Sari la conținut

Cum se taie corect cu cutitul

Knife_SkillsDe cand am primit cadou cutitul bucatarului ma tot uit pe net sa vad cum se foloseste corect. E un stil diferit de cel care il aveam eu. Un stil mult mai sigur, care te ajuta sa-ti mentii degetele intregi. Pana acum nu mi-am pus problema sigurantei, dar cand stiu ca cutitul poate sa-mi taie foarte usor degetele siguranta e importanta.

In filmuletul de mai jos (si multe altele de pe youtube) am descoperit ca daca stii sa-ti folosesti corect mana cu care tii alimentul pe care il tai, cutitul nu doar ca nu este asa de periculos dar poti sa-l folosesti mai repede si mai bine.

Bonus, mai jos am gasit un filmulet interesant despre cum se curata si marunteste rapid o ceapa fara a pierde prea mult timp, evitand astfel lacrimile :)

E posibil ca voi sa stiti deja cele de mai sus dar pentru mine sunt noutati.

Chiar asa, voi cum taiati cu cutitul asa cum va este prezentat in primul filmulet sau cunosteti o alta metoda?

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Daniela 23 Aug 2011 @ 18:36

    eu chiar daca sunt pasionata de gatit, nu am facut niciodata “teoria chibritului” despre cum se taie o ceapa etc..pur si simplu tai legumele, nu m-am gandit sa vad filmulete (eventual sa citesc carti?!) despre cum se foloseste un cutit pentru a taia legumele..daca m-am pregati sa fiu bucatar profesionist, atunci probabil ca asta ar fi o lectie in manualul de “bucatarit”..dar altfel, in viata de zi cu zi, pentru bucatari amatori, nu vad rostul acestor demonstratii..sunt atat de multe lucruri pe care le putem invata pentru a ne aduce un plus de valoare sufletului, incat asemenea chestii puerile ma lasa rece, chiar daca ma preocupa tot ce tine de gatit.

    Raspunde
  2. @Daniela 1 Jan 2012 @ 15:26

    Raspunsul meu pentru Daniela e ca esti un pic mai mult ipocrita daca te-ar interesa cu adevarat arta gastronimica nu ai porni in a numi “puerile” tehnici corecte de taiere si curatare a legumelor, fructelor. La orice colegiu gastronomic din Europe se incepe cu… ai ghicit: cum te speli pe maini inainte de incepe sa gatesti, cum sa manuiesti cutitul, nu degeaba exista atatea feluri de cutite, crezi ca s-au fabricat din lipsa de ocupatie?

    Cred sincer ca tu esti foarte limitata si puerila, dar daca adminul nu-mi publica acest comentariu sa stii ca ai un blog reusit. Daca nu-mi permiti dreptul la opinie imi pare rau pentru tine dovada ca esti inca un obstacol ca multe altele in calea exprimarii libere,

    Raspunde
  3. Dorin 19 Apr 2012 @ 01:20

    Buna, Numele meu e Dorin am 17 ani si fac practica la Restaurant Rustic din Constanta, Bucatarii de acolo au cutite profesionale de taiat, am apelat la acest site in speranta de a imi recomanda un anumit tip de cutit profesional….

    Raspunde
  4. criserb 19 Apr 2012 @ 10:41

    @Dorin – eu iti recomand acest cutit.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)