima, Ionel.

    Raspunde
  180. corneliu 9 Jul 2012 @ 22:54

    din cate imi amintesc… codul ala de 4 cifre.. trebuie sa-l introduci undeva in contul tau de paypal, pentru ca asa le confirmi lor ca este cardul tau. codul il obtii din homebank sau emrgi la banca si ceri tranzactia efectuata (Extras de cont).. pt ca iti ia vreo 6-7 lei (nu mai stiu cat vine in valuta)… daca nu ai confirmat cardul.. e normal sa nu-ti accepte alte activitati.

    Raspunde
  181. Ionel 9 Jul 2012 @ 23:55

    Multumesc tuturor pentru sprijin.
    As fi vrut sa introduc codul primit in paypal dar din pacate nu stiu momentan unde. Poate stie cineva, va rog. Cu stima, Ionel.

    Raspunde
  182. Alina 18 Jul 2012 @ 10:42

    @Ionel
    How to confirm your card:

    Check your summary of financial activity provided by your card issuer and look for a charge from “PayPal” with a 4-digit code next to it.
    Log in to your PayPal account and click Confirm Credit Card.
    Enter the 4-digit code to confirm your card.

    Intri in contul tau si dai click pe my accoun si pe acea pagina o sa gasesti Confirm Credit Card. Dai click si tastezi cele 4 cifre. Bafta

    Raspunde
  183. Alina 18 Jul 2012 @ 10:46

    @ Alia

    ms pentru site-ul cu carti. foarte folositor

    Raspunde
  184. elena 13 Aug 2012 @ 00:31

    eu as dori sa stiu daca plata este sigura,am gasit o masina dar cel care o vinde spune ca o are pe eBay si in pretul pe care il afiseaza este inclusa si livrarea,dar mi se pare aiurea sa dau niste bani pe ceva cum este o masina fara sa o vad in realitate (ca in poze arata bine)chiar daca zic ca am 10 zile sa o testez,tare mi-e teama de vreo tzeapa,stie cineva cat de sigur poate fi?ceva sfaturi?multumesc

    Raspunde
  185. benzema1973 13 Aug 2012 @ 14:23

    @elena
    un link se poate ?

    Raspunde
  186. elena 13 Aug 2012 @ 16:18

    un link cu ce benzema1973?

    Raspunde
  187. elena 13 Aug 2012 @ 16:24

    Ely,
    Due to my location and since view is not an option I have requested personal support and I was approved to use Buyer Protection Program. Here is how the process works through the Buyer Protection Program:

    – I make the private listing on eBay for you,
    – you go and buy it through their website,
    – they send further payment instructions,
    – you have to pay for the item to eBay to secure the funds,
    – they confirm me that they received the funds,
    – I deliver the car
    – you receive the car
    – you got 10 days to inspect it.

    Everything is covered by eBay. I will get paid only after you confirm that you received the
    car in good order.
    Let me know if this is acceptable and if yes then we have a deal at EUR 3,500 total delivered.
    Iar eu i-am scris ca nu pot cumpara o masina pe nevazute si sunt de acord sa merg pana in germania dupa ea daca imi scade din pret iar el imi trimite urmatorul mesaj :I don’t understand what are you trying to say.
    this is the only way I can sell it at this moment, I can only have it delivered and deal through eBay.Eu nu inteleg cum de nu isi poate vinde bunul,daca eu ii spun ca ma duc dupa el,asta imi da de gandit.

    Raspunde
  188. benzema1973 13 Aug 2012 @ 18:51

    cu licitatia de pe ebay /@elena

    Raspunde
  189. elena 13 Aug 2012 @ 18:58

    a,nu stiu sa ti-o trimit,el a spus ca a avuto pe ebay,dar la licitatie a castigato unul care nu a putut sa o plateasca in final.el a zis ca daca sunt hotarata o mai listeaza,
    “Last week I posted the car on eBay, but the winner of the auction could not pay it and eBay has take the vehicle in their custody ( Munich, Germany ) and posted on my behalf on Mobile.eu website.
    If you want I can post it again for 3,500 EUR and you can buy it from their website, under their protection and policy which provides you 10 days inspection period in which you can decide if you will buy the car or not. As soon as you will confirm the purchase to eBay, I will proceed with the delivery without any additional costs for you.
    If indeed interested in buying it and have the funds, I will list it on eBay, as I have a 100% positive feedback with them.”,
    mai mult nu stiu sa iti spun :(

    Raspunde
  190. elena 13 Aug 2012 @ 18:59

    cum adica ebay a luato in custodie?eu asta nu inteleg.

    Raspunde
  191. benzema1973 13 Aug 2012 @ 19:20

    sfatul meu este sa nu cumperi pana nu vezi , cel putin cand este vorba de masini .

    Raspunde
  192. elena 13 Aug 2012 @ 19:23

    Multumesc,asa m-am gandit si eu.

    Raspunde
  193. benzema1973 13 Aug 2012 @ 19:31

    pentru alte detalii sunt pe [email protected]

    Raspunde
  194. Ungureanu 3 Sep 2012 @ 09:29

    Am notat datele cardului in paypal pentru a mi-l confirma iar de vineri imi tot spune ca “dupa ce o sa-mi extraga 1,5 euro din cont,o sa mi-i inapoieze pe pp ” . Problema e ca nu am nici un ban pe card,trebuie sa ma duc sa depun iar dupa aceea la cateva zile ( cate?) sa ma duc dupa extrasul de cont pentru a lua codul acela ? Va rog mult sa-mi raspundeti.Multumesc!

    Raspunde
  195. Luiza4 24 Sep 2012 @ 17:00

    Stie cineva cu sta treaba su achizitionarea produselor de pe ebay ca persoana juridica, in scopul comercializarii?

    Raspunde
  196. Florin 24 Sep 2012 @ 18:08

    Buna Luiza,
    Pe Ebay nu o sa te serveasca nimeni in calitate de persoana juridica, acolo cumperi ca toti ceilalti. Tot ce trebuie sa faci este sa iei legatura cu firma respectiva si sa faceti o colaborare in vederea revanzarii produselor care le comercializeaza ei, plus de asta trebuie sa ceri o reducere ca altfel nu stiu cat de mult iti convine, pe langa pretul in sine mai este si cel de transport.
    Aaaa si mai e ceva trebuie sa fie de acord sa ti le trmita ei in Romania, nu toti trimit in afara tarii respective ori doar la vecinii de langa ei. Sper ca ti-am fost de ajutor.

    Raspunde
  197. tehnium 28 Sep 2012 @ 01:30

    Sal !
    Pot consilia, persoanele interesate sa achizitioneze orice produs din magazinele online din SUA, respectiv: achizitie, transport,pret,taxe,v…etc., pana la destinatia cumparatorului din RO. Contact: [email protected]

    Raspunde
  198. stef 22 Nov 2012 @ 12:32

    Salutare!
    Am si eu o intrebare .
    Cum as putea sa comand de pe amazon uk si sa primesc produsele la o alta adresa decat cea din buletin ?
    multumesc!

    Raspunde
  199. criserb 22 Nov 2012 @ 12:59

    @stef – in principiu daca comanzi de pe uk merge sa ai alta adresa cu conditia sa-ti vina un curier acasa. Daca trebuie sa te duci la posta, sa ridici coletul de acolo nu o sa ti-l dea daca adresa difera. Dar cu un curier rezolvi mai usor, ala lasa pachetul si unei alte persoane, ce sa mai vorbim de adresa :)

    Raspunde
  200. Carmen 22 Nov 2012 @ 15:35

    Buna,
    Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns..vreau sa ii comand fetitei mele haine de la un magazin online din Anglia (pana acum am luat de la un tip cu comision),nu livreaza la noi,decat acolo in UK.Cum trebuie sa procedez?sa contactez un curier care face rute Anglia -Romania?Aveti cateva sugestii in privinta curierului?Ca ma gandeam ca exista varianta ca eu sa dau comanda de aici din Romania,pun adresa curierului din Anglia,magazinul livreaza la ei,livrarea e gratuita acolo…si ei imi aduc in Romania..oare se poate?
    Merci frumos!

    Raspunde
  201. rokonic 4 Dec 2012 @ 08:35

    salut. produsul comandat de pe eBay, ajunge acasa, ori trebuie ridicat de la vama de catre cumparator? eu sunt in Grecia

    Raspunde
  202. Iulia 14 Dec 2012 @ 13:57

    Vreau sa comand cateva produse de pe amazon.uk si dupa ce bifez adresa, trebuie sa aleg modalitatea de plata, sa scriu nr cardului, numele dar fara sa mi mai apara undeva suma de plata si taxele de transport. Asa se procedeaza? Suma e cea afisata inainte sa bifez adresa. iar taxele mi le calculez eu si le platesc la ridicarea coletului sau cum? Practic eu dau datele cardului, inainte sa mi se confirme suma totala de plata. Please help me! Multumesc!

    Raspunde
  203. Liviu 14 Dec 2012 @ 21:35

    Stiti cumva daca se poate cumpara cu card visa electron, card de debit?

    Raspunde
  204. Liviu 14 Dec 2012 @ 21:37

    Am uitat sa specific, cardul este in ron

    Raspunde
  205. Marius 15 Dec 2012 @ 20:54

    Salut!
    Liviu,poti cumpara cu Visa Electron,cont in lei,acelasi card am si eu. Dar sa nu uiti ca trebuie sa iti faci si cont paypal,majoritatea vanzatorilor nu accepta decat aceasta varianta pentru livrari in afara tarii. Trebuie sa mai fi atent,inainte de a licita,ca sunt unii vanzatori care nu accepta nici PP(!),in special spaniolii,ci doar transfer bancar. In acest caz,mai bine te orientezi catre un alt vanzator,comisioanele bancilor din Romania pt transfer bancar international sunt f.mari si nu mai merita sa faci achizitia!
    Daca este cineva interesat de cumpararea unui ceas,ma puteti contacta,am cateva modele,in special Accurist,D&G,Moschino,Police,Pulsar,Sector,si nu numai,pe care vi le pot da sub preturile de pe ebay. Fac comenzi cam o data la 5-6 saptamani(iau de la en-gross-uri si trebuie sa comand mai multe ceasuri,sa fac o anumita suma).
    Daca te mai putem ajuta cu ceva info…suntem aici!
    Bafta!

    Raspunde
  206. Marius 15 Dec 2012 @ 21:01

    @rokonic: daca achizitionezi produsul de pe ebay dintr-o tara din UE,coletul iti vine acasa prin curier sau la posta in unele cazuri,de exemplu,daca iei din UK si vanzatorul iti trimite pachetul prin Royal Mail(posta lor). Daca te-ai orientat spre ebay USA,unde sunt mai ieftine unele produse,intr-adevar,atunci vei ridica coletul de la posta vamei si vei plati si vama si un comision,nu stiu exact cat,dar am inteles ca va cheltuiala finala mai mare decat daca ai comanda din UE,chiar daca produsul este mai scump!
    Bafta!

    Raspunde
  207. @rokonic 15 Dec 2012 @ 22:20

    ms.Mariuse de informatii. Eu sunt in Gr. si ma uitam dupa un home cinema.am gasit cateva 2-3 foarte accesibile ca pret si foarte “sonore” :)) 700-800 wat. am avut 3 pana acum,cel mai bun a fost primul din lemn,marca Point,dar din pacate l-am “ratacit” la divort :))urmatoarele 2 au fost mult mai scumpe dar foarte proaste.mai vb,in curand,presimt ca iti voi cere si altele lamuriri in curand. Sanatate si Sarbatori Fericite !!!

    Raspunde
  208. @rokonic 15 Dec 2012 @ 22:23

    oare cine mi-a dat poza asta de punkist din stanga? cea mai urata poza :D

    Raspunde
  209. Marius 16 Dec 2012 @ 01:43

    @rokonic
    Cu placere rokonic! Pe acest blog m-am initiat si eu,ca multi altii,si am ramas abonat pentru ca mai am de invatat. Cred ca ar trebui sa-i multumim toti propietarului! Iti voi raspunde cu placere si altadata daca voi sti raspunsul la nelamurirea ta. Revenind la ceea ce iti doresti,ti-as propune sa studiezi si piata din Grecia si pe cea din Romania(probabil ai pe cineva acasa care sa iti poata trimite un pachet),daca nu ai facut-o inca! De ce? Pt. ca electronicele nu sunt tocmai cu mult mai ieftine nici in Occident,in plus,transportul va costa ceva,tinand cont de volumul si greutatea coletului. Cantareste bine inainte de a te hotari!
    PS1:pt.rokonic:nici eu nu mi-am ales “ciufuliciul”,dar imi place:)
    PS2:pt.Cristi Serb:imi pot lasa adresa de mail aici(in ideea…stii…cu ceasurile…)? Multumesc!

    Raspunde
  210. @rokonic 17 Dec 2012 @ 08:45

    Salut Marius! Din cate am vazut pe internet si la tv.preturile in Romania la electronice sunt foarte piperate iar aici cam tot la fel.Ceva asemanator cu ce am vazut pe eBay (home cinema) pe aici ar costa cam in jur de 600-700 euro,in schimb pe eBay era la promotie 119,DOLARI. (pret vechi 249.99) putere 800 wats si un design frumos.Mai sunt 4 disponibile din 10 lol.Deci si dublul daca m-ar costa impreuna cu transportul,ar fi undeva pe la 180 de euro.Ceea ce imi pare suspect e insa reducerea asta uriasa de la 249 la 119 dolari.Uite copiaza asta si deschizi pe primul,google : 5.1 CH 800 Watt Multi-Media Surround Sound Home Theater…

    Raspunde
  211. @rokonic 17 Dec 2012 @ 08:51

    Poate o fi vreo smecherie la mijloc si imi scapa mie. Toate cele bune!

    Raspunde
  212. Marius 17 Dec 2012 @ 15:25

    @rokonic
    Da,l-am vazut. In acelasi timp am cautat si pe Romania ceva asemenator. Nu am gasit brandul respectiv la noi,dar am gasit consacratii LG,Samsung,Pioneer la 200-300 euro,care sunt convins ca scot acea putere de 500-600W cu care spun sunt dotate. Nu stiu,e decizia ta,tu te pricepi mai bine,eu sunt putin pe din’afara in domeniul asta. Daca vrei lasa-mi o adresa de mail ca sa nu acaparam spatiul aici cu o problema personala,off topic. Iar,dupa ce vei face tranzactia,te rog sa revii sa ne spui si noua cum a fost cu taxele de import ex-UE,desi e vb de Grecia,nu cred ca ar fi mare diferenta comparand cu Romania. Daca esti hotarat sa cumperi acel sistem,vezi ca sub pret are optiunea make offer,ofera-i 80,poate ti-l da asa,daca nu vrea mai incearca o data cu 100,p’aia n’are cum sa n-o accepte;) Succes!

    Raspunde
  213. tester 24 Dec 2012 @ 09:06

    Salve! Sunt boboc in ale e-bay-ului… Am nevoie de ceva sfaturi…

    Vreau sa cumpar niste e-readere de la un vanzator de pe e-bay UK, vanzatorul este AUTHORIZED RESELLER si el si marfa adica e-readerele sunt din SUA. Pe pagina e-bay la pretul produsului sunt afisate 2 valori una in dolari si una in lire sterline, undeva in josul paginii este si pretul transportului.

    Mentionez ca comanda o fac pe e-bay UK, produsele sunt americane, vanzatorul este din SUA – si cred, banuiesc ca produsele vor fi expediate din SUA.

    Intrebarea mea ar fi: la pretul afisat in lire sterline si / sau dolari + taxe transport se mai adauga vreo taxa de tip vama sau TVA?

    Raspunde
  214. Todd 2 Jan 2013 @ 20:51

    Hello!
    Vreau sa cumpar ceva de pe Amazon.com, insa sunt destul de confuz cu toate taxele astea…
    Produsul asta valoreaza $10.78 si nu sunt sigur daca are sau nu taxe de transport aditionale sau taxe de vanzator. La preturi de transport pentru Europa spune ca trebuie sa platesc $2.99 si chiar nu stiu care e totusi pretul final.
    Ce trebuie sa fac si unde ar mai trebui sa mai verific?
    Multumesc anticipat.

    Raspunde
  215. Nexus 6 Jan 2013 @ 17:06

    Am cateva intrebari:
    1.Daca comand de pe amazon uk sau e-bay uk pot plati in euro?
    2.Paypal este un card propriu-zis?
    3.Cum se face un card sau un cont paypal?(as vrea sa stiu etapele si cerintele)
    4.De ce este mai sigur cu paypal?

    Raspunde
  216. Mada 7 Jan 2013 @ 11:32

    Cum platesc prin Paypal ca vreau sa cumpar 2 huse pentru telefon cam de 15 dolari (transportul e gratuit) si as vrea sa stiu cat trebuie sa platesc in total (am “verificat” vanzatorul – are si voturi si rating)
    Help!

    Raspunde
  217. Maru 10 Feb 2013 @ 20:26

    buna. as fi extrem de recunoscatoare daca mi ati raspunde si mie. Am comandat de pe ebay.com produse in valoare de 26 de dolari cu tot cu shipping. produsele sunt din china. trebuie sa mai platesc alte taxe?

    Raspunde
  218. george 30 Apr 2013 @ 12:50

    pe amazon vand si Second Hand? Vreau sa cumpar niste tricouri si nu vreau sa nimeresc vreun SH…vreau doar magazine, cum le identific? Multumesc

    Raspunde
  219. Pompiliu 30 Apr 2013 @ 19:46

    De ce este important sa ai cont Paypal: este esential sa ai acest cont mai ales la comenzi care vin mai de departe si au sansa sa se piarda. in aceste cazuri dar si in cazul de tepuire din partea vinzatorului (f.f.rar) va puteti recupera banii platiti integral.

    Raspunde
  220. Pompiliu 30 Apr 2013 @ 19:50

    Pentru george: Pe Ebay se vind obiecte noi sau vechi. Din experienta mea nimeni nu minte intrucit daca produsul nu este conform descrierii…faci reclamatie si primesti banii inapoi dar numai cu conditia ca plata sa fie facuta prin paypal. Aceasta este cea mai sigura metoda de plata pentru ca iti asigura recuperarea banilor in caz de escrocare sau produsul nu ajunge la tine…sau nu corespunde descfrierii vinzatorului.

    Raspunde
  221. george 2 May 2013 @ 11:01

    @pompiliu. Multumesc mult

    Raspunde
  222. Anna Yopy 19 May 2013 @ 02:11

    Hey! cam cat tre sa dai in plus..adica taxele ? si eu stau in Constanta… cam de unde ar trebui sa ridic comanda?

    Raspunde
  223. Pompiliu 20 May 2013 @ 16:35

    Pentru Anna Yopy.

    Depinde de unde cumperi. Daca cumparaturile sint din UE nu costa nimic in plus (decit comisionul de schimb valutar care este infim) si produsele le primesti la posta sau daca au fost expediate prin curier vin direct acasa. Daca produsele sint comandate din exteriorul UE…cum ar fi USA atunci daca valoarea este mai mare de 20 de dolari se percepe la sosirea coletului la biroul postal vamal de cartier (oras) plata TVA (24%) calculat la valoarea produsului plus transport extern. Adica daca ai cumparat ceva de 100$ si transportul a costat 20$ atunci se plateste 24% din 120$…ceea ce inseamna cca.40$ in lei.

    Raspunde
  224. nicu 3 Jun 2013 @ 22:08

    am incercat sa fac o plata online zilele aste pe un site si cand trebuia sa confirm datele cardului(plata se facea cu cardul)dadeam Confirm dupa care imi zicea…You are using payitrust payment gateway.care ar fi motivul de zice asta?am bani pe card cat costa produsul.

    Raspunde
  225. Pompiliu 3 Jun 2013 @ 22:39

    Pentru Nicu

    A aparut acelo mesaj intrucit cardul nu este verificat pentru operatiuni on-line securizate. Acum depinde de emitentul cardului. Si mie mi s-a intimplat cu un card emis de BCR …a trebuit sa intru pe site-ul lor si sa trec cu cardul prin niste operatiuni dupa care el apare ca putind face plati pe un site secdurizat. Practic cind platiti la beneficiarul platii apare ca plata a fost facuta sigur printr-un operator sigur.

    Raspunde
  226. nicu 4 Jun 2013 @ 09:19

    e de la raiffeisen.daca ma duc la ei si le spun pot sa rezolve prolema?

    Raspunde
  227. nicu 7 Jun 2013 @ 22:14

    am vrut azi sa securizez cardul si cand sa dau confirm mi s-a spus:
    Activare esuata!
    Respins datorita incercarilor repetate de autentificare
    Va rugam sa va contactati banca emitenta
    dar eu am incercat doar odata.

    Raspunde
  228. Pompiliu 7 Jun 2013 @ 22:36

    Pai in acest caz trebuie sa-i contactezi …se poate si pe telefon…si ei in cca.30 de minute vor debloca cardul. Atentie la pasii care trebuie facuti ca o simpla greseala poate sa duca imediat ….la alta blocare. Stima.

    Raspunde
  229. nicu 8 Jun 2013 @ 16:11

    am sunat am rezolvat cu securizarea cardului.am incercat sa cumpar am introdus parola de la 3dsecure si cand am dat confirma aceeasi chesti you are using paytrust….trebuie sa treaca ceva timp de la securizare pana cand sa incerc sa cumpar iar?

    Raspunde
  230. nicu 8 Jun 2013 @ 16:12

    am sunat am rezolvat cu securizarea cardului.am incercat sa cumpar am introdus parola de la 3dsecure si cand am dat confirma aceeasi chesti you are using paytrust….trebuie sa treaca ceva timp de la securizare pana cand incerc sa cumpar iar?

    Raspunde
  231. Pompiliu 8 Jun 2013 @ 19:26

    Petru Nicu…pai este Ok cred…iti spune ca esti pe un siye securizat…poti plati. Din cite stiu dupa efectuarea securizarii nu maitrebuie alte logari suplimentare….cind estilogat pe site-ul unde platesti …dai click pe confirmarea platii si operatiunea apare fara sa te mai puna sa introduci vreo parola!

    Raspunde
  232. nicu 8 Jun 2013 @ 21:59

    You are using payitrust payment gateway.asta imi spune.ca atunci cand nu securizasem cardul inca

    Raspunde
  233. Pompiliu 9 Jun 2013 @ 09:41

    Mai intreaba banca odata…ca nu se supara!

    Raspunde
  234. Georgi 16 Jun 2013 @ 18:21

    Buna,

    A comandat cineva de pe ebay din China? stie cineva in cat timp ajung/ daca ajung? as vrea sa iau niste produse cosmetice.

    Raspunde
  235. Pompiliu 17 Jun 2013 @ 08:45

    Mai devreme de 3 saptamini nu ajung. Eu am constatat ca cele expediate cu nr.de inregistrare (recomandate) vin un cam in 20-25 zile si se pot urmari chiar prin Posta Romana cind au intrat in tara. Scrisorile/pacetele fara numar fac si 40 de zile. Din citeva zeci de expeditii a fost un singur caz cind pachetulnu a ajuns dar atunci mi-am recuperat banii de la PayPal (nu trebuie sa depaseasca 45 de zile de la data platii)

    Raspunde
  236. Cosmin 7 Aug 2013 @ 13:04

    Eu am comandat pana acuma numai de pe amazon.co.uk si .com
    Din USA ajung pachetele in aprox. 3 saptamani, din Thailanda in aprox. 2 saptamani.
    Important este ca ajung :)

    Raspunde
  237. baly 4 Oct 2013 @ 22:06

    salutare, vrea sa,mi cumpar un articol sportiv voluminos pana in 2 metri 15 kg , dak puteti sa ma informati cine face asemenea comenzi . multumesc

    Raspunde
  238. pompiliu 6 Oct 2013 @ 21:43

    Pai daca ai un card poti cumpara.

    Raspunde
  239. Narcis Luca 24 Oct 2013 @ 22:22

    Am un colet comandat pe amazon.co.uk pe care nu l am primit Cum ii pot anunta , sa- mi recuperez banii? Vad ca au doar posibilitatea de retur sau de inlocuire – si nu e cazul!???? Nu mi s-a mai intaplat acest lucru!
    Multumesc
    La comanda apare No Tracking Information !

    Raspunde
  240. Pompiliu 24 Oct 2013 @ 22:57

    Daca este platit prin PayPal poti recupera banii in 45 zile de la data expedierii.

    Raspunde
  241. Narcis Luca 24 Oct 2013 @ 23:02

    E platit cu cardul! Avea livrare estimata pe 1 oct Treb sa astept 45 zile fara sa-i notific ? Sau cum sa procedez?

    Raspunde
  242. Pompiliu 24 Oct 2013 @ 23:15

    Si pe platforma Paypal se plateste tot cu cardul dar esti asigurat 100% ca primesti banii inapoi in caz de inselatorie sau pachet ratacit pe drum. Reclamatia se face in interiorul celor 45 de zile. Dupa inregistrarea reclamatiei isi iau si ei un timp de rezolvare …cred ca este de 15 zile. Daca a fost platit direct in magazinul on-line cu cardul trebuie vazut pe site-ul lor ce reclamatie se poate depune si in cit timp. Daca cumva pachetulvine din China ..pachetele fac destul de mult in special cele trimise cu posta simpla. Eu am un pachet care inca nu a venit dupa 35 de zile. Oricum trebuie urmarite termenele in care se pot face reclamatii ale fiecarui site caci daca se depasesc acele termene nu se mai poate face nimic.

    Raspunde
  243. Narcis Luca 24 Oct 2013 @ 23:22

    Ok – daca cineva stie cum se poate reclama neprimirea coletului pe amazon.co.uk …. sa mi indice cum sa procedez! Eu asta nu gasesc pesiteul lor! Multumesc!

    Raspunde
  244. Pompiliu 24 Oct 2013 @ 23:32

    Incearca aici: http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/ref=hp_sn_dd?nodeId=492868 la capitolul “Related information” este un subpunct despre pachete nelivrabile din diverse motive.

    Raspunde
  245. Narcis Luca 24 Oct 2013 @ 23:55

    Spune ca daca se intoarce la ei coletul vor rambursa banii – sper sa se intample asa si sa nu fie vreun caz de furt! Daca la ei ajunge o confirmare de primire s-a terminat! De asta ma interesa sa-i notific cumva si e curios ca nu permit acest lucru (sau cel putin nu stiu eu cum)!

    Raspunde
  246. Diana 27 Nov 2013 @ 00:17

    Buna seara.Rog o edificare…daca e posibil.Am achizionat niste produse de pe un site extern,din UK,si se specifica ca au fost expediate cu DHL Global Mail Europe.Se-ntampla sa stie cineva de catre cine sunt preluate coletele odata ajunse in Romania?Am dat cateva telefoane….inclusiv la cateva firme de curierat si la Posta Romana (unde o fufa balbaita nici nu auzise de serviciul respectiv,basca sa-mi dea vreo informatie utila) si nimeni dintre cei contactati nu pare a avea contract cu respectivii…
    In speranta unui raspuns …multumesc anticipat.

    Raspunde
  247. criserb 27 Nov 2013 @ 00:25

    @Diana – din experienta iti spun ca in momentul in care iti este trimis cu DHL-ul ar trebui cu DHL-ul sa ajunga pana la tine la usa. De cate ori am comandat eu asa s-a intamplat… nu cred totusi ca la tine sa fie o exceptie.

    Raspunde
  248. Diana 27 Nov 2013 @ 00:53

    Multumesc pt raspuns si promptitudine.Desi DHL a cumparat Cargus-ul,ca mai apoi sa-l vanda,inca-i pastreaza ca parteneri pt serviciul DHL Express in Romania.Asta e cert,mi-au confirmat-o cei de la Cargus,DHL Global Mail,insa,ramane o necunoscuta,chiar si pt cei indriduiti sa ofere informatii,de la DHL(Romania).Pe site te directioneaza numai catre nr de contact pt DHL Express,ai caror reprezentanti n-au idee despre ceea ce fac “colegii”(i-am citat) lor.
    Asta e…nu-mi ramane decat sa astept si sa sper ca va ajunge coletul ala,totusi,candva…si cumva :)

    Raspunde
  249. criserb 27 Nov 2013 @ 01:22

    @Diana – dar nu ai un tracking number, nu pot sa vezi unde iti este coletul in acest moment. Eu tin minte ca aveam, ultima data cand am comandat prin ei.

    Raspunde
  250. Diana 27 Nov 2013 @ 19:08

    Buna seara,din nou.Din pacate nu am un tracking number,pt ca m-am zgarcit si am ales varianta cea mai ieftina de transport,care nu include optiunea….De fapt,nefiind familiarizata cu genul asta de achizitii,nu mi-am imaginat ca pot exista asa probleme…si iata,din ce am tot scotocit netul in ultimele zile,asa des,altfel,sigur nu as fi riscat….pt cativa euro in plus…Probabil ca n-ar fi trebuit s-o fac,oricum.

    Raspunde
  251. Codrut 27 Nov 2013 @ 22:23

    Salut , are cineva de aici experienta cu amazon.fr sau amazon.de ? As vrea sa imi comand un laptop in jur de 700 euro si nu stiu daca se mai platesc si alte taxe vamale ma gandesc ca fiind din UE nu ar trebui, un coleg de munca imi zicea ca la comenzi de peste 50 euro sau cam asa se platesc si taxe. va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine multumesc.

    Raspunde
  252. ana 8 Dec 2013 @ 15:16

    Pe amazon.de, pt. ca pretul afisat are TVA Germania inclus, platesti diferenta de TVA dintre Romania si Germania (TVA in Ro mai mare — nu stiu daca la toate categoriile de produse). Taxe vamale suplimentare nu se platesc, ambele tari fiind in UE. Am cumparat pana acum carti, incaltaminte, accesorii foto si un HD extern, si la toate “reteta” costului a fost aceeasi. Bineinteles, mai sunt taxele de transport.

    Raspunde
  253. Codrut 15 Dec 2013 @ 12:52

    @ana – Mersi frumos pentru raspuns. Totusi tu ai cumparat de sume relativ mici , pana la urma o sa vad cand pun comanda cat o sa platesc.

    Raspunde
  254. claudiu 29 Dec 2013 @ 08:31

    incerc sa cumpar de pe amazon si in momentul in care vreau sa aflu cat ma costa cu transport imi cere un zip cod care nu stiu unde sa-l gasesc. voi cum ati rezolvat problema?

    Raspunde
  255. manu 31 Dec 2013 @ 10:42

    @claudiu – Persoana de la care doresti sa cumperi nu trimite in Romania ce doresti tu sa comanzi. Cauta acel produs si la alta persoana care trimite si in Romania.

    Raspunde
  256. Ludmila 15 Feb 2014 @ 14:17

    BUna,

    Va rog sa ma lamuriti si pe mine, am comandat ceva de pe ebay.de, am pus adresa de livrare in germania, cu numele unei prietene, dar plata vrea sa o fac eu. Suma nu este mare, 10 euro cu tot cu transport.
    Cum fac plata?
    Eu am doua carduri debit: unul visa si unul maestro, in lei.
    Ce trebuie sa fac mai departe, ma duc la banca, deschid cont in euro? sau…….multumesc anticipat
    SA

    Raspunde
  257. Radu 17 Feb 2014 @ 23:21

    Salut.
    Poate stie sa-mi raspunda si mie cineva, am o nelamurire:
    -eu sunt de loc din Husi, acum stau in Iasi, dar nu am nicio viza de flotant, sau mutatie, si as vrea sa fac o comanda pe eBay, ce trebuie sa scriu la adresa de livrare ca sa primesc comanda in Iasi. V-as fi foarte recunoscator daca m-ati ajuta. Multumesc

    Raspunde
  258. Pompiliu 18 Feb 2014 @ 11:44

    @Radu – Pai problema este cu Posta Romana care te va recunoaste dupa adresa din CI. Deci ar trebui sa treci adresa din CI. Daca coletul este expediat prin curier poti trece orice adresa intrucit un curier il intereseaza numele destinatarului chiar daca adresa este provizorie si nu este mentionata in CI.

    Raspunde
  259. Igor 20 Mar 2014 @ 08:51

    @Diana – Salut,Diana,si eu la fel am facut o camanda din UK,prin DHL Global Mail Europe,deci aceias situatie ca si la tine,,spunemi daca coletul ti-a ajuns acasa,la destinatie si cine anume a venit,curier,,?!?Astept un raspuns,,Cite zile a durat?!?Eu am un Curier Reference cu un numar,,,dar nu ma ajuta cu nimika,,

    Raspunde
  260. Igor 20 Mar 2014 @ 08:55

    Cine poate sa imi dea un sfat,,in cite zile vine un colet din UK prin DHL Global Mail Europe,,din informatiile pe care le am,,mi-au spus ca intre 3-10 zile lucratoare ajunge coletul.Ce este intersant,,ca am mai dat niste telefoane la DHL Express si nu lucreaza cu astfel de DHL,,sau poate in cazul meu ajunge coletul la posta?!?
    Astept un raspuns daca cineva stie despre ce este vorba sau daca amai comandat prin asa ceva?!?

    Raspunde
  261. Igor 20 Mar 2014 @ 09:02

    @Diana – Salut din nou,,daca esti amabila sa ma informezi in cite zile tia ajuns coletul si de cine ce fel de curier!??0721782088-acesta este nr.meu de tel..daca nu te deranjeaza putem discuta,,la mine ca si in cazul tau nu am stiut cum sa fac si la fel mam zgircit de citiva euro in plus.
    Sau prin email [email protected]
    Astept un raspuns din partea ta.

    Pe mine mau informat ca comanda sa trimis pe 17 martie,,si de atunci nimica nu mai stiu,si nici nu pot verifica pe unde se afla coletul.

    O zi buna,

    Raspunde
  262. Diana 21 Mar 2014 @ 01:57

    Buna seara.Igor,inarmeaza-te cu multa rabdare si tutun,sau un inlocuitor :).In cele din urma mi-a parvenit coletul….dupa cca o luna.DHL Global Mail Europe lucreaza cu Posta Romana,deci in mod normal ar trebui sa primesti un aviz in casuta postala,atunci cand le va ajunge pachetul.Poate n-ar fi rau sa-ncerci tu la Oficiul Postal de care apartii daca o sa vezi ca vremea trece..si nu apare nimic(mai ratacesc avizele alea…uneori).Asta asa…in ultima instanta,caci poate tu o sa fii norocos si-l vei primi in scurt timp.Bafta!Sper ca ti-am fost de ajutor si sper sa-ti ajunga,caci stiu cam ce stres am experimentat,la randul meu.Numai bine!

    Raspunde
  263. Igor 21 Mar 2014 @ 07:55

    @Diana – Salut,merci de raspuns,nui nici o problema,de ar fi si 1 luna,numai sa vina coletul.Multa sanatate,,,

    Raspunde
  264. alexandru 22 Apr 2014 @ 23:01

    @Alina – Buna vreau sa ma ajuti vreau sa imi comand filmul hannibal blu ray dupa amazon cum fac ,ma intereseaza cat costa adusul din romania eu sunt din valcea vreau sa ne auzim te rog frumos sa ma ajuti,cum ai facebook ca sa ne putem auzi

    Raspunde
  265. Zaharia Alexandru Florin 27 Apr 2014 @ 11:29

    @Alina – Bună alina ma intereseaza cum cumpar de la amazon cat costa tva eu sunt din valcea ma poti ajuta

    Raspunde
  266. Milena 30 Sep 2014 @ 00:38

    Eu nu mai inteleg:(((( pai la cat ma costa taxele vamale pt un monitor de bebe de 120$ nu ajung tot la pretul de la noi? Si tot caut pe Amazon US produsul ca e mult mai ieftin ca in UK/FR/IT si nu gasesc deloc cu livrare in Ro :(

    Raspunde
  267. criserb 30 Sep 2014 @ 00:54

    @Milena – depinde ce cauți. Sunt produse care ajung la un preț ok în România, altele este de preferat să le cumperi de aici. Spune-mi totuși ce model de monitor cauți (dă-mi un link) și mă uit și eu, cine știe, poate te pot ajuta.

    Raspunde
  268. Florin 26 Oct 2014 @ 13:47

    A avut careva probleme la cumparaturile/achizitiile de pe ebay sau amazon?

    Raspunde
  269. amedeo 16 Dec 2014 @ 16:18

    Stie cineva cu ce firma romaneasca de curierat lucreaza cei de la Royal Mail?

    Raspunde
  270. Luka 27 Dec 2014 @ 07:11

    Salut.Nu stiu daca postez unde trebuie si daca nu,imi cer scuze.
    Am un amazon.com gift card de 750$ pe care il vand,cei interesati ma pot contacta la adresa de mail : [email protected].

    Raspunde
  271. madalina 20 Jul 2015 @ 16:54

    Buna cum folosesc un gift card?l-am primit de la cineva din america,este de 250$ si vreau sa cumpar ceva care costa 370$.vreau sa folosesc gift cardul si sa pun eu diferenta.ma poate ajuta cineva?chiar nu stiu cum se face…

    Raspunde
  272. Pompiliu 20 Jul 2015 @ 18:20

    Pe Ebay se poate folosi si gift card-ul plus diferenta de bani de pe un card al tau. Plata se face prin sistemul PayPal ceea ce presupune sa iti deschizi un cont la ei unde te inregistrezi cu cardul tau personal. PayPal este cea mai sigura metoda de plata intrucit in caz de ceva primesti banii inapoi in totalitate.

    Raspunde
  273. ionut voicu 13 Sep 2015 @ 15:09

    Deci sa inteleg ca astia de pe ebay sunt corecti!! Si ti le trimit dp ce cumperi cu cardul dar daca le dai adresa de acasa trimite pe astia de la posta cu coletul?

    Raspunde
  274. Pompiliu 14 Sep 2015 @ 12:09

    Cind se face contul pe Ebay se declara adresa postala. Expedierile se vor face intotdeauna pe adresa postala declarata si nu se admit redirectionari. Daca pachetul este mic de obicei il aduce postasul acasa, daca este mare sa nu va asteptati la acelasi lucru. Daca este expediat cu curier va va sosi pachetul acasa.

    Raspunde
  275. nicu 2 Nov 2015 @ 23:25

    salutare!ce parere aveti despre hainele care se vand pe ebay si provin din china?sunt de calitate?vreau sa.mi cumpar o geaca matlasata si costa 52€ cu transp inclus.ar fi o afacere buna daca as cumpara.o sau o sa achizitionez ceva ieftin si prost.merci

    Raspunde
  276. nicusor 3 Nov 2015 @ 13:34

    salut!vreau sa cumpar o geaca matlasata de pe ebay.produsul este livrat din china iar totalul de plata este de 53 de euro. intrebarea mea e daca produsul este de calitate la acest pret avand in vedere ca e “chinezarie”?stima

    Raspunde
  277. Pompiliu 4 Nov 2015 @ 18:43

    @nicu – Geaca matlasata pe ebay…da, vad ca este la moda! Eu n-as imbraca asa ceva decit daca m-ar ameninta cineva cu moartea! Cred ca sint si pe la noi si nu stiu de ce da lumea o groaza de bani pe o tesatura de fis umpluta cu melana. Ce se vinde in Romania este tot din China chiar daca costa scump si are nu stiu ce etucheta. Acum sa raspund la intrebarea propriu-zisa: sa fiti atent la descrierea priodusului pentru ca pe Ebay nu se minte….daca zice ca este 100% bumbac …asa va fi…..deci atentie la descriere si veti primi exact ceea ce este in descriere. Problema este ca va va costa 53 dolari plus 24% tva platit cind veti ridica produsul din vama. Daca chinezul o declara mai ieftina scapati si dvs mai ieftin.
    @nicu –
    @nicu –
    @nicu –

    Raspunde
  278. cornel 22 Apr 2016 @ 10:58

    @Liviu – se poate , numai sa ai limita setata la cumparaturi pe net

    Raspunde
  279. mario 8 Feb 2017 @ 09:27

    Vreau sa va intreb eu aseara am facut comanda pe amazon si mia respinso sa fie din cauza cardului ca este master card sau ce poate fi va multumesc eu sun in afganistan si imi trimite comanda in baza fob

    Raspunde
  280. Mihaela 20 May 2017 @ 11:46

    am facut saptamana trecuta comanda la amazon.de,cu plata direct din cont,contul e in euro in ro.comanda e deja pe drum.si astazi am primit un email in care imi zic ca banca din ro.a refuzat acordul de plata cu amazon.de,pana in 3 iunie,drepuie sa le trimit banii,si eu sunt in austria,nu am cum sa fac tranzactia pana in 14 iunie cand ma voi intoarce in tara.nu am cont in austria .ce sa fac??ce se va intampla daca nu platesc pana la data scadenta.??multumesc

    Raspunde
  281. Alex 26 Nov 2019 @ 01:51

    Salut, vreau sa cumpar de pe ebay un iphone am gasit f ieftin dar este din SUA o sa imi vina la vama si o sa trebuiasca sa platesc vama? Si ar mai fi o chestie daca imi trimite un iphone fake..? Si iau teapa…pot sa imi recuperez banii?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)