Sari la conținut

Bulevardul Buzesti – Berzei – Uranus este gata, dar nu mai are autorizatie

Tribunalul Bucuresti a suspendat pe 7 ianuarie planurile urbanistice zonale care bat in cuie traseul Bulevardului Buzesti-Berzei-Uranus si in baza carora s-a demontat Hala Matache, monument istoric, pentru a putea fi mutata pe alt amplasament. In plus, instanta a suspendat si autorizatiile de construire in baza carora s-a construit tronsonul de drum cuprins intre bd. Dinicu Golescu si Calea Grivitei. Decizia instantei vine insa dupa ce Primaria Capitalei a finalizat lucrarile, bulevardul urmand sa fie inaugurat in urmatoarele zile.

Eh, ce ziceti de asta?

Dupa ce ani de zile ne-am dorit ca acel bulevard sa fie mai larg, dupa ce vreo doi (sau trei?!) ani a fost o zona de necirculat, acum cand bulevardul este in sfarsit gata si leaga Piata Victoriei de Izvor, acum s-au trezit sa ii suspende autorizatia de constructie.

Buzesti-Berzei-Uranus

Practic avem un drum pe care il putem folosi, dar nu-l folosim, il tinem acolo si ne uitam la el pentru ca niste ONG-uri au tinut asa de mult la Hala Matache. O piata pe care nu au dat doi bani pana sa fie demolata, dar dupa care au plans si au dat primaria in judecata cand au aflat ca trebuie mutata saraca cativa metri mai incolo.

Oare numai mie mi se pare ca ONG-urile asta sunt facute (o parte din ele, nu toate, sa nu ma intelegeti gresit) pentru a incetini progresul? Ele si-ar dori sa ramanem tot in trecut, sa avem drumuri cu o banda pe care eventual sa circule numai carutele.

La fel a fost si cand au scos piatra cubica de pe Bulevardul Aviatorilor, la fel este si acum. Nu pot ele ONG-urile sa inteleaga ca lucrurile merg inainte si, din pacate, sunt situatii in care monumentele istorice stau in calea necesitatilor prezente. Astfel ele trebuie mutate din loc, asa cum se intentiona si cu Hala Matache. Nu frate, nu este bine, nu este ok sa-i facem pe oameni sa se deplaseze mai repede, nu… trebuie sa fim ingusti la mine si eventual sa ne intoarcem la carutele trase de boi, pentru a pastra Hala Matache, la fel de jegoasa ca inainte de demolare, in acelasi loc.

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Mihai Ioan 9 Jan 2014 @ 17:13

    Oamenii vor fi mereu nemultumit, indiferent daca ceea ce incerci sa faci este bun sau rau, util sau nu. Lucruri similare am patit si eu, la chestii minore. Imi este clar ca nu-i nici o diferenta, decat de marime.

    Raspunde
  2. Ghiocel07 9 Jan 2014 @ 17:14

    Asa se intampla si cu drumul spre Herculane prin Retezat. ONG-urile au facut scandal ca se strica habitatul ursului si lupului…. asa ca s-au construit 30 km de drum foarte bun si frumos care duce …. nicaieri.

    Raspunde
  3. Flo 9 Jan 2014 @ 18:12

    Asta-i explicatia pentru care au blocat iar azi in zona.

    Raspunde
  4. Ionut 9 Jan 2014 @ 18:46

    Ar fi interesant de vazut care-s proprietarii si “actionarii” acestor ONG-uri. :)

    Raspunde
  5. vladinho 9 Jan 2014 @ 20:23

    Ce mai fac acuma ONG-urile in afara de rau? Muta hala traian inapoi?

    Raspunde
  6. criserb 9 Jan 2014 @ 21:33

    @vladinho – Inapoi unde, ca aia nu a fost nici mutata nici daramanta :)

    Raspunde
  7. vasile stefanescu 10 Jan 2014 @ 12:21

    1. drumul asta era absolut necesar pt traficul bucurestean;
    2. daca cineva isi inchipuie ca macar unul din monumentele istorice demolate pt construirea diametralei va fi reconstruit atunci este un dobitoc !

    stiu ca cele 2 afirmatii de mai sus se bat cap in cap dar asta-i adevarul ! :)

    Raspunde
  8. Claudiu 11 Jan 2014 @ 11:19

    Deci la tine progres înseamnă să construiești orice, oricum, fără autorizații, fără avize? Progres înseamnă să demolăm orice, oricum, la grămadă? Nu, mersi, eu nu vreau „progresul” ăsta fundamentat pe ilegalități, îl tot văd din 90 încoace și nu-mi miroase a bine. Ce zic aci n-are nicio treabă cu Hala Matache; vrei să faci bulevard? Fă-l frate, dar legal și cu acte-n regulă, așa cum ar trebui făcute toate lucrurile în țara asta. Ne văităm că-i corupție și se fură bani, dar încurajăm ilegalități de genul ăsta… nu-i frumos, Cristi.

    Raspunde
  9. criserb 11 Jan 2014 @ 14:02

    @Claudiu – drumul a avut toate avizele si autorizatiile necesare pana la finalizarea lui. Ce ti se pare tie ilegal?

    Acum dupa ce a fost facut s-au trezit ca nu este ok, acum cand este prea tarziu. Sau care este viziunea ta in acest moment? Ce ar trebui sa se intample acum dupa ce totul a fost facut?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)