Sari la conținut

Din păcate chestia asta se numește vandalism

Zic din păcate pentru că unii chiar merită așa ceva. Dacă ție nu-ți pasă de cei din jur, lor de ce le-ar păsa?

12662721_1129097490464508_4441816452694782791_n

Credeți că de acum înainte o să-i pese mai mult unde parchează?

Sursă foto.

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Ioan M. 4 Feb 2016 @ 21:12

    Nu cred. O sa strige in stanga si in dreapta ca este neindreptatit si ca nu merita treaba asta.

    Raspunde
  2. criserb 4 Feb 2016 @ 21:19

    @Ioan M. – Cum o să strige, chiar crezi că o să facă sesizare la poliție și o să-i cheme să vadă?

    Raspunde
  3. Bucur 4 Feb 2016 @ 23:20

    Se pare ca pana la urma i sa infundat :))

    Raspunde
  4. criserb 4 Feb 2016 @ 23:27

    @Bucur – și totuși, poate era pentru prima dată :)

    Raspunde
  5. Georgi 5 Feb 2016 @ 03:55

    Depinde, avand in vedere ca STIM cum e cu locurile de parcare in Bucuresti, se mai intampla.
    Personal, a trebuit sa parchez de vreo cateva ori pe un trotuar unde incepea o trecere de pietoni. Mi-am luat tot felul de apelative, de la pitipoanca proasta, la..altele.
    Sau direct pe trotuar, iarasi, nu erau locuri (eu de regula ma invart pe o arie destul de mare, ca sa gasesc un loc de parcare, nu am pretentia sa parchez la botul calului), tot asa m-a apostrofat un tip, ca parchez pe trotuar. I-am sugerat sa imi indice el un loc de parcare liber in zona. A dat din cap dezaprobator si a plecat.
    Dar cand nu gasesti efectiv un loc liber de parcare pe o raza de cateva strazi, aia e. Mai faci si nefacute din astea…
    Si nu, nu pot merge cu autobuzul, cum mi-au mai sugerat altii, pentru ca am portbagajul plin de acte. Lucrez cu multe documente, am de mers la foarte multe firme zilnic. Transporul in comun se exclude.

    Dar, niciodata nu am parcat pe doua locuri. Cum fac altii. Vad un loc liber mai larg si se posteaza FIX in mijloc, fara sa mai lase si altora loc. Pe aia chiar ii arat cu degetul. Mi se par nesimtiti la maxim. Sau pe aia care parcheaza cu fundul in strada. Mai ales daca este o straduta ingusta.

    Numai sofer sa nu fii in Bucuresti.
    Bineinteles, nu stiu daca respectivul sofer ar fi avut loc de parcare pe o strada invecinata. Posibil sa fi fost un din ala caruia nu ii place sa isi miste fundul. Nu pot sa ii iau apararea in totalitate. Am vorbit din perspectiva mea.

    Raspunde
  6. Secara 5 Feb 2016 @ 10:21

    @Georgi – Well, acest fel de parcare e o consecinta a lipsei consecintelor atunci cand se parcheaza aiurea. Crede-ma ca in alte orase (Elvetia, Noua Zeelanda, etc) chiar nu ne-am putea permite un astfel de “aroganta”.

    Faptul ca am portbagajul plin de documente, nu e o scuza. Poate, daca ai transporta un om ce nu se poate usor deplasa, ar putea fi de iertat intr-o alta tara (si in acest caz, “parcarea” ar trebui sa fie limitat la … cateva minute). BTW, nu judec pe nimeni, mai ales ca si eu am facut-o de oaie de cateva ori,

    Raspunde
  7. criserb 5 Feb 2016 @ 10:57

    @Secara – nu știu dacă este chiar o consecință a lipsei consecințelor, cred mai mult că ține și de bun simț, atâta timp cât ști că ai să încurci pe alții… că te ia pe tine radarul cu 200km/h, e treaba ta, dar când acțiunea ta încurcă/deranjează/sfidează pe alții, atunci e vorba de bun simț.

    Raspunde
  8. Secara 5 Feb 2016 @ 18:59

    @criserb – Nu te pot contrazice. Insa bunul simt se cultiva. Pentru omu’ scapat de sub control, metoda cea mai rapida e prin aplicarea unor penalitati (adica prin existenta consecintelor). E de ajuns sa fie cateva mere putrede (cazuri ce nu sunt sanctionate), ca restul merelor, sanatoase, sa se strice si ele. Nu e o scuza, insa generalizarea “lipsei de bun simt” duce inevitabil, si imperceptibil ca asta e regula de facto. Legat de poza din postul tau, trebuie sa recunosti ca atat soferul cat si “scriitorul” au dat dovada si de lipsa de bun simt, au incalcat si legea (fiecare in felul sau) si vor scapa amandoi nesanctionati.

    Si chiar si la 200 km/h nu e chiar “treaba ta” (poate doar in cazul in care esti proprietarul autostrazii), caci la viteza aia ii poti face praf pe altii sau poti incurca circulatia. Tot o lipsa de bun simt e si asta.

    Raspunde
  9. Ciprian TOLESCu 7 Feb 2016 @ 17:07

    Ce fraieri si aia.. Ala e un for modeo sau focus.. in nicintr-un caz trecere de pietoni.. cineva trebuie sa invete marcile auto.. :|

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)