Sari la conținut

Primul drum cu bicicleta la birou

De ziua mea am primit de la prieteni o bicicletă. Am de gând să ies cât mai des cu fii-miu cu bicicleta la plimbare.

Și am ieșit. Aproape zilnic.

Azi însă am zis să încerc să vin cu bicicleta la birou. Mi-am ales bine ziua având în vedere codurile de caniculă ce se anunță pentru azi.

Și am venit. Nu chiar de acasă, am venit de la Dana de la birou, undeva de pe lângă Marriott. La întors însă am să merg până acasă, că Dana e cu închiderile de lună.

Am făcut mult, mai mult decât mă așteptam și am ales un traseu destul de aiurea. Din ce văd pe hartă.

Probabil că dacă am să mai fac astfel de drumuri am să mă orientez mai bine, cu timpul o să fie și mai ușor. Probabil.

Nu a fost foarte ușor, mi-a fost teamă de mașinile ce treceau pe lângă mine.

Am mers când pe drum, când pe trotuar. Pe trotuar când nu puteam pe drum sau când trotuarul era destul de lat.

De exemplu pe Calea Victoriei, unde intenționam să ajung la pista de biciclete, există o bucată total aiurea. Între Muzeul de Istorie și Bulevardul Regina Maria este sens unic. O bucată de vreo 200m. Ei bine pe acolo am mers pe trotuar. Dar nu e ok, tre’ să găsesc alt traseu.

Una peste alta a fost ok, am ajuns la birou destul de obosit, am făcut 4.7km în 27 minute. Cam mult. Timp efectiv de mers 19:27 minute, dar cu stat la semafoare s-a făcut juma’ de oră.

Viteza medie 14.6km/h maxima 40.3km/h.

După masă intenționez să mă duc până acasă, să testez și un drum mai lung, cca 16km. Am să vă povestesc după aia, sper să ajung în sub 1 oră, dar la cum m-am mișcat acum de dimineață nu prea cred. Vedem.

Sunt curios voi dacă ați încercat chestii din astea și cum vi s-a părut, aveți ceva sfaturi pentru un începător?

Mi se pare foarte complicată încadrarea pentru a vira stânga, mai ales în intersecțiile mari cu 2-3 benzi. Cred că-i cea mai grea chestie.

N-am oglinzi la bicicletă și tre’ să tot întorc capul. Destul de nasol. Am să-mi iau cât de curând.

În rest mi-a plăcut. Obositor, periculos, dar cumva m-am simțit bine.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Dianora 21 Aug 2019 @ 12:38

    Da incadrarile sunt tare grele :) sa vezi cum e dimineata la Unirii (venind dinspre Tineretului). De foarte multe ori suntem claxonati, desi dam din maini ca vrem sa ne incadram pe banda.

    Eu m-am obisnuit in timp, la inceput tremuram toata, mai ales in intersectiile mari si aglomerate. Ideea e sa stai cu ochii in 4, si sa aticipezi ce fac toti nebunii. Si mare grija la taxi-uri. :)) astia vor mereu sa ne omoare. De fiecare data mi-a zis macar 1 ca locul meu e pe trotuar si ca sa ii eliberez strada.

    Si eu fac cam 18 km pana la munca (vezi https://www.strava.com/activities/2537271351 pentru traseu) :)) si asta inseamna cam o ora si 25 minute total, o ora si putin in miscare. Inca nu am prins incadrarile peste tot si atunci ma dau jos de pe bicicleta si traversez ca pieton cand mi se pare prea aglomerat.

    Raspunde
  2. Valentin 21 Aug 2019 @ 12:49

    Merg de 3 ani cu bicla în București inclusiv în zonele adiacente, Măgurele, Mogoșoaia, Berceni if, plecare din militari gorjului, este periculos dau de toți nebunii dar nu suport mijloacele publice nici măcar metroul și cu mașina stau mult pe loc plus consumul. Merg numai pe carosabil pentru ca acolo îi este locul respect toate regulile încerc sa ma fac vizibil cât mai mult, becuri stopuri chiar și ziua. Grija la taximetriști și curieri sunt cei mai jegoși fără excepții.

    Raspunde
  3. criserb 21 Aug 2019 @ 13:33

    @Dianora – mamăăăă, dar bagi ceva. Tot respectul meu. Poate cu timpul am să mă obișnuiesc și eu și o să-mi fie mai ușor.

    @Valentin – Și pentru mine asta a fost prima impresie, că e periculos. Cu timpul probabil o să-mi fie mai ușor, o să mă obișnuiesc nițel cu traficul. Sper :)

    Raspunde
  4. haivas 21 Aug 2019 @ 13:47

    @criserb – te obișnuiești. In timp o sa vezi ca e mai ok pe strada, în general. Exceptiile sunt putine (kisellef). Fa-te vizibil, comunica cu soferii, anunta-ti intentiile, fii intelegator cu punctul lor de vedere, ia-ti tricou colorat :). Am +4 ani de bike2work si +5000km de biciclit in Bucuresti. N-am avut incidente sau accidente.

    Raspunde
  5. criserb 21 Aug 2019 @ 15:03

    @haivas – cu siguranță obișnuința vine cu timpul, de asta nu mă îndoiesc. Mai prind și eu experiență, o să fie mai ușor. Vizibil sunt, eu sunt tot timpul colorat, bicicleta eu zic că este destul de colorată :) Am lumini, am tot ce trebuie, iar momentan nu am de când să încerc pe noapte, dar cine știe…

    Raspunde
  6. Dragos 23 Aug 2019 @ 12:46

    Salutare! merg cu bicicleta la serviciu din 2011. la inceput stateam mai aproape de serviciu (2-3 km), acum stau la o distanta de 18 km, dar merg zi de zi cand vremea permite.
    Din start nu iti recomand oglinda montata pe ghidon. Daca vrei neaprat oglinda, ia-ti una care se pune pe casca. Eu am avut, dar am renuntat la ea. Te vei obisnui sa intorci capul, e si mai sanatos pentru tine.
    Sfatul principal: fii vizibil in trafic. lumini fata, spate aprinse si ziua, catadioptri, semnalizeaza schimbarea directiei de mers, incearca sa ai contact vizual cu soferii pe care ii intalnesti (astfel iti vei da seama daca te-au observat), atentie la portiere (se deschid de obicei in zona intersectiilor si de obicei pe dreapta).
    Si eu am mers pe trotuar la inceput, treptat am coborat pe carosabil acolo unde e locul biciclistilor.

    Lant intins!

    le: nu ai zis nimic de casca de biciclist, dar banuiesc ca porti

    Raspunde
  7. criserb 20 Sep 2019 @ 16:12

    @Dragos – salut. Mi-am pus oglindă montată pe capătul ghidonului, ceva mic și bun, dar e nasol cu ea când trec printre mașinile ce staționează la semafor. Partea bună este că o pot rabata și atunci ghidonul revine la lățimea lui poate 1 cm în plus.

    Am lumini și chiar se simt când nu uit să le pornesc. Ziua mă refer. Am un mod strobo pe care-l folosesc ziua, nu există șofer să nu mă vadă :)

    Cască… încă nu, nu am ajuns la un magazin să-mi iau și nu vreau să-mi iau online că na, vreau să-mi stea bine pe cap. În fiecare zi zic că mă duc să caut una, dar nu am ajuns în preajma niciunui magazin de specialitate.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)