Sari la conținut

Prima mea experiență cu trotineta electrică de închiriat

Ieri trebuia să dau o fugă (din Romană) până la farmacia fitosanitară de la Rosetti și m-am gândit că-i mai ok cu metroul sau cu o trotinetă electrică. Sigur îmi lua mai mult cu mașina și până la urmă am zis că trotineta electrică tre’ să fie o variantă bună.

Mi-am instalat aplicația Lime, am băgat niște bani pe ea (50 lei) și am căutat o trotinetă. Am găsit una la 100m de mers pe jos și dus am fost.

Am scanat codul de pe ea am luat-o și am plecat.

La farmacia la care aveam treabă am ajuns în 10 minute.

Fiind prima mea experiență la finalul cursei aveam opțiunea de a rezerva trotineta în continuare sau de a o bloca, încheindu-mi cursa. Am zis să o țin, să o am și la întoarcere.

Doar că la farmacii fiind ceva coadă am renunțat după o vreme la a mai rezerva trotineta și i-am dat Lock.

Cursa m-a costat 8.40 lei, pentru 13 minute (din care 3 la coadă). Se pare că aici am avut un discount fiind prima cursă.

La întoarcere trotineta era tot acolo, am luat-o și am ajuns la birou în 7 minute. Cost 7.8 lei.

Prețul de închiriere al trotinetei este 3 lei deblocarea și 0.6 lei pe minut.

Una peste alta o experiență plăcută, puțin cam scumpă, dar plăcută.

Consider că este ok să te deplasezi cu trotinetele astea atunci când ai nevoie să ajungi rapid din punctul A în punctul B și nu ai de străbătut totuși juma’ de oraș.

Să o folosești pe distanțe lungi mi se pare scump.

Partea mai nașpa e legată de siguranță. Trotineta e bună, nu mă înțelegeți greșit, are frâne, pare foarte solidă, dar… traficul e periculos. Pe trotuare sunt mici șanse de deplasare, pe stradă este ok, dar periculos.

Eu am mers pe străduțe înguste, aglomerate, dar destul de late cât sa trec lejer cu trotineta printre mașinile ce mai mult staționau. Pe bulevarde cred că-i periculos, dar rapid.

Spune în aplicație că ai nevoie de cască, chiar bifezi că ai băgat la cap informația, dar e aiurea că n-ai. Și nici nu văd de ce ai umbla cu o cască după tine în condițiile în care ai închiria sporadic. Dacă ai închiria zilnic aș zice, dar atunci mai bine îți cumperi trotineta.

În concluzie este o idee bună pentru distanțele scurte, atunci când punctual ai nevoie de mobilitate. Dacă vrei zilnic să te deplasezi cu ea, mai bine cumperi una, e mai ieftină.

Poate la alții e mai ieftin, am văzut și alte branduri prin București, dar momentan eu am testat doar Lime.

Până să testez și altceva, poate îmi ziceți voi care-s mai avantajoase, dacă sunt mai avantajoase sau dacă aveți o altă părere despre această nouă chestie apărută în oraș.

P.S. Merci Alex pentru poza cu Turkish ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Claudiu 29 May 2019 @ 14:18

    WolfE – cred ca au aceleasi preturi dar mai baga din cand in cand reduceri.
    A aparut cu 1 – 2 saptamani inaintea Lime

    Raspunde
  2. radu 29 May 2019 @ 15:03

    wolf-e momentan o sa le gasesti doar in partea de nord a orasului pana pe la victoriei. sunt facute mai mult sa te ajute sa ajungi de la merou la birou si le-au pus pe langa zonele corporatiste. e 2 lei pornirea si 0.5 pe minut, dar sunt multe promotii de 50% off

    mai ai flow, care le vei gasi prin zona pipera, aurel vlaicu si centrul orasului. sunt cele mai ieftine, dar nu foarte multe pt moment.

    Raspunde
  3. Andrea 31 Oct 2019 @ 12:06

    ooo…si noi am incercat Lime in Frankfurt cand am plecat de la IAA spre locul de parcare . A fost o experienta faina :) tot asa nu chiar ieftina…dar noua ne-a placut. Am mai fost apoi si altadata…si chiar ma batea gandul sa imi achizitionez una…numai ca as vrea ceva bun sa ma pot folosii de ea.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)