Sari la conținut

Cum te fura RATB-ul atunci cand esti un cetatean corect

ratb-multipluO colega de birou, in dimineata asta, si-a uitat abonamentul de RATB acasa. Cand s-a trezit ea in statia de tramvai fara abonament, ca un cetatean model ce este, si-a cumparat un card cu 3 calatorii. A se vedea in partea stanga, da?

Bun, s-a urcat in mijlocul de transport ce o ducea spre destinatia dorita, si-a validat tichetul, s-a asigurat ca au mai ramas 2 calatorii si si-a continuat drumul.

La un moment dat au aparut controlorii care i-au cerut cardul, ea le-a dat cadrul si controlorii au spus ca nu e validat. Colega le-a explicat ca l-a luat cu cateva minute in urma, le-a aratat chitanta, le-a aratat ca mai sunt 2 calatorii pe card, deci era destul de clar ca-l validase.

Pentru ca mai era o statie pana la destinatie, i-au zis:

Domnisoara, ia hai jos sa discutam…

Au coborat, iar apoi au inceput sa o tina pe a lor, colega mea explicandu-le inca o data:

Mi-am cumparat cardul pentru ca abonamentul il am acasa…si ca sa nu circul fraudulos, am cumparat unul individual.

O controloare (idioata daca imi permiteti) realizeaza dupa ce face o verificare, ca:

aaaaaaa..pai stai asa…tu ai abonament ?? si ai cumparat card??

Raspunsul colegei a fost cat se poate de firesc, nu?

Da!

Banuiesc ca e normal sa se mai intample d’astea nu? Si-a uitat cardul acasa si-a luat altul, care e problema?

Ei ia fiti atenti la vorbele controloarei:

Cheltui banii publici pe carduri individuale cand ai abonament ??

Hai ca esti nesimtita..tu ai impresia ca noi facem cardurile astea din NEANT? se cheltuiesc niste bani seriosi aici… asa te-ai gandit tu sa cheltui banii publici??

Din pacate colega se grabea, trebuia sa isi rezolve niste probleme, sa ajunga la ora fixa acolo unde trebuia sa ajunga. Nu avea timp de pierdut cu toti ciudatii…

A platit amenda…

chitanta

a primit apoi inca un card din banii plublici ca sa poata circula mai departe

suprataxa-ratb

si si-a vazut de ale ei.

Vreau sa va intreb daca cele de mai sus voua vi se par normale si daca asa trebuie sa se comporte niste controlori?

Toata treaba de mai sus s-a intamplat pe linia lui 41 dupa cum se vede in chitanta.

De reclamatii nu vrea sa mai auda, a mai facut si degeaba, si-a pierdut timpul mergand pana acolo.

Si acum ma intreb eu, oare cat mai au astia de la RATB de gand sa-si bata joc de oameni? Am citit zilele trecute la Cabral o poveste asemanatoare si vad ca nesimtirea controlorilor e maxima. Pana intr-o zi cand o sa se loveasca de unu mai nervos care o sa le mute falcile fara prea multe explicatii.

Nu-mi plac solutiile astea, dar pana la urma trebuie sa se rezolve problemele astea ca oameni suntem…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
63 comentarii
  1. Robintel 5 Oct 2011 @ 17:11

    Te rog să-i transmiți din partea mea că: Dacă nu vrei să reaclami, deci să te implici direct în corectarea unei nedreptăți care ți-a fost făcută, să-avem pardon dar îți meriți soarta și n-ai decât să stai capră și să plătești amenzi până îți cad mâinile jos.

    Raspunde
  2. Iulian 5 Oct 2011 @ 17:13

    Deci cand vad situatii de genu imi vine sa sparg monitorul chiar daca nu am fost eu acolo. Mai mult ca sigur baietii au vazut ca e singura, timida, si au luat-o de proasta, beneficiind si de faptul ca se grabea. Si-au facut norma de amenzi. Doar despre asta e vorba.

    Raspunde
  3. criserb 5 Oct 2011 @ 17:17

    @Robintel – Tu chiar crezi ca in tara asta se face dreptate? Uita-te si tu la TV, in presa, oriune si ai sa intelegi… nu merita sa-si piarda timpul Mai ales ca a mai facut reclamarie, tot la ei si degeaba… Din pacate in tara asta solutia era sa le crape alora capul, dar na… era fata…

    Raspunde
  4. un Prost 5 Oct 2011 @ 17:19

    Nici nu stiu cum sa incep. Sa fiu suparat pe controlori sau pe colega ta. Cum poti sa te lasi calcat in picioare stiind ca dreptatea este de partea ta. Adica sa ai abonament, sa cumperi si card cu calatorii si sa mai platesti si amenda. Cred ca intamplarea asta este din filmele cu prosti. :-??

    Raspunde
  5. Robintel 5 Oct 2011 @ 17:20

    @Criserb

    Dude, ce cred eu nu este un argument în această discuție. La fel, nici programul TV nu este un argument. Dacă o să se lase călcată în continuare în picioare, în continuare o să fie jos, respectiv în continuare o să fie tratată de sus.

    Cum adică să plătești amendă dacă ai bilet?

    Raspunde
  6. un Prost 5 Oct 2011 @ 17:21

    Si ca sa va dau un pont. Daca sunteti dati jos de controlori puteti foarte bine sa plecati mai departe si sa ii ignorati. Nu au nici o dovada ca dvs. ati fost in mijlocul acela de transport. Vorbesc din proprie experienta. O sa isi bage unghia in gat ca nu au scos si eu o spaga.

    Raspunde
  7. un Prost 5 Oct 2011 @ 17:22

    Apropo, mi se pare normal, daca ai abonament si l-ai uitat acasa, controlorii sa verifice in baza lor de date daca ai sau nu abonament. Exact ca Politia.

    Raspunde
  8. necenzurat 5 Oct 2011 @ 17:30

    nu stiu daca mai merge faza dar mai demult daca aveai abonament si il uitati acasa te duceai la caserie cu el il aratai si scapai de amenda… oricum numa controlor la ratb sa fii, iti iei mai multe injuraturi ca basescu

    Raspunde
  9. mo 5 Oct 2011 @ 17:34

    serb,
    e si greseala colegei tale, se grabea, nu avea timp de discutii cu ei…e greseala si a celor din tramvai ca nu au sarit in ajutorul ei… iti spun ce mi s a intamplat mie intr o dimineata: pe linia lui 226/122. imediat ce am trecut de galeriile orizont, apare controlorul. eu nu m am chinuit sa mi validez abonamentul, dar il aveam valabil… trece de mine, nu mi spune nimic, dar se opreste la tipa de langa mine, tipa care si validase cardul, vazusem eu! ii verifica ai ratbistii cardul, si le apare ca nu are validat bilet…se lasa cu cearta, eu sar in apararea ei! daca eu vazusem, nu aveau cum sa ma prosteasca… cearta in care nu a mai intervenit nimeni, dar nu puteam sa o las de izbeliste pe dra… ce crezi tu? capatul autobuzului e considerat la galeriile orizont, daca voiai sa mergi la romana, desi tu nu te ai dat jos din aftobus, trebuia sa mai validezi un bilet, era considerata calatorie noua…final cu happy end!

    Raspunde
  10. Cristina 5 Oct 2011 @ 17:34

    Mie imi dadeau amenda acum cativa ani pentru ca aveam bilet compostat corect dar era cumparat cu cateva zile mai devreme sa se schimbe pretul biletelor. Si era vina mea ca nu ma uit la TV si nu citesc Libertatea sa vad ca s-a schimbat pretul la bilete si am dat banii degeaba pe alea vechi.
    Numai ca eu sunt “moldoveanca nesimtita” vorba controlorului (care era tigan, apropos) si nu a platit nici o amenda.

    Raspunde
  11. dinittza 5 Oct 2011 @ 17:49

    concluzie: nu e mai bine sa mergi fara bilet in aceasta tara minunata?

    Raspunde
  12. NightOn 5 Oct 2011 @ 18:20

    Chiar urât… Mie îmi dă bani RATB-ul. Am urcat într-o zi în mașină, am validat cardul, mai avea 6,40 ron. Cobor unde am treabă, iau iar mașina spre casă, iar validez…16,20 ron… Și nu e prima dată când se întâmplă asta. Au făcut un sistem de 2 bani.

    Raspunde
  13. Sabina 5 Oct 2011 @ 18:42

    Sa ma ierte cineva daca ma bag aiurea dar aceste carduri se platesc! Eu am dat 3.7 lei pe cardul individual, pentru ca aveam abonamentul expirat si nu aveam bani sa mi-l fac, si inca 5 lei pe bilete. Deci cum adica e din bani publici?

    Raspunde
  14. Cristian Pirvu 5 Oct 2011 @ 18:47

    Daca nu-ti cunosti drepturile da. E normal sa te fure toti. Ca te grabesti, ca nu te pui cu prostii sunt scuze puerile. Ai numar de call center pe card. Chiar 2. 021-311-1398 si 031-405-1793. Daca nu rezolvi, suni la politie ca esti agresat de controlori RATB? Daca nu iti aperi drepturile, nu ai motive sa te plangi pentru ca e DOAR vina ta. Salutari colegei :-)

    Raspunde
  15. Crox 5 Oct 2011 @ 18:53

    O solutie ar fi sa chemi politia cand dreptate e de partea ta, pe motiv ca esti hartuit/hartuita de controlori RATB impotriva carora poti face plangere penala pentru sechestrare de persoane.

    Raspunde
  16. epep 5 Oct 2011 @ 19:04

    Cand am patit ceva asemanator in Cluj si i-am luat de gat si le-am umplut frigiderul spuneau ca sunt rau…asta e solutia fratilor, suturi in fund si palme peste cap!!!

    Raspunde
  17. liana 5 Oct 2011 @ 19:30

    Adica a dat 500 de mii amenda nevinovata fiind ?! inseamna ca nu munceste ea pt banii pe care-i cheltuie.
    Nu stiu in ce mediu traiesti tu , cum ai fost crescut si educat ,dar sa stii ca explicatia nu e absolut deloc “na, e fata ” , ci ” asta e prostie”.
    Eu folosesc rar mijloacele de suprafata , cardul mi se pare o mare tampenie , biletele perforate si abonamentele tiparite erau mult mai bune , mai clare , mai eficiente.
    Am platitit amenda o singura data , m-a prins , mi-a vazut buletinul ..n-am avut scapare!Eram vinovata.Aaaa..si aveam 19 ani , eram studenta , magarul a incercat sa-mi vorbeasca la per tu si l-am pus la punct de nu s-a vazut!
    Trebuie sa ia masuri duduita, face genul de ras…dar repet , daca aia erau bani munciti nu i-ar fi aruncat asa usor.

    Raspunde
  18. mircea 5 Oct 2011 @ 19:46

    faci ca mine acum 15 ani, am taxat biletul; am dat la controlor si l-a schimbat cu un altul, erau 3, am golit autobuzul cu ei :D eu sunt bland dar sa nu ma prostesti in fata ca nu merge :)

    Raspunde
  19. octavian 5 Oct 2011 @ 20:22

    banuiesc ca nu mai e nevoie sa comentez si eu, nu?

    Raspunde
  20. AndreaS 5 Oct 2011 @ 20:59

    nu este singura faza la care constat cu parere de rau ca foarte multi au uitat ce inseamna bunul simt, ce inseamna respectul fata de omul din fata ta. Nu cred ca rezolvarea problemei ar fi sa le raspunzi cu aceeasi metoda. Agresarea verbala este la mine motiv de concediere.Uneori chiar am impresia ca unii nu mai gandesc ci se lasa dusi de instinct.Problema mai grava cred eu este ca toti au drept de vot…de accea tot mai multi “traiesc bine” ;)

    Raspunde
  21. AndreaS 5 Oct 2011 @ 21:00

    @ Octavian…chiar as fi vrut sa -ti stiu parerea;)

    Raspunde
  22. mona 5 Oct 2011 @ 21:16

    e incredibil, colega ta ar trebui sa se implice si sa nu lase sa se intample asa ceva. trebuie sa-i dea in judecata, are si abonament si chitanta si bilete…exista legi, nu suntem chiar in tara nimanui

    Raspunde
  23. Daniela 5 Oct 2011 @ 21:18

    @Criserb: inclin sa ii dau dreptate Lianei!! In plus, fata asta de ce platit pe loc?? plata amenzii se face in termen de 48 de ore, iar in afara de bonul asta pe care ni-l arati se mai elibereaza si o “dovada de constatare a contraventiei” – un fel de proces verbal inteleg..eu daca eram in locul acestei fete, mergeam a doua zi cu abonamentul, cardul asta pe care l-a validat si chitanta, precum si ce acte primeam de la controlori si ma revoltam impotriva acestei nedreptati!! unde mergeam?? simplu: la orice chiosc RATB unde se vand bilete, spuneam povestea si intrebma unde trebuie sa ma adresez, sa depun o reclamatie!! dar cum spune si Liana, fata probabil are buzunarele pline de hartii de 50 RON si de-asta a ales sa plateasca!?!

    Raspunde
  24. Daniela 5 Oct 2011 @ 21:35

    @Criserb: daca tot ne-ai dat linkul catre postarea lui Cabral, am citit (tu nu??) si vad ca exista o modalitate foarte simpla de a face reclamatie la RATB: completezi formularul si gata, astepti raspunsul lor…dar na, pentru colega ta a fost mult mai usor sa plateasca

    Raspunde
  25. criserb 5 Oct 2011 @ 21:45

    @Daniela – eu am citit dar imi acelasi timp imi inteleg si colega, a mai depus reclamatii si degeaba. Ce o face oare sa creada ca acum o sa fie mai bine, ca o sa se intample ceva?

    Am sa insist eu sa depuna reclamatie online, asa pentru a vedea daca se intampla ceva, dar ma indoiesc.

    @Octavian – :))

    Raspunde
  26. Costel 5 Oct 2011 @ 21:53

    Controlorii astia is niste cacanari. Se iau de oameniii care par mai fraieri(studenti, femei, etc.) de ciori nu se iau nicodata pt ca le e frica, aia pot sa fumeze si sa bea in tramvai ca nu vor pati nimic. controlorii sunt niste lepre ordinare care asteapta spaga si atat. mi-e si sila cand ma gandesc la ei.

    Raspunde
  27. Cornel 5 Oct 2011 @ 23:16

    cred ca tot ratb-ul e pus pe furtisaguri.

    incepand de la aparatele astea de carduri. voi, care stati prin Bucuresti poate v-ati obisnuit, da eu pot sa va spun din perspectiva unui turist: nu are logica. fituicile alea pe care scrie ca trebuie sa il tii nu stiu cate secunde ca sa se valideze sunt puse unde nu se uita nimeni si pe deasupra aparatul bipaie chiar daca nu s-a validat. asa mi-am luat eu prima amenda intr-un autobuz

    Raspunde
  28. xxx 5 Oct 2011 @ 23:28

    Problema de fapt este a parintilor controlorilor (fiindca atat au putut si ei saraci). Eu personal cunosc cateva persoane care sa zicem ca sunt de treaba insa inafara de seminte, bere,si …. nu stiu altceva. Ei saracii nu sunt de vina. Atat au invatat, atat fac. Sunt sigur ca majoritatea persoanelor din breasla ta iti vor da dreptate fiindca exista o logica in ceea ce ai spus. Ei (controlorii) nu au inteles logica, nu le dai in cap acum.

    Raspunde
  29. Marius Floama 6 Oct 2011 @ 01:17

    Din momentul in care a platit amenda e practic o recunoastere ca a fost vinovata. Varianta corecta in momentul in care a fost data jos din tramvai era: “eu nu am fost in tramvai! asta este sechestrare de persoane!” Daca nici asta nu tine si trebuie mai mult (ea fiind femeie si e posibil ca acei controlori sa fie total agresivi si nesimtiti) aplicam varianta 2: “Nu semnez nimic, nu platesc nimic, mergem ACUM la control sa vedem daca am validat sau nu! fiecare calatorie se inregistreaza” .

    Oricum, varianta cea mai buna este “va multumesc, la revedere”. in cazul in care pune mana pe ea in afara autobuzului plangere penala pentru tentativa de vatamare corporala si imediat se dau in spate.

    Raspunde
  30. Leonardo Teleanu 6 Oct 2011 @ 02:23

    Eu am patit-o pe linia speciala catre Otopeni. M-am urcat de la Gara de Nord, dau cu cardul si bipãie o data (sunt din Constanta si nu stiu cu aparatele din RATB). Ma asez pe scaun pentru a avea un drum mai confortabil pana la Otopeni si pe la Piata Presei Libere se urca 2 controlori. Au inceput sa ceara cartelele la pasageri si au ajuns si la mine.

    Controlorul: Cartele nu a fost validata
    Eu: Am dat cu ea in punctul negru si a bipãit o data
    Controlorul: Nu ati dat, cartele nu a fost validata
    Eu: Am dat si a bipãit o data
    O doamna care se urcase cu mine de la Gara de Nord: A dat baiatul cu cartela si a bipãit
    Controlorul: Nu ati validat deci trebuie sa platiti amenda
    – Se duce el si da cu ea undeva mai jos de punctul negru si se valideaza
    Controlorul: Vedeti ca a mers!
    Eu: Pai nu ati dat pe punctul negru unde este indicata validarea cardului. Eu de unde aveam sa stiu. Nu sunt din oras. (I-am aratat pe buletin fara sa il inmanez)
    Controlorul: Nu ati validat trebuie sa platiti amenda.
    Eu (deaja era nervos): Daca nu vrei sa intelegi ca am dat cu cardul si a bipãit, eu crezand ca sa validat, atunci lasa-ma in pace si dute in treaba ta.
    Controlorul: Cum adica sa ma duc in treaba mea, asta e treaba mea sa controlez
    Eu: Se pare ca esti prea retard sa intelegi ca nu sunt din oras si am dat cu cardul exact unde este indicat. Daca voi aveti aparate care functioneaza prost nu e problema mea. Si daca nu ma lasi in pace in momentul asta am sa te “validez” eu pe tine.
    Controlorul deaja nervos se apropia de mine si avea tendinte sinucigase :)
    Eu: Inca un pas si se schimba situatia … A venit colegul lui care intelesese, ia zis vro 2 cuvinte si au coborat la prima statie.

    Vai de validarea lui daca mai facea un pas catre mine. Stiu ca urma sa puna mana pt ca l-am facut retardat. asa ca eram pregatit pt orice.

    PS. Controlorii din Bucuresti sunt totusi finuti fata de cei din Constanta.
    PS2. La vro 2 luni, dupa faza respectiva m-am mutat in Bucuresti cu munca. Mi-am adus si masina de la Constanta si nici ca n-am mai pus piciorul in RATB. Doar Metrou :)

    Raspunde
  31. william 6 Oct 2011 @ 09:59

    nu inteleg faza Cristi

    aaaaaaa..pai stai asa…tu ai abonament ?? si ai cumparat card??

    si bani publici … care e legatura ?

    Raspunde
  32. octavian 6 Oct 2011 @ 11:53

    nu stiam ce exista controlori si in constanta :)

    Raspunde
  33. cutiuta-milei 6 Oct 2011 @ 13:28

    un scurt tutorial despre cum sa mergi pe blat :D

    si ca sa nu sara careva de fund in sus ca eu sunt ala nesimtit care promoveaza blatul, va incit sa cititi si motivele pentru care merg pe blat

    Raspunde
  34. miticosul 6 Oct 2011 @ 14:40

    @Robintel +1 de la mine. ;-)

    Raspunde
  35. Mircea 6 Oct 2011 @ 16:14

    @Criserb : Pe chitanta este un rand unde trebuia trecut CNP-ul colegei tale. Este sters in PS sau nu a fost trecut deloc ? Nu prea inteleg… daca nu e trecut deloc de ce a platit ? Pana la urma ea le-a dat lor 50 de lei degeaba :)

    Raspunde
  36. criserb 6 Oct 2011 @ 16:27

    @Mircea – nu era trecut…

    Raspunde
  37. ”Colega” :) 6 Oct 2011 @ 17:34

    V-ati poticnit toti in cei 50 lei cand subiectul chiiiiiiiar nu era daca ”e bine sau rau” ca am platit eu cei 50 lei, ci despre CUM s-au purtat si cum au vorbit ei.
    Ma grabeam si nu aveam timp ”sa chem politia” sau sa stau sa ma cert cu ei cand stiam prea bine ca nu rezolv absolut nimic. Nu mi-a sarit NIMENI in ajutor, nici macar cei care au fost langa mine cand am validat cardul !! Ce pretentii sa am de la ei ?

    Cat despre reclamatii la ei, chiar nu se pune problema !
    Anul trecut, am depus o reclamatie la ei (SI PLANGERE LA POLITIE) pentru ca mi-au smuls geanta sa caute portofelul ”sa-mi arate ei mie ca de fapt am buletinul la mine si bani sa le dau pe loc”.
    Da, stiu…acum o sa apara cativa mai zmei care o sa zica ”ah. pai eu le rupeam mufa”. Bine…asa sa faceti ! Dar ca fata, cand esti inconjurata de 5 idioti, chiar nu te gandesti cum “sa le spargi mufa”…

    In urma reclamatiei, am primit urm scrisoare acasa de la RATB: “In urma investigatiei efectuate, s-a constatat ca nu aveti dreptate.” SI IN LOC DE 50 LEI, AM PLATIT 100.
    Sa va spun in ce a constat “investigatia” ?? “Ba, e adevarat ca…??” “Nu” .. “Bine atunci”

    SI IN LOC DE 50 LEI, AM PLATIT 100.

    PS: Asta e primul meu comment pe blogul tau, Cristi ! :)

    Raspunde
  38. Snick 6 Oct 2011 @ 17:54

    e vina noastra pentru ca suntem slabi. eu va spun cum procedez in situatia in care ma intalnesc cu acesti controlori. trebuie sa le ceri legitimatia, CI si sa suni la RATB sa vezi daca sunt angajati ai lor, daca sunt in timpul programului si pe ce linie pot controla.daca te-au coborat este simplu: un “la revedere” este mai mult decat merita. nu te pot atinge asa aiurea pe strada si nu pot dovedi ca ai fost in ratb. daca in schimb nu te coboara, astepti sa vina politia. si asta se va intampla la capatul liniei. ei sunt de fapt nimeni. ei trebuie sa fie insotiti de politie altfel ignore merita. been there done that. o singura amenda am luat. si asta pentru ca a venit politia. niciodata nu ne grabim prea tare sa fim tratati in felul asta.

    Raspunde
  39. Daniela 6 Oct 2011 @ 18:20

    @Criserb: varianta cu colega timida (asa imi imaginam eu pentru ca a platit pe loc, fara sa riposteze in conditiile in care avea toate dovezile de partea ei) tocmai ce s-a prabusit dupa ce am citit comentul ei!! chiar e tare-n gura fata, doar ca nu cu cine trebuie..a cam dat cu noi de pereti..si ce-mi pasa mie?!..whatever.. :o)

    Raspunde
  40. creactivity.ro 8 Oct 2011 @ 00:59

    pe linia lui 282 in statie la circ controlorii stau pe trotuar cu un logan de la politia comunitara, opresc autobuzul intre statii, insfaca fiecare cate 3-4 elevi si coboara cu ei fortat din autobuz, dupa care se pun pe dat amenzi. ca parinte daca ar pati copilul meu asa ceva, indiferent ca ar avea bilet, card validat si etc, dar l-as juca in picioare pe controlorul ala de RATB chiar in fata politiei comunitare. dupa ce 282 are curse din 30 in 30 minute si majoritatea celor care circula cu el sunt elevi si studenti, nu ii pasa nimanui ca intarzie la ore/cursuri, fac absente, sunt bruscati si apostrofati de niste analfabeti isterici cu carte de munca la RATB. RATB-ul asta cand dracu se privatizeaza ? sa ii vad atunci cum se vor comporta cu calatorii… ca la stat.. .e ca la stat… ziua trece..lefea merge…spaga vine…sau sporul ca ne-am facut planul la amenzi… indiferent ca urci sau cobori din mijlocul in transport in comun tre sa le arati lor ca ai validat cardul..ca asa li se scoala lor. desi scrie pe toate geamurile si peretii ca trebuie sa validezi cardul la fiecare urcare in mijlocul de transport in comun. daca cobor…trebuie sa ii demonstrez lui in strada ca e validat. daca abia am urcat si aparatele de taxat sunt in “mod control” nu poti valida cardul..si iei amenda… ca tot tu esti ala nesimtit care nu isi valideaza cardul.

    Raspunde
  41. IQ 9 Oct 2011 @ 02:10

    @criserb fii bun si trece la sfarsitul articolului urmatoarea informatie, care a aparut de altfel si intr-un comentariu anterior. Te rog asta pentru ca vad ca sunt foarte multi oameni care nu-si cunosc drepturile si care nu stiu cum sa actioneze intr-o situatie de genul asta, deci daca tot ai povestit intamplarea colegei tale, fa un articol educativ din asta.

    DECI…

    daca aveti abonament valabil dar nu este asupra voastra (l-ati uitat acasa, de exemplu) si sunteti controlat, le dati buletinul si ii lasati sa scrie amenda, NU LE PLATITI PE LOC, iar in cel mai scurt timp mergeti la sediul RATB din Calea Serban Voda, aratati abonamentul si amenda primita si spuneti ca doriti sa faceti o CONTESTATIE. Ar trebui sa va indrume ei mai departe. Atasati la contestatie o copie de buletin si una dupa chitanta primita la cumpararea abonamentului (pastrati intotdeauna chitantele!!), apoi asteptati cuminti acasa o citatie de la judecatorie (unde nu trebuie sa va prezentati).

    Acum ganditi-va logic. Nimeni nu poate demonstra ca in momentul in care v-au controlat nu aveati abonamentul asupra voastra. La judecatorie ajung procesul verbal si o copie dupa chitanta, care arata ca in ziua in care ati primit amenda abonamentul era valabil. Nu vad de ce nu ati avea castig de cauza.

    Raspunde
  42. william 9 Oct 2011 @ 15:40

    simplu …

    Raspunde
  43. __S__ 19 Nov 2011 @ 18:23

    Buna, acum cateva zile m-a prins controlorul cu cardul nevalidat si m-a dat jos. Am mintit ca e cardul surorii mele fiindca eu n-am avut timp sa-mi fac abonament si nu am vrut sa-i dau buletinul, i-am zis ca nu-l am la mine si cand m-a intrebat daca-s eleva (fiindca arat cu cativa ani buni mai tanara decat varsta reala pe care o am) eu i-am zis ca da – ca sa scap de gura lui Atunci mi-a zis ca si eu si sormea o sa luam amenda ca nu am voie sa circul cu cardul altei persoane. I-am zis ok bine astept amenda si eu si sormea Apoi vazand ca nu o scoate la capat cu mn ca nu-i pica nici o spaga nimic a zis ca ma lasa in pace dar a vrut sa-mi opreasca cardul. Eu i-am zis ca nu cred ca are voie sa faca asta si ca oricum nu o sa am ce sa validez in urmatorul autobuz in care o sa ma urc si atunci ce fac daca ma prinde din nou alt controlor? Pana la urma mi-a dat si cardul si m-a lasat in pace. Dar am ramas cu aceasta nelamurire si anume daca controlorii au voie sa opreasca cardurile? Hm stie cineva?

    Raspunde
  44. IQ 15 Jan 2012 @ 00:55

    logica ta ma da pe spate. Daca ei iti spun clar ca nu ai voie sa folosesti cardul surorii tale (admitand ca nu era cardul tau), tu cum le spui ca in urmatorul autobuz ai de gand sa-l folosesti tot pe ala? Adica esti corecta dar mai putin corecta? Si ar fi fost greu sa cumperi un card de la chioscul care (probabil) era in statia RATB? zau, voi va comportati ca si cum ar exista chioscuri RATB doar la capat de linie si cum voi nu ati avut drum pe acolo in ziua respectiva, n-ati cumparat bilet, ca deh, e dreptul vostru sa mergeti gratuit. Chiar daca ceilalti fraieri platesc.

    Sigur, vorbesc ipotetic, avand in vedere ca tu aveai card dar n-ai avut chef sa-l validezi. Asta se numeste furt. Si o flegma in fata tuturor care platesc fiecare calatorie, fie prin abonament, fie prin portofel electronic.

    Nu le iau partea controlorilor, care au un compoertament inadecvat de multe ori. I-am vazut bruscand si pipaind fetiscane, ca deh, le-au prins la inghesuiala. Dar oare nu ele s-au pus in situatia sa fie date jos si pipaite? Daca aveau abomanent sau bilet, nu se putea lua nimeni de ele. Dar deh, banii de abonament de la parinti se duc pe tigari si alte porcarii.

    Raspunde
  45. Sara 8 Aug 2012 @ 14:36

    @IQ : aici se vorbea de abuzurile controlorilor, de cei care te amendeaza chiar daca ai bilet, abonament si card validat. Cum a fost si cazul meu in aceasta dimineata.
    Am card de abonament, pe care am incarcat si cateva bilete pt.3 zile, deoarece intru in concediu si n-avea rost sa platesc 2 sapt. abonemant si sa nu-l folosesc.
    Bun, ma urc in tramvai, validez ( apare lumina verde, bip scurt, mesaj pe care nu-l pot citi), il mai validez o data la un al doilea aparat ( se comporta asemanator primului); imediat se urca cei doi vulturi, ma vad un pic nedumerita, imi cer cardul, dupa vreo 3 minute de pus la aparate imi spun ca e INVALID. Le spun ce se intamplase, nu le pasa. Ma dau jos, ma ameninta cu amenda, nu vreau sa ma legitimez, ma ameninta cu politia ( ba chiar cheama o echipa de jandarmi de prin zona, din cate inteleg de la sefa lor, care intre timp se alatura grupului). Pana la urma le dau buletinul, imi scriu amenda, dupa care imi propun sa cumpar un card valabil o luna, pe toate liniile ( conform spuselor controlorului !), de 50RON. Zic ok, daca e valabil o luna, e ok. E ca abonamentul. Il iau. Da, dar il platiti pe loc. OK, platesc.
    Il iau, platesc, ei anuleaza procesul verbal printr-o taietura ( l-or fi anulat? unde as putea sa ma interesez?!), imi dau cardul acela rosu si un bon aferent, plec.
    Intarziasem o ora la serviciu, asa ca ma grabeam, deci plec fara intrebari.

    Raspunde
  46. Sara 8 Aug 2012 @ 14:40

    (continuare).
    Noroc ca ajunsa la birou, incep sa gandesc mai limpede si, uitandu-ma la cardul acela rosu, vad ca scrie SUPRATAXA ( nu vazusem atunci cand l-am luat, pt ca port ochelari de citit si in graba si mai ales luand de buna informatia data de controlor, zic ca n-are rost sa citesc si eu ce mai scrie pe card). Intru pe ratb.ro si abia acum aflu ca acel card e valabil doar pana la sfarsitul calatoriei pe linia in care te afli cand se constata “contraventia”, deci… teapa.
    Am depus reclamatie la ei. Comportament abuziv din partea controlorilor, si pt informatii false.De unde sa stiu eu regulile in caz de calatorie fara bilet, cand eu toata viata am compostat biletele chiar si pentru calatorii f. scurte??!!

    Raspunde
  47. mihaela 5 Sep 2012 @ 14:47

    daa…Controale peste controale zilele astea..au innebunit…ce am patit eu de dimineata cu o “idioata” caci altcumva nu i pot zice de controloare…trebuia sa merg la serviciu de dimineata si i au 168 o statie unde am coborat sa mi incarc cardul de calatorii..la chiosc..surpriza,cum se practica in Drumul Taberei ,nu merge calculatorul…bun…imi spune vanzatoare caci nu este functional..dau sa ma urc in urm autobuz pana la Tricodava unde este urm centru de incarcare dar surpriza in spatele meu controlul..imi cere cardul le explic caci am dorit sa l incarc dar nu merge calc ceea ce vazusera si ei caci erau ascunsi pe undeva pe akolo,si mi cere un act de identitate.I am spus k nu am si a inceput scandalul sa tipe sa urle,m a dat jos si pe altii in situatia mea si a inceput sa platim 50 de lei,i am spus k nu am,a zis k imi face proces i am zis sa mi faca nu l semnez,apoi mi a cerut 25 de lei sa scap,nu am vrut sa i dau ,i am zis k nu am…sa mi caute in portofelul care il aveam in geanta si altceva nimic…m au tinut 20 de min pe akolo…nu am dat o la pace cu ea ,,nebuna rau femeia nu intelegea k nu a mers calc…imi mai si zicea “dar ce draguta esti,,asta i ROMANIA X(

    Raspunde
  48. jarnea 10 Dec 2012 @ 15:32

    BINEINTELES CA AVETI DREPTATE, BILETUL IN AFARA ABONAMENTULUI L-ATI PLATIT CU BANI PERSONALI NU CU BANI PUBLICI CUM ZICE MADAM AIA, SI ABONAMENTUL SI CARDUL ERA PLATIT DIN BANI PERSONALI,
    IA FITI ATENTI CUM NE JONGLEAZA RATB-UL SI FACE AVERI :
    BANII DE PE CARDURI SI DE PE ABONAMENTE SUNT PUSI INTR-UN CONT COMUN PE CARE SE IA DOBANDA , BANII ASTIA CINE-I IA ? CA IMPUTITE SUNT TRAMVAIELE SI MASINILE NICI MACAR DE MOP NU AU IAR MASINILE SUNT JALNICE.

    Raspunde
  49. Ioana 23 Jan 2013 @ 16:30

    Un lucru foarte asemanator mi s-a inamplat si mie. M-am urcat in 116 azi frumos, stateam de vorba cu o prietena si nu trecuse nici un minut de cand plecasem din statie, adica nu avusesem timp nici sa-mi deschid geanta sa-mi scot cardul :-l… Si vine o controloare tembela la mine ” Cardul domnisoara ! ” – ” Buna ziua, pai ati observat ca abia m-am urcat si nu am avut timp sa compostez ” – ” Domnisoara ai avut destul timp sa compostezi ! Cardul, te rog ! ” – Din moment ce mi-a cerut cardul, am crezut ca vrea sa deblocheze aparatele si apoi sa composteze in locul meu ( ceea ce mi s-a mai intamplat fara nicio problema ), bun… Mi-a luat cardul a compostat si dupa aceea imi spune ” Domnisoara, va rog sa achitati suprataxa de 50 de lei “, cand am auzit asta nu mi-a venit sa cred, i-am spus ca abia ma urcasem de zeci de ori, nu… ea tot o tinea pe a ei. Si s-au asezat ele asa frumos pe langa mine si persoana care era cu mine, careia i-am promis inainte sa urcam ca-i compostez eu calatoria fara probleme. Ma grabeam foarte tare, la fel si persoana de langa mine, iar ea imi tinea sechestrat cardul, asa ca am coborat impreuna. Nu am precizat ca ne-au facut chiar o promotie… Amandoua 50 de lei… Eram atat de nervoasa incat tot ce vroiam era sa plec odata, i-am dat banii… acum regret enorm de mult si imi dau seama cat de fraiera am fost. Nu i-am ceurt bonul si mai e ceva pe care cei ce merg cu autobuzul nu-l cunosc, daca nu esti sigur de ceva, daca persoana respectiva e controlor sau nu, ai voie sa-i ceri legitimatia si sa ti-o notezi, de douazeci de ori daca ai chef… :-l Mie nu mi-a trecut prin cap…

    Daca vi se intampla ceva asemanator sa stiti sa NU DATI NICIUN BAN, daca v-a luat vardul si la mai si compostat (lucru de care nu mi-am dat seama la inceput, eu eram, dupa cum spuneam foarte calma, mi s-a mai intamplat de zeci de ori sa ma urc in autobuz si sa fie control si sa nu mi se ceara amenda doar daca abia m-am urcat…).

    Raspunde
  50. Bianca 6 Feb 2013 @ 14:07

    Hello oameni buni :D .. am si eu o problema .. am luat azi amenda … bn tot aiurea asa .. dar nu mai conteaza … nu i-am dat banii p loc .. si in 48 d ore trb sa platesc 50 d lei .. dar am vazut k mai scrie acolo k trb sa duc chitanta pe serban voda sect 4 … dc??? acum ma pun pe drumuri ?? odata ce platesc la un chiosc de bilete nu trb sa inregistreze aia ca am platit ??? dc sa duc chitanta acolo ?? pls help …!!!!

    Raspunde
  51. alina 19 Feb 2013 @ 13:03

    din pacate, e plin de asemenea abuzuri si singura solutie pe termen lung o reprezinta reclamatiile. se pot face online pe site-ul ratb-ului. si nu dureaza mult. trebuie doar sa retineti nr masinii, ora si cel mai bine sa legitimati si controlorul sa completati si nr legitimatiei. eu scriu frecvent astfel de reclamatii. ratb-ul este obligat sa raspunda in 30 de zile lucratoare. daca nu merge asa atunci reclamatie la OPC. am facut si asta si s-a rezolvat. legitimati toti controlorii ce-si depasesc atributiile sau abuzeaza si apoi reclamatie. altfel, nu se va schimba nimic. reclamat inclusiv faptul ca sistemul de validare e greoi. o zi buna!

    Raspunde
  52. Andrei 25 Feb 2013 @ 15:06

    Urata situatia, da’ acu zau, controlorii sunt obisnuiti cu cele mai urate forme de existenta omeneasca, oamenii sunt “rodatzi” prin multe altercatii dubioase, va dati seama ca nu mai pot sa fie oameni civilizati care sa mai si gandeasa :)
    Am patit recent o chestie similara, aveam abonamentul acasa, am luat un bilet, am intrat in tramvai care era extrem de full, urmand sa cobor la prima. Nici 10 secunde n-au trecut si s-a materializat un individ (cu moaca de boxer) cu o legitimatie ascunsa si m-a apucat de brat destuld e violent. I-am explicat ca abia am urcat, am biletul in buzunar, il marchez inainte sa cobor, daca am loc… El suparat, mi-a zis ca nu cobor pana nu ii dau banii de amenda pe loc. M-a bufnit rasul si in cel mai calm mod posibil i-am spus ca eu la prima trebuie sa cobor si ca ar fi culmea sa ma oblige sa mai stau in tramvai. A tzipat, a zis ca face ce vrea el, ca e controlor.

    Ca sa termin repede cu problema idiotului i-am spus ca daca nu ma lasa sa cobor o sa sun la 112 si il reclam pt sechestrare. Si atat… am coborat, biletul ne-“compostat”, idiotu’ a ramas cu fatza blocata…

    Daca nu era violent si nu se credea semi-zeu mi-as fi compostat biletul :)

    Raspunde
  53. Gabriela 25 Feb 2013 @ 17:04

    E simplu sa raspunzi ca e vina ta ca platesti o amenda. Ca fata, nu te poti imbranci cu ei. Mai ales ca sunt obisnuiti cu oameni care mint si tipa, asa ca se pozitioneaza strategic sa nu poti fugi si nici nu te asculta daca ai explicatii de adus.

    Am luat amenda anul trecut in 41 pentru ca nu mi se bifase cardul. Aveam abonament de obicei, expirase cu o zi inainte (si l-am si prezentat, sa le arat ca circul cu abonament, nu-s o pungasa), dar in acea zi ma grabeam si doar la o anumita statie se faceau abonamente cu reducere. Asa ca am incarcat repede cativa lei pe card. Era aglomerat si am intins cardul catre aparat. A ticait, am vazut lumina verde si mi-am facut loc printre calatori. Le-am dat cardul controlorilor linistita cand l-au cerut, doar ca sa ma cheme si sa imi arate ca merg fraudulos. Le-am explicat ca am vazut lumina verde, insa mi-au spus ca nu conteaza ce lumina vezi, trebuie sa citesti ce scrie pe aparat. In ingramadeala? E rosu cand nu e bun si verde cand e in regula. “Nu e asa, trebuie sa tineti suficient cardul cat sa apara si sa cititi mesajul”. E aceeasi poveste de fiecare data: esti prea cinstit sau prea grabit ca sa te iei la harta cu ei. M-am certat 20 de minute jos cu ei, cand m-au coborat si m-au inconjurat. Intarziam la serviciu. Ei radeau si imi spuneau acelasi lucru: nu am bifat cardul CORECT, ca lor le apare ca nu mi-a luat calatoria. Cineva a vazut scandalul si le-a strigat ca isi bat joc de oameni si ca-i intimideaza, ca el m-a vazut cand am bifat cardul. N-a contat nimic…. M-au insotit sa imi scot bani chiar. Imi trecea prin minte sa o iau la fuga, sa ii las acolo in strada, insa nu poti sa faci asta cand esti imbracat a om serios, si pe tocuri, si cu servieta… e ca si cum ai arata celor din jur ca fugi pentru ca esti vinovat. Plus ca trag de tine si te poti rani. Iar la serviciu nu conteaza ca ti-ai cautat dreptatea cand evenimentul trece si tu nu ai ajuns la timp.

    Aceiasi controlori m-au verificat cateva zile mai tarziu si le-am notat numarul de inregistrare ca sa fac o plangere. M-au recunoscut si m-au luat la misto in gura mare, ca ei sunt oamenii corecti care si-au facut treaba si eu sunt cea care circula fraudulos. Niste dobitoci!

    Raspunde
  54. gheorghe 25 Feb 2013 @ 21:25

    Nu asa se face… Te urci fara bilet, daca te intreaba controlorii zici ca n-ai buletin. Foarte simplu si nu te doare capul.

    Raspunde
  55. Alex 23 May 2013 @ 22:11

    M-am urcat in 312, am taxat. Merg ce merg , se urca controloarele. Eram bucuros ce bine ca am validat calatoria(mai aveam doar una). Imi cere cardul, il dau…ca nu a fost validat. Sa-i dau buletinul. i-am spus ca nu-l am la mine si ca oricum eu taxasem. Totusi i-am aratat geanta , sa-i dovedesc ca nu-l am . Ghiciti ce? Mergem la sectie imi spune. La pus pe soferul RATB sa opreasca exact in fata la sectia 15, nu-mi venise sa cred cum ma flancase toate 4. ajung in sectie si incerc sa-i explic agentului ca este un abuz. ca nu e normal ce se intampla. el imi raspunde ca nu are ce sa faca ca e problema mea cu controlorul sa ne rezolvam dupa, ai dau numele, ma gaseste dupa care ,, poti sa pleci, multumesc.”
    Acum nu stiu ce s-a intamplat, am luat amenda sau nu?
    Fara sa semnez ceva sau sa-mi dea ceva la mana?
    Daca e asa, pai controloarea aia avand datele mele poate sa-mi dea amenda cand vrea,nu?…Sau nu-si face norma, il roaga pe un agent sa-i dea niste date despre niste cetateni, sa poata sa le trimita amenzile. Daca asa se procedeaza ar fi grav chiar si pentru cei ce nu au pus piciorul in RATB sau sunt din alt oras)))
    Daca poate cineva sa-mi raspunda la intrebari ar fi perfect

    Raspunde
  56. elev in clsasa a 9-a 24 May 2013 @ 20:43

    Va relatez si situatia mea. Am ramas fara abonament si m-au prins controlorii in tramvai cand veneam de la scoala .Mai exact o doamna controloare care mi-a cerut sa platesc suprataxa de 50 lei pe loc. I-am spus ca vin de la scoala si nu am bani, ca intradevar am uitat sa-mi incarc abonamentul si ca voi avea in vedere sa-l incarc. Dansa a insistat si ma pus sa fac cheta de la colegii cu care eram ca sa platesc suprataxa.Eu din pacate asa am facut si am contibuit la planul de suprataxe al doamnei.Consider totusi ca doamna nu a fost corecta din punct de vedere uman si nici legal dupa felul cum a procedat.Planul meu era oricum altul cu alocatia de 42 de lei de luna astadar………..

    Raspunde
  57. Georgeta 25 Mar 2014 @ 00:13

    Care omenie?
    Copilul meu a fost coborat ieri din autobuz pe motiv ca nu-i mergea aplicatia cucoanei care verifica abonamentele. Dupa ce l-a verificat, i-a zis ca nu-i validat, ce daca este valabil pe toate liniile! I-a cerut buletinul si cand copilul a spus ca nu-l are in geanta, i-a cerut 50 lei pentru amenda.
    Am scris cinci sesizari!
    Nu cred ca vor avea vreo finalitate, dar fereasca-le Domnul sa se intalneasca cu mine si copilul in drum spre scoala!!!

    Raspunde
  58. ada 30 Aug 2014 @ 22:46

    @Robintel – sincer acuma?
    te-ai uitat pe net sa vezi cati depun recalamatii si li se raspunde cu un nonsens, nefacandu-se nimic pana la urma?
    Haideti domnilor sa fim … domni si sa nu folosim “capre” in locul cuvintelor gen “cetatean civilizat scarbit la maxim de incompetenta fostilor comunisti si mahalagii de la putere”

    Raspunde
  59. Anonim 12 Dec 2014 @ 08:59

    @Robintel –

    Cine mormantu’ mortilor tai esti sa vorbesti asa despre o femeie ? auzi sa stea capra

    Raspunde
  60. iulian 7 Jul 2016 @ 12:09

    Infractorii astia merita aruncati din mers .
    Si eu am patit o chestiune similara, am urcat am validat, sa ridicat unu cica nu am validat.

    Mi-a cerut actulde identitate si biletul, ce ia facut ce la invartit pe bilet printr-un aparat mobil cica uite nu e validat ma invitat sa cobor jos avand CI-ul asupra lui.

    Mi-a dat bilet de asta rosu la suprapret apoi mi-am continuat drumul pe jos de la spitalul Witing pana la Afi palace cotroceni ( sa iau un certificat de calificare).

    La intoarcere am luat un RATB de la Afi palace si dau sa validez biletul ala care ar mai fi trebuit sa aiba doua calatorii din moment ce nu am validat .

    Surpriza a fost sa constat ca nu mai avea nici o calatorie asa ca am coborat la prima statie de teama unei noi amenzi si am continuat calatoria pe jos spre Gara de nord .

    SI cu bilet si amendat si mers pe jos 80% din drum.
    Ce morti masi sistem de transport public aveti in Bucuresti?

    Astia merita rupte mainile cu ranga sa nu mai aiba ce baga mana in buzunarul omului.

    Raspunde
  61. Alex 15 Nov 2016 @ 07:43

    @criserb – Nu, Solutia era sa cheme politia si sa faca un ditai taraboiul, cu reclamatie pentru incercare de inselaciune/furt pe fata etc. Asa, a doua oara, nesimititii aia s-ar fi gandit de 2 ori inainte sa mai faca asa ceva, chiar daca in final nu li-I s-ar fi intmaplat nimic.
    Din pacate, Robintel are perfecta dreptate si cata vreme toti aveti aceeasi atitudine, va meritati soarta. Platiti amenzi pana vi se rup buzunarele, ca sa le umpleti pe ale celor care va batjocoresc. Ma uit si nu-mi vine sa cred cata lume prefer sa se lase furata pe motiv ca “nu se intampla nimic daca faci reclamatie”. De aia isi bat joc toti de noi pentru ca majoritatea indivizilor nu isi apara drepturile fundamentale. Pai atunci ce sa asteptam de la “marii” politicieni? Stiu exact cu cine au de-a face asa ca isi permit sa faca ce vor.

    Raspunde
  62. Alis 18 Jan 2018 @ 14:48

    17 ianuarie 2018 am facut greseala sa circul cu 41 dupa muuult timp. M-am urcat in tramvai, mi-am suflat nasul ca-mi intrau mucii in gura si pana sa scot cardul ca sa-mi validez calatoria am fost abordata de doi controlori, apoi erau trei. Pana aici mi-a fost! Nu stiu prin ce magie au facut sa am contul 0 pe card, eu stiind ca am 15 lei, si m-au amendat cu 50 lei desi am insistat ca trebuie sa am bani pe card. Au incercat sa ma intimideze spunandu-mi ca m-am urcat pe la mijlocul tramvaiului si nu am validat cardul. Eu am traversat si m-am urcat in tramvai prin fata pentru ca era in statie cu usa deschisa, astepta la semafor. Dupa cateva statii pentru ca inca nu imi venea sa cred ca s-au evaporat banii pusi pe card, verific cardul la acelasi aparat si SURPRIZA imi incaseaza o calatorie. Nu mai pot de “fericire”! La Ghencea, doamna de la bilete imi verifica cardul si imi spune ca mai am 10 calatorii… Le-am facut sesizare online, iar banii ii pot recupera in instanta in conditiile in care eu nu am nicio dovada palpabila si in conditiile in care nu stiu daca sunt inregistrate in sistemul RATB acele verificari ale cardului meu cu 15 lei, dar care afisau O lei. Concluzia e ca dupa atatia ani nu s-a schimbat nimic.

    Raspunde
  63. Dan 26 Oct 2018 @ 17:16

    Treaba neplăcută cu unii dintre controlorii STB (fost RATB) este că au ajuns să vâneze pasageri care vor să plătească călătoria. Eu am pățit-o chiar ieri, 24.10.2018, pe la ora 9.30, pe linia tramvaiului 41, la plecarea din stația Ghencea. S-a urcat destul de multă lume în tramvai, așa ca a fost puțină agitație pînă și-a găsit fiecare locul. Mai multe persoane și-au validat cardurile înaintea mea și cînd să validez și eu cardul – pac, apare scris : Control !
    Asta în mai puțin de 10 secunde de la urcare.
    M-au văzut că am încercat să validez cardul, fără succes, și au venit direct la mine 2 tipi. Unul era băiatul bun, celălalt era bad guy. Foarte politicos, băiatul de treabă mi-a cerut CNP-ul, chipurile să vadă dacă apar în baza lor de date cu alte fapte rele. I l-am dat, m-au verificat, nu apar cu nici-o altă abatere. M-au invitat să cobor la prima, să discutăm. Cum nu mă grăbeam, am coborît.
    În stație, au trecut direct la șantaj. Plătești pe loc 50 de lei sau ajungi la judecătorie, unde o să plătești mai mult ! Asta este cea mai nouă sperietoare, probabil …
    Când am spus că n-am bani la mine, bad guy a intrat în acțiune : minți, las că știm noi că ai ! Mi-a arătat telefonul, că e gata să sune la 112 – degeaba, nu m-a impresionat și nici el n-a mai sunat. Celălalt a mai făcut o încercare : dar am putea merge la un bancomat, să scoți bani de acolo … Îmi pare rău, dar n-am nici card bancar !
    Așa că a rămas să ajung pe mîna justiției, care va scoate de la mine ceea ce ei n-au putut … și acum o să am și cazier, uau, intru și eu în lumea bună, în sfîrșit !
    Ce tipi jalnici … treaba cu mersul la bancomat mi-a adus aminte de ceea ce a pățit taică-miu acum doi ani, cînd a fost înșelat cu metoda Accidentul de niște tipi care i-au cerut o sumă pe care n-o avea în casă, așa că a fost cu unul la un ATM să scoată banii …
    Au ajuns la aceleași metode, pentru niște mărunțiș, dar controlorii STB / RATB au și legea de partea lor !
    P.S. Acum imi dau seama cum trebuia sa procedez : sa nu le dau nici cardul la verificat, nici CNP-ul, nici vreo alta informatie, adica sa nu le dau nimic ! N-au decit sa cheme politia, daca au chef …

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)