Sari la conținut

Cum scriem "din tastatura" caracterele speciale

Majoritatea caracterelor speciale se pot scrie din tastatura folosind un cod. Practic este o combinatie de taste, ALT+<NISTE NUMERE>.

Atunci cand folositi des un anumit caracter este indicat sa invatati combinatia, pentru a putea sa scrieti mai repede un text.

Astfel combinatiile le puteti gasi lansand Character Map-ul. Pentru a lansa Character Map-ul apasati Start+R (tasta start este intre control si alt, stanga jos) si scrieti acolo "charmap" apoi dati enter.

O sa aveti o fereastra ca cea de mai jos.

carmap

Puneti mouseul pe caracterul dorit si in coltul din dreapta jos al ferestrei o sa vedeti combinatia de taste pentru respectivul caracter.

Din acel moment stiti ca pentru a scrie ° o sa trebuiasca sa apasati ALT+ 0176. Combinatia asta nu merge daca nu aveti tastatura cu numlock, sau cel putin n-am descoperit eu (10x Ciprian, nu stiam asta).

Mult succes!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. RoLitoral 26 Oct 2012 @ 12:17

    …si doar cu Alt din partea stanga a tastaturii.

    Raspunde
  2. criserb 26 Oct 2012 @ 13:19

    Adevarat :) Pana acum nici n-am incercat cu Alt-ul din dreapta… de fapt cred ca nu l-am folosit niciodata.

    Raspunde
  3. Andrii 26 Oct 2012 @ 14:34

    In WINDOWS!!!

    Raspunde
  4. Dada 28 Oct 2012 @ 17:30

    salut
    Eu am gasit alta procedura mult mai rapida si utila:

    Shortcut key
    Am facut relatia intre caracterul special si una din tastele superioare (F – urile). De regula folosesc aceste taste pentru diacritice. Le-am invatat (initial am scris cu markerul pe ele) si acum am oricand ambele tipuri de scriere la indemana. Operatia se face in word accesand panoul insert symbols unde alegem simbolul si tasta cu care il activam (poate fi oricare tasta eu am pus din f-uri – mai putin F1 ca ala are lumea lui, ca ele sunt mai la indemana, dar pot fi puse numere de ex)

    Dada

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)