Sari la conținut

Ce ne deranjeaza la cei cu numere de BG

masini-bulgariaUn copil este lovit (cititi articolul de aici) de soferul unei masini inmatriculata in Bulgaria. Soferul a fugit. Credeti ca o sa mai fie gasit vreodata acest sofer?

Cum am mai sus, sunt unii care isi inmatriculeaza masina in Romania, platesc taxele si impozitele aferente masinii respective si sunt unii care isi inmatriculeaza masina in Bulgaria.

Cei care si-o inmatriculeaza in Romania nu sunt deranjati de faptul ca ceilalti nu platesc impozite si alte taxe catre statul asta, sunt deranjati de ceea ce urmeaza in momentul in care ai un incident cu posesorul unui astfel de autoturism.

Ne deranjeaza ca asigurarea celor cu numere de BG nu despagubeste intr-un timp rezonabil, ne deranjeaza cand cel care loveste un om pe trecerea de pietoni (de fapt nici nu conteaza unde-l loveste) dispare si nu o sa plateasca niciodata pentru faptele sale…

Astea sunt chestiile care ne deranjeaza.

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. ionut_d 21 Mar 2013 @ 16:04

    Daca ar fi sa gasim sursa problemei ar fi taxele care sunt oricum ocolite si neincasate la urma urmei prin metoda in cauza. De altfel, dupa cum spuneai, soferii cu numere de BG, sunt si din categoria nu tocmai scoliti in ale volanului. Eu incerc sa ii ocolesc.

    Raspunde
  2. TyT 21 Mar 2013 @ 16:06

    Aici, imi permit sa te contrazic , la ultimul punct.
    Daca politia isi da interesul il gaseste. Eu am numere de germania, asta inseamna ca sunt de negasit? Sau, daca avea numere de franta era tot de negasit?

    Raspunde
  3. Ionut 21 Mar 2013 @ 16:18

    Eu am circulat un an în Grecia cu numere de România. Nu s-a întrebat nimeni de ce. În Franţa la fel, nu m-a întrebat nimeni ce caut acolo. Poţi circula cu orice numere vrei. Companiile de asigurări au un termen pentru plată. Dacă nu plătesc există justiţie, există executori judecătoreşti, avem proceduri.
    Statul ar trebui să se îngrijească să pună taxe rezonabile şi să ajute cetăţenii care cumpără maşini nepoluante.

    Raspunde
  4. criserb 21 Mar 2013 @ 17:39

    @TyT – in Germania lucrurile sunt mai organizate. Se pare ca in Bulgaria poti sa-ti vinzi masina fara sa mergi la notar, faci o hartie de mana si gata. Asa se pierde urma masinii…

    P.S. Sper ca nu gresesc, dar eu asa am inteles ca se face.

    Raspunde
  5. roli 21 Mar 2013 @ 20:05

    aici statul cu legile lor proaste are cea mai mare vina.

    Raspunde
  6. amzis 21 Mar 2013 @ 21:06

    @cristi si in Germania si in Romania poti sa iti vinzi masina fara sa mergi la notar. In Germania e mai “grav” . Daca ai cartea de identitate a masinii (brieful mare) esti proprietar.
    Adica sa fiu mai explicit. Eu iti dau banii pe masina , imi dai cartea plus talonul facem ceva de mana, semnam si aia e.
    Eu unul asa am vandut/cumparat aici.

    Raspunde
  7. amzis 21 Mar 2013 @ 21:10

    Scuze. Nu am fost destul de explicit. Imi dai cartea de identitate si talonul de la masina ta si eu o pot vinde LEGAL fara nici o procura de la tine, bineinteles daca nu exista nici o plangere din partea ta si masina nu este furata. Daca este vreo plangere cred ca stiti urmarea si atunci nu mai ai nici i explicatie. Te ia direct :)

    Raspunde
  8. Danyzus 22 Mar 2013 @ 00:08

    Daca se stie numarul exact al masinii imi este greu sa cred ca nu poate fi data in urmarire internationala. Sau se poate cere ajutorul politistilor bulgari. La un moment dat tot il inhata, ori noi, ori ei.

    Raspunde
  9. Crox 22 Mar 2013 @ 01:55

    Este stupid. Ne deranjeaza cei cu numere de BG, dar vrem in Schengen.
    Nu are nicio vina cel care-si inmatriculeaza masina in Bulgaria ca sa nu plateasca taxe aberante in Romania si sa le eludeze si alte taxe in Bulgaria. De vina este sistemul prost din ambele state vecine. Exista cel putin un sistem in UE care functioneaza. Romanii trebuie sa inventeze ei altul, in fiecare an, cel putin de doua ori pe an. Cu suspendare din cand in cand. Si Bulgaria devine tara tuturor posibilitatilor, devansand Romania si la capitolul asta.
    Pe mine nu ma deranjeaza cei cu numere de BG. Este o stupizenie chestia asta. Ma deranjeaza mai degraba cei cu numere de RO. BG, etc, care incalca orice minim set de reguli de circulatie.

    Raspunde
  10. Adrian 27 Mar 2013 @ 11:48

    De fugit fug indeferent de nr. de inmatriculare. Problema e ca cei cu nr. straine merg pe ideea ca nu pot fi gasiti asa usor asa ca mai bine isi incearca norocul parasind locul accidentului.

    Eu am avut probleme cu un posesor de masina cu numere de Irlanda. Aici nu e relevant daca e cu nr. de Bulgaria sau de Romania s.a.m.d. – e relevant omul.

    Mai e si ideea ca majoritatea celor care isi inmatriculeaza in Bulgaria (evidentiez majoritatea) sunt genul de oameni “smecherasi” cara cauta ocolisuri in toate situatiile, inlcusiv in cele mai grave (precum situatia din articol).

    Problema e ca statul ii ajuta in gasirea de “portite”. Eu am masina veche (97) la care am platit peste 3.000 lei taxa insa as fi de acord daca toate formele de taxa s-ar transforma in ceea ce au Italienii (si nu numai): platesti mai mult la impozit in functie de vechimea/motorul/normei de poluare indiferent ca ai luat masina din Africa sau din Timisoara — toti poluam la fel si ar trebui sa platim “abonament” pentru nivelul de poluare pe care il aducem (dar probabil in cazul acesta statul Roman ar exagera si ar mari impozitul in asa masura incat omul va fi in continuarea obligat sa caute solutii mai putin ortodoxe).

    Raspunde
  11. om corect 8 Apr 2013 @ 13:33

    ma deranjeaza ca sunt reprezentatii clasei de uigabali din cauza careia aceasta tara romane mereu in urma.
    le doresc moarte in chinuri teribile iar neamurile lor sa se zvarcoleasca de durere

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)