Sari la conținut

De ce au italienii peisaje mai frumoase decat noi?

Noi avem cam tot ce au italienii, avem mare, avem munti, avem deal, avem campie dar… noi nu avem aceste peisaje misto. Oare de ce? Ce vedem noi in pozele facute la noi prin tara?

Pai vedem gunoiae, cabluri peste tot, ruine si in primul rand vedem fuga omului de munca. De ce sa facem curat in jurul curtii daca putem trai si in mizerie la fel de bine? De ce sa luminam orasul, e doar o risipa de energie. De ce sa ne civilizam si noi putin?

Nah, la noi merge oricum dar… italienii au peisajele de mai jos, noi nu.

Bucurati-va de ele, in poze sau plecati la ei in concedii. Nu are rost sa ne tot batem cu pumnul in piept ca avem o tara frumoasa, nu avem. :(

(e trist sa-i dau pe italieni ca exemplu, nu-mi sunt foarte dragi, dar… imaginile vorbesc de la sine)

italia-lanscape-photography-13-inspimo-thumb.com_

italia-lanscape-photography-08-inspimo-thumb.com_

italia-lanscape-photography-10-inspimo-thumb.com_

italia-lanscape-photography-12-inspimo-thumb.com_

italia-lanscape-photography-21-inspimo-thumb.com_

italia-lanscape-photography-25-inspimo-thumb.com_

italia-lanscape-photography-41-inspimo-thumb.com_

Mult mai multe poze gasiti aici.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
20 comentarii
  1. octavian 19 May 2011 @ 12:54

    au si ei mizerie, dar le-au scos in photoshop. :)

    Raspunde
  2. alice 19 May 2011 @ 12:56

    in prima poza este unul din cele 5 orasele (Cinque Terre) nu mai tin minte exact cum se numeste acesta(Riomaggiore) cred ca este al treilea, situate la vreo 60 km de Genova. Le-am vizitat acum 7 ani…..sunt superbe toate.Stiu ca strada care uneste oraselele al IVlea si al V-lea se numeste Via d’Amore(stada iubirii).

    Raspunde
  3. maddy 19 May 2011 @ 13:09

    avem si noi peisaje frumoase dar nu le punem in valoare. la noi se aplica vorba “frumoasa tara, pacat ca e locuita”.

    Raspunde
  4. alin 19 May 2011 @ 13:19

    In centrul orasului Napoli sunt 4000 de tone de gunoi din 2008. Roma este un WC public. Nu e chiar asa de frumos ca in pozele astea. Daca te uiti pe cataloagele de prezentare ale lu tanti Nuti de la minister ai sa ramai surprins ce tara frumoasa avem. Bineinteles ca Italia nu poate fi numita o tara urata. Totusi acolo este Roma antica acolo este leaganul civilizatiei dar asta nu inseamna ca sunt mai albi decat noi. Dintre tarile latine doar Spania este un exemplu in curatenie si perfectiune ca in rest e praf.

    Raspunde
  5. anatati 19 May 2011 @ 13:26

    Eu zic că nu e chiar aşa. Uite, de pildă câteva fotografii chiar de la noi din România, cu tot atâta Photoshop cât au pus şi italienii: http://www.facebook.com/discover.romania

    Raspunde
  6. Serban 19 May 2011 @ 13:29

    Da-mi voie sa te contrazic.
    Avem locuri si peisaje unice in lume.
    Se vede ca nu-mi citesti blogu’. :)
    Acolo ai sa vezi poze facute de oameni normali, needitate cu programe de “infrumusetare”.

    Raspunde
  7. Serban 19 May 2011 @ 13:31

    Btw, imi pare rau ca nu promovezi Romania.

    Raspunde
  8. criserb 19 May 2011 @ 13:34

    @anatati – da, dar pozele sunt facute “pe camp” ;) Intr-un oras de ce nu avem poze frumoase?

    Raspunde
  9. criserb 19 May 2011 @ 13:39

    @alin – eu de ce ziceam mai sus “e trist sa-i dau pe italieni ca exemplu, nu-mi sunt foarte dragi”? Si las’ ca nici Spania nu e asa de perfecta. Perfectiune am vazut in Austria ;)

    In general peste tot orasele mari nu au cum sa fie foarte curate, ele sunt pline de turisti, dar zonele limitrofe oraselor sunt de-a dreptul “exagerat de curate”. Si poate nu curatenia ne sare in ochi, si ordinea, lucrurile care nu sunt lasate la intamplare prin curte, pe camp sau mai stiu eu pe unde.

    Raspunde
  10. anatati 19 May 2011 @ 13:54

    Oho, avem cu siguranţă la Sibiu, Timişoara, Braşov, Bucureşti am să mai dau eu de link-uri că, uite, când ai nevoie de ele nu le găseşti. Trebuie doar să ai ochi să descoperi România aşa cum este ea, ignorând ce nu este :) cu multă toleranţă.

    Raspunde
  11. alin 19 May 2011 @ 14:10

    Cristi,
    Eu ti-am zis de tarile latine. Austria este o tara saxona. Aia e alta lume. Dintre tarile latine doar Spania este mai altfel. La noi vorba lu’ Puya sa nu uitam ca aici a fost Turcia candva. Deci e cam normal sa fim asa.

    Raspunde
  12. criserb 19 May 2011 @ 14:37

    @Serban – Te inseli :P Te citesc destul de des ;) dar acum ce vrei sa zic, ca Romania e asa o tara frumoasa cum n-am mia vazut? Daca as face asta as minti. Romania e frumoasa pe alocuri si in general in locurile in care omul ajunge mai greu. Sau, cat mai departe de Bucuresti.

    Am vizitat tara asta cum probabil putini au facut-o si am si eu poze superbe dar de fiecare data am cautat acele cadre. Am cautat sa ma feresc de gunoiae, de curti neingrijite, de cabluri aruncate aiurea dintr-un pom in altul. Avem peisaje de care ne batem joc, ne batem joc transformandu-le in locuri de aruncat gunoiu, transformand-le in spatii pentru gratar.

    Oricat ne mintim noi, in Romania ca sa scoti niste cadre superbe, alergi. In afara doar indrepti aparatul intr-un punct si apesi pe buton.

    Repet, avem o tara frumoasa, dar noi ne batem joc de ea.

    @alin – pai daca vorbim de tarile latine perfectiunea nu ai sa o gasesti nici unde. Spania e curata pentru ca iti place tie, pentru ca probabil ai avut noroc de zone frumoase dar mie mi-a placut Franta, sudul ei ;)

    Oricum latinii sunt “sub” popoarele saxone ;)

    @anatati – Sibiul e frumos pe unde a fost refacut, Sibiul e frumos pentru ca e locuit in mare parte de nemti, nu pentru ca noi avem un mare merit. Dar nici Sibiul nu e perfect cand te indepartezi cat de cat de centrul istoric. E tot un oras din Romania. Timisoara, e mai ok pentru ca acolo influenta vestica se simte mult mai mult si asa a fost dintotdeauna. Brasov da, e un oras ce-mi place foarte mult dar Bucurestiul…

    In toate orasele putem obtine poze mirifice dar e destul de greu, asta e ideea acestui post ;)

    Raspunde
  13. alin 19 May 2011 @ 15:39

    Pai sudul Frantei e Monte Carlo si coasta de azur. E normal sa-ti placa. Ia mergi matale la Lyon sau la Paris chiar si la Bordeaux si iti schimbi parerea imediat. `Poate ca nu iti place Romania pentru ca esti invatat cu ea. Uita-te la nenea Charles din Anglia; toata ziua e pe-aici. Ii place la nebunie. Si ca Charles de Wales sunt foarte multi.Sa-ti amintesc oare ce parere ai avut tu despre Sagrada Familia din Barcelona la care nu ai vazut nimic interesant? De fapt Romania e mai frumoasa decat alte tari din Europa din mai multe motive. Noi avem si tigani cu fuste inflorate dar avem si castele medievale. Noi avem Delta Dunarii, Cazanele(defileul Dunarii), Transfagarasanul, Lacul Balea, ghetarul de la Scarisoara. Ia vezi gasesti asa ceva in Austria sa Italia? Nu. La aia acolo au drum asfaltat pana in varful muntelui. Ce farmec mai are o drumetie la munte daca nu il iei la picior? Singura problema la noi este de fapt haosul politic care ne duce in jos. Dar in rest… nu tre sa ne plangem. Si-ar dori austriecii sa aiba si ei deschidere la mare.

    Raspunde
  14. criserb 19 May 2011 @ 16:07

    @alin – nu ma refeream doar la coasta, ma refeream La Provence ;)

    Dar, frumoasa e orice zona mai indepartata de marile aglomerari urbane.

    Raspunde
  15. Crox 19 May 2011 @ 16:34

    Romania nu se poate compara cu Italia si nu se compara. Italia este un brand in sine. Italia inseamna istorie, arta, tehnica, bucurie, pasiune si peisaje care iti iau suflarea. Toate astea la un loc. Romania e o tara fara idealuri mai departe decat acela national care o data atins a lasat natiunea debusolata total, care devine din ce in ce mai interesanta pentru turisti, fiind un loc exotic in Europa. Pana la urma orice vinde produsul turistic Romania merita folosit, chiar daca nu ne onoreaza prea mult.

    Raspunde
  16. Ghiocel07 19 May 2011 @ 19:38

    In vara am trecut prin cateva orase mari si mici de pe coasta Atlanticului,in Spania si chiar erau curate, ordonate si frumoae. Cladiri inalte, fara balcoane inchise care-cum, toate vopsite la fel, parcuri cu flori si iarba verde, banci nerupte, plaje curate. Poate a fost o intamplare, nu stiu. Mi-a placut Valencia, Vejer de la Frontera, Barbate, La Coruna, Lugo, Bilbao. Iar la San Sebastian as reveni oricand desi am fost de doua ori. Am incercat sa scriu despre ele pe blog, daca vreti sa va faceti o parere si sa vedeti fotografii neprelucrate.

    Raspunde
  17. Andrea S. 20 May 2011 @ 13:38

    Turism nu vei face niciodata doar din cateva fotografii frumoase intr-o mapa. Turism vei face multumindu-l pe turist. Romania o fi o tara frumoasa daca nu ai iesit prin lume sa vezi si alte frumuseti. Nu este o tara care sa exceleze prin nimic. Monumente istorice lasate in paragina…munti? Pai daca ai vazut Elvetia…Italia…Peru sau mai stiu eu ce alt colt de lume…nu ti se par deloc extraordinari Carpatii. Marea? Au si altii mari mult mai grozave. Orase frumoase? depinde ce intelegi prin frumos…la mine notiunea de frumos nu incepe de la blocuri cu 4 etaje sau 10 sau 100…Nu sunt adepta politicii americane…dar daca ai vazut cateva parcuri nationale de la ei…ii intelegi de ce nu se omoara sa iasa sa vada lumea.Ne mai laudam candva cu ospitalitatea romanului…care ospitalitate frate? Ca dupe ce ii treci pragul intr-un local…iti vine sa o iei la fuga…Da fac parte din grupa de turisti care sunt dispusi la orice ora din zi si din noapte sa plateasca un ban in plus…daca am pentru ce!!

    Raspunde
  18. Andreea 23 May 2011 @ 21:49

    Te înşeli!
    Avem o ţară frumoasă…am fost în Italia şi ştiu cum e acolo..Ce-i drept sunt mai civilizaţi,dar aici vorbim despre frumuseţea ţarii[cea naturală]…cum ai spus şi tu avem mare,dealuri,munţi…nu au nimic în plus….un gunoi îl vezi şi la ei..crede-mă România este de 10 ori mai frumoasă decât Italia!

    Raspunde
  19. Sebastian 6 Dec 2012 @ 10:54

    foarte adevarat ce zici Andrea S…

    Raspunde
  20. gogo 22 Jun 2014 @ 14:48

    @alin – e normal? dar cum e in Turcia acum si cum e la noi?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)