Sari la conținut

Sa vorbim putin despre walkie-talkie

Am avut (si inca mai am dar una s-a defectat) niste walkie-talkie de la Cobra, modelul MT800. Nu pot sa zic ca le-am folosit eu foarte des dar cand le-am folosit m-am bucurat de ele.

Modelul ce-l am, cu toate ca specificatiile ii dau o distanta de utilizare de 5km in linie dreapta si camp deschis, nu merge la nici 2 km. Nu pot sa zic m-a deranjat dar au fost situatii cand mi-as fi dorit sa mearga mai mult.

Daca tot s-a strica una, ma gandeam sa le schimb si am gasit unele la emag, modelul MT975 tot de la Cobra. In specificatii vad o distanta de lucru de 12km. Daca ar merge 5km ar fi ideale :)

Mai caut eu pe net din curiozitatea de a gasi cele mai bune statii walkie-talkie si am gasit un site care chiar a facut acest top.

Siteul este walkie-talkie-review.toptenreviews.com

Aici pe primul loc gasesc un brand de care n-am auzit, Uniden (GMR1838-2CK)

51427-uniden-gmr1838-2ck-box

Am stat si am citit un pic review-ul si vad ca sunt niste statii ok, ce "bat" in teorie pe o distanta de 18 mile (~29km). Chiar daca nu bat atata, ma gandesc ca undeva la 10 km tot trebuie sa bata.

In plus au acumulator incorporat si vin cu incarcator dual iar in caz de necesitate pot fi folosite cu baterii AAA.

Un mare avantaj fata de cele de la emag e pretul. Astea cu toate ca sunt net superioare costa 35$ in timp ce modelul de la emag e 350 lei (105$).

Ma tenteaza sa le iau pe cele din SUA, chiar daca e posibil sa platesc mai mult pentru transport. Sincer inca nu m-am uitat.

Va intreb acum pe voi, folositi asa ceva? Sunt niste statii pe care puteti sa le recomandati sau le-ati luat si voi ca si mine, primele pe care le-ati gasit?

Mentionez ca nu le folosesc pentru ceva anume, in special ma ajuta cand plec cu prietenii pe undeva si suntem cu 2 masini. Nu le folosesc in conditii extreme, le folosesc mai mult de fun ca sa zic asa.

Tot ce as vrea de la ele e sa aiba o raza mai mare de utilizare si sa nu se strice a doua zi.

Update: Am mai gasit unele misto pe amazon, problema e ca nu vor sa le trimta in Romania :(

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. Edy 13 Mar 2012 @ 19:27

    Salut Cristi,

    era o vreme cand calatoream foarte mult cu masina si ca sa scap de amenzi, am facut o investitie, zic eu buna, intr-o statie Alan 42.
    Partea buna la statia asta, este ca poti auzi / vorbi si cu tiristii si alti participanti la trafic care folosesc astfel de statii. Daca nu vrei, treci pe un alt canal si vorbesti doar cu cealalta masina.
    Pe masina, pui o antena magnetica si … asta este. Chiar daca tu nu o sa poti comunica la 10 KM, dar ii auzi pe ceilalti.
    Eu o recomand din mai multe motive. E portabila, asa ca nu trebuie sa o folosesti doar in masina, ii pui antena ei si gata, o poti lua cu tine peste tot.

    Raspunde
  2. cristi 13 Mar 2012 @ 20:04

    cu amazon.uk te ajut eu cu drag, oricand! ;)

    Raspunde
  3. criserb 13 Mar 2012 @ 20:56

    @Edy – statia de care zici tu se numeste CB, e in alta banda decat cele de care zic eu mai sus. Am si din aia, am povestit la un moment dat de ea. Acum insa vreau d’astea mici portabile, nu neaparat pentru masina.

    @Cristi – stiam ca ma pot baza pe tine dar incercam si eu sa le iau din state pentru ca sunt mult mai ieftine ca in uk. In plus am vazut ca acolo sunt o varietate mai mare de produse, dar… mai caut si daca nu reusesc incerc si din .uk ;)

    Merci mult!

    Raspunde
  4. ama 13 Mar 2012 @ 22:02

    de curiozitate… in ce situatii ai folosit tu walkie talkie?

    Raspunde
  5. Iulian 13 Mar 2012 @ 23:31

    Eu le-am folosit la munte cand am fost cu cortul si ploua afara, si vorbeam din cort in cort :D
    In rest, le luam cu noi cand plecam prin munti, paduri, nu se stie cum ramai in urma si ai nevoie de ele. La fel si pe drum spre o locatie, cu mai multe masini, e misto sa comunici usor intre masini.

    Raspunde
  6. criserb 14 Mar 2012 @ 02:36

    @ama – sincer nu la cine stie ce :-) Le folosesc in masina cand plec la drum cu Raca. Una la mine, una la el. Trece timpul mai repede, ne mai ajutam in depasiri… d’astea. 800 de km trec mai usor asa plus ca e si fun. Nu mai zic de utilitatea lor pe afara, acolo unde telefoanele sunt mai scumpe.

    Pt faze de astea le vreau, am avut, m-am obisnuit cu ele si acum vreau altele.

    Raspunde
  7. dan28 14 Mar 2012 @ 10:39

    folosesc motorola , le am de vreo 4-5 ani si functioneaza fara probleme , daca vrei te ajut sa ti le trimit din us.

    Raspunde
  8. AdrianG 14 Mar 2012 @ 10:40

    Eu am avut doua chinezarii care mergeau doar pe distante scurte, desi pe cutie scria tot asa, 5 km etc. La ultimul drum facut afara am luat de la cineva doua statii motorola, tot asa de mici care in schimb mergeau de rupeau, chiar si cand nu era vizibilitate directa! Practic, pe serpentine prin munti in Bulgaria vorbeam fara probleme. Asa ca, recomand cu incredere Motorola.

    Raspunde
  9. criserb 14 Mar 2012 @ 12:18

    @dan28 – ce model ai? Poti sa-mi spui mai multe despre ele? Chiar as vrea sa ma ajuti daca nu e deranjul prea mare ;)

    @AdrianG exact asa sunt si cobrele alea de le am. Nu merg intotdeauna nici daca am prietenul in campul meu vizual, nu mai zic cum e daca nu-l mai vad… asta e motivul pentru care vreau si eu unele mai bune. In plus, sunt mult mai ieftine afara…

    Raspunde
  10. dan28 16 Mar 2012 @ 04:24

    da-mi un mesaj pe email si vorbim mai multe

    Raspunde
  11. Lazar C 3 Mar 2014 @ 07:57

    Salve. Sunt pe punctul sa-mi cumpar doua walkie talkie, urmeaza s ale folosesc le folosesc la mountain biking, trecking si in concediu…pentru comunicarea intre autoturisme, am citit articolul tau si am vizitat link-urile sugerate, dar imi este greu sa ma hotarasc. De exemplu Uniden GMR 1838, are destul de multe recenzii negative, l-ai cumparat?…cum merge?…sau ai luat altceva?

    Raspunde
  12. criserb 3 Mar 2014 @ 12:03

    @Lazar C – Nu l-am mai luat, dar nu din cauza recenziilor negative. Apropo, pe unde ai văzut tu recenzii negative că eu chiar numai de bine am citit despre ele. Uite și aici un exemplu.

    Eu mi-am luat (din păcate) fără să țin cont de discuțiile de pe blog. Mă aflam în Timișoara și chiar aveam nevoie. Am intrat la Metro (parcă) și mi-am luat din ceea ce aveau pe acolo. Sunt mulțumit de cele pe care le-am luat (Cobra MT975) nu am de ce să mă plâng, ba chiar și-au mai luat niște prieteni și putem să vorbim pe ele in patru. Sunt destul de bune.

    Nu știu ce să îți zic însă de Uniden GMR 1838, doar că la momentul respectiv am căutat destul de mult și atunci îmi păreau cea mai bună opțiune…

    Raspunde
  13. Lazar C 3 Mar 2014 @ 15:48

    Multumesc de raspunsul prompt. Recenziile negative le-am citit pe link-ul trimis de tine, recenzii facute de cumparatori nu de cel care a facut topul:
    http://www.amazon.com/Uniden-GMR1838-2CK-Radios-Charger-Included/product-reviews/B0012Z9OOU/ref=dp_top_cm_cr_acr_pop_hist_1?ie=UTF8&filterBy=addOneStar&showViewpoints=0
    Multumesc inca odata de raspuns si ce sa zic…ma mai documentez. :)
    O zi placuta!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)