Sari la conținut

De ce mergi cu caruciorul pe strada?

cu-caruciorul-pe-strada

Daca va uitati voi bine la poza de mai sus (click pentru marire) o sa vedeti ca este acolo o doamna care merge cu caruciorul pe strada. Nu pot sa le inteleg pe femeile astea, zic femei pentru ca ceea ce vedeti mai sus nu e un caz singular, cum pot oare sa puna in pericol viata copilului lor asa?

In plus se stie ca poluarea este cu atat mai mare cu cat esti mai aproape de masini… ca deh, iti vine gazul de esapament direct in mecla…

Hai explicati-mi voi, o mamica de preferat, de ce femeia asta se plimba cu caruciorul pe strada si nu pe trotuar? Vedeti sper cat e de mare totuarul ala si mai e si gol :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. Alex 23 Mar 2011 @ 16:30

    50% din energie se duce pe coborat si urcari borduri. si ti-o spun dpdv al persoanei in scaun cu rotile

    Raspunde
  2. criserb 23 Mar 2011 @ 16:33

    Nu cred ca are legatura una cu alta, vorbim despre “eforturi” diferite daca pot sa spun asa.

    Raspunde
  3. Alex 23 Mar 2011 @ 16:35

    eu nu pot merge singur. deci tot insotit. si iti garantez, trebuie sa incetinesti la fiecare coborare si urcare. si sa ai grija. uneori efectiv e mai usor sa nu urci pe trotuar

    Raspunde
  4. criserb 23 Mar 2011 @ 16:44

    Cred Alex, de aia am zis sa nu comparam cele 2 sitautii. In cazul tau e un lucru de inteles, tu merci pe strada din necesitate. Dar doamna din poza de ce? Nu se gandeste oare nici macar putin la copilul ala?

    Raspunde
  5. Alex 23 Mar 2011 @ 16:50

    si ea merge din necesitate. gandeste-te prin cate trece femeia aia. mai ales daca sotu nu o ajuta. chiar e greu. plus ca la un moment dat incepi sa eviti sa mai urci. se gandeste la copil. iti garantez. dar nu ai de ales in bucurestiu asta jegos. vroiam sa filmez odata o plimbare prin zona mea. sa vezi in ce hal parcheaza oamenii

    Raspunde
  6. Alina 23 Mar 2011 @ 16:56

    Alex, nu stiu cate kg ai tu dar copilul ala are sub 10 sigur…
    Nu stiu de ce merge pe strada, poate trotoarul era blocat…

    Raspunde
  7. Alex 23 Mar 2011 @ 17:02

    si ce forta ai nevoie ca sa pendulezi caruciorul pe rotile din spate ca sa urci bordura? va invit sa testati sa vedeti ca nu e deloc de gluma

    Raspunde
  8. V9 23 Mar 2011 @ 17:37

    Dinc auza gropilo, a asfaltului nenorocit de pe trotuare si a bordurilor nesimtit de mari. Dar aia 2 din dreapta ce cauta pe strada ca sunt oameni maturi? Oare nu asa se circula in Romania, pietonii , carutele si masinile toti pe strada?

    Raspunde
  9. Alex 23 Mar 2011 @ 17:46

    ah da. am uitat de canalele deschise si cacati

    Raspunde
  10. Oana 23 Mar 2011 @ 18:52

    iti zic eu de ce: (si stiu sigur de la sor-mea)
    1 de cele mai multe ori trotuarul este blocat, si trebuie sa urci-cobori de pe el ( nu e cazul in poza dar stii si tu cate masini sunt parcate pe trotuar)
    2 Alex are dreptate cu bordurile , la fiecare intersectie trebuie sa urci-cobori si…aici stiu iar din surse sigure…un carucior bun cu roti groase si suspensii (nu e nevoie sa iti spun ce rol au pt ca stii si tu f bine de la masina) costa peste 1800 ron….cate mamici crezi ca isi permit sa dea banii astia? fiecare crapatura din asfalt, denivelare sau bordura copilul ala o resimte in carucior.

    tu nu preferi uneori sa mergi pe strada pt ca trotuarul este blocat de masini sau este spar din cauza “lucrarilor”?

    Raspunde
  11. Cristina 23 Mar 2011 @ 19:22

    Mie imi mai vine in cap o varianta, pentru ca am patit-o si eu de multe ori. Avand in vedere istoricul oamenilor cu bun simt din Romania, nu o data mi s-a intamplat sa-mi cada gunoi in fata de la cine stie ce etaj, sau tencuiala, o data chiar si un ghiveci. Asa ca eu zic ca e mai sigura varianta aleasa de ea pentru copil. Plus ca poluarea e la mama ei acasa peste tot, chiar si pe trotuar.

    Raspunde
  12. criserb 23 Mar 2011 @ 19:51

    Ok, am inteles motivele pentru care mamicile circula pe strada dar daca ii ia unu pe botul masinii, cine e de vina? Cine ramane mutilat pe viata? Intreb si eu.

    Cred ca totusi e mai bine sa folosim trotuarele, indiferent de cum sunt ele. In zona in care e facuta poza trotoarele sunt perfecte, masini nu sunt pe trotuare pentru ca nu au pe unde intra, ati vazut si voi stalpii aia cred.

    Singurul motiv al respectivei mamici, din ce am inteles de la voi, este dificultatea de a urca bordura… probabil ca e greu dar na, nu a zis nimeni ca e usor sa ai un copil.

    Raspunde
  13. Daniela 23 Mar 2011 @ 20:49

    Cristi, ce vad in poza e nimic fata de cateva cazuri pe care le-am vazut cu ochii mei si m-am ingrozit, apropo de mamici care isi plimba bebeii cu caruciorul; nu o data mi s-a intamplat sa ajung la trecerea de pietoni in momentul cand verdele clipoceste si urmeaza sa se transforme in rosu – eu astept sa vina verdele, dar cate o mamica “grijulie” fuge cu caruciorul pe zebra!!! ma intreb de ce?? nu poate astepta 30 de secunde pana se face verde?? de ce isi pun viata propriului copil in pericol??? oricat m-am gandit la chestia asta, am avut un singur raspuns: de Tampite!! ca eu alta explicatie nu gasesc! la fel am vazut ca procedeaza si unele bunici, care trec strada in fuga, cu nepotul de mana, cand semaforul e rosu, sau chiar prin locuri unde nu e zebra!! eu una, si cand e verde la semafor ma asigur ca masinile s-au oprit inainte sa trec strada! de ce mi-as pune viata in pericol inutil??

    Raspunde
  14. Marius 25 Mar 2011 @ 13:35

    La o mama cu copil nu e de inteles de ce merge pe strada dar la o persoana cu handicap eu un chin sa mergi pe trotuarele din romania, parca special sunt facute mai inalte unde trebuie sa cobori.(spun din proprie experienta)

    Raspunde
  15. sabina 29 Mar 2011 @ 12:01

    sa nu uitam de maidanezii “cazati” langa blocuri.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)