Sari la conținut

Sa ne amintim de Visurat

Pentru ca vreau sa nu se mai repete ceea ce veti vedea in pozele urmatoare (sunt facute in Iasi, in 2007). Priviti cu mare atentie si, cand asa ceva se va repeta (si se va repeta, din nefericire), aduceti-va aminte ca l-ati amenintat cu inchisoarea pe omul care a vrut sa previna astfel de evenimente nefericite.

[de aici]

So, Sebi a avut dreptate dragi iubitori de maidanezi. Nu a trecut nici o saptamana de cand ameninta ca o sa omoare toti cainii din Hunedoara, de cand l-ati injurat si i-ati adresat tot felul de cuvinte urate.

Priviti:

Stiu dragi iubitori de javre, femeia e de vina, nu? Ce dracu cauta la ora aia in padure? Cum de si-a permis sa treaca pe acolo? Si-a meritat soarta.

Asta e ceea ce am sa aud de le voi.

Fie ca iubesti sau nu animalele trebuie sa va dati seama cu totii ca nu suntem in jungla, si locul cainilor comunitari nu este pe strada. Unde ati vazut voi in lumea asta sa te simti ca intr-o gradina zoologica atunci cand iesi din casa? Unde ati vazut voi caini pe strazile oricarui oras civilizat din lumea asta? UNDE?

Vai saracii caini, ce draguti sunt ei, saracii de ei! NU?

Mi-as dori sa-i vad lati pe toti, sa nu mai vad unul, sa traim si noi intr-o lume civilizata in care sa nu ne fie frica sa iesim pe strada din cauza lor.

Toti va credeti grozavi, ca voi stiti sa va purtati cu ei, ca ei nu ataca niciodata un om rau. Sigur? Aveti oare impresia ca femeia aia ucisa de caini era pentru prima data intre ei? Aveti oare impresia ca era prima data cand se intorcea noaptea acasa pe acelasi drum de la  munca? Eu nu cred. Dar uite ca iubitele voastre javre in seara respectiva au ucis. Incredibil nu?

Imi pare rau, foarte rau ca Sebi nu si-a dus planul pana la capat. Era un exemplu pentru o tara intreaga. Daca autoritatile nu fac nimic, atunci sa-i lasam macar pe cei carora le pasa.

Sper din suflet sa nu mai aud de astfel de cazuri, in care oamenii sa fie mancati de caini, sper sa va treziti si voi in cele din urma, iubitorilor de maidanezi si sa va dati seama ca e posibil ca intr-o zi sa ajungeti, voi sau copiii vostri, asa cum ii vedeti pe cei de jos, toti sfasiati de caini maidanezi:

 

AndreiT-muscatdecainicomunitari_resize

StefanA-muscatdecainicomunitari2_resize

StefanA-muscatdecainicomunitari_resize

DumitruBmancatdecainicomunitari_resize

BogdanL-muscatdecainicomunitari_resize

BogdanL-muscatde3cainicomunitari_resize

Ii vedeti, da? Sa va aduceti aminte de ei de fiecare data cand vedeti un maidanez, e posibil sa ajungeti si voi niste exemple pe niste bloguri daca nu acceptati sa scapam de javre.

Singura noastra scapare este sa-i eutanasiem pe toti, fara exceptie. Si ma refer strict la cainii fara stapani. Pentru ca pentru aia nu raspunde nimeni.

Cat despre aparatorii lor, m-am saturat de voi. Nu sunteti capabili de nimic, decat sa scrieti pe bloguri si sa semnati petitii.

Stiu doar 2 persoane care au luat masuri, i-au dus la veterinar, i-au vacinat pe banii lor etc, dar apoi tot in strada ajung si ataca atunci cand te astepti mai putin :(

P.S. Pozele sunt luate de pe blogul lui Sebi, de aici.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
39 comentarii
  1. Dana 23 Mar 2011 @ 20:49

    o Doamne…eu sunt o mare iubitoare de animale si mai ales de caini, numai ca asa ceva nu se poate, numai in tara noastra de toata jena se intampla asa ceva. Sunt atata de revoltata, cine ii iubeste sa ii ia acasa sau pentru inceput macar sa nu ii mai arunce pe strada dupa ce se plictisesc de ei. Daca tot sunteti asa mari iubitori de caini, de ce ii lasati pe strada, nu sunt si ei suflete, sau atunci cand va plictisiti de ei nu mai reprezinta interes pentru nimeni?
    Suntem un popor de tampiti clar

    Raspunde
  2. Gerhald 23 Mar 2011 @ 21:24

    Cu multa tristete, trebuie sa spun ca la un moment dat urma sa se intample si una ca asta!

    Raspunde
  3. amzis 23 Mar 2011 @ 21:58

    si eu sunt iubitor de animale, in special de caini dar nu tre sa bagam toti maidanezii in aceasi oala. mai sunt si cuminti, care nu sar dupa rotile masinilor, bicicletor,scuterelor,etc. in fine, trebuie gasita o solutie, stransi toti intr-un centru din asta mare si trimisi in tari ca Germania , Franta ,etc. Am inteles ca la Ploiesti parca este un centru din asta unde aduna cainii si ii trimite in Germania. Acolo ii dau spre adoptie

    Raspunde
  4. Dana 23 Mar 2011 @ 22:08

    stiti ce ma intreb eu? Daca toti oamenii astia care au sarit “la gatul lui visurat” sunt dispusi sa faca ceva pentru acesti caini, care intr-adevar unii din ei nu au nici o vina.
    Cati dintre cei care au sarit sa il injure si sa il faca albie de porci pentru ca e un criminal fara suflet, ar fi la fel de saritori si cand s-ar propune sa se faca ceva pentru caini? Sunt ferm convinsa ca mare parte din ei, s-ar da la fund si ar spune ca nu e problema lor. Dar problema lor care este in definitiv? Doar placerea de a se certa si contrazice cu cineva?
    SUnt foarte putini cei ce misca un deget pentru a ajuta animalele abandonate, pentru care am tot respectul din lume. Asa cum am spus si eu iubesc animalele dar pentru ca nu imi permit sa ii ajut din punct de vedere financiare, pana la urma despre asta e vorba, nu ma bag, nu comentez si nu acuz pe nimeni.
    Cand voi avea puterea financiara si intr-adevar asta va fi o prioritate pentru mine o voi face, voi incerca sa ajut cainii si poate atunci imi voi permite sa aduc injurii la adresa cuiva.
    Asa ca haideti oameni buni, sa ajutati cainii, sa faceti ceva pentru ei,sa nu fie doar gura de voi si cand trebuie sa puneti in practica sa intoarceti spatele.Cati dintre voi, va permiteti si sunteti in stare sa “donati” bani pentru caini? Pentru ca daca asteptati ca statul sa faca adaposturi pentru caini, puteti astepta pana la adanci batraneti.

    Raspunde
  5. Ghiocel07 23 Mar 2011 @ 22:19

    Eu am vazut adaposturi la Tg Jiu, de exemplu, in care sunt stransi cainii de unii si eliberati de altii. Asta-i tara lui NIMENI!

    Raspunde
  6. maddy 24 Mar 2011 @ 08:01

    yuk! scrie un anunt daca urmeaza imagini gretoase.
    visurat putea sa fie eroul necunoscut si sa faca ce vroia fara sa anunte pe nimeni.
    cainele este prietenul omului, un animal de companie, dar nu are ce cauta intr`o comunitate daca nu are stapan. nu e normal sa`ti fie frica sa circuli pe strada ca vin cainii si te musca, nu suntem in jungla.

    Raspunde
  7. SIP 24 Mar 2011 @ 08:15

    De cand cu democratia asta avem de toate : mancare din belsug, salarii bune, benzina ieftina mai vreti … si “iubitori de animale” .
    Ore cat mai dureaza pana ne extermina animalele pe noi ?
    Eu zic ca ne meritam soarta !
    Mi-a placut initiativa lui VISURAT, cred ca omul asta indeplineste toate conditiile sa fie primar in urbea sa !

    Raspunde
  8. criserb 24 Mar 2011 @ 08:18

    @maddy – Din pacare asta e realitatea. Asa arata oamenii ce i-ai vazut in urma unor incidente neplacute. I-am pus aici tocmai pentru a fi vazuti sa inteleaga cine trebuie sa inteleaga ca acesti caini nu pot trai printre noi asa :(

    Raspunde
  9. InnOcente 24 Mar 2011 @ 08:36

    Problema câinilor comunitari ne depăşeşte. Oricum dacă s-ar face eutanasiere după ar trebui ca cei care nu-şi sterilizează animalele din curţi să facă cel puţin o lună de închisoare, altfel intrăm în acelaşi cerc vicios.
    Ah şi nu sunt de acord cu eutanasierea, dar cred că asta este singura soluţie care ne-a mai rămas: să ajungem “criminalii” europei :(

    Raspunde
  10. skrintitu 24 Mar 2011 @ 09:32

    Locul animalelor este in spatii INGRADITE, nu lasate de capu lor pe strada.
    In atentia iubitorilor de caini vagabonzi, dragostea voastra fatza de ei este un perfida, egocentrista si periculoasa, ii hraniti pt ca va place sa aveti “sclavi” necuvantatori care sa se gudure pe langa voi, daca ii iubiti asa mult dece nu ii luati in casa si ii lasati asa in strada de izbeliste, expusi la fel si fel de pericole cum ar fi.. sa-i calce masina, sa-i otraveasca unu, s.a.m.d
    Daca tot respectam drepturi, hai sa incepem cu respectarea drepturilor omului, mai binezis hai sa incepem cu respectul reciproc si sa ne gandim ca nu la toti le convine faptul ca niste animale sunt lasate in libertate.
    Asa ca.. dragi iubitori de caini vagabonzi, nu va mai spargeti atat in freza si daca tot iubiti.. iubiti pana la capat :P

    Raspunde
  11. Andrea S. 24 Mar 2011 @ 10:20

    m-am asteptat ca imaginile postate sa aiba acest efect! ma intreb unde sunt iubitorii de caini la ora asta? Cum poti iubi un caine vagabond mai mult decat un om? Iubesc animalele…am un caine acasa…donez mancare cainilor din adaposturi…am plimbat caini de acolo cand nu am avut cainele meu. Dana sa sti ca nu este greu sa pui situatia data sub control. Trebuie doar organizare. Cred ca daca acesti iubitori care dau din taste pe net…ar organiza adaposturi…iar cei care nu ii agreaza pe strazi ar dona o doza de mancare la saptamina…problema ar fi rezolvata. Dar in conditiile in care nu sunteti capabili sa o puneti sub control…salut ORICE initiativa care ii scoate din circulatie!

    Raspunde
  12. criserb 24 Mar 2011 @ 10:49

    @Andrea S – Din pacate asta e realitatea. Oricat de mult am incerca sa ne ferim de ea, nu prea avem cum sa nu o vedem. De acolo poate situatia se vede mai roz, dar lucrurile nu stau chiar asa.

    Nu prea e loc in care sa nu te intalnesti cu ei, nu e loc in care sa nu treci pe cealalta parte a strazii de frica lor. Nu prea avem alta varianta decat eutanasierea lor, totala ca apoi sa o putem lua de la 0. Cu legi si alte metode ortodoxe. Dar in situatia data, numarul lor pur si simplu ne copleseste si adaposturi sau chestii d’astea nu prea sunt solutii. Sunt prea multi ca sa-i bagi intr-un adapost, mult prea multi, iar noi nu avem bani pentru spitale, pentru copii, pentru pensionari, iti dai seama ca pentru caini nu sunt nici atat.

    Raspunde
  13. Andrea S. 24 Mar 2011 @ 11:11

    Cristi sa sti ca si aici 85% din adaposturi sunt intretinute de oameni si nu de stat. Exista insa asa cum am zis organizare. Lumea se implica.Eu la fiecare cumparatura saptaminala sa zicem la Kaufland…iau si 1-2 doze de mancare pentru caini sau pisici si o arunc la iesirea din magazin in cosul de donatii.Costa lunar sa zic 5-7 Euro…nu este un capat de tara… Caini adusi din Italia-Ungaria -Romania aici sunt plasati tot prin voluntari la persoane.
    Iti vine sau nu sa crezi …situatia nu o vad deloc roz. De ce? pentru ca anul trecut in Petrosani in concediu sotul meu a fost atacat de vreo 20 de maidanezi…A avut noroc…dar putea fi si altfel.
    Cred ca singura solutie la voi pe moment este eutanasierea lor…si cred ca problema lor ar putea fi rezolvata printr-o organizare buna…acum depinde din partea cui vine…a iubitorilor sau “neiubitorilor” de caini.

    Raspunde
  14. skrintitu 24 Mar 2011 @ 11:13

    Sa ajuns la aceasta situatia tot din cauza oamenilor, care, lucru vazut cu ochii mei, de cate ori venea cei de la carisaj sa-i duca la adapost, ascundeau cainii vagabonzi si dupa ce treceau hingherii le dadea drumu. La fel sa intamplat si cand era cu programul de castrare.
    Cand guvernul a vrut sa dea lege sa ii eutanasieze pe toti, toate ONG-urile care protejeaza, DOAR IN ACTELE CONSTITUTIVE, drepturile animalelor, in speta a cainilor vagabonzi, au facut scandal si legea nu a fost votata. Pe urma cand oameni au fost atacati de cainii vagabonzi, aceste ong-uri n-au mai zis nimic insa din pacate nici un ONG care apara drepturile omului nu a sarit in sus :)
    Eu zic ca ong-urile care apara acesti caini vagabonzi ar trebui date-n judecata pt nerespectarea drepturilor omului :D

    Raspunde
  15. maddy 24 Mar 2011 @ 11:41

    imi place ce a spus Andrea S.
    eu as da o suma modica gen 10 lei pe luna la un centru care sa stranga cainii vagabonzi de pe strazi (si sa`i tina acolo! nu sa le dea drumul din nou pe strazi – ce fac cu ei nu ma intereseaza…) si probabil ar fi si altii dispusi la asa ceva.

    Raspunde
  16. criserb 24 Mar 2011 @ 12:15

    Si eu as da, chiar si mai mult numa’ sa putem si noi sa iesim linistiti pe strada. Dar din pacate la noi organizatiile iau banii, strang animalele si le dau drumul apoi pe strazi in alte locuri. Asa e la noi :(

    Raspunde
  17. AndreaS. 24 Mar 2011 @ 12:59

    @maddy.-Am convingerea ca multi ar face-o ! Tine insa de organizare.Problema este ca iubitorii de caini ii iubesc doar din fata monitorului. Ca om si iubitor de animale- ma intreb ce poate fi in sufletul unei mame cand isi vede copilul copilul mutilat. Ma intreb ce simt cei care nu de mult tot pe acest blog aparau drepturile cainiilor cand vad aceste imagini? si ma intreb ce pot alege la o adica- sa fac curatenie si sa ma organizez pe viitor ca problema sa fie tinuta sub control…sau sa traiesc in jungla admirand la fiecare concediu dinnafara cum altii traiesc civilizat. Pentru mine personal la multimea de maidanezi din tara exista pe moment o singura solutie…eutanasierea lor. Cei care ii iubesc cu adevarat au mai apoi cand situatia este sub control posibilitatea sa se organizeze si sa actioneze. Fiecare poate ajuta mai apoi…cu o pagina de net prin care sa ii plaseze- cu o donatie- cu o cutie de mancare…dar este nevoie de oameni de caracter bine organizati.
    @ am zis- te cred pe cuvant ca esti iubitoare de animale- solutia data ma “atinge” sa zic asa- tipic romanesc- hai sa aruncam problema in gradina altuia. Te intreb cum ti s-ar parea situatia pe invers…sa trimita nemtii cainii lor la voi ;)? ei vezi? cred ca imaginea Romaniei este destul de sifonata ca sa mai fie nevoie si de solutia asta.

    Raspunde
  18. Jonny 24 Mar 2011 @ 20:10

    Si eu iubesc animalele, am copilarit printre ele la bunici, m-au muscat si caini. Intr-adevar este vina autoritatilor dar si a oamenilor, a celor care iau animale fara sa aibe grija de ele. Am intalnit multe situatii cand i-au abandonat dupa ce i-au luat.

    Subiectul este complex.
    Sa nu mutam vina doar pe animale, vina este in mare masura a noastra.
    Chiar aseara am intalnit un caz in care, un maidanez pe care il stiu de cativa ani, a primit un sut de la un necunoscut asa din senin. Nu am nimic cu omul poate stie el ce stie, dar acum cainele ala cand se v-a mai apropria cineva de el probabil ca-l va musca primul si mai ales un copil care nu stie ce e aia frica.
    Animalul ca si omul invata din “greseli”. Daca a primit un sut data viitoare sigur v-a reactiona agresiv.
    Marea majoritate a cainilor agresivi sunt fie batuti fie chinuiti fie invatati sa muste.

    Sa nu uitam totusi ca omul este mult mai rau decat acesti caini. Aveti idee cati nevinovati au murit in libia? Nu cred…

    Raspunde
  19. Dragos Bunea 25 Mar 2011 @ 02:29

    Nu sunt cainii de vina ci autoritatile pentru ca sunt incapabile sa gestioneze o astfel de problema, ce e asa de greu sa intelegeti? Ma amuza articolele ca acesta pentru simplul fapt ca instiga la violenta, la violenta impotriva unor animale ceea ce face ca si cei care instiga sa devina intr-un fel sau altul, animale.
    Cainii ataca oameni! Oauuu! Si ursii ataca oameni! Si serpii, si rechinii, si etc. Hai sa omoram toate animalele care ataca oameni, ce spuneti, ah?
    Nu mai bine gandim un pic?

    Raspunde
  20. criserb 25 Mar 2011 @ 07:57

    Imi esti simpatic Dragos ;) Tu gandesti, eu instig la violenta… dar care e solutia? Sa aruncam vina de la unul la altul e asa de usor, exact ca tine fac si guvernantii nostri de 20 de ani. Deci, ce trebuie facut sa nu mai avem situatiile prezentate in pozele de mai sus?

    Raspunde
  21. raca 25 Mar 2011 @ 10:26

    Criserb, am mai discutat despre asta… Dragos are dreptate, instigi la violenta pentru doua clickuri in plus. Cand am vorbit despre directionat 5% din impozit spre animale ai zis ca oamenii au mai mare nevoie. Acum zici ca ai da si bani din buzunar, hotaraste-te.

    Ce trebuie facut? Tu poti sa ajuti financiar fundatiile non-profit. Si sa va fie rusine tuturor celor care aruncati cu mizerie in ele, fara sa aveti habar ce eforturi fac cativa oameni nu mult diferiti de voi.

    Si poti sa mai ajuti la educarea stapanilor de caini – am mai vorbit, ei sunt principalii vinovati pentru situatia asta. Mai trebuie facut lobby pentru schimbarea cadrului legislativ, dar asta cred ca te depaseste.

    Raspunde
  22. Crox 25 Mar 2011 @ 16:10

    In cazul acesta in particular, Politia trebuie sa extermine (prin mandat catre o asociatie/firma de eutanasiere canina, la pretul minim pe caine ucis) orice caine fara stapan, fara discriminare, pe o raza de 5km de la locul faptei. Este totusi vorba de o crima, iar daca o haita de caini se face vinovata pentru decesul doamnei aceleia, atunci acei caini trebuie, cat se poate de simplu si sumar, sa fie ucisi. Daca nu o face Politia in mod public, incurajez familia doamnei, localnicii, sa ia atitudine si sa nu lase acesti criminali in libertate. Ei pot si vor musca din nou.

    Raspunde
  23. Crox 25 Mar 2011 @ 16:21

    Pozitia mea de mai sus este strict punctuala. Fac referire doar la acest caz si consider ca acei caini nu mai au drept la viata. Cu o atitudine corespunzatoare, peste cativa ani nu vor mai fi astfel de probleme probleme.

    Variante:
    1. Primariile ar trebui sa organizeze razii lunare timp de o zi in urma carora sa extermine cainii fara stapan care prezinta semne de agresivitate gratuita, in urma unei constatari sumare.
    2. Saptamana cainelui fara stapan. O saptamana pe an sa se efectueze razii asemanatoare celor de la punctul 1, dar in acest caz nemaifiind nevoie de constatarea sumara a gradului de agresivitate. Fara discriminare. Populatia ar fi instiintata in avans, iar iubitorii de caini pot primi sub acoperisul lor cainii strazii pe care ii iubesc. Cei care vor ramane pe strada oricum nu sunt doriti de nimeni, deci nimanui nu o sa-i pese de cei eutanasiati. Problema se rezolva astfel si toata lumea e fericita.

    Raspunde
  24. Dragos Bunea 25 Mar 2011 @ 16:40

    Si tu imi esti simpatic :))
    1. Articolele de genul asta nu vor rezolva nimic (stii asta).
    2. As vrea sa va vad pe voi cei care tot “latrati” ca aceste animale ar trebui omorate fara exceptie cu cate un cutit in mana si sa mergeti la omorat caini. Sa va vad cum reactionati atunci cand urla, schiauna, etc. atunci cand bagat cutitul in ei si va umpleti de sange, sa va vad cum omorati puii, sa va vad.
    Am fost muscat de caini si recunosc ca uneori imi este frica de ei insa nu asta e solutie. Pentru ce naiba ne mai numim oameni daca am ajuns sa gandim ca niste animale, defapt mai rau.
    Nu sunt genul ala de protestatar, de semnator de petitii, de etc., nu, eu doar spun ca intr-o tara civilizata, unde traiesc oameni civilizati nu se procedeaza asa.

    Raspunde
  25. mircea 25 Mar 2011 @ 17:02

    @dragos – hihihi/ acelasi lucru i-am spus si eu lui cristi/ si @raca are dreptate/ so cristiiiiiiii cand 2-3 oamenii iti spun ca esti beat, mergi la nani :P

    Raspunde
  26. Crox 25 Mar 2011 @ 17:12

    Sincer, nu as face chestia asta, dar nu cred ca e relevant.
    In schimb, un muncitor de la un abator de porci sacrifica fara prea multe remuscari porcii aceia zilnic. De ce face asta? Din necesitate. Asta e meseria lui si daca nu isi face meseria cum trebuie nu are ce sa puna pe masa cand se intoarce seara de la munca.
    La fel trebuie procedat si cu cainii. De aceea spun ca trebuie mandatate aceste firme de ecarisaj/eutanasiere sa faca treaba aceea murdara in locul nostru. Este o necesitate sa decimam numarul de caini ai strazii fara stapan, in special pe cei mai agresivi dintre ei? Este. Atunci apare o necesitate. Un angajat al unei astfel de firme nu ar ezita prea mult inainte sa extermine un caine vagabond agresiv, poate ar ezita putin daca nu ar fi agresiv. Dar si-ar face treaba pentru ca trebuie sa aiba randament. Munca lui trebuie sa fie benefica societatii si daca nu extermina acei caini isi pierde locul de munca, pentru ca “lipsa randamentului” lui devine inutila societatii.

    Ok, sa zicem ca am explicat cadrul in care asa ceva poate functiona, dezarmandu-te astfel de acele sentimentalisme, care ar fi trebuit sa imi schimbe aceste convingeri. Acum mai ramane doar ca majoritatea sa fie de acord cu o asemenea procedura.

    Ai pus vreodata otrava de soareci in camara bunicii? Care e diferenta?
    Nu prin instigare se rezolva problema, ci sistematic, in functie de necesitati.

    PS. Si mie imi plac cainii, frate-meu e cel care ii uraste :), dar, daca vrei o spun si asa, animalului din mine ii plac mai mult oamenii si ii pasa mai mult de viata oamenilor si mai putin de cea a cainilor, pentru ca vad ca iti place sa ne reducem peiorativ la animale (paradoxal in pledoaria apararii drepturilor acestora).

    Raspunde
  27. mircea 25 Mar 2011 @ 19:00

    @crox – cel de la abator so-a ales meseria, asa cum exista si meseria de calau (sunt tari in care se mai spanzura oamenii)/ nu compara starpirea animalelor daunatoare (soarecii, sobolanii au o inmultire fantastic de mare daca au ce manca)

    pozele aratate de criserb sunt de acum 3 ani/ de atunci nu am mai auzit de agresarea unui copil de caini/ voi aveti idee cati copii ajung ZILNIC la spitalele din tara agresati de parinti?/mor in romania in jur de un adult pe an sfasiat de caini/ aveti idee cati oamenii mor ZILNIC ucisi (nu ma refer la accidente, ci la crime) de alti “oameni”?/ sa extrapolez si sa trecem cumva la exterminarea semenilor?/

    sunt deacord cu eutanasia cainilor agresivi, cu sterilizarea celorlalti, cu inchiderea in adaposturi, pana se ajunge la disparitia lor de pe strazile oraselor/

    Raspunde
  28. Andrea S. 25 Mar 2011 @ 23:47

    @ Mircea …pe vremuri exista in Bucuresti- meseria de “Hingher” si strazile Bucurestiului aratau altfel;)oare ce credeti voi ca se facea cu ciini pe atunci? Mie bunicul mi-a spus o poveste…pentru ca si mie mi l-au luat hingherii pe Dixi…atunci cred ca aveam vreo 6 ani si am inteles ca locul ciinilor nu este pe strada…
    este nevoie mereu de alte si alte fotografii pentru a constientiza ca locul lor nu este pe strada? Am scris si mai sus…sotul meu are 1,90 nu este o constructie plapanda…si a fost incoltit de 20 de caini vara trecuta…a avut noroc…dar ma intreb cum ar fi fost daca as fi fost eu…sau fica sau nepoata mea…cainele ramane un animal-prieten sau nu al omului…eu am un Yorkshire acasa- te asigur ca desi bine mancat…ingrijit peste masura…ar rupe turcii daca i-ar fi in apropiere…ma intreb oare de ce? ;) Eu am fost muscata de caini de doua ori…
    Situatia data acum in tara depaseste cred eu puterile celor care ii iubesc…si da ciini se pot inmulti destul de repede…o socoteala simpla…Yorkshirul meu poate face pui de 2 ori pe an…odata am lasat-o sa faca pui…la 2,5 kg a facut 5 pui…deci posibili ar fi 10 pui pe an…dimensiunea o puteti calcula si singuri ce ar insemna Romania in circa 10 ani fara ca nimeni sa nu miste un deget.

    Raspunde
  29. alin 26 Mar 2011 @ 00:50

    @ mircea – Te rog frumos sa scrii in romaneste. Ai facut niste greseli foarte mari si in trecut.
    Crox are dreptate.
    Multumesc,
    Alin

    Raspunde
  30. mircea 26 Mar 2011 @ 02:03

    @andrea S. – nu iti inteleg comentariu, ori nu l-ai citit pe al meu, ori nu l-ai inteles pentru ca nu inteleg ce rost are ceea ce scri/ probabil o faci din plictiseala/
    sa ma fac mai usor inteles o sa-ti traduc ce am spus mai sus: “sa extrapolez si sa trecem cumva la exterminarea semenilor?/ “

    • A EXTRAPOLÁ ~éz tranz. (teorii, lucruri cunoscute) A aplica prin analogie la un alt domeniu pentru a face anumite deducții. /<fr. Extrapoler
    • EXTERMINÁRE, exterminări, s. f. Acțiunea de a extermina și rezultatul ei; stârpire, masacrare; exterminațiune. – V. extermina
    • SEÁMĂN, semeni, s. m. Cel care e la fel cu cineva; aproapele cuiva; om (considerat în raport cu alt om).

    Daca tu si alti ca tine pentru doua muscaturi, cateva accidente nefericite vrei sa extermini TOTI cainii, pe care atentie tot NOI i-am adus in orase, si eu as dori sa omor toti oamenii pentru ca, catva din ei violeaza, fac trafic cu copiii,talharesc, ucid, etc/ si eu as vrea sa omor toti tiganii, pentru ca unul din ei m-a injurat, si de ce nu toti nemti pentru holocaust/
    Daca ai fi citit comentariul meu ai fi citit si asta:
    “sunt deacord cu eutanasia cainilor agresivi, cu sterilizarea celorlalti, cu inchiderea in adaposturi, pana se ajunge la disparitia lor de pe strazile oraselor/

    sa-ti povestesc despre vremurile din Dristor-Dudesti unde am copilarit/ la fel de pline de caini ca si acum / mai bine nu ca deja m-am lungit// exista in folclor manusi facute din piele de caine; sapun, ruj din grasime, seamana cumva cu povestea spusa de bunicul tau?/ socoteala ta nu e deloc simpla, e chiar eronata, si mai spui ca esti si crescator de caine/ o femela in 10 ani de maturitate sexuala poate face maxim 40-50 de pui cu o rata de supravietuire a puilor de 75% , spun de o femela bine hranita si ingrijita/ o maidaneza are cam 10%
    spor la ce faci si incearca sa te plictisesti cu alti/ daca comentul tau nu ar fi avut @mircea in fata cu siguranta nu as fi raspuns la el/ eu am scris ce am avut de scris mai sus, dar se pare ca sunt de neinteles

    Raspunde
  31. mircea 26 Mar 2011 @ 02:31

    @alin – sunt cumva la examen?/ nu toata lumea e telectuala ca tine, sa excluda dobrogea din peninsula balcanica/ o sa ma straduiesc sa scriu cat mai agramat cu putinta, ca sa-ti scot de tot ochii, daca un “i” in plus te-a deranjat atat de mult/ spor si tie la ce faci

    erata la comentul de sus
    so-a – si-a greseala de tastare o e langa i
    mor – moare
    / = . (punct)
    daca tu recitesti ceea ce scrii, la mine nu se intampla asta/ tastez in orb si nici nu prea citesc ce scriu/ asa ca….. nu ma mai citi

    Raspunde
  32. criserb 26 Mar 2011 @ 02:43

    mircea » Nu pot sa cred, tu ala meticulos, nu citesti ce scrii? :)

    Raspunde
  33. mircea 26 Mar 2011 @ 03:39

    sunt chior acum, mi-a cazut ceva in ochiul stang, si am constatat ca dreptul e varza, abia vad, dar na, lumea are pretentii de telectuali, de unde sa stie ei ca eu am doua clase, adica “antaia” bisata :)

    Raspunde
  34. Dan 26 Mar 2011 @ 05:25

    @mircea:
    “Daca tu si alti ca tine pentru doua muscaturi, cateva accidente nefericite vrei sa extermini TOTI cainii, pe care atentie tot NOI i-am adus in orase, si eu as dori sa omor toti oamenii”
    Sunt curios daca iti dai seama unde scartie (dpdv logic) argumentatia ta?
    Pe de o parte te deranjeaza generalizarea (TOTI cainii), pe de alta parte, in aceasi fraza, dai foarte usor vina pe toti oamenii. Nu “NOI” i-am adus in orase, eu n-am adus nici un caine, prietenii mei n-au adus nici un caine, colegii mei de serviciu n-au adus nici un caine. In cazul asta, eu am dreptul sa traiesc intr-un oras civilizat?

    Raspunde
  35. mircea 26 Mar 2011 @ 13:46

    @dan – inainte sa dai lectii de logica, deschide un dictionar si ai sa afli ca “noi” nu inseamna “toti” / te ajut eu: “NOI – pron. desemnează pe cel care vorbește și persoana sau persoanele pe care acesta și le asociază în vorbire” / daca te deranjeaza semantica mea, am sa rectific ” tot NOI ( mai putin @dan care nu a adus nici un caine, prietenii lui care nu au adus nici un caine si colegii lui de serviciu care evident:) nu au adus nici un caine)”
    oras civilizat!/ ma faci sa rad!/ cand NOI TOTI romanii ne vom schimba mentalitatea, o sa avem si asa ceva/ nu da vina pe caini pentru neputintele noastre/

    repet: SUNT DEACORD CU EUTANASIA CAINILOR AGRESIVI, CU STERILIZAREA CELORLALTI, CU INCHIDEREA IN ADAPOSTURI, PANA SE AJUNGE LA DISPARITIA LOR DE PE STRAZILE ORASELOR

    Raspunde
  36. imix 22 Oct 2011 @ 01:38

    Aceste poze cutremuratoare trebuie sa le priveasca zilnic cei care au furat banii cu care trebuiau sterilizati cainii vagabonzi (cum s-au inmultit, altfel, daca ai si-au facut datoria?) Si mai e o categorie: aparent tot atat de nevinovata – stapanii de caini care ii lasa sa se imperecheze cu maidaneze (de ce au majoritatea cainilor trasaturi de rasa, altfel?) Ar mai fi de adaugat si cei care abandoneaza puii, evident… Dar nu! Toata lumea se imparte doar in doua, pentru cei care striga in gura mare, doar atat, in doua – iubitorii de animale (care sunt acuzati de categoria care urmeaza) si cei ce se socotesc indreptatiti sa ii extermine (care pare firesc sa fie acuzati de categoria anterioara). Si uite asa, in timp ce se razboiesc cele doua categorii…cainii latra, ursul merge, vorba proverbului – ALTII AU DE CASTIGAT! Daca vi se pare neverosimil, studiati si problema cailor din Delta. Nu de mult s-a intamplat sa observ cum o catea cu cercel in ureche (semn ca e “sub control”, nu-i asa) dupa ceva timp era bortoasa! Sunteti siguri ca solutia rationala este de a omori animalele? Luati un topor, luati-le viata si intoarceti-va acasa triumfatori si plini de sange si explicati copiilor ca ati facut o fapta buna, apoi dormiti linistiti… nu mai latra nici un caine… suntem, in sfarsit, intr-o tara civilizata…

    Raspunde
  37. Stef 9 Jul 2013 @ 10:36

    “Urasc tara in care ma traiesc.. hmm hai sa fac un blog sa imi dau cu parerea de tot si toate cum face atata lume,.. Toata lumea o sa creada ca vreau sa schimb ceva. Ei or sa aiba o parere buna despre mine, eu o sa am o parere buna despre mine si cu ocazia asta mai scot si un ban – win-win” – CE IDEE!!! Cel mai simplu lucru pe care il poate face o persoana (cu prea mult timp liber) pe planeta asta este sa faca un blog, in arate cu degetul in stanga si dreapta. Vedea-v-as la munca.

    Raspunde
  38. kiki 4 Sep 2013 @ 12:01

    A murit un copilas sfasiat de caini.
    4 ani, frica, sa mori sfartecat de viu cu zeci de muscaturi, scalpat, fata de nerecunoscut, sangele curge valuri, cainii urland in timp ce rup din copilas. Superb, nu-i asa, idolatrilor de caini?
    Tatal a trebuit sa mearga sa identifice cadavrul copilului.
    :(

    Cabanos cu bolduri cat incape.
    Ficatei cu bolduri.
    Salam cu bolduri….

    Dar totul discret, pentru ca in Romania nu oamenii, ci cainii au prioritate.

    Restul e cancan.

    Cand moare un copil ucis de javre fara stapan…
    Era inevitabil, s-a mai intamplat si se va mai intampla. Dar hai sa micsoram probabilitatea prin rarirea animalelor periculoase care isi lasa rahatii peste tot, care ne latra cand au chef, care transporta paraziti si alte boli, care oricand pot ataca.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)