Sari la conținut

De ce este falimentara Posta Romana

Am un prieten care si-a comandat o husa pentru mobil de pe ebay.co.uk. Scria acolo destul de clar ca transportul o sa faca undeva intre 2 si 4 saptamani.

Voi cat credeti ca a durat de cand a plecat din Hong Kong pana in Bucuresti?

Daca nu intelegeti ce scrie pe plic, va spun eu. A durat doua luni, in conditiile in care a venit “par avion” iar din Hong Kong a plecat in data de 09.11.2013. In Bucuresti a ajuns pe 07.01.2014. Aproape doua luni fara doua zile.

Asta ca sa intelegeti de ce Posta Romana este de cacao, nu cred ca avionul a facut pe drum doua luni, probabil doua luni a durat sa ajunga din vama pana la destinatar.

Ah, si pentru serviciile astea, de calitate, Posta Romana isi mareste tarifele. Deh, sunt prea mici…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Claudiu Serban 10 Jan 2014 @ 00:56

    – pe 13 decembrie am comandat cateva chestii de pe dx.com + platit prin paypal(confirmarea platii s-a updatat la statusul comenzii la cateva secunde dupa ce-am facut plata)
    – pe 20 decembrie chinezii au terminat de “adunat” toate chestiile comandate de mine si au trimis pachetul spre RO, moment in care s-a updatat orderul si-a aparut si tracking number ca sa vada ochii mei pe unde se invarte pachetul
    – nu ma asteptam sa fie prea rapida treba mai ales ca erau si sarbatorile la mijloc dar am verifiat din cand in cand sa vad ce se mai intampla si ultimul update pe toate siteurile sugerate de ei pentru tracking era de pe 27 decembrie cand pachetul inca nu plecase din China
    – astazi 9 ianuarie verificand de curiozitate mai mult pe site la Posta Romana se pare ca pachetul ar fi ajuns aici si cand zic aici nu ma refer generic la Romania ci se pare ca ar fi ajuns chiar la biroul/departamentul din Posta Romana care tine de sectorul in care locuiesc (si de aici dumnezeu cu mila cat o mai dura pana ajunge in posesia mea)

    Pe siteurile de tracking din afara nu mai apare nici un update dupa cel de pe 27 decembrie dar poate-l updateaza cu ceva intarziere.

    Sunt curios daca ma pun astia sa platesc vama sau ceva mizerie de taxa(valoarea chestiilor cumparate este de putin sub 45 dolari dar nu stiu daca aia au trecut valoarea pe hartoage cand l-au trimis sau daca oricum isi baga ai nostri nasul).

    Acum ceva timp am mai luat din China ceva de 17-18 dolari si care cu toate ca fusese scris mare pe colet “GIFT” desteptii nostrii de la posta vroiau sa le arat dovada platii coletului. Pana la urma au inteles ca nu am vreun de ce sa le arat asa ceva si nici nu au cerut alte taxe dar nu stiu daca nu cumva am scapat de taxa si pentru ca pachetul continea o carcasa micuta cu 2 mufe care pentru majoritatea nu ar fi valorat la prima vedere fara sa stie defapt ce este 3 lei :)

    Raspunde
  2. just-me 10 Jan 2014 @ 01:04

    Am comandat recent 3 chestii din China/HK, un ceas, o tableta si am prins la promotie si o jacheta de blugi la 1$. Toate cu transport gratuit, toate cu tracking number. Coletele au ajuns la mine in 3-4 saptamani deci exact cand trebuia. Am urmarit frumos pe tracking extern apoi pe posta romana (cand au intrat in tara) si am avut probleme 0. Tableta chiar a fost trimisa prin Suedia (China – Suedia – Romania) si tot a venit ok.

    Chestiile astea cumparate de mine au fost luate de pe ebay si aliexpress.

    Raspunde
  3. criserb 10 Jan 2014 @ 01:42

    @just-me – esti norocos. Si eu am comandat de multe ori si nu am avut probleme, dar din Hong Kong sau China nu am comandat. Am luat din alte tari si toate au decurs fara probleme…

    Raspunde
  4. just-me 10 Jan 2014 @ 10:04

    @Cristi: nu cred ca e vorba de noroc ci de atentie sporita la detalii (vanzator, reviews, cerere de tracking number si asa mai departe).

    Raspunde
  5. criserb 10 Jan 2014 @ 10:10

    @just-me – in general da, dar vanzatorul respectiv avea nota 9.8 din 800 si ceva de review-uri. Nu cred ca este vina lui…

    Raspunde
  6. Leonardo Teleanu 10 Jan 2014 @ 13:42

    O prietena mi-a trimis din Olanda un plic si a ajuns in 4 zile. Al 2-lea plic (cu acelasi continut) nu a mai ajuns. Au trecut 2 luni si 4 zile. Posta Romana nu stie unde e coletul (nu am avut tracking), posta din Olanda nu stie unde e coletul. Valoare colet 44 euro. Din China/HK (dx.com) am comandat de mai multe ori. Comenzile depaseau 100$, dar cei de la DX le trimiteau in mai multe colete (probabil sa evite taxa vamala. destepti chinezii astia). De cand intrau in tara, dura 4 – 7 zile pana sa merg sa le ridic. Vedeam pe tracking BSI Bucuresti (sau ceva de genu), apoi, dupa 3 4 zile cand verificam, era Posta Romana nr 3 (Pantelimon), iar dupa inca 2 3 zile (necesar pentru inregistrarea coletului in posta nr. 3) puteam sa merg sa il ridic. Singura nemultumire a fost cu coletul 2 din Olanda pe care nu l-am mai primit.

    Raspunde
  7. Sher 11 Jan 2014 @ 02:29

    Nu mai faceti caz de lentoarea Postei. Cel putin pe plan national eu comand numai prin PR. Preferati sa platiti 50-70 la Cargus pentru un colet trimis de la 80km(mai bine ma duc cu masina dupa el) sau sa platiti 10-15 lei la PR si sa ajunga in 2 maxim 3 zile?

    Raspunde
  8. Claudiu Serban 15 Jan 2014 @ 20:51

    Astazi a ajuns coletul, se pare ca oficiul postal la care ajungeau in mod normal pachetele din afara a fost desfiintat sau ceva de genul asta asa ca pachetul a ajuns la oficiul postal de care apartin pentru toate chestiile uzuale(recomandate, colete trimise din tara,etc)…si nu a fost cazul de nici un fel de “vama”.

    Totul e intreg si functional iar livrarea s-a facut in 4 saptamani si 5 zile(calendaristice, incluzand weekendurile) de la data plasarii comenzii sau daca ma raportez la data cand au trimis ei pachetul spre mine…3 saptamani si 5 zile(calendaristice, incluzand weekendurile).
    Daca mai pun la calcul si faptul ca au fost atat Craciunul cat si revelionul in acest interval ma declar mai mult decat multumit de shipping.

    De Posta insa…ceva mai putin pentru ca pachetul ajunsese la oficiul postal de pe 13 ianuarie dar ei nici pana astazi inclusiv nu se sinchisisera sa-mi trimita clasicul biletel la cutia postala ca am ceva de ridicat…M-am dus direct la ei vazand conform trackinului ca ajunsese deja…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)