Sari la conținut

De prin curte la mijloc de iunie

Bine, nu-i chiar mijlocul lunii, dar nici final nu e :)

M-au tot întrebat niște prieteni ce am mai făcut prin curte, cum mai merge grădina, chestii din astea. Am ales să mai pun niște poze aici, să-mi fie mai ușor în viitor când caut poze din trecut.

Merii sunt ok, e primul an în care se pare că produc și ei ceva. Nu toți, dar mare parte din ei sunt plini de mere. Să vedem câte o să reziste până la final.

Prunul ăsta cred că moare. Nu sunt încă sigur, dar așa pare. La o furtună a fost aproape smuls din rădăcină, probabil de acolo problema.

Caisul are vreo 2 caise, e încă mic, cred că a rămas în urmă față de restul pomilor, dar cumva zic că-i normal, doar l-am mutat anul trecut în primăvară.

Pe lângă gard, în zona săpată în toamnă a pus Dana niște flori. Pe acolo am să pun și mulci că buruienile cresc prea multe și prea mari. În poze nu le vedeți că tocmai ce le-am curățat, cu greu, acum câteva zile.

Florile de pe terasă sunt ok, cred că-s cele mai ok de până acum, cu toate că nu-s chiar preferatele mele. Dar dacă mai rezistă așa frumos, probabil că o să devină :)

E adevărat că le și udăm iar Dana le mai și curăță din când în când.

Grădina merge bine zic eu. Roșii se pare că avem, mai durează câteva zile și le putem și mânca, ardeii se fac și ei, castraveții sunt ok, deci nu am de ce să mă plâng. Sper totuși să nu vină iar vreo ploaie din aia nasoală care să-mi strice tot.

Gazonul încă e ok. Nu m-am ocupat de el ca în alți ani, adică am mai trecut cu vederea buruienile din el… îl tund cam la 5 zile și-l ud dimineața și seara. În rest… nu-i fac mare lucru.

Are o ciupercă prin anumite zone, ar trebui să-l stropesc cu ceva, substanțe pe care le-am cumpărat, dar nu apuc din cauza ploilor. Am nevoie de 24 de ore fără ploaie și se pare că încă n-am avut noroc. Sper să prind ziua aia cât de repede.

Pisoii sunt bine. Poza e chiar de azi, au 17 zile. Au deschis ochii, par ok. Îi mai țin ceva și apoi am să-i dau. Vreo 2 sunt promiși. Dacă vreți îmi dați un semn și vedem cum facem.

Piscina e alta. Am luat una mai mare, sunt super încântat de ea. Fii-miu la fel, chiar mai mult ca mine, cu scandal iese din apă sau doar când zice că a înghețat. Cu toate că apa e perfectă, poate puțin cam caldă dacă mă uit la graficul de mai jos.

La foișor nu am mai făcut nimic, am pus o folie pe el să protejez lemnul și cam aia e. O să-l termin la un moment dat, cu siguranță până vine iarna.

Cam asta-i viața la țară, în cea mai mare parte plăcută, dar când e de muncă și cheful nu-i… nu-i așa plăcut :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Gabi 21 Jun 2019 @ 14:03

    Foarte misto curtea ta! :) Tu cred ca ai noroc, intr-un fel, de un teren plat si pe care ai putut oarecum sa o iei de la zero. Nu stiu cu vecinii cum stai si ce limitari ai avut din jur, ca mie mi-a rasarit o cladire la 6 m distanta, spre sud, de mi-a luat soarele si trebuie sa mut trandafirii de pe latura aceea. In spate, spre vest, am un nuc ramas intre cladiri, de vreo 16 m inaltime, pe care il tund la doi ani si caruia i-am pus gand rau si eu, si vecinii. Nimic nu creste bine sub el, cu greu am tinut iarba, amestecata cu trifoi. Dar pana la urma, si problemele astea ne tin vii, nu-i asa??
    Spor la udat, plantat, gradinarit, ca ai unde sa faci asta cu drag!

    Raspunde
  2. criserb 21 Jun 2019 @ 15:44

    @Gabi – pai chiar am luat-o de la 0, când m-am apucat era câmp, acum deja am vecini, mai am o singură latură liberă. Să sperăm că o să fie ok și acolo. Cât despre plat… nu prea era, am băgat vreo 10 basculate pentru a îndrepta.

    Merci fain și spor și ție!

    Raspunde
  3. Sergiu 3 Jul 2019 @ 11:10

    Cristi, ce specie de tuia ai pus? ce inaltime aveau cand i-ai cumparat? Mersi!

    Raspunde
  4. Toma 6 Oct 2019 @ 13:42

    Salut,

    Poti sa-mi spui, te rog, ce ai pus peste gard, in partea de sus? E o chestie metalica, banuiesc ca pentru protectia sipcilor, de ploaie si zapada. E confectionata in particular sau se gaseste undeva anume? Intreb, pentru ca as vrea ceva simikar pentru protectie. N-as prea vrea sa fac ceva tot din lemn..

    Multumesc.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)