Sari la conținut

De aproape o lună merg cu bicicleta la birou

După aproape o lună de când merg cu bicicleta la birou îmi dau seama că trebuia să fac chestia asta mai de demult.

Nu merg tot drumul cu bicicleta, merg cu mașina până la biroul soției, undeva la intersecția Panduri cu 13 Septembrie, de acolo iau bicicleta până în Romană. Cam 4.5 km.

După o lună pot să vă spun că-mi place, fac mai puțin decât cu mașina și este al naibii de mișto când treci pe lângă mașinile ce așteaptă în coloane interminabile la semafor.

Fac cam 20 de minute cu bicicleta și făceam cam 30 cu mașina. Am câștigat practic 10 minute la un drum, 20 de minute dus-întors. O oră și 40 de minute pe săptămână, cam 7 ore pe lună.

Dar nu ăsta este cel mai mare câștig, câștigul este că drumurile nu mai sunt aceleași, nu mă mai plictisesc în mașină, acum schimb ruta cam de fiecare dată și orașul se vede altfel pe două roți.

Mai fac și ceva mișcare ceea ce-i bine.

Partea mai nașpa este cu noxele pe care le inspir atunci când trec pe lângă coloanele de mașini oprite. Cel mai mult le simt la întoarcere, la urcarea pe lângă Ibis spre Marriott.

După o lună pot să vă spun că m-am mai obișnuit, merg mai tot timpul pe stradă și am reușit și cu încadrările pentru virajul la stânga, încadrări ce mi se păreau mai dificile.

Am lumini pe care le folosesc și ziua și noaptea și chiar se vede diferență atunci când le folosesc și nu uit să le aprind. Ziua mi se mai întâmplă să uit să le aprind :( Farul este genial, simt cum oamenii îmi fac loc doar pentru că mă văd mai bine. E mare diferență atunci între atunci când îl am pornit și atunci când îl uit. Se vede de la o poștă în comportamentul celor cu care mă întâlnesc în trafic. Sper să mă obișnuiesc să-l aprind de fiecare dată.

Vedeți mai jos un review și aici aveți un link cu el.

Ieri am fost nevoit să iau mașina, a fost îngrozitor. Am făcut 50 de minute un drum pe care-l făceam cu bicicleta în 20 de minute. E drept că-l făceam și cu mașina în 30 de minute de regulă, nu știu ce s-a întâmplat ieri că totul era blocat.

Am zis că nu. Nu mai merg cu mașina o vreme, cel puțin atât cât vremea permite.

De când merg cu bicicleta fumez mai puțin, că deh, în mașină mă plictiseam și fumam, pe bicicletă nu mai am timp :) Fac și ceva economie la bani, nu ceva extraordinar, dar e și aia ceva.

Șoferii mi se par ok, majoritatea sunt ok și fac loc bicicliștilor, îi depășesc lăsându-le un spațiu de siguranță. Majoritatea. Sunt și excepții, dar numărul idioților nu-i așa mare pe cum mă așteptam.

De la Dana până acasă pun bicicleta pe mașină și merg motorizat. De acolo nu mai este așa aglomerat, nu mă plâng.

În schimb am ceva dubii cu suportul pentru bicicletă. Nu știu dacă la toată lumea face așa, dar la mine, atunci când dau într-o groapă/denivelare bicicleta intră în balans pe mașină, stânga-dreapta. Nici nu știu dacă-i normal sau nu, dacă suportul meu nu-i bun… Am luat ceva relativ mediu, Cruz Race. Am zis că-i bun pe distanțe scurte, dar… am ceva emoții cu el.

Pentru siguranță mai prind bicicleta și cu o chingă și atunci stă țeapăn. Nu mișcă deloc. Dacă aveți sfaturi aici… chiar vă rog.

Una peste alta îmi place. Nu-i ușor, încă mai am emoții când plec la drum, mă gândesc la toți nebunii din trafic, dar e mai bine, mă simt mai în largul meu.

Nu știu cum o să fac când se mai răcește vremea, bănuiesc că mi-ar trebui un echipament special, dar nici asta nu știu. Am să mai studiez.

Cert este că am peste 200km făcuți și sunt tare mândru de mine și de noua mea modalitate de transport :)

Și pe lângă aceste drumuri, în fiecare seară mă duc și cu fii-miu la plimbare cu bicicleta, nu scap. Deci cumva am ajuns iar la pasiunea din copilărie, îmi aduc aminte că atunci cu greu mă dădeam jos de pe bicicletă, se pare că treaba se repetă,

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. Mihai Dobre 24 Sep 2019 @ 10:04

    Eu folosesc (foloseam, ca rar mai pun bicicleta pe masina) Pro Ride de la Thule (https://www.thule.com/en-gb/gb/bike-rack/roof-bike-racks/thule-proride-_-598001). Daca vrei sa il probezi, am unul nou in cutie care zace de doi ani in pod. Iar daca esti multumit de el – giveaway :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)