Sari la conținut

De ce le sar căștile jandarmilor?

Am văzut peste 20 de filmulețe de la protestul de vineri, și mă miră un lucru, în multe situații de conflict direct, jandarmilor le-au sărit sau le-au căzut căștile de pe cap.

Unul e lovit de la spate de un individ, cade și îi sare efectiv casca, unul alunecă pe spate și îi sare casca, unul e îmbrâncit de un protestatar și, la fel, îi sare casca, jandarmilor ălora doi de au luat bataie, le-au căzut căștile relativ rapede după ce a început ploaia de pumni. Mă gândesc ca le erau utile căștile pe cap, mai ales femeii care avea par lung. Dar la ce a fost acolo, în situația asta nu m-aș pronunța.

Nu-s ironic, dar în celelalte cazuri ce s-a întâmplat? Căștile alea nu se leagă de gât cu ceva? N-au un sistem de prindere de vestă sau vreo treabă de genul ăsta? Te împinge unul puțin și îți sare casca din cap? Întreb pe bune, de curiozitate…pare ciudat ca o instituție de forță, antrenată pentru intervenții, să aibă scăpari din astea…de altele nu vorbim că se vorbește peste tot.

Screenshot-ul e din filmuletul asta de la DIGI24, unde e un exemplu în care un jandarm îmbrancit/placat, își pierde casca instant.

Lupul dacic

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. Emil 13 Aug 2018 @ 08:38

    Cand am facut scoala pentru categoria A instructorul insista destul de des sa ne strangem cat mai bine casca sub barbie astfel incat in caz de “Doamne fereste!” sa nu zboare la impact. Presupun ca jandarmii respectivi au mers pe varianta mai comoda si le-au strans putin spre deloc.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)