Sari la conținut

De când cu viața la casă starea vremii chiar contează

Până să mă mult la casă nu dădeam 2 lei pe faptul că plouă, că ninge, că e nush cum. Acum însă situația s-a schimbat și sunt atent la vreme mai ceva ca la… na că nu-mi vine o comparație.

Ideea este că vremea contează. Sunt zile în care pur și simplu nu pot să fac nimic, pentru că deh, pe ploaie nu prea merge. Nu merge nici după ploaie pentru că pământul este ud și nu poți să umbli pe el, te faci ca un porc.

Nu zic că vremea asta nu este bună, este foarte bună, este bună pentru că datorită ei o să avem ce mânca, le zice Alex destul de bine, dar… era așa bine dacă puteam programa ploile astea :P

M-am apucat weekendul trecut să-m fac grădina. Am ales să fac niște “raising beds” pentru că am impresia că o să dea mai bine în curtea mea, nu foarte mare, și pentru că o să pot pune pământ bun în ele. Altfel trebuia să mă apuc să scot pământul deja adus în curte și să aduc altul. În plus, cred că arata mai urât să văd un gazon frumos și apoi să trec direct în grădină.

Mă rog, detalii, gusturile nu se discută.

Varianta asta am ales-o pentru a câștiga cât mai mult spațiu de plantat. Erau mai multe variante, dar eu cred că așa am economisit spațiul în modul cel mai ok.

Dar hai să nu mai deviez de la subiect, despre asta o să vă povestesc mai multe în momentul în care am să reușesc să termin “paturile”.

Problema este că vremea mă ține în loc.

Nu pot să lucrez pe ploaie, și stau. Nu pot să lucrez nici după ploaie, și iar o să stau.

Nu pot nici să pun gazonul în condițiile astea, și iar stau.

Vremea este acum mai importantă ca pe vremea când stăteam la bloc. Atunci nu-mi păsa. Putea să fie oricum, singura diferență era că trebuia să merg la terasă sau undeva într-o crâșmă acoperită.

Sunt atâtea lucruri ce s-au schimbat, îmi dau seama de astea pe zi ce trece, și totuși, cu toate “problemele” astea viața “la țară” îmi place din ce în ce mai mult. Nu m-aș mai întoarce niciodată la bloc, chiar dacă și acolo sunt o mulțime de avantaje.

Aici ai mai multe lipsuri, dar aerul curat, liniștea, curtea, problemele care apar, sunt foarte bune pentru sănătate. Apar lucruri nebănuite, tot timpul apare ceva de făcut.

Nu mai stau seara pe calculator, de două săptămâni nu m-am atins de calculator acasă, și ăsta cred că este un mare plus. Mai există și viață în offline, se poate și fără să scriu pe blog, se poate și fără să-mi pierd timpul pe net. Și este chiar bine, mai bine.

Ah, și să te culci la 22-23 e vis. Altfel mă trezesc dimineața. Pe vremuri nu puteam să mă culc înainte de 1-2-3 noaptea, și mi se părea foarte normal. Dar acum… acum m-am mai schimbat și nu mai pot. Acum viața la țară, aerul, munca fizică, te obosește și simți nevoie de somn pentru a putea ca mâine să o iei de la capăt.

Și când plouă… parcă îmi pare rău că nu pot să fac nimic, sunt ținut de mâini și de picioare.

Dar e bine, ploaia înseamnă bunăstare, pământul se bucură, și nouă o să ne fie mai bine. Mai bine pentru cei care au apucat să-și planteze prin grădină ceea ce este de plantat :) Pentru mine, o să fie bine oricum, este o experiența nouă, o experiență ce-mi place, și probabil îmi face și bine.

Voi ce faceți acum, pe unde sunteți? Bănuiesc că nu la terase, că plouă.

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Dani 23 Mar 2016 @ 22:19

    În pat. Citesc bloguri despre ploaie. :))

    Raspunde
  2. criserb 23 Mar 2016 @ 22:38

    @Dani – ce-ți pasă ție, că plouă, că nu plouă, tot aia e :P

    Raspunde
  3. mem 23 Mar 2016 @ 23:19

    Scândurile verticale sunt vopsite? lăcuite?
    Mi se par cam pretențioase pentru niște straturi. În 2-3 ani o să le înlocuiești pentru că vor putrezi.

    Raspunde
  4. Marius 24 Mar 2016 @ 00:34

    Frumos.. doar ca nu stiu cat o sa tina lemnele alea. 2-3 ani mi se pare optimist.

    Raspunde
  5. criserb 24 Mar 2016 @ 08:09

    Da, sunt convins că nu vor ține prea mult dar au fost gratis. Le aveam prin curte, resturi de la gard. Daca era să cumpăr dulapi mă costa undeva pe la 1000 de lei, așa nu am dat nimic pe ele. În plus mă mai și încurcau.

    Am să le căptuşesc pe interior cu folie de plastic, să nu ajungă apa la ele, iar pe exterior am să le dau cu lac din când în când. Când putrezesc iau dulapi de 4-5cm.

    Pe lângă asta sunt și la început, poate nu-mi place să am grădină, și nu cred că avea rost să bag banii ăștia doar pentru a testa și eu cum este cu grădinăritul.

    Raspunde
  6. Mihaela 24 Mar 2016 @ 08:31

    Am avut si noi intr-un an straturi, era o ocupatie foarte misto, acum cu reamanejarea casei, curtii am decis ca anul acesta sa ne ocupam de plantat pomi fructiferi, afini, zmeuri, capsuni si flori. Mai avem de scarificat gazonul si o reinsamantare. Anul viitor ne gandim sa ne facem o mica sera, avem deja experienta cu straturile si depinzi mult de vreme ca ele sa dea rod. Noi am decis ca sera reprezinta cea mai buna solutie la conditiile meteo de la noi, in plus productia incepe primavara devreme si se termina toamna tarziu, si nu depinzi de vremea de afara :D

    Raspunde
  7. criserb 24 Mar 2016 @ 13:39

    @Mihaela – eu am construit straturile în așa fel încât dacă bugetul o să-mi permită să le pot acoperi cu o seră deasupra. Sau măcar un solar. Să vedem… să vedem dacă ne place partea asta cu grădinăritul :)

    Raspunde
  8. Marcel 24 Mar 2016 @ 14:54

    O sa cam ai nevoie de o basculanta de pamant negru.

    Raspunde
  9. criserb 24 Mar 2016 @ 15:00

    @Marcel – da, cam 7mc o să am nevoie.

    Raspunde
  10. Bogdan 5 Apr 2016 @ 15:25

    Foarte interesanta ideea pentru gradina.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)