Sari la conținut

Curs de fotografie culinara cu Radu Dumitrescu

V-am spus ca in weekend am fost la un curs foto. Mi-am zis ca nu o sa ma mai duc niciodata la o scoala, asta cand am terminat facultatea, dar uite ca m-am dus. Se mai schimba omul, poate m-am mai maturizat si eu :D

Ideea este ca am vazut aici cursul, il stiam pe Radu de mult timp de pe net, ma rog, este mult spus il stiam, il urmaream pe facebook si ii citeam blogul, si am zis hai, tre’ sa invat si eu cum se face fotografia asta. Eu zic ca nu m-am dus acolo chiar ca un incepator, in mintea mea eram chiar bun, dar uite ca totusi am avut foarte multe de invatat in domeniu.

A fost un curs de 6 ore, un curs la care am invatat destule lucruri care se aplica in multe domenii fotografice, in special in fotografia de produs.

M-a atras mult cursul pentru ca era vorba de un curs in care se foloseste o singura sursa de lumina, ceea ce este foate misto pentu un incepator. O sursa de lumina este mult mai ieftina ca mai multe surse de lumina, logic. Banuiesc ca ati aflat (ma rog, cei pasionati de fotografie) ca un blit costa peste 1000 lei. Si atunci, asta era ceea ce imi doream. Sa aflu secretele acestor fotografii, cu un cost redus.

M-au convins pozele lui Radu, si na, m-am inscris la curs, am platit si m-am dus.

Chiar daca aveam unele indoieli, nu ca Radu nu ar fi bun, aveam eu indoielile mele, pentru ca deh, nu prea imi plac cursurile, am plecat de acolo foarte incantat.

Ne-a luat Radu cu inceputul, ne-a explicat cum se face o fotografie culinara, incepand cu aranjarea mesei, cu fata de masa care trebuie aleasa, cu accesoriile care trebuie sa fie pe acolo (linguri, furculite, etc) cu pozitionarea preparatelor, cu lumina…

Pe langa blitul respectiv Radu ne-a aratat tot felul de alte surse secundare de lumina, surse care costa 2 lei. Foi de hartie. Cateva, asezate in punctele esentiale, astfel incat lumina sa se reflecte din ele exact unde trebuie. Un fel de blende, dar de o marime mai mica.

Nu va imaginati ce poate faca o bucata de hartie bine plasata… pe bune…

So, am fost la un curs care mi-a prins bine, dar acum mai trebuie sa si exersez. Trebuie sa fac cat mai multe poze pentru a deprinde tehnica.

Am incercat eu cateva, le vedeti mai jos, dar sunt constient ca nu sunt foarte ok. Totusi, sunt mai bune decat cele pe care le-am facut pana acum.

Briose Englezesti-022Briose Englezesti-023Peajitura Mega-003Peajitura Mega-044Peajitura Mega-081

V-am spus, sunt slabe, dar acum cunosc unele lucruri, iar cu ajutorul lor am sa reusesc poze mai bune.

Radu a fost foarte calm si a raspuns tuturor intrebarilor, nimeni nu a plecat de la curs nelamurit. Au fost si intrebari idioate, dar… despre asta sa nu comentez, si eu am fost acolo la un moment dat :)

Ca sa concluzionez, este un curs pe care eu il recomand si o fac cu placere atunci cand cineva, sau ceva, merita asta. Daca va intereseaza domeniul, daca sunteti pasionati de fotografie, merita sa-l faceti.

Stati cu ochii pe pagina asta, si daca vedeti ca reapare… nu ezitati.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)