Sari la conținut

Cum scap de Clear View de pe oglinzi?

clearview_thumb Acum ceva vreme, să tot fie vreo doi ani de atunci m-am jucat cu substanță din poza alăturată. Am cumpărat-o atunci pentru a realiza niște poze cu picături de apă.

Substanța era de fapt pentru a da cu ea pe parbriz. Nu am prea vrut să o folosesc în prima fază, dar dacă tot era pe acasă i-am dat o șansă.

Am aplicat-o pe parbriz și se a fost destul de bună.

Ei bine, vă zic acum la ce folosește, pentru cei care nu știu. În principiu este pentru a face apa să nu mai facă o peliculă pe parbriz, o strânge pe toată în niște picături, iar dacă ai ceva viteză picăturile urcă în sus pe parbriz mărind vizibilitatea.

Este ok substanța, dar parțial. Dacă viteza de deplasare este mică picăturile rămân pe parbriz, nu pleacă singure în sus pe parbriz. Totuși, în combinație cu ștergătoarele este ok. La drum întins, atunci când ai o viteză cât de cât, să zicem peste 50km/h substanța își face treaba cu brio.

Funcționează așa cum se vede mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=5W6aLx1ggLw

Problema este că ea este pentru parbriz.

Nu știu ce am avut în cap la vremea aia că am dat cu substanța și pe oglinzile laterale. Ei bine, aia a fost o greșeală. Vă dați seama că oglinzile nu prea au contact cu vântul și substanța mea nu se comportă prea bine.

Când plouă, am în permanență pe oglinzi stropi de apă, mari și frumoși.

Nu cad decât dacă îi dau jos cu un șervețel sau cu o cârpă. Stau acolo și asta este. La drum întins, probabil se formează un curent mai mare de aer și stropii dispar, dar cum merg cu mașina mai încet prin București, cum mai stau la un semafor oglinzile mele sunt pline de stropi mari de apă.

Am și încălzire în oglinzi și tot degeaba, nu mă ajută cu nimic.

So, dacă aveți idee de cum scap de această substanță de pe oglinzi, vă rămân dator ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. razorsbk 13 Oct 2014 @ 21:19

    La mine e din fabrica data cu asa ceva pe oglinzi. Încălzire în oglinzi e puțin spus, trebuie sa ai fierbător ca sa dispară.

    Raspunde
  2. criserb 13 Oct 2014 @ 22:03

    @razorsbk – Tot trebuie să fie o soluție, că doar nu este aia invincibilă. La mine partea bună dacă pot să zic așa este că mi-a sărit o piatră în parbriz și am schimbat parbrizul, de aia ce-o aveam pe parbriz am scăpat, dar tre să scap și de aia de pe oglinzi.

    Am să încerc să dau cu ceva degresant… trebuie să fie o soluție :)

    Raspunde
  3. alina 14 Oct 2014 @ 00:15

    Da cu Triunf …..incearca ca am mai auzit pe cineva cu aceeasi problema…

    Raspunde
  4. victor 14 Oct 2014 @ 06:23

    Soluția asta e o ceara dizolvata în alcool izopropilic care se evapora în are și rămâne ceara. Asta înseamnă că se va dizolva iar în alcool izopropilic, asa ca folosește o cârpă îmbibată,și ar trebui sa vina jos repede. Oricum substanța asta ar trebui sa tina doar 1-2 săptămâni pe parbriz. Deci dacă o ștergi bine n-ar trebui sa ai probleme

    Raspunde
  5. criserb 15 Oct 2014 @ 14:37

    @alina – triumf d’ăla de curățat aragazul?

    @victor – și de unde iau man alcool izopropilic? :)

    Raspunde
  6. Vali 15 Oct 2014 @ 16:20

    @criserb – magazine de electronice

    Raspunde
  7. andrei 16 Oct 2014 @ 23:57

    mai bine cauti doua oglinzi (sticlele ma refer) la dezmebrari si le schimbi…. acum tot ce sper e sa nimeresti unele pe care proprietarul nu a dat cu asa ceva :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)